
Labai skanus patiekalas - galima valgyti tiek su daržovių salotomis, tiek su padažiuku bet kokiu ("baltu", grybų, spirgučių ar pan.) (o ta, iš kurios aš jį gavau - valgo su grietine, nes sakė, kad jai skonis kaip pakepintų ant keptuvės cepelinų
). Patiekalas taip ir vadinasi "cepelinai tinginukams
Produktai (jų kiekis - pagal poreikius ir valgytojų skaičių)
Faršas (kiaulienos skaniausia...)
Svogūno galva, pipirai druska
Bulvės (nevirtos, t.y. "žalios")
P.s. Faršo kiekis (svoris) turi būti toks arba net kiek mažesnis nei bulvių. Aš dėjau lygiomis dalimis, tai vaikai kitam kartui prašė faršo dėti mažiau, o bulvių daugiau.
Svogūną pakepinti ir sudėti į faršą, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
Nuskustas bulves sutarkuoti burokinė tarka ir sumaišyti su faršu. Jokių kiaušinių ar kt. priedų tikrai nereikia.
Iš gautos masės formuoti "cepelinus" (galima ir kotletukus ar kt. kokios formos, čia jau nesvarbu, bet kuo jie bus plonesni ir mažesni, tuo greičiau iškeps) ir dėti ant aliejumi pateptos skardos. Kepti orkaitėje (taip 180-200 laipsnių) apie "+ - "1 val. (kaip ir minėjau - kepimo laikas priklauso nuo 'cepelinų" dydžio ir storio... ). Skanaus


Produktai (jų kiekis - pagal poreikius ir valgytojų skaičių)
Faršas (kiaulienos skaniausia...)
Svogūno galva, pipirai druska
Bulvės (nevirtos, t.y. "žalios")
P.s. Faršo kiekis (svoris) turi būti toks arba net kiek mažesnis nei bulvių. Aš dėjau lygiomis dalimis, tai vaikai kitam kartui prašė faršo dėti mažiau, o bulvių daugiau.
Svogūną pakepinti ir sudėti į faršą, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
Nuskustas bulves sutarkuoti burokinė tarka ir sumaišyti su faršu. Jokių kiaušinių ar kt. priedų tikrai nereikia.
Iš gautos masės formuoti "cepelinus" (galima ir kotletukus ar kt. kokios formos, čia jau nesvarbu, bet kuo jie bus plonesni ir mažesni, tuo greičiau iškeps) ir dėti ant aliejumi pateptos skardos. Kepti orkaitėje (taip 180-200 laipsnių) apie "+ - "1 val. (kaip ir minėjau - kepimo laikas priklauso nuo 'cepelinų" dydžio ir storio... ). Skanaus

Labas, as taip pat noriu pasidalinti labai skaniomis ir gaiviomis salotomis. Gal but pas jus tokias ar panasias daro prekybos centruose, nes pas mus Londone tokias daro Lietuviu parduotuveje, tik namie darytos daug skanesnes.
Sviezi kalafijorai, brokoliai, ridikeliai, poras, pomidoras. As kartais idedu agurko. Viska sumaisyti tik su trupuciu majonezo, as net druskos nededu, nes man asmeniskai ji nereikalinga, o ir majonezas ir porai duoda savotiska suruma.
Pabandykite, tikrai labai gaivu ir skanu:)
Sviezi kalafijorai, brokoliai, ridikeliai, poras, pomidoras. As kartais idedu agurko. Viska sumaisyti tik su trupuciu majonezo, as net druskos nededu, nes man asmeniskai ji nereikalinga, o ir majonezas ir porai duoda savotiska suruma.
Pabandykite, tikrai labai gaivu ir skanu:)
QUOTE(rude rude @ 2012 06 19, 10:47)
Labas, as taip pat noriu pasidalinti labai skaniomis ir gaiviomis salotomis. Gal but pas jus tokias ar panasias daro prekybos centruose, nes pas mus Londone tokias daro Lietuviu parduotuveje, tik namie darytos daug skanesnes.
Sviezi kalafijorai, brokoliai, ridikeliai, poras, pomidoras. As kartais idedu agurko. Viska sumaisyti tik su trupuciu majonezo, as net druskos nededu, nes man asmeniskai ji nereikalinga, o ir majonezas ir porai duoda savotiska suruma.
Pabandykite, tikrai labai gaivu ir skanu:)
Sviezi kalafijorai, brokoliai, ridikeliai, poras, pomidoras. As kartais idedu agurko. Viska sumaisyti tik su trupuciu majonezo, as net druskos nededu, nes man asmeniskai ji nereikalinga, o ir majonezas ir porai duoda savotiska suruma.
Pabandykite, tikrai labai gaivu ir skanu:)
O kalafijorus tik nuplautus dedate, ar kiek paplikinat karštu vandenuku?

QUOTE(vytenė @ 2012 06 19, 07:51)
Ir kalafijorus ir brokolius tik nuplautus. Na siaip tai taip ir yra daroma, bet aisku, galima juos ir perpilti karstu vandeniu ar netgi apvirti, cia kaip kam skaniau. Ir siaip, viska pjaustau stambokai, porus griezineliais, pomidora irgi stambokai, ridikus ir i 4 dalis, o kalafijorus ir brokolius graziai atskiriu nuo kotelio

Papildyta:
Dar viena labai paprasta makaronu apkepa idedu. As dirbu Londone mokyklos virtuveje, tai mes toki ten gaminame ir tikrai yra labai skanus, ypac kas megsta makaronus.
Isverdame patinkancios formos makaronus, mes verdame kriaukles formos, juos apipilame saltu vandeniu, tada makaronus sumaisome su tunu ir zirneliais, dedame viska i skarda ar i kokia kitokia blekute ir apibarstome suriu, o suri naudokite pagal savo skoni, saunam i orkaite kol graziai paruduoja ir viskas. Skamba neiprastai, gal, kad su tunu, bet tikrai skanu

Papildyta:
Turiu laiko, tai bandau parasyti ka prisimenu:)
Pabandykite toki skanesta, o ypac kas sveikai maitinasi

Reikes, saulegrazu, sezamo, pistaciju ir riesutuku, zemes ar lazdyno, na, kokius megstate. Arba, galite misinuka pirkti, manau, bus pigiau, dar galite idedti ir dziovintu vaisiu, bet nebutinai. Tai va, riesutukus truputi pasmulkiname ir viska dedame i dubeneli, sumaisome su medumi, kad gerai liptu, visa mase dedame i virtuvine plevele (nzn tiksliai kaip ji vadinasi


QUOTE(rude rude @ 2012 06 19, 11:54)
Dar viena labai paprasta makaronu apkepa idedu. As dirbu Londone mokyklos virtuveje, tai mes toki ten gaminame ir tikrai yra labai skanus, ypac kas megsta makaronus.
Isverdame patinkancios formos makaronus, mes verdame kriaukles formos, juos apipilame saltu vandeniu, tada makaronus sumaisome su tunu ir zirneliais, dedame viska i skarda ar i kokia kitokia blekute ir apibarstome suriu, o suri naudokite pagal savo skoni, saunam i orkaite kol graziai paruduoja ir viskas. Skamba neiprastai, gal, kad su tunu, bet tikrai skanu
Isverdame patinkancios formos makaronus, mes verdame kriaukles formos, juos apipilame saltu vandeniu, tada makaronus sumaisome su tunu ir zirneliais, dedame viska i skarda ar i kokia kitokia blekute ir apibarstome suriu, o suri naudokite pagal savo skoni, saunam i orkaite kol graziai paruduoja ir viskas. Skamba neiprastai, gal, kad su tunu, bet tikrai skanu

Reikės pabandyti


Aš darau labai panašiai, tik tada gaunasi šalta makaronų mišrainė - į išvirtus makaronus sudedu tuną (skaniausia tunas savo sultyse...), konservuotus kukurūzus, įpjaustau paprikos, uždedu majonezo ir gerai išmaišau. Labai skanu

Dar darau mesyte labai skania:) Si kart naudojam kiaulienos sonine, supjaustau gabaliukais, dedu i inda, apiberiu tik druska ir pipirais, dedu svoguno laisko, nemazai, lauro lapu ir viska apipilu acto ir gazuoto mineralinio misiniu, na vienu zodziu, vietoje vandens pilu mineralini, pati pigiausia ir viskas. Pamarinuoju kokia valandele ir kepu ant groteliu, nu zinokite, mesa tiesiog tirpsta burnoje, kiek dariau, tiek gavosi tokia minksta, kad uhh
O drauges mama daro taip; bet kokia mesa, kokia norime valgyti merkia i vandeni, kad issivalytu kraujas pvz, vistiena, ta vandeni ji keicia kelis kartus, o tada tik pjausto sviezius prieskonius; krapus, svoguno laiskus, petrazoles, kalendras ir visa kita, truputeli mesyte apslaksto alyvuogiu aliejumi ir gerai itrina i mesyte, pamarinuoja ir kepa ant groteliu.
Beja, kepant mesyte ant groteliu, nepilkite alaus, kaip daznai zmones, o ypac vyrai daro, alus sausina mesa. O darykite tai, nepatingekite, suriskite petrazoles ,krapu, kalendros sakeles, pasidarykite uzpila is trupucio aliejaus, citrinos sulciu, pipiriuko ir druskytes, ar kokio balzamikinio aliejaus galima, ar sojos padaziuko arba, galima naudoti kas liko puode kur buvo marinuota mesa ir kepant su ta sluotele vis patepkite mesyte
Papildyta:
As irgi panasiai darau, tik kartais sumiksuoju tuna su lasisa is 'skarbonkes', mes cia jos gauname po pigiaje
, nes parduotuveje baisiai brangi

O drauges mama daro taip; bet kokia mesa, kokia norime valgyti merkia i vandeni, kad issivalytu kraujas pvz, vistiena, ta vandeni ji keicia kelis kartus, o tada tik pjausto sviezius prieskonius; krapus, svoguno laiskus, petrazoles, kalendras ir visa kita, truputeli mesyte apslaksto alyvuogiu aliejumi ir gerai itrina i mesyte, pamarinuoja ir kepa ant groteliu.
Beja, kepant mesyte ant groteliu, nepilkite alaus, kaip daznai zmones, o ypac vyrai daro, alus sausina mesa. O darykite tai, nepatingekite, suriskite petrazoles ,krapu, kalendros sakeles, pasidarykite uzpila is trupucio aliejaus, citrinos sulciu, pipiriuko ir druskytes, ar kokio balzamikinio aliejaus galima, ar sojos padaziuko arba, galima naudoti kas liko puode kur buvo marinuota mesa ir kepant su ta sluotele vis patepkite mesyte

Papildyta:
QUOTE(vytenė @ 2012 06 19, 09:00)
Reikės pabandyti
Turėtų būti labai skanu
Aš darau labai panašiai, tik tada gaunasi šalta makaronų mišrainė - į išvirtus makaronus sudedu tuną (skaniausia tunas savo sultyse...), konservuotus kukurūzus, įpjaustau paprikos, uždedu majonezo ir gerai išmaišau. Labai skanu


Aš darau labai panašiai, tik tada gaunasi šalta makaronų mišrainė - į išvirtus makaronus sudedu tuną (skaniausia tunas savo sultyse...), konservuotus kukurūzus, įpjaustau paprikos, uždedu majonezo ir gerai išmaišau. Labai skanu

As irgi panasiai darau, tik kartais sumiksuoju tuna su lasisa is 'skarbonkes', mes cia jos gauname po pigiaje


QUOTE(vytenė @ 2012 06 18, 11:52)
Labai skanus patiekalas - galima valgyti tiek su daržovių salotomis, tiek su padažiuku bet kokiu ("baltu", grybų, spirgučių ar pan.) (o ta, iš kurios aš jį gavau - valgo su grietine, nes sakė, kad jai skonis kaip pakepintų ant keptuvės cepelinų
). Patiekalas taip ir vadinasi "cepelinai tinginukams
Produktai (jų kiekis - pagal poreikius ir valgytojų skaičių)
Faršas (kiaulienos skaniausia...)
Svogūno galva, pipirai druska
Bulvės (nevirtos, t.y. "žalios")
P.s. Faršo kiekis (svoris) turi būti toks arba net kiek mažesnis nei bulvių. Aš dėjau lygiomis dalimis, tai vaikai kitam kartui prašė faršo dėti mažiau, o bulvių daugiau.
Svogūną pakepinti ir sudėti į faršą, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
Nuskustas bulves sutarkuoti burokinė tarka ir sumaišyti su faršu. Jokių kiaušinių ar kt. priedų tikrai nereikia.
Iš gautos masės formuoti "cepelinus" (galima ir kotletukus ar kt. kokios formos, čia jau nesvarbu, bet kuo jie bus plonesni ir mažesni, tuo greičiau iškeps) ir dėti ant aliejumi pateptos skardos. Kepti orkaitėje (taip 180-200 laipsnių) apie "+ - "1 val. (kaip ir minėjau - kepimo laikas priklauso nuo 'cepelinų" dydžio ir storio... ). Skanaus


Produktai (jų kiekis - pagal poreikius ir valgytojų skaičių)
Faršas (kiaulienos skaniausia...)
Svogūno galva, pipirai druska
Bulvės (nevirtos, t.y. "žalios")
P.s. Faršo kiekis (svoris) turi būti toks arba net kiek mažesnis nei bulvių. Aš dėjau lygiomis dalimis, tai vaikai kitam kartui prašė faršo dėti mažiau, o bulvių daugiau.
Svogūną pakepinti ir sudėti į faršą, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
Nuskustas bulves sutarkuoti burokinė tarka ir sumaišyti su faršu. Jokių kiaušinių ar kt. priedų tikrai nereikia.
Iš gautos masės formuoti "cepelinus" (galima ir kotletukus ar kt. kokios formos, čia jau nesvarbu, bet kuo jie bus plonesni ir mažesni, tuo greičiau iškeps) ir dėti ant aliejumi pateptos skardos. Kepti orkaitėje (taip 180-200 laipsnių) apie "+ - "1 val. (kaip ir minėjau - kepimo laikas priklauso nuo 'cepelinų" dydžio ir storio... ). Skanaus

Siandien gaminau Jusu patiekala, na pas mane gavosi kazkokoks nesupratimas, man nepatiko.
QUOTE(avietee @ 2012 06 20, 22:44)
Siandien gaminau Jusu patiekala, na pas mane gavosi kazkokoks nesupratimas, man nepatiko.
O kas gavosi? - ta prasme ar skonis nepatiko, ar nesigavo?

Mano viena draugė tai tokius storulius sulipdė - tai vidurys neiškepė...Tikrai buvo neskanu, tos bulvės tokios neiškepusios, pusžalės... Kita draugė į nedidelę skardą tą masę tiesiog sukrėtė, suplojo (kaip plokštainį) ir labai gerai iškepė, tik tiek, kad pjaustyti reikėjo gabalėliais

Man nepatiko skonis, as tikejausi, kad bus kazkas panasaus i cepelinus
PVZ tinginiu balandeliai man patinka, ir skonis panasus i tikruosius.
Virsus pas mane sukietejo, pajuodavo. Dabar galvoju, jei as juos troskinciau kokiame nors padaze, pvz pienas su sultiniu, gal butu skaniau.
O siandien per teleka isgirdau toki recepta,
Zuvies kotletukai.
Reikia skardines zuvies aliejuje (as dariau is 2 skardiniu sardineliu aliejuje), isimti kaulus jei bus.
100 g fermentinio surio (as nedejau)
3 virtas bulves sutarkuoti su burokine tarka (pas mane daugiau)
1 kiausinis
daug pertazoliu
Viska sumaisyti, padeti i saldytuva 1 val. Kepto labai trumpai aliejuje, nes ten jau viskas kaip ir gatava. Valgyti su salotomis ir kokiu nors padazu.
Dabar pas mane farsas saldytuve, veliau parasysiu ar verta gaminti

Virsus pas mane sukietejo, pajuodavo. Dabar galvoju, jei as juos troskinciau kokiame nors padaze, pvz pienas su sultiniu, gal butu skaniau.
O siandien per teleka isgirdau toki recepta,
Zuvies kotletukai.
Reikia skardines zuvies aliejuje (as dariau is 2 skardiniu sardineliu aliejuje), isimti kaulus jei bus.
100 g fermentinio surio (as nedejau)
3 virtas bulves sutarkuoti su burokine tarka (pas mane daugiau)
1 kiausinis
daug pertazoliu
Viska sumaisyti, padeti i saldytuva 1 val. Kepto labai trumpai aliejuje, nes ten jau viskas kaip ir gatava. Valgyti su salotomis ir kokiu nors padazu.
Dabar pas mane farsas saldytuve, veliau parasysiu ar verta gaminti

QUOTE(avietee @ 2012 06 21, 13:34)
Man nepatiko skonis, as tikejausi, kad bus kazkas panasaus i cepelinus
PVZ tinginiu balandeliai man patinka, ir skonis panasus i tikruosius.
Virsus pas mane sukietejo, pajuodavo. Dabar galvoju, jei as juos troskinciau kokiame nors padaze, pvz pienas su sultiniu, gal butu skaniau.
O siandien per teleka isgirdau toki recepta,
Zuvies kotletukai.
Reikia skardines zuvies aliejuje (as dariau is 2 skardiniu sardineliu aliejuje), isimti kaulus jei bus.
100 g fermentinio surio (as nedejau)
3 virtas bulves sutarkuoti su burokine tarka (pas mane daugiau)
1 kiausinis
daug pertazoliu
Viska sumaisyti, padeti i saldytuva 1 val. Kepto labai trumpai aliejuje, nes ten jau viskas kaip ir gatava. Valgyti su salotomis ir kokiu nors padazu.
Dabar pas mane farsas saldytuve, veliau parasysiu ar verta gaminti

Virsus pas mane sukietejo, pajuodavo. Dabar galvoju, jei as juos troskinciau kokiame nors padaze, pvz pienas su sultiniu, gal butu skaniau.
O siandien per teleka isgirdau toki recepta,
Zuvies kotletukai.
Reikia skardines zuvies aliejuje (as dariau is 2 skardiniu sardineliu aliejuje), isimti kaulus jei bus.
100 g fermentinio surio (as nedejau)
3 virtas bulves sutarkuoti su burokine tarka (pas mane daugiau)
1 kiausinis
daug pertazoliu
Viska sumaisyti, padeti i saldytuva 1 val. Kepto labai trumpai aliejuje, nes ten jau viskas kaip ir gatava. Valgyti su salotomis ir kokiu nors padazu.
Dabar pas mane farsas saldytuve, veliau parasysiu ar verta gaminti

Na mano draugei jų skonis - tai kaip pakeptų keptuvėje "vakarykščių" cepelinų, nes ji su spirgučių - grietinės padažu juos valgo. O man - tai labiau kaip ir kotletukus primena, tai aš juos su baltu padažu ir daržovių salotom valgiau, tai cepelinų man jie nė kiek nepriminė



Lauksiu info apie žuvies kotletukus


Šiandien sulipdžiau cepelinus per 15min
Kadangi bulvių tarkavimo mašinos neturiu, tai labai retai juos gaminu.Bet šiandien atradimą padariau ir greičiausiai bulvių tarkavimo mašinos virtuvėje ir neprireiks
9 cepelinams sunaudojau:
8 virtos bulvės
8 šviežios bulvės
3-4 šaukštai krakmolo
druska
įdarui:
mėgiamu būdu paruošto faršo
per smulkiąją burokinę tarką sutarkuoti šviežias bulves, nuspausti ir skysti palikti kuriam laikui, kad nusistovėtų krakmolas. į nusunktas bulves ta pačia smulkiąja burokine tarka sutarkuoti virtas. sudėti nuo skysčio nusistovėjusi krakmolą, įdėti 3-4 šaukštus paprasto krakmolo ir įberti druskytės. viską gerai išminkyti. Kaip toliau gaminti visos puikiai žinome. Cepelinus virti taip pat kaip ir įprastus. Šis paruošimo būdas patiko todėl, kad tai užima daug mažiau laiko, nelieka žaisdotų rankų nuo tarkos ir cepelinų skonis visiškai nesiskiria nuo paprastų, kad bulvės tarkuotos šiek tiek stambiau visiškai nesijaučia. Labai patiko, nuo šiol taip ir gaminsiu cepelinus, nes be virimo užtrukau kažkur 15min


9 cepelinams sunaudojau:
8 virtos bulvės
8 šviežios bulvės
3-4 šaukštai krakmolo
druska
įdarui:
mėgiamu būdu paruošto faršo
per smulkiąją burokinę tarką sutarkuoti šviežias bulves, nuspausti ir skysti palikti kuriam laikui, kad nusistovėtų krakmolas. į nusunktas bulves ta pačia smulkiąja burokine tarka sutarkuoti virtas. sudėti nuo skysčio nusistovėjusi krakmolą, įdėti 3-4 šaukštus paprasto krakmolo ir įberti druskytės. viską gerai išminkyti. Kaip toliau gaminti visos puikiai žinome. Cepelinus virti taip pat kaip ir įprastus. Šis paruošimo būdas patiko todėl, kad tai užima daug mažiau laiko, nelieka žaisdotų rankų nuo tarkos ir cepelinų skonis visiškai nesiskiria nuo paprastų, kad bulvės tarkuotos šiek tiek stambiau visiškai nesijaučia. Labai patiko, nuo šiol taip ir gaminsiu cepelinus, nes be virimo užtrukau kažkur 15min

