Nusipirkau ir aš šios tešlos pabandymui. Perskaičiau jūsų receptukus ir nežinau su kuo dabar kepti...
QUOTE(kRamTyk @ 2008 12 28, 12:03)
skaičiau skaičiau vakar jūsų visų receptukus ir pasakojimus apie šitą tešlą ir nutariau išbandyt pati
kepiau tokį kaip ir pyragą su obuoliais, nors galvojau, kad tikrai nesigaus. Bet viskas pavyko ir kitam kartui žinosiu, ką dar padaryti, kad pavyktų dar geriau
taigi dariau taip: susipjausčiau skiltelėm du nedidelius obuolius (nuluptus) ir susidėjau į dubenėlį. tada pasiėmiau lakštą BEMIELĖS tešlos, šiek tiek pakočiojau, kad būtų palei skardą ir dėjau pirmą sluoksnį tešlos. tada supratau, kad vieno neužteks (pirkau pakelį, kur šeši lapai yra) ir uždėjau antrą lapą dugnui. tada sudėjau vieną partiją obuolių (šachmatų tvarka berods keturios eilytės išėjo). apibarsčiau juos vaniliniu cukrumi ir cinamonu. tada vėl vieną lapelį tešlos ir vėl obuoliai ir dar lapelis tešlos "luboms"
jį irgi apibarsčiau vaniliniu cukrumi, kraštus pyrago užlanksčiau taip, kad būtų tarsi "krepšelis", aptepiau kiaušinio tryniu ir vuolia - buvo skanu, per kokį pusvalandį visas ir suėjo
kitam kartui žinosiu, kad:
obuolius sutrynus per burokinę tarką turėtų gautis skaniau, nes tada jų bus visur, o ne vietom;
viršų barstysiu normaliu cukrum, sumaišytu su vaniliniu.
saldumo pakako, nes labai saldžiai po vakarienės nebesinorėjo
ir dar klausimėlis: ar su mieline tešla galėčiau pagaminti pyragėlius su dešrelėm? nenutiks kokių nors nesąmonių?


taigi dariau taip: susipjausčiau skiltelėm du nedidelius obuolius (nuluptus) ir susidėjau į dubenėlį. tada pasiėmiau lakštą BEMIELĖS tešlos, šiek tiek pakočiojau, kad būtų palei skardą ir dėjau pirmą sluoksnį tešlos. tada supratau, kad vieno neužteks (pirkau pakelį, kur šeši lapai yra) ir uždėjau antrą lapą dugnui. tada sudėjau vieną partiją obuolių (šachmatų tvarka berods keturios eilytės išėjo). apibarsčiau juos vaniliniu cukrumi ir cinamonu. tada vėl vieną lapelį tešlos ir vėl obuoliai ir dar lapelis tešlos "luboms"


kitam kartui žinosiu, kad:
obuolius sutrynus per burokinę tarką turėtų gautis skaniau, nes tada jų bus visur, o ne vietom;
viršų barstysiu normaliu cukrum, sumaišytu su vaniliniu.
saldumo pakako, nes labai saldžiai po vakarienės nebesinorėjo

ir dar klausimėlis: ar su mieline tešla galėčiau pagaminti pyragėlius su dešrelėm? nenutiks kokių nors nesąmonių?

tu kalbi apie mielinę sluoksniuotą ar paprastą mielinę? Nors jokio skirtumo - pyragėliai su dešrele iškepa ir su ta, ir su ta

QUOTE(vaiduuse @ 2008 12 28, 21:25)
tu kalbi apie mielinę sluoksniuotą ar paprastą mielinę? Nors jokio skirtumo - pyragėliai su dešrele iškepa ir su ta, ir su ta 

sluoksniuotą


QUOTE(kRamTyk @ 2008 12 28, 21:07)
kepk drasiai, nieko nenutiks


Guli ir pas mane saldiklyje pakelis bemieles sluoksniuotos teslos, galvojau pasiskaitysiu cia truputeli ir eisiu ka nors kepti, bet viskas taip skaniai atrodo, susisuko galva.... nebezinau nuo ko pradet


QUOTE(Ziuikiene @ 2008 12 30, 18:24)
Guli ir pas mane saldiklyje pakelis bemieles sluoksniuotos teslos, galvojau pasiskaitysiu cia truputeli ir eisiu ka nors kepti, bet viskas taip skaniai atrodo, susisuko galva.... nebezinau nuo ko pradet



pradėk nuo to, ką turi įdarui

aš vakar namie gaminau sluoksniuotą tešlą, tai bandysiu ryt ką iškept ir pažiūrėsiu, ar pavyko

QUOTE(vaiduuse @ 2008 12 31, 13:39)
pradėk nuo to, ką turi įdarui
aš vakar namie gaminau sluoksniuotą tešlą, tai bandysiu ryt ką iškept ir pažiūrėsiu, ar pavyko

aš vakar namie gaminau sluoksniuotą tešlą, tai bandysiu ryt ką iškept ir pažiūrėsiu, ar pavyko

o galima sluksniuotos teslos receptuka?

QUOTE(gabrieliux @ 2009 01 05, 14:46)
kažkur radau receptą, tai perkopijuoju

Sluoksniuota tešla
Norint pagaminti gerą sluoksniuotą tešlą labai svarbu neskubėti ir nedaryti to atsainiai. Visi produktai privalo būti šalti, o tešla gaminama ant vėsaus paviršiaus, taip kad, jei jau nuspręsite ją gaminti, nedarykite to prikaitusioje virtuvėje ar šalia karštos viryklės. Taip pat planuokite laiką taip, kad tešla galėtų pailsėti tarp lankstymų. Paruoštą sluoksniuotą tešlą galima šaldyti ir prireikus naudoti vėliau.
500g kietų, duonai gaminti skirtų miltų
75g ištirpinto sviesto
250ml šalto vandens
2 a.š. druskos
300g gero sviesto (ne mažiau nei 80% riebumo)
Persijokite miltus. Miltų viduryje padarykite įdubimą ir supilkite druską, vandenį ir ištirpintą atvėsintą sviestą. Imdami po truputi miltų iš kraštų užmaišykite tešlą. Išimkite tešlą iš dubens ir keletą kartų perminkykite. Suformuokite rutulį, jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Įdėkite tešlą į riebalais pateptą dubenį, uždenkite riebalais patepta virtuvine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad pastovėtų 30 minučių.
Įdėkite sviestą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išmuškite iki 1cm storio (jei reikia, rankomis formuokite sviesto kraštus, kad gautųsi stačiakampis. Padėkite sviestą į šaldytuvą, kol paruošite tešlą).
Išimkite tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kiek atlenkite kiekvieną tešlos kampą ir kočėlu iškočiokite, kol turėsite kažką panašaus į keturlapį dobilą (tešlos vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai). Kočiojant tešlą karts nuo karto tešlą pakelkite ir pabarstykite jos apačią miltais, kad tešla neliptų prie paviršiaus.
Į tešlos centrą dėkite išmuštą sviestą. Užlankstykite tešlos kraštus, kad visiškai paslėptų sviestą, apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą, maždaug 7-8mm storio stačiakampį (jei reikia, galite kiek patempti kraštus, kad susidarytų taisyklinga forma).
Laikas pradėti lankstyti tešlą, kad susiformuotų sluoksniai (juk ji neveltui vadinama sluoksniuota!). Yra du tešlos lankstymo būdai: viengubas lenkimas ir dvigubas lenkimas. Jei naudosite viengubą lenkimą, tešlą bus galima perlenkti iki 6 kartų, jei dvigubą - lenkite ne daugiau nei 3 kartus. Aš naudojau dvigubą lenkimą. Mintyse nubrėžkite liniją, einančią per tešlos centrą. Imkite vieną tešlos kraštą ir sulenkite iki centrinės linijos. Taip pat užlenkite ir kitą kraštą. Sulenkite tešlą per pusę. Galite pažymėti tešlą, kad žinotumėte kiek lenkimų padarėte tiesiog įspauskite tešlą pirštu, vienas įdubimas reikš vieną lenkimą. Suvyniokite tešlą į virtuvinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent jau 30 minučių.
Ištraukite atvėsusią tešlą iš šaldytuvo ir pasidėkite prieš save taip, kad perlenktas kraštas būtų jūsų kairėje, o atviras tešlos kraštas dešinėje. Iškočiokite tešlą į pailgą, maždaug 7-8mm storumo stačiakampį ir vėl sulankstykite dvigubu lenkimu. Įspauskite tešlą du kart, suvyniokite į virtuvinę plėvelę ir vėl padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Visą šį procesą pakartokite dar vieną kartą.
Paruoštą sluoksniuotą tešlą iškočiokite iki norimo storio, supjaustykite formelėmis, patepkite trynio ir pieno mišiniu ir kepkite 220°C orkaitėje. Iškepusius gaminius atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!
vaidusia tu auksas
as jau kiek laiko ieskau tos teslos recepto ir niekaip rasti negalejau. o cia sats su visu aprasymu



QUOTE(vaiduuse @ 2009 01 05, 14:08)
Norint pagaminti gerą sluoksniuotą tešlą labai svarbu neskubėti ir nedaryti to atsainiai...




geriau nusipirksiu parduotuvėj

QUOTE(Nimfa* @ 2009 01 06, 23:46)
ir aš iš pradžių taip galvojau, bet kai pabandžiau, tai labai paprasta, ir dvigubai daugiau tešlos gaunas, nei parduotuvėj perkant


500g kietų, duonai gaminti skirtų miltų
ka reiskia tie kieti miltai, cia paprasti baltieji ar kokie ipatingi?
ka reiskia tie kieti miltai, cia paprasti baltieji ar kokie ipatingi?
