Įkraunama...
Įkraunama...

Ryžių patiekalai!

Kai tik nusunksi ryžius, į dar karštus įmušk kiaušinį ir greitai maišyk, kad visi ryžiai apliptų. Jei nesutrauks- truputį pakaitink maišydama. mirksiukas.gif Skanaus! 4u.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif ,
Man labai patinka ryziai, ir daznai gaminu ivairius patiekalus is ju. Galim pasidalinti receptais bigsmile.gif
Vienas is greitu, bet skaniu:
ryziai (kiek norit),
tarkuoto i miltus sūrio (geriausia parmezano, bet tinka ir kitoks),
2 kartus tiek sultinio (darzoviu arba mesos, pagal skoni), kiek ryziu,
sviesto, juoduju pipiru, svoguno, laselis balto vyno, druskos ir šafrano truputeli.

Ipilt sauksta saulegrazu aliejaus i plienini puoda ir jam ikaitus sudeti plonom riekelem supjaustyta svoguna. Pakepinti kelias minutes ,uzpilti laselio vyno. Kai vynas isgaruoja, sudet ryzius ir pakaitinti minute kita. Po to uzpilti sultinio ir ideti kiek reik druskos ir palikti virti 15 minuciu nemaisant.
Virimo pabaigoj sudeti sviesta, sūri, pipirus ir šafrana, istirpinta truputelyje vandens. Palikti ilsetis 15 min. ir skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, o mums patinka Lasagne is ryziu, ryziu salotos su konservuotom darzovem, ivairus risotto ( su dziovintais baravykais, arba su cukinijom ir krevetem, arba su vistiena).
Atsakyti
Labiausiai patinka plovas,dar salotos-ryziai,paprika,kukuruzai....majonezas
Atsakyti
Pirmasis receptas yra risotto variantas. šiek tiek pataisysiu: puode ištirpinti nemažai sviesto, jame šiek tiek pakepinti smulkiai pjaustytą svogūna, supilti ryžius, išmaišyti, supilti vyną (bent pusę stiklinės, geriausiai baltas), maišant palaukti, kol vynas susigers į ryžius, tada po truputį pilti sultinio (vis pamaišant, ant mažos ugnies). pabaigoje sudėti šafraną ir sviesto gabalėlį. gaunasi tradicinis risotto alla milanese- milanietiškas rizotas. smile.gif
aišku, privalomas parmezanas (aš naudoju lietuvišką džiugą smile.gif ) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianute: 02 birželio 2007 - 11:29
Arancini (kepti ryziu kotletukai) reikes jau gatavai isvirtu ryziu(geriau isvirtu is vakaro) , kaip risotto su parmezanu(dianutes receptas, tik be svogunu), kiausiniu, dziuveseliu, mocarelos.
Ryzius sumaisom su kiausiniais. Jei mase per skysta, galima ideti dziuveseliu. Formuojam kamuoliukus ir i vidu deti kubeliais supjaustyta mocarela. Apvolioti miltuose, kiausinyje ir tada dziuveseliuose. Kepti kol graziai apgels.
Vietoj mocarelos, galima deti ir truputi Bolognese padazo, kumpio, zirneliu. Ragavau ir toki varianta, tik su zaliu idaru (lygtai rapsai ir brokoliai). Irgi labai skanu buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egle 22: 02 birželio 2007 - 11:50
QUOTE(dianute @ 2007 06 02, 12:28)
Pirmasis receptas yra risotto variantas. šiek tiek pataisysiu: puode ištirpinti nemažai sviesto, jame šiek tiek pakepinti smulkiai pjaustytą svogūna, supilti ryžius, išmaišyti, supilti vyną (bent pusę stiklinės, geriausiai baltas), maišant palaukti, kol vynas susigers į ryžius, tada po truputį pilti sultinio (vis pamaišant, ant mažos ugnies). pabaigoje sudėti šafraną ir sviesto gabalėlį. gaunasi tradicinis risotto alla milanese- milanietiškas rizotas.  smile.gif
aišku, privalomas parmezanas (aš naudoju lietuvišką džiugą smile.gif ) biggrin.gif

Gerai cia mane pataisei. O džiugas thumbup.gif , maziau kainuoja ax.gif
Taip pat man labai patinka ryziu salotos su kurry. Isverdu ryzius, idedu, ko turiu saldytuve (kumpio, tuno, konservuotos skumbres, surio gabaliukais, pupeliu,pomidoru ir t.t.), druskos ir alyvu aliejaus bei jau gatavo kurry padazo. Labai greitai ir skanu. Ypac vasara thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Egle 22 @ 2007 06 02, 12:48)
Arancini (kepti ryziu kotletukai) reikes jau gatavai isvirtu ryziu(geriau isvirtu is vakaro) , kaip risotto su parmezanu(dianutes receptas, tik be svogunu), kiausiniu, dziuveseliu, mocarelos.
Ryzius sumaisom su kiausiniais. Jei mase per skysta, galima ideti dziuveseliu. Formuojam kamuoliukus ir i vidu deti kubeliais supjaustyta mocarela. Apvolioti miltuose, kiausinyje ir tada dziuveseliuose. Kepti kol graziai apgels.
Vietoj mocarelos, galima deti ir truputi Bolognese padazo, kumpio, zirneliu. Ragavau ir toki varianta, tik su zaliu idaru (lygtai rapsai ir brokoliai). Irgi labai skanu buvo.

Ir as esu bandzius kepti tuos arancinus, tik i ta risotto nedejau kiausiniu, o i vidu idedu farso isvirto pamidoruose, zirneliu ir gudos surio. Labai skanus gavosi. thumbup.gif

O kaip ta ryziu lasanija kepi? Esu girdejus apie ja, tai noras yra pasigamint. Tik ar galima kepti mikrobangu krosnelej? Mano orkaite sugedus verysad.gif
Atsakyti
Tytuka, ryziu lasanijai ryziu isverdu irgi kaip risotto, be parmigiano. Visa kita-kaip makaronu lasanijai, tik vietoj lakstu dedu ryzius. Niekad nieko neesu kepus mikrobanginej, bet manau kad imanoma butu, nes tie ryziai jau isvire. Skanu irgi, ryziai kaip apkepas. Koki nors risotto, su pomidoru padazu, apibarstyt suriu ir pasaut i orkaite.
Atsakyti
Garnyrui prie vištienos patiekalų dažnai gaminu tokį ryžių garnyrą:
- kelias morkas supjaustau smulkiais kubeliais, pridedu sviesto ir 5 min į mikrobangę;
- kai morkos kiek suminkštėja, dedu kelias skilteles smulkinto česnako (jei nėra česnako, tiks ir česnakinė druska), dar 1-2 min.mikrobangėj;
- jau beveik gatavas morkas paskaninu džiovintais krapais, vegeta ir dar 1 min. mikrobangėn;
- ištroškintas morkas sumaišau su virtais ryžiais - viskas thumbup.gif

Šitas garnyras turi labai daug variantų - žiūrint koks morkų ir ryžių santykis mirksiukas.gif Man skaniau, kai 1:1, o šeimyna mėgsta kai ryžių daugiau tongue.gif Galima vietoj džiovintų krapų naudoti šviežius, bet tada nereikia jų troškinti mikrobangėje. Dar galima morkytes valgyti visai be ryžių biggrin.gif
Atsakyti
Gal kuri nors iš jūsų esate dariusios ryžių piure?
Kaip ji gaminama? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 10 23, 22:55)
Ryžių skanėstas

1 ½ stiklinės ryžių (geriausia uncle ben’s)
1 l pieno
cukrus pagal skonį
cinamonas, razinos, vanilė

Ryžius sudedame į pieną ir verdame pastoviai pamaišant apie 45 min - 1 val. Įdedame cukrų, kitus ingredientus, išmaišome, paragaujame, ar pakankamai saldu, supilame į serviravimo indą ar indelius ir paliekame ataušti. Galima valgyti su konservuotais vaisiais.

Bandžiau ryžių piure daryti pagal šį receptą.
Gavosi kažkas panašaus, tik kad nesugebėjau virti ilgiau nei 25min., tai jie tokie kietoki gavosi. Bet šiaip visai skanu, tik rankos paskausta bemaišant visą tą gumulą. ax.gif
Atsakyti
Neseniai vienam restorane teko ragauti skanu ryziu garnyra thumbup.gif .Tiksliai nezinau visu sudedamuju daliu,bet ryziai buvo sumaisyti su zaliais zirneliais,virtom morkom ir razinom.Toks garnyras buvo duotas prie keptos lasisos,bet manau,kad ir prie vistienos labai tiktu.
Atsakyti