as siandien bandziau bemiele sluoksniuota tesla ivyniojau i ja farso idara pati tesla labai skani tik va idaras kazkoks nelabai, parasykit ka dedat i idara.
O i tesl galima det ir zalia mesyte tik reikia 10 - 15 min kept 200 temperaturoj o paskui sumazint iki 160 ( tiksliai neatsimenu per balto katino svetaine sake) ir dar kept apie 40 - 60 min.
Ir dar ragavau siandien Mantingos pyrago su vysniom visai nieko, toks normaliai saldus, o vysnios rugstokos, niam niam. :-*
As tai labai daznai pusryciams ar vakarienei kepu pyragelius su suriu ar desrele ir sita tesla.Niam niam kaip skanu buna,laiko daug neuzima paruosimas,o jau skanumelis koks [smiley=eda.gif]
QUOTE |
O i tesl galima det ir zalia mesyte tik reikia 10 - 15 min kept 200 temperaturoj o paskui sumazint iki 160 ( tiksliai neatsimenu per balto katino svetaine sake) ir dar kept apie 40 - 60 min. |
Man atrodo kad po valandos kepimo ta tesla butu degesis. Juk ji labai greit iskepa per 10-15 min.
Vakar kepiau labai labai skanius sausainiukus is bemieles sluoksniuotos teslos:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Viksrelio surus sausainiukai:
**Atsildziau tesla.
**Tesla supjausciau siaurom juostelemis.
**Aptepiau plaktu kiausiniu.
**Pabarsciau kmynais, smulkiai tarkuotu fermentiniu suriu ir apibarsciau druskyte.
Kepiau apie 20 min. Tesla turi iskilti ir paruduoti. Tik tiek, kad patamsejo suris. Todel kita karta zadu suri barstyti jau link kepimo pabaigos .
Tinka labai su alum [img]http://home.wanadoo.nl/smits.bob/coffee/gif_palaceth12.gif[/img].
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Viksrelio surus sausainiukai:
**Atsildziau tesla.
**Tesla supjausciau siaurom juostelemis.
**Aptepiau plaktu kiausiniu.
**Pabarsciau kmynais, smulkiai tarkuotu fermentiniu suriu ir apibarsciau druskyte.
Kepiau apie 20 min. Tesla turi iskilti ir paruduoti. Tik tiek, kad patamsejo suris. Todel kita karta zadu suri barstyti jau link kepimo pabaigos .
Tinka labai su alum [img]http://home.wanadoo.nl/smits.bob/coffee/gif_palaceth12.gif[/img].
ash ish sluoksniuotos bemieles teshlos darau DAAAAAAAAAAUG dalyku. stai vienas receptas:
TARTA
sluoksniuota bemielė tešla
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 pakepintas smulkiai pjaustytas svogūnas
3 išplakti kiaušiniai
200 g grietinės
1/2 tarkuoto muskato riešuto
pipirai, prieskoninės žolelės
Tešla išklojame riebalais išteptą kepimo formą (aš naudoju tortine, uždaromu šonu). Būtinai iškloti dugną ir šonus. Visus kitus produktus sumaišome, masę supilame į formą ir kepame 180 lapsniu 45-50 min. Galima valgyti ir karštą ir šaltą, pabarstyti kapotomis petražolėmis ar krapais, su pomidorų padažu ar be. Be to galima į ta masę įdėti ir kumpelio ir pievagrybių ir cukinijos, žodžiu kas tik šaus galvon. Bet ir be tokių priedų LABAI skanu.
TARTA
sluoksniuota bemielė tešla
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 pakepintas smulkiai pjaustytas svogūnas
3 išplakti kiaušiniai
200 g grietinės
1/2 tarkuoto muskato riešuto
pipirai, prieskoninės žolelės
Tešla išklojame riebalais išteptą kepimo formą (aš naudoju tortine, uždaromu šonu). Būtinai iškloti dugną ir šonus. Visus kitus produktus sumaišome, masę supilame į formą ir kepame 180 lapsniu 45-50 min. Galima valgyti ir karštą ir šaltą, pabarstyti kapotomis petražolėmis ar krapais, su pomidorų padažu ar be. Be to galima į ta masę įdėti ir kumpelio ir pievagrybių ir cukinijos, žodžiu kas tik šaus galvon. Bet ir be tokių priedų LABAI skanu.
Elzasietiškas ugninis pyragas
½ pakelio picos tešlos mišinio arba 500 g sluoksniuotos tešlos
4 svogūnai
150 g lašinių su raumenukais
160 g riebios grietinės
2 šaukštai pieno
druska, pipirai, žiupsnelis malto muskato riešuto
Iš ½ picos pakelio mišinio paruošti tešlą kaip nurodyta ant įpakavimo arba naudoti šaldytą sluoksniuotą tešlą (su pastarąja skaniau ir paprasčiau). Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo dėti tešlą. Svogūnus nulupti ir supjaustyti žiedais, lašinukus supjaustyti mažais kubeliais. Keptuvę įkaitinti sausai ir dėti lašinukus, pakepinti kol išleis riebalus, dėti svogūnus, apkepinti ir sudėti grietinę bei pieną ir visus prieskonius. Patroškinti truputėlį ir viską tolygiai paskirstyti ant tešlos. Pyragą kepti įkaitintoje iki 200C temperatūros orkaitėje apie 25-30 min., kol kraštai apskrus.
½ pakelio picos tešlos mišinio arba 500 g sluoksniuotos tešlos
4 svogūnai
150 g lašinių su raumenukais
160 g riebios grietinės
2 šaukštai pieno
druska, pipirai, žiupsnelis malto muskato riešuto
Iš ½ picos pakelio mišinio paruošti tešlą kaip nurodyta ant įpakavimo arba naudoti šaldytą sluoksniuotą tešlą (su pastarąja skaniau ir paprasčiau). Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo dėti tešlą. Svogūnus nulupti ir supjaustyti žiedais, lašinukus supjaustyti mažais kubeliais. Keptuvę įkaitinti sausai ir dėti lašinukus, pakepinti kol išleis riebalus, dėti svogūnus, apkepinti ir sudėti grietinę bei pieną ir visus prieskonius. Patroškinti truputėlį ir viską tolygiai paskirstyti ant tešlos. Pyragą kepti įkaitintoje iki 200C temperatūros orkaitėje apie 25-30 min., kol kraštai apskrus.
O is Mantingos sluoksniouotos MIELINES teslos kas nors ka nors esate bandziusios gaminti?
Vakar uzsipirkau pakeli bemieles, pakeli mielines. Galvojau, pasiskaitysiu cia jusus receptelius ir pulsiu gaminti. Gi ziuriu - nieko nera is mielines :-/ O as kulinarijoje apvalus nulis 8) Gal kas ka zinot. Help!!! Gaila teslos... ;D ;D
Vakar uzsipirkau pakeli bemieles, pakeli mielines. Galvojau, pasiskaitysiu cia jusus receptelius ir pulsiu gaminti. Gi ziuriu - nieko nera is mielines :-/ O as kulinarijoje apvalus nulis 8) Gal kas ka zinot. Help!!! Gaila teslos... ;D ;D
Paprastai buna parasytas koks nors receptukas ant ipakavimo.
Aciu, Vasarele. Prie to, kad esu nulis kulinarijoje, dar ir instrukcijomis nesidomiu ;D ;D ;D
O ten raso, kad galima gaminti viska ta pati, ka ir is bemieles teslos, pvz.: ivynioti desreles, deti iv. idarus ir uzlankstyti. Vienas minusas - pries kisant i orkaite reikia laukti 45-60 min. kol tesla pakils .
Paziuresim, ar skonis bus tas pats [smiley=chef.gif]
O ten raso, kad galima gaminti viska ta pati, ka ir is bemieles teslos, pvz.: ivynioti desreles, deti iv. idarus ir uzlankstyti. Vienas minusas - pries kisant i orkaite reikia laukti 45-60 min. kol tesla pakils .
Paziuresim, ar skonis bus tas pats [smiley=chef.gif]
QUOTE |
Aciu, Vasarele. Prie to, kad esu nulis kulinarijoje, dar ir instrukcijomis nesidomiu ;D ;D ;D O ten raso, kad galima gaminti viska ta pati, ka ir is bemieles teslos, pvz.: ivynioti desreles, deti iv. idarus ir uzlankstyti. Vienas minusas - pries kisant i orkaite reikia laukti 45-60 min. kol tesla pakils . Paziuresim, ar skonis bus tas pats [smiley=chef.gif] |
Ir kaip sekesi kept ??? Ir man idomu pasidare
As tai is tos sluoksniuotos teslos daznai padarau obuoliu pyraga kuri paragave visi laizosi ir klausia recepto
Sutarkuoju kelis obuolius su burokine tarka, pridedu i kose cukraus ir cinamono, o tesla (jau atsildyta) ikisu i orkaite dalimis kokiom 5 min, kad siek tiek pakiltu... nes kai sudedu ant nepakilusios teslos obuolius, tai ji ir nepakyla.
Zodziu paskui ant tos pakilusios teslos uzdedu sluoksni obuoliu, paskui vel sluoksni teslos (jau pakeptos 5 min. orkaiteje) vel obuoliu ir vel teslos, aptepu kiausu, pabarstau vaniliniu cukrumi ir vel pakepu orkaiteje neilgai... Niam kaip skanu su ledais arba plakta grietinele... :-*
Sutarkuoju kelis obuolius su burokine tarka, pridedu i kose cukraus ir cinamono, o tesla (jau atsildyta) ikisu i orkaite dalimis kokiom 5 min, kad siek tiek pakiltu... nes kai sudedu ant nepakilusios teslos obuolius, tai ji ir nepakyla.
Zodziu paskui ant tos pakilusios teslos uzdedu sluoksni obuoliu, paskui vel sluoksni teslos (jau pakeptos 5 min. orkaiteje) vel obuoliu ir vel teslos, aptepu kiausu, pabarstau vaniliniu cukrumi ir vel pakepu orkaiteje neilgai... Niam kaip skanu su ledais arba plakta grietinele... :-*
Mamce, su kulinarija man irgi nekas, kazkaip neturiu didelio malonumo gaminti, tik tiek kad reikia, tai ir skaitau etiketes