QUOTE(dianute @ 2007 06 02, 12:28)
Pirmasis receptas yra risotto variantas. šiek tiek pataisysiu: puode ištirpinti nemažai sviesto, jame šiek tiek pakepinti smulkiai pjaustytą svogūna, supilti ryžius, išmaišyti, supilti vyną (bent pusę stiklinės, geriausiai baltas), maišant palaukti, kol vynas susigers į ryžius, tada po truputį pilti sultinio (vis pamaišant, ant mažos ugnies). pabaigoje sudėti šafraną ir sviesto gabalėlį. gaunasi tradicinis
risotto alla milanese- milanietiškas rizotas.
aišku, privalomas parmezanas (aš naudoju lietuvišką džiugą

)
Gerai cia mane pataisei. O džiugas

, maziau kainuoja
Taip pat man labai patinka ryziu salotos su kurry. Isverdu ryzius, idedu, ko turiu saldytuve (kumpio, tuno, konservuotos skumbres, surio gabaliukais, pupeliu,pomidoru ir t.t.), druskos ir alyvu aliejaus bei jau gatavo kurry padazo. Labai greitai ir skanu. Ypac vasara
Papildyta:
QUOTE(Egle 22 @ 2007 06 02, 12:48)
Arancini (kepti ryziu kotletukai) reikes jau gatavai isvirtu ryziu(geriau isvirtu is vakaro) , kaip risotto su parmezanu(dianutes receptas, tik be svogunu), kiausiniu, dziuveseliu, mocarelos.
Ryzius sumaisom su kiausiniais. Jei mase per skysta, galima ideti dziuveseliu. Formuojam kamuoliukus ir i vidu deti kubeliais supjaustyta mocarela. Apvolioti miltuose, kiausinyje ir tada dziuveseliuose. Kepti kol graziai apgels.
Vietoj mocarelos, galima deti ir truputi Bolognese padazo, kumpio, zirneliu. Ragavau ir toki varianta, tik su zaliu idaru (lygtai rapsai ir brokoliai). Irgi labai skanu buvo.
Ir as esu bandzius kepti tuos arancinus, tik i ta risotto nedejau kiausiniu, o i vidu idedu farso isvirto pamidoruose, zirneliu ir gudos surio. Labai skanus gavosi.
O kaip ta ryziu lasanija kepi? Esu girdejus apie ja, tai noras yra pasigamint. Tik ar galima kepti mikrobangu krosnelej? Mano orkaite sugedus