Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros XXII tema

QUOTE(amba41 @ 2018 05 20, 13:54)
Oho. Belieka tik pasveikinti.  4u.gif
O laikoma buvo kartu su kitomis , nesukuriant spec sąlygų ? Paprastai keikius augina iš sunkaus gyvenimo. Kai per daug šilumos , sausoka. Na, stengiasi palikti palikuonis , jei nujaučia savo galą.


Kažkokių spec. sąlygų nekūriau. Pas mane kambaryje yra labai šviesu ir šilumos 25 daugiausiai būna nu jei ant vakaro saulė užšviečia tai kartais net 27 būna. Ir keiki pastos uždėjau, visą tai dariau praeitais metais Gruodžio 23 d. smile.gif Dėkoju už sveikinimus. 4u.gif Linkiu, kad ir Jūsų orchidėjos vestų ir žiedų ir keikių! 4u.gif
Atsakyti

Naudojant pastą kiekiams auginti, spec. sąlygų nereikia.

Linkiu kantrybės laukiant šaknų. 

Atsakyti

Manau, kad dabar bus didžiausia problema nuimti keikius, kad nepasižeistų ir juos pripratinti prie savarankiško gyvenimo. Iš mano 3 keikių prigijo tik 1, leidžia naują lapuką, bet orinių šaknų dar nematyt. Senąją orchidėją reiktų dalinti į 2 dalis, nes išaugo aukšta, baisu, kad neperlūžtų, tik va apatinė dalis būtų be lapų, tai kol kas ir nesirįžtu. Baigia žydėti 2 žiedstiebiai, reiktų daryti eksperimentą su samanom, tik kad jų dar neturiu, kažkada reikia traukti miškan, ale baisu erkių  :)​ 

Atsakyti

Pavasarį persodinau orchidėjas. Viena neseniai pradėjo džiūt, išėmiau iš vazono, o šaknų kaip ir nėra, paskui pastebėjau kirminus. Matyt jie ir bus nuėdę, dėl to ji man nykt ir pradėjo. Vazono dugne vis pastebėdavau, jog guli žemės gabaliukai tokie kaip susuka tik kirminai.

Turiu dar dvi, vienos dugne irgi tokie gabaliukai.

Kaip daryti? persodinti visas? bijau judint, žydi gausiai. Gal kalio permanganate palaikyt? :hmm:​ 

Atsakyti
Help, kas cia per liga? ir ar imanoma su ja kovot?
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mimi88: 30 rugsėjo 2018 - 13:04

Manau, kad čia nudegimai nuo tiesioginių saulės spindulių, kurie šią vasarą buvo ypač agresyvūs. 

Atsakyti

Turiu 2 orchidėjas. Sugalvojau persodinti, nes viena po žydėjimo pradėjo leipti, geltonavo vienas lapas. Persodinau abi pagal instrukcijas, tai tos nuleipėlės šaknis teko stipriai apgenėti, nes buvo papuvę. Matyt, tokia jau buvo nupirkta, nes gavau dovanų, tai šaknų negalėjau pati apžiūrėt, bet buvo įtartinos. Taigi, laistomos buvo abi vienodai, vienos šaknys papuvę, kitos gražios, sveikos. Ta sveikuolė atsigavo, leidžia naujus lapus. O nuleipėlės lapai vėl lyg bando gelsti, ar tai reiškia, kad ana neatsigaus? Jau nieko nebesitikėti? 

Ką daryti, kad vėliau sveika orchidėja išleistų žiedyną? Dabar tikriausiai nieko negalima, kol leidžia naujus lapus, ar ne? 

Beje, kur perkat keiki pastą?  :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(GammaOrionis @ 2019 03 10, 11:07)
<p>Turiu 2 orchidėjas. Sugalvojau persodinti, nes viena po žydėjimo pradėjo leipti, geltonavo vienas lapas. Persodinau abi pagal instrukcijas, tai tos nuleipėlės šaknis teko stipriai apgenėti, nes buvo papuvę. Matyt, tokia jau buvo nupirkta, nes gavau dovanų, tai šaknų negalėjau pati apžiūrėt, bet buvo įtartinos. Taigi, laistomos buvo abi vienodai, vienos šaknys papuvę, kitos gražios, sveikos. Ta sveikuolė atsigavo, leidžia naujus lapus. O nuleipėlės lapai vėl lyg bando gelsti, ar tai reiškia, kad ana neatsigaus? Jau nieko nebesitikėti? </p><p></p><p>Ką daryti, kad vėliau sveika orchidėja išleistų žiedyną? Dabar tikriausiai nieko negalima, kol leidžia naujus lapus, ar ne? </p><p></p><p>Beje, kur perkat keiki pastą?  4u.gif​ </p><p></p><p></p>

Lapai kartais gelsta ir krenta, apatiniai tie. Aisku ne visi.
Per savo auginimo patirti oastebejau, kad jas reik kuo maziau ten persodinet ar kitaip prievartaut. Persodinu kai jau lipa is vazono visai. Turejau dvi numireles kur visai jau be lapi buvo ir su mazai saknu, tai viena jau turi du naujus lapus, kitos dar laukiu.
Pas mane zydi 2kart per metus po kelis men. Visos beveik vineodu laiku.
Megsta siluma ir dregme, svarbu ant saules nenudegint. Ir neperliet labai
Atsakyti

Ačiū už atsakymą  :4u: buvo netikras pavojus  :D pastebėjau, kad nuleipėlė išleido kažką, gal bus žiedynas, vadinasi, nenumarinau  :D​  nuleipėlė tai neilgai pas mane žydėjo, kita tai gal pusę metų - iš pradžių vienas žiedynas, po to - kitas.

Atsakyti

pastebėjau, kad nuleipėlė išleido kažką, gal bus žiedynas, vadinasi, nenumarinau

Tikiuosi, kad šaknis. Jeigu žiedstiebis, augalas jam atiduos paskutines jėgas. Šalinti, jei svarbu išgelbėti augalą. 

Atsakyti

Tikiuosi, kad šaknis. Jeigu žiedstiebis, augalas jam atiduos paskutines jėgas. Šalinti, jei svarbu išgelbėti augalą. 

Panašu, kad žiedstiebis, bet ne viskas prarasta - matau šaknį naują augina, toks žalias gumbelis iš šaknies dygsta, gal geras ženklas?

Atsakyti

Panašu, kad žiedstiebis, bet ne viskas prarasta - matau šaknį naują augina, toks žalias gumbelis iš šaknies dygsta, gal geras ženklas?

Geras. Paieškokite sodo/daržo prekėse augimo stimuliatoriaus.

Atsakyti