Įkraunama...
Įkraunama...

Jorkšyro terjerai

QUOTE(looo @ 2015 11 17, 15:48)
maniau taip: 5-6 menesiu jau matosi dantys, seklydes, ir t.t. ir tada jau pilnai iraso parodom ar ne....nes realiai gaves pvz Lietuvoje suniuka 2ju menesiu su dokais "tinkatis parodai" , o veliau paaiskeja kad visikai ne....kas ta nustato?tesiog nuejes i pirma paroda gauni diskvalifikacija? tesiog smalsu...

Tokiu atveju šuniukas turėtų būti pas veisėją ir jo pardavimas būtų galimas tik 5-6 mėnesių.
Kas patikrins, išduodami, tarkim, mano iš Italijos pirktam šuniui, kurį pirkau 2 mėnesių, kad į eksportinius dokumentus įrašytų, kad brokas? Kaip tą padaryt, kai jis jau 3-4 mėnesiai kaip gyvena Lietuvoj? Važiuotų kažkas tikrint? biggrin.gif

Yra nusistovėjusi tokia tvarka. Kiekvienoj šaly ji savita. Todėl dauguma žmonių, patariančių šitam forume ar kažkur kitur ir sako NESKUBĖTI. Visur visko yra, visur savita tvarka, todėl nereikia pulti lyg akis išdegus. Domėtis labai labai reikia. Kad nenudegt.
Atsakyti
Agnyte, o kas gali pasakyti del salies tvarkos. Taip suprantu TIK tos salies konologijos draugija, ane? (kokia doku tvarka)
Nes musiskiai nezino kaip kokioje salyje (arba nenorejo gal gylintis) .....siandien skambinau klausiau...
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 11 17, 16:04)
Agnyte, o kas gali pasakyti del salies tvarkos. Taip suprantu TIK tos salies konologijos draugija, ane? (kokia doku tvarka)
Nes musiskiai nezino kaip kokioje salyje (arba nenorejo gal gylintis) .....siandien skambinau klausiau...

Kai man reikėjo, daug bendravau veislės forume, ten ir pavyzdžių buvo, kokie dokumentai duodami, kokie atsiunčiami vėliau. Labai daug padėjo kiti tos veislės augintojai Lietuvoj, Latvijoj. Aš kaip kempinė traukiau visą informaciją, analizavau ir vis klausiau. Matyt, pasisekė, nes į augintojų būrį priėmė dar be šuns ir gerokai iki jo atsiradimo jau dalyvavau ir parodose, ir susibūrimuose.
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 11 17, 15:48)
Tik biski neramu kad paciaudi, nesuprantu ar jis kosti ar kriuksi, zodziu uzeina toks ale kosuliukas...pypsi kaip juru kiauliukas...neduok dieve persaldziau bet netureciau seip, tik is auto ir i auto....na jei nesiliaus vesiu pas veta. kolkas nematau baisaus pagrindo. Dabar parpia ir suo ir dukra....man pora valandzikiu laisvu.

Lyg užspringsta? Galimai genetinė liga - kolapsas...
Atsakyti
QUOTE(Poisson'è @ 2015 11 17, 22:07)
Lyg užspringsta? Galimai genetinė liga - kolapsas...

Na labai nenoreciau tuo tiketi... Gal seip ka, stebesiu dar kuri laika, jei ka vesiu pas veta. - Ar jie tikrai gali apziureti ir pasakyti jei tokia problema yra?
Sutartis garantuoja jokiu igimtu sveikatos problemu iki 2 metu nebuvima... Kitaip grazinimas ar keitimas.

Buna uzeina toks lyg noretu ka atkosyti kokius 4-7 kartus, galiausiai nuciaudi...bet jau lyg reciau- ar visvien geriau butu pasirodyti vetui? Nzn kiek reikes laukti kol kosuliukas uzeis bunant pas veta....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 17 lapkričio 2015 - 22:35
QUOTE(looo @ 2015 11 17, 23:30)
Na labai nenoreciau tuo tiketi... Gal seip ka, stebesiu dar kuri laika, jei ka vesiu pas veta. - Ar jie tikrai gali apziureti ir pasakyti jei tokia problema yra?
Sutartis garantuoja jokiu igimtu sveikatos problemu iki 2 metu nebuvima... Kitaip grazinimas ar keitimas.

Buna uzeina toks lyg noretu ka atkosyti kokius 4-7 kartus, galiausiai nuciaudi...bet jau lyg reciau- ar visvien geriau butu pasirodyti vetui? Nzn kiek reikes laukti kol kosuliukas uzeis bunant pas veta....

Aprašymas nieko gero nežada... Man nenuostabu... Nes esu girdėjusi gandų, kad jūsų šuniuko veisėja skrupulų dėl veisiamų šuniukų sveikatos neturi... Todėl pirmoje žinutėje, sveikindama ir paminėjau, kad svarbiausia, jog būtų sveikas 4u.gif Gerai, kad ginklą (sutartį) turite. Atidžiau stebėkite 4u.gif Nepakenks konsultacija ir su vetu 4u.gif
Atsakyti
Looo , norejau paklausti. Kodel maisteli dedi i dezute jam? Tokio amziau suniukas savo porcija suvalgo. Jei nesuvalgo visko, bliudeli reikia nuimti ir sekanti maitinima vel duoti norma. Kokia pas jus paros norma? mirksiukas.gif

Mano maze buvo persalus, manau. Mes buvom pas veta skiepintis, ir vetes patarti nupirkom harmonini antkali. Kad butu ramesne, nestresuotu. Po poros dienu pradejo koseti. Taip keistai, kaip ziaukcioti, kaip garsa kazkoki leisti. Vyras nuveze parodyti vetei. Ta nerado priezasties. Sugalvojo, kad gal nuo antkaklio. O as jau per ta laika susikambinau su veiseja. Ji patare duoti vaikiskos miksturos nuo kosulio. Daviau.Kosulys praejo. Po kurio laiko uzdejom ankakli ir vel predejo koseti. Daugiau ankaklio nedejau ir kosulys praejo. Taip ir nezinau. Ar tai buvo surista su antkakliu. Ar buvo persalus. As kazkaip linkusi tiketi savo veiseja. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Poisson'è @ 2015 11 17, 23:52)
Aprašymas nieko gero nežada... Man nenuostabu... Nes esu girdėjusi gandų, kad jūsų šuniuko veisėja skrupulų dėl veisiamų šuniukų sveikatos neturi... Todėl pirmoje žinutėje, sveikindama ir paminėjau, kad svarbiausia, jog būtų sveikas  4u.gif Gerai, kad ginklą (sutartį) turite. Atidžiau stebėkite  4u.gif Nepakenks konsultacija ir su vetu  4u.gif

na taip sutartis yra . skrupulu kaiptik pasirode kad turi -nes 1mo nepardave nes buvo abejoniu del jo kokybes. sake apgaudyneti neturi teises, ir rizikuoti veislyno vardu taipat nesiruosia.

labai nenoriu kad islistu kokie negeri dalykai. nes sergancio suns pasilikti nenoriu del patirties stokos...o grazinti irgi butu gaila nes jei sirgtu neaisku koks likimas jo lauktu...

ryt uzsirasysiu pas veta, tikekimes kad man tai tik pasirode. ir viskas bus ok smile.gif

pagooglinau youtube, su kolapsu sunys lyg kosti....o pas mus gal kaik ciaudulys labiau, kaip nosis uzsikimsus, bet as aisku ne profe....na bus matyt.

dar pakalbejau su veiseja, sake greiciausiai busime virusa pasigave (buvome susitike sunu kaciu parodoje. stengemes greitai apsisukti(kontaktu su sunim neturejom, iskart i tashe ir namo), bet neduok dieve dar ir virusa prigriebem doh.gif iki tol sake namie neciaude. o del kolapso uzklausiau tai sake tokiam amziuje dar nepasireiskia tokiu budu.....bet ir man youtube nelabai panasu. na bus matyt eisime ryt pas veta.

The condition, which is genetic, primarily affects toy breeds of both sexes, with Yorkies by far the most commonly affected. Collapsing trachea can manifest at any age, though the average age when clinical signs begin to appear is six to seven years.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 18 lapkričio 2015 - 00:08
QUOTE(looo @ 2015 11 18, 00:39)
na taip sutartis yra . skrupulu kaiptik pasirode kad turi -nes 1mo nepardave nes buvo abejoniu del jo kokybes. sake apgaudyneti neturi teises, ir rizikuoti veislyno vardu taipat nesiruosia.

labai nenoriu kad islistu kokie negeri dalykai. nes sergancio suns pasilikti nenoriu del patirties stokos...o grazinti irgi butu gaila nes jei sirgtu neaisku koks likimas jo lauktu...

ryt uzsirasysiu pas veta, tikekimes kad man tai tik pasirode. ir viskas bus ok smile.gif

pagooglinau youtube, su kolapsu sunys lyg kosti....o pas mus gal kaik ciaudulys labiau, kaip nosis uzsikimsus, bet as aisku ne profe....na bus matyt.

dar pakalbejau su veiseja, sake greiciausiai busime virusa pasigave (buvome susitike sunu kaciu parodoje. stengemes greitai apsisukti(kontaktu su sunim neturejom, iskart i tashe ir namo), bet neduok dieve dar ir virusa prigriebem  doh.gif iki tol sake namie neciaude. o del kolapso uzklausiau tai sake tokiam amziuje dar nepasireiskia tokiu budu.....bet ir man youtube nelabai panasu. na bus matyt eisime ryt pas veta.

The condition, which is genetic, primarily affects toy breeds of both sexes, with Yorkies by far the most commonly affected. Collapsing trachea can manifest at any age, though the average age when clinical signs begin to appear is six to seven years.

Dėl 6-7 m. tikrai nesąmonė biggrin.gif Virusas ar bakterija, jau geriau nei įgimta liga 4u.gif Na, vetas gal prasklaidys abejones. Reikia tikėtis, kad nieko rimto, bet atmesti prielaidų lengva ranka negalima. Aukit dideli ir sveiki mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
Looo, sveika atėjus į jorkų pasaulį.Domėjimasis dar niekam nepakenkenkė.Nepamirškit, kad nė vienas veislynas neparduos gero šuns, ypač į kaimyninę valstybę žaliam veislei žmogui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolantukas1: 18 lapkričio 2015 - 01:12
Taigi gal papraščiausias šunidių kosulys ir tiek biggrin.gif Praeis per savaitę
Atsakyti
Rytas prasidejo linksmai.... Ryte anksti pastebejau kad dukrai gan stipriai isbere kojas.. Galvoju na graziausiai to dar betruko, tai visa ryta per alergologus, piliklinikas- pagal apibudinima pasake kad i suni nepanasu... Greiciausiai kalti mandarinai ar sokoladiniai sureliai.... Nes berimas buvo gan gausus, bet po valandos visiskai isnyko..... Ir kuno vietose kur kontakto beveik nebuvo..,.

Popiet dabar i poliklinikas su keturkoju draugiuku...
Papildyta:
QUOTE(jolantukas1 @ 2015 11 18, 02:11)
Nepamirškit, kad nė vienas veislynas neparduos gero šuns, ypač į kaimyninę valstybę žaliam veislei žmogui.

Na ligoto gal irgi nepardavynetu, juolab su sutartim. Kam zmonems toji blogoji slove, ypac kitoje valstybeje. Gal tesiog nesekmingas sutapimas. sad.gif

Pastebejau man gyvenime daznai taip buna, kai kazko labai laukiu- visada kazkoks sh nutinka.... Va paskutinis pvz batai neiprastai ilgai keliavo, labai laukiau nes reikejo, na ir ka brokuoti atejo....

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 18 lapkričio 2015 - 11:44