QUOTE(VėjoVaikas @ 2015 12 28, 17:01)
man ima atrodyti, kad turiu bedu su valgymu. istisa diena tarsi pamirstu pavalgyti (o gi tikrai nesu baisia uzimta 25val per para), nebent jau pradeda skaudeti skrandi, ir tai isimetu tik tiek, kad nebegurgtu. dazniausiai koks vaisius ar saldesis - tai kas po ranka ir kam nereikia pastangu. apie kokia mesa, troskinius ir kt normalesnius dalykus net pagalvoti nenotiu, toks jausmas, kad ten milijonas kaloriju, riebu nesveika ir isvis nuo minties pykina. nesportuoju nieko, svoris krenta krenta... nu kaip ir dziaugiaus pradzioj, bet jau pradeda kilt itarimaa del mano santykiu su maistu. o gal tai tik dar viena nemeiles sau ir savidestrukcijos israiska... vakar xanaxa uzgeriau brendziu... pirma karta mane istiko busena, kada as taip blogai jauciausi, kad jau bijojau buti viena... aciu dievui atsirado zmogus, kuris galejo vidury nakties atvaziuot ir pabut...nepasigyriau... israse AD. bet toks jausmas, kad varau visai i dugna...
Aš irgi turiu problemų su maistu. Tik jos kitokios negu tavo. Bet jei pajutusi pirmus simptomus t.y. kad maistas pykina suspėju rasti tinkamo maisto ir suvalgyti kartais blogumas praeina. Kitu atveju tenka dirbtinai išvemti susidariusias skrandžio rūgštis tada praeina ir pykinimas ir šaltkrėtis, Atsiprašau už tokį detalų aprašymą. tokią būseną sukelia bet koks stresiukas ne tik psichologinis, bet ir fizinis pvz sušalusios kojos. AD labai padėjo. Šis reiškinys sumazėjo nuo kokių 3 kartų per savaitę iki kokio karto per kelis mėnesius.
Dabar tau tai ką pati žinai, kad kalorijos yra gėris.
1 kalorija atitinka energiją, kurios reikia, norint vieno gramo vandens temperatūrą pakelti 1 laipsniu Celsijaus
Taigi jos ir tik jos palaiko tavo kūno pastovią temperatūrą ir tavo kūnas deda visas pastangas tai temperatūrai palaikyti t,y, tirpdo masę, kad galėtum gyventi.
Kitas dalykas tavo širdis varinėja kraują į visus kūno kampelius, plaučiai kvėpuoja, dar kartai judina rankas ir kojas ir visam tam reikia energijos t,y, kalorijų.
Valgyk į sveikatą.
Kalorijos blogai tik tam kas sunaudoja jų perteklių ir kūnas deda jas atsargai t.y. riebalus ir jų prisikaupia per daug - tiems ir tos kalbos apie kalorijų grėsmę.