
gaminu tikrai lb paprasta, bet labai skanu patiekala is sluoksniuotos teslos... paprasciausiai krabu lazdeles ivynioju i tesla ir kepu orkaiteje... skanu ir saltos, bet karstos pacios skaniausios

As vakar gaminau Mesos pyragelius su farsu. Buvo labai skanu valgyti tiek karstus, tiek saltus ir su alum labai tinka.
Jei nuspresit gaminti, tai Jums reikes: 200 g. sluoksniuotos teslos (as bandziau su bemiele), 200 g. mesos farso, 1 arb. s. portveino vyno (pirkau gerimu pasaulyje, nes Maxima tokiu neturejo), susmulkintu zalumynu (krapu, petrazoliu), 1 kiausinis, 1 kiausinio trynys aptepimui.
Eiga: i farsa supilti vyna, sudeti zalumynus, kiausini, druskos, pipiru ir viska sumaisyti. Tesla plonai iskocioti, padaryti 48 vnt rutuliuku po 5 cm. skersmens. Puse rutuliuku patepti tryniu ir ideti po nedaug farso, uzdengti kitu rutuliuku, smarkiai suspausti, virsu patepti tryniu, krastus uzspausti sakute. Skarda paslakstyti vandeniu, orkaite iskaitinti iki 220 C, kepti apie 15 min. Skanaus.

Jei nuspresit gaminti, tai Jums reikes: 200 g. sluoksniuotos teslos (as bandziau su bemiele), 200 g. mesos farso, 1 arb. s. portveino vyno (pirkau gerimu pasaulyje, nes Maxima tokiu neturejo), susmulkintu zalumynu (krapu, petrazoliu), 1 kiausinis, 1 kiausinio trynys aptepimui.
Eiga: i farsa supilti vyna, sudeti zalumynus, kiausini, druskos, pipiru ir viska sumaisyti. Tesla plonai iskocioti, padaryti 48 vnt rutuliuku po 5 cm. skersmens. Puse rutuliuku patepti tryniu ir ideti po nedaug farso, uzdengti kitu rutuliuku, smarkiai suspausti, virsu patepti tryniu, krastus uzspausti sakute. Skarda paslakstyti vandeniu, orkaite iskaitinti iki 220 C, kepti apie 15 min. Skanaus.

Per apsirikimą nusipirkau mielinės sluoksniuotos tešlos. Kaži ar tiktų kepti pyragėlius su pieniška dešrele ir sūriu?

QUOTE(Mergelė @ 2008 08 21, 17:01)
Per apsirikimą nusipirkau mielinės sluoksniuotos tešlos. Kaži ar tiktų kepti pyragėlius su pieniška dešrele ir sūriu? 

Tiks tikrai tik ją atleidus ko gero reikia prieš kepant pakildinti mieles, t, y įdėjus įdarą kepti ne iškart, o palaikyti iki 30-40 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad pakiltų mielės , opoto iškart didinti iki180 laipsnių ir kepti.
QUOTE(Mergelė @ 2008 08 21, 17:01)
Per apsirikimą nusipirkau mielinės sluoksniuotos tešlos. Kaži ar tiktų kepti pyragėlius su pieniška dešrele ir sūriu? 

As kai isbandziau, tai dabar visada pirksiu mieline tesla, ji mums daug skanesne. Tiesiog pries dedant i orkaite paruostus pyragelius reikia palaikyti juos kambario temperaturoje apie 40 min.

QUOTE(lapute33 @ 2008 06 25, 12:01)
Cia tas pats principas kaip darant "sulinelius", susipjaustau tesla staciakampiais, atidedu puse i sali o likusiu viduryje ispjaustau mazesnius staciakampius, ta prasme lieka teslos tik krasteliai, tada tuos krastelius dedu ant pilnu statciakampiu ir suklijuoju, i viduri dedu idaro. kai kepa jie puciasi ir gaunasi sonai storesi
tikiuosi ka nors supratai
galima prisikepti tokiu pyragiuku be nieko ir po to prideti idaro

tikiuosi ka nors supratai

galima prisikepti tokiu pyragiuku be nieko ir po to prideti idaro

As panasiai gaminu, taip pat supjaustau keturkampiais arba staciakampiais, i visus keturis kampus ipjaunu, lieka tiktai uzlenkt ir kampukus suspaust. Pasidaro lygiai tokios pacios "dezutes" i kurias kraunu idara. Greiciau, o skonis tai tas pats

Mano gaminamas desertėlis:nulupti obuolius, išskobti vidų (sėklas), labai trumpai apvirti pasaldintame ir su trupučiu vanilinio cukraus vandeny. Obuolius išėmus, "prifarširuoti" juos išmirkytomis razinomis ir dėt į iškočiotos tešlos kvadratėlį (tokio dydžio, kad obuolys būtų įvyniotas tarsi į servetėlę), galus užspausti arba apvynioti tešlos juostele.Kept orkaitėj. Tinka su ledais, plakta grietinėle.
Labas visoms sluoksniutos tešlos mėgėjoms
Nežinau ar buvo jau toks įdaras, bet visgi parašysiu, nes laabai jau skanu buvo.
Nepamenu, kogero su mieline tešla dariau šį pyraga. Taigi supjautome svogūnus, juos pakepiname su spirgučiais(kas nemėgstam gali su dešriuke kokia) pagardiname įvairiausiais prieskoniais ir pabaigoje įdedame grietinės. Nu liux skonis
Pati nesu svogūnų mėgėja ir keptų šeip nevalgau, bet šitam pyragėli svogūnai stebūklingai pakeičia skonį, nesijaučia to aitrumo. pabandykite, man labai patiko.
P.S Kai pirmą kart kepiau tai nesvietiškai daug tų svogūnų prilupau, tai daug atliko jų, tad prikepiau paprasčiausių lietinių ir į vidų to įdariuko ir į mikrobangę. Nu šakės kaip skanu buvo.

Nežinau ar buvo jau toks įdaras, bet visgi parašysiu, nes laabai jau skanu buvo.

Nepamenu, kogero su mieline tešla dariau šį pyraga. Taigi supjautome svogūnus, juos pakepiname su spirgučiais(kas nemėgstam gali su dešriuke kokia) pagardiname įvairiausiais prieskoniais ir pabaigoje įdedame grietinės. Nu liux skonis


P.S Kai pirmą kart kepiau tai nesvietiškai daug tų svogūnų prilupau, tai daug atliko jų, tad prikepiau paprasčiausių lietinių ir į vidų to įdariuko ir į mikrobangę. Nu šakės kaip skanu buvo.




As tai kepu bandeles stai su tokiu idaru. Sumaisau pakeli krabu mesos (na, ne tikros, o tos, kuri i krabu lazdeles panasi..
), pora saukstu tarkuoto permezano, nemaza saujele smulkintu petrazoliu, sauksta ar du grietineles, dar truputis druskos, pipiru ir viskas! Tesla supjaustau kvadrateliais, idara i viduri ir suformuoju trikampes bandeles. Musu seimynai skanu


