Įkraunama...
Įkraunama...

Sluoksniuotos tešlos gaminiai

Man labai patinka mantingos teslos gaminiai,tik va beda,neturiu orkaites. kaip manot ar galima ka issikept mikrobangej?

Ir dar pora receptuku:


Bandeles su aguonom

Aguonas istrinti su cukrum ar medum,prideti pagal skoni kokiu nors dziovintu vaisiu smulkiai sukapotu. tada tesla pjaustyti kvadrateliais,deti idara,sulenkti trikampiu,krastus "suklijuoti" sakute ir aptepti kiausinio baltymu,apibarstyti aguonomis.


Bandeles su grybais

Pievagrybius pakepinti su svoguniukais ir dziuveseliais. Deti idara,sulenkti trikampiu,krastus "suklijuoti" sakute ir aptepti kiausinio baltymu,apibarstyti kmynais ar sezamu.


[smiley=chef.gif] [smiley=daemon.gif] [smiley=eda.gif]
Atsakyti
Nu man tai Mantingos tešla arba nepakyla arba pakyla,bet sudega apačia... :'(
Gal turit kokių pasiūlymų,patarimų kad taip neatsitiktų?
Ar dedat jau į įkaitintą orkaitę?Ir kiek apytiksliai laiko kepat ir kokioj temp? Ant didelės ugnies ar mažos?

[color=Green][/color]
Mamulia,aš mikrobangėj kepu tik mėsiškus patiekalus,picas,dar naudoju ją atšildymui.Ir man įdomu,ar įmanoma iškepti joje ką nors saldaus?
Atsakyti
Vakar kepiau Tarta, pgl. Bea recepta. Viskas butu gerai, bet... po 30 min. teko istraukti, nes virsus jau gerokai parudo ir tada visas grozis...sudribo  :( Viska apsvarscius darau isvada, kad reikejo kisti i zemesne temperatura (gal kokiu 150 laipsniu) ir tada butu galima kepti tiek, kiek raso Bea 45-50 min. Tada gal butu palengva iskepe ir nesusmuke atgal.
Nepaisant nesekmes, valgyti buvo galima ir labai skanu  :P
Viksreli, as cia kepiau is bemieles teslos. O mielines dar neisbandziau - labai tingiu terliotis su tais pakilimo laukimais. Kai reiks atsildyti saldytuva ir viska traukti lauk is kameros, tasda ir isbandysiu  ;D  ;D
Atsakyti
Sveikos, mamos, kol ispudziai dar neisbleso, o blekos dar neisplautos, rasau sios dienos savo pietu recepta:

Pokelis Mantingos bemieles sluoksniuotos teslos
Morku, svogunu, kopustu, sonines ar kumpelio, prieskoniu, pomidoru padazo ir majonezo siek tiek.

Morkas, svogunus, tarkuota kopusta pakepinti keptuveje. Ideti prieskoniu. Skarda iskloti Mantingos tesla, deti riekelem supjaustyta sonine ar kumpeli, deti pakepintas gerybes, prideti pora saukstu pomidoru padazo,majonezo. Ant virsaus dejau supjaustytas juosteles tos pacios Mantingos atsildytos teslos. Kepe apie pusvalandi.

Is tiesu si recepta kadaise maciau kazkokiam zurnale, tai vietoj svieziu kopustu ten siule naudoti raugintus. Bet kadangi ju sezonas musu namuose jau pasibaiges, labai skanu buvo ir su svieziais.
Atsakyti
Parašysiu ir aš 1 recepruką:
 Čia bus tokios bandelės - skanu su alumi arba sultiniu...

bemielę Mantingos tešlą supjaustyti kvadratėliais( gaunasi 9)

įdarui: virta vištienos krūtinėlė,
          olandiškas sūris,
           poras,
           krapai
           majonezas
 Krūtinėlę supjaustyti smulkiais gabaliukais, sutarkuoti sūrį, įpjaustyti poro ir krapų.Įdėti majonezo ir išmaišyti.Įdarą dėti į tešlos gabalėlį, suimti visus 4 kampus ir juos vieną su kitu sandariai užspausti. Bandeles aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti orkaitėje, kol gražiai apkeps-apgels....          SKANAUS...
Atsakyti
dar labai skanu taip paruosta bemiele sluoksniuota tesla:

tesla padalini i dvi dalis.abi dalis istepi kiausinio plakiniu. tada ant vienos barstai cukraus, cinamono ir uzdengi ja kita dalimi , istepta puse turi detis ant cukruotos dalies. su kocelu truputeli paspaudziant pakocioti,kad siek tiek pasispaustu, bet ne daug. supjaustyti juostelem kokiu 2 cm plocio. galus juosteliu uzspausti ir pora katu pasukti ,kad gautusi tokia spirale. kepti orkaiteje  kol aprus.
mes jas valgom su vaikiska obuoliu tyrele smile.gif  labaaaaai niam. smile.gif

P/S. dar galima uzbarstyti kartu su cukrumi smulkintu migdolu riesutu, gaunasi dar skaniau.
Atsakyti
Istraukiu tema i virsu, gal kuriai nors Kucioms ar Kaledoms pravers smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Strielka @ 2003 06 19, 21:00)
[smiley=daemon.gif]As tai is tos sluoksniuotos teslos daznai padarau obuoliu pyraga kuri paragave  [smiley=eda.gif]visi laizosi ir klausia recepto  [smiley=jok.gif]
Sutarkuoju kelis obuolius su burokine tarka, pridedu i kose cukraus ir cinamono, o tesla (jau atsildyta) ikisu i orkaite dalimis kokiom 5 min, kad siek tiek pakiltu... nes kai sudedu ant nepakilusios teslos obuolius, tai ji ir nepakyla [smiley=000172.gif]...
Zodziu paskui ant tos pakilusios teslos uzdedu sluoksni obuoliu, paskui vel sluoksni teslos (jau pakeptos 5 min. orkaiteje) vel obuoliu ir vel teslos, aptepu kiausu, pabarstau vaniliniu cukrumi ir vel pakepu orkaiteje neilgai... Niam kaip skanu su ledais arba plakta grietinele... :-*

strielka, as zinau 2 gudrybes tam "nepakilimo reikalui" kad nereiktu apkepti tu 5 min. zodziu iskloji tesla, ant jos beri dziuveseliu 3-4 shaukshtus tolygiai, o i obuolius tarkuotus dar imaishaj shauksta bulviu krakmolo. suveikia!
Atsakyti
Sveikos mamytes, gal turit kuri kokiu nesudetingu pyrageliu receptuku? labai noreciau iskept obuoliu skareles (tik va, seniai kepiau ir nepamenu ko reikia). Laukiu receptuku wink.gif
Atsakyti
Sluoksniuotieji trikampiai

Ruošiama 15 minučių
Verdama 20 minučių
Išeiga: 24 trikampėliai


125 g sutrupintų saldžių sausainių
80 g ištirpinto nesūdyto sviesto
2 šaukštai tarkuoto kokoso riešuto
410 g skardinė kondensuoto pieno su cukrumi
125 g sviesto
1/3 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės šviesaus kukurūzų sirupo
250 g ištirpinto pieniško šokolado
šaukštas aliejaus



1.Lėkštą stačiakampę (30x20 cm) skardą ištepkite aliejumi ar tirpintu sviestu. Skardos dugną ir kraštus išklokite aliuminio folija ir išriebaluokite. Dubenyje sumaišykite sausainių trupinius, ištirpintą sviestą ir 2 šaukštus sutarkuoto kokoso riešuto. Mišinį vienodo storumo sluoksnių paskleiskite skardoje, aplyginkite viršų.
2.Mažame prikaistuvyje sumaišykite kondensuotą pieną, sviestą, cukrų ir sirupą. Ant mažos ugnies maišykite 15 minučių arba tol, kol cukrus ištirps ir mišinys pasidarys vientisas bei sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės, truputį ataušinkite. Mišiniu užpilkite sausainių masę, aplyginkite paviršių.
3.Ištirpintą šokoladą sudėkite į karščiui atsparų dubenėlį, supilkite aliejų. Dubenėlį uždėkite ant verdančio vandens prikaistuvio ir maišykite, kol šokoladas ištirps ir mišinys pasidarys vientisas. Paskleiskite jį ant karamelinės masės. Šaldykite, kol smarkiai apstings, tada pjaustykite norimais gabalėliais.
Atsakyti
Pyragaičiai su rozmarinu ir alyvomis

Ruošiama 20 minučių
Kepama 15 minučių
Išeiga: 30 pyragėlių



½ stiklinės sunokusių susmulkintų alyvuogių be kauliukų
stiklinės sutarkuoto parmezano sūrio
šaukštas sukapotų rozmarino lapų
4 susmulkinti saliamio dešros griežinėliai
2 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai Dižono garstyčių
2 lakštai iškočiotos sluoksniuotos tešlos
aliejaus ar tirpinto sviesto



1.Orkaitę įkaitinkite iki 200C. Du orkaitės padėklus ištepkite tirpintu sviestu ar aliejumi. Į virtuvinį kombainą sudėkite alyvas, sūrį, rozmariną, saliamio dešrą, garstyčias, supilkite aliejų ir apdorokite 30 sekundžių arba tol, kol iš jų paruošite pastos.
2.Tešlos lakštą patieskite ant stalo, paimkite pusę alyvų pastos ir vienodo storumo sluoksniu aptepkite tešlą. Paimkite priešingus telos kraštus ir užlenkite į vidų (lakšto kraštai turi liestis). Dar kartą lenkite vidun, tada perlenkite pusiau – turėsite 8 tešlos sluoksnius.
3.Supjaustykite 1 cm storumo griežinėliais, kuriuos nupjautu šonu viršun išdėliokite į paruoštus padėklus (nesugrūskite). Sulankstytą griežinėlio šoną truputį praskėskite – išeis “V” raidės formos pyragaičiai. Kepkite 15 minučių arba tol, kol pyragaičiai bus geltonai rudi.
Atsakyti
l.daug receptu su shita teshla gali rasti www.puffpastry.com
Atsakyti