Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(VėjoVaikas @ 2015 12 28, 17:01)
man ima atrodyti, kad turiu bedu su valgymu. istisa diena tarsi pamirstu pavalgyti (o gi tikrai nesu baisia uzimta 25val per para), nebent jau pradeda skaudeti skrandi, ir tai isimetu tik tiek, kad nebegurgtu. dazniausiai koks vaisius ar saldesis - tai kas po ranka ir kam nereikia pastangu. apie kokia mesa, troskinius ir kt normalesnius dalykus net pagalvoti nenotiu, toks jausmas, kad ten milijonas kaloriju, riebu nesveika ir isvis nuo minties pykina. nesportuoju nieko, svoris krenta krenta... nu kaip ir dziaugiaus pradzioj, bet jau pradeda kilt itarimaa del mano santykiu su maistu. o gal tai tik dar viena nemeiles sau ir savidestrukcijos israiska... vakar xanaxa uzgeriau brendziu... pirma karta mane istiko busena, kada as taip blogai jauciausi, kad jau bijojau buti viena... aciu dievui atsirado zmogus, kuris galejo vidury nakties atvaziuot ir pabut...nepasigyriau... israse AD. bet toks jausmas, kad varau visai i dugna...

Aš irgi turiu problemų su maistu. Tik jos kitokios negu tavo. Bet jei pajutusi pirmus simptomus t.y. kad maistas pykina suspėju rasti tinkamo maisto ir suvalgyti kartais blogumas praeina. Kitu atveju tenka dirbtinai išvemti susidariusias skrandžio rūgštis tada praeina ir pykinimas ir šaltkrėtis, Atsiprašau už tokį detalų aprašymą. tokią būseną sukelia bet koks stresiukas ne tik psichologinis, bet ir fizinis pvz sušalusios kojos. AD labai padėjo. Šis reiškinys sumazėjo nuo kokių 3 kartų per savaitę iki kokio karto per kelis mėnesius.
Dabar tau tai ką pati žinai, kad kalorijos yra gėris.
1 kalorija atitinka energiją, kurios reikia, norint vieno gramo vandens temperatūrą pakelti 1 laipsniu Celsijaus
Taigi jos ir tik jos palaiko tavo kūno pastovią temperatūrą ir tavo kūnas deda visas pastangas tai temperatūrai palaikyti t,y, tirpdo masę, kad galėtum gyventi.
Kitas dalykas tavo širdis varinėja kraują į visus kūno kampelius, plaučiai kvėpuoja, dar kartai judina rankas ir kojas ir visam tam reikia energijos t,y, kalorijų.
Valgyk į sveikatą.
Kalorijos blogai tik tam kas sunaudoja jų perteklių ir kūnas deda jas atsargai t.y. riebalus ir jų prisikaupia per daug - tiems ir tos kalbos apie kalorijų grėsmę.
Atsakyti
Ziurint ir ko tos kolorijos gaaunamos. Jei is cukraus, saldumynu ir bulku - nieko gero. Nuo siu produktu isibujoja candida, nes ji minta saldumais, o jos buvimas organizme duoda nuovargio jausma. Kolorijos is mesos, kiausiniu, sveiku riebalu ir darzoviu - geris.
Su Naujais, merginos:)
Atsakyti
QUOTE(meja82meja @ 2016 01 02, 03:14)
Night,nebenaudoji garpuodzio?biggrin.gif

as valgau lb daug saldumynu,retai kada ju nenoriu,vaisiai ir mano draugai.normalu maista darau tik garu puode,mama konvekcine krosnele atidave,tai retkarciais ir ten ka nors pasidarau

Naudojau gal 3k. NET ph34r.gif. Iš jų 1k. viralą suverčiau į šiukšliadėžę ir eilinįkart išėjau į prekybcentrį pirkt, berods, poros varškėčių. Žinau, kad ne kaip atrodo, bet aš gamint nei moku, nei noriu, ir tas pačias daržoves susipjaustyt reik pastangų. Grįžus iš darbo jau noris ėst, o dar laukt kol išvirs mėsgalis, ar kas ten, man panašu į mazochizmą.
Turbūt, niekada nebus iš manęs virėjos kasdien, bet, tikiu, šitą soc. įgūdį dar išsiugdysiu.

O šiaip puodą tą panaudoju. biggrin.gif Pvz., pusryčiams porai kiaušų išsivirt (aš juos susikemšu be nieko, tiesiog su kava), o savaitgalį kokių grikių išsiverdu pakelį. biggrin.gif

PRAŠAU NEBART MANĘS DĖL NEVYKĖLIŠKUMO. unsure.gif Nu ne visi turi talentą gamint. Man tai katorga.

Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 01 02, 00:06)

Kas liečia fizinę formą, žinokit, nu man šakės. Vakar pasivaikščiojau vakare - naktį, negaliu sakyt, kad labai daug, bet šiandien visą dieną jaučiu tokį kaip nuovargį. Gal kad ir pašąlau kažkiek. Bet ir vaikštant toks jausmas, kaip kokia sulėtėjus. Lazdos dar nereik, bet tikrai ne taip, kaip žalioj jaunystėj. Dar prieš kelis m., atrodo, norėjos bėgt, ne eit, kartais, nors niekur neskubi, o dabar tai net jei vytųs kažin, ar bėgčiau.  unsure.gif
Spirkit į šikną man kad sportuočiau bent tonusui pakelt.

Man irgi šakės. Bet pažadu antradienį paskambinti tokiam paliegėlių sporto klubui ir pradėti judintis. Parašysiu, kaip sekėsi susitarti.
Atsakyti
kiaušai sveika, grikiai irgi (jei juose nėra kalno sviesto ar kokio kito riebaus/kaloringo paskaninimo).
gal imanoma kaip nors greituoju budu susipjaustyt tas darzoves is ryto, pasiruosti mesa, kad paskui teliktu tik imesti ir isvirt, kol pvz grisi, nusiprausi, ar kazka ten... ar ilgai verda tam garpuody?
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2016 01 02, 19:59)
Man irgi šakės. Bet pažadu antradienį paskambinti tokiam paliegėlių sporto klubui ir pradėti judintis. Parašysiu, kaip sekėsi susitarti.

Išduok paslaptį kur tie paliegėliai renkas. blush2.gif
Duos Dievas, dar šiandien ketinu ant kilimo atidaryt sportklubį. Nežadu labai sportuot, bet truputį kaulus ir lašinius pramankštint.

QUOTE(mylimuke! @ 2016 01 02, 20:01)
kiaušai sveika, grikiai irgi (jei juose nėra kalno sviesto ar kokio kito riebaus/kaloringo paskaninimo).
gal imanoma kaip nors greituoju budu susipjaustyt tas darzoves is ryto, pasiruosti mesa, kad paskui teliktu tik imesti ir isvirt, kol pvz grisi, nusiprausi, ar kazka ten... ar ilgai verda tam garpuody?

Tu per gerai apie mane galvoji. smile.gif Negi tikrai manai, kad aš galiu turėt sviesto? Ar aš panaši į turinčią sviesto? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Aš jo esu pirkusis, berods, kartą gyvenime. Susenusį išmečiau. Pan. baigias ir su daržovėm. Nu vasarą kemšu pomidorus, tiesa.
Grikiai būna geriausiu atveju su šiek tiek druskos. Ir viskas. Kartą bandžiau išbrinkint, tai supratau, kad tikrai sukūsiu, nes labai neskanu. Mano nelaimei, po to suėdžiau kažką skanaus.
Labai didžiavausi savim, kad ne per seniai nusipirkau druskos, nes jau senokai baigės. Kartais pavogdavau žiupsnelį iš kaimynės. Po to būdavo labai gėda šitą nuodėmę išpažint bažnyčioj. Didžiavausi, kad nepamiršau, ir kad kiekvienas padorus dvikojis, man atrodo, turi turėti druskos. Turėti druskos apskritai yra labai krūtai.
Šiaip gerai tu sakai dėl to pasiruošimo. Čia jau tinginystė, kad to nedarau.
Garpuodis pas mane pats primityviausias, verda kaip bet kokiam paprastam puode.

Turbūt labai nenustebinsiu, jei pasiskelbsiu, kad šaldytuve turiu keletą kiaušų ir kefyro. Ne šaldytuve turiu praimtą jau beveik metus makaronų pakelį (nžn., ar jie jau tinkami nusinuodijimui), džiovintų grybukų maišelį (mama davė, tai, turbūt, ne haliucinogeniniai) ir su kefyru pusryčiams maišau sėlenas kartais. Db turiu kviečių.
O šiaip tikrai nesimaitinu taip - vakare nugriebiu prekybcentry ką nors gatavo, kas už akies užkliūna. Seniau tai būdavo mėsgaliai, dabar dažnai varškė, visada vaisiai ir neretai šiaip nesąmonės. Vienužo, mano bėda yra pagrindinis ėdimas vakare ir tai žinau jau seniai.
Gera žinia ta, kad jokių virškinimo bėdų neturiu, nors ėdu šaltą maistą n metų.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 01 02, 20:40)

su naujais. kai kas sako kad tai skaicius kalendoriuje. as jauciu kazkoki slenksti nuo kirio norisi geriau,graziau, atviriau. bet nieko nežadu daryt. na pažadų sportuot ir pan. kaip bus taip.

Night,viena gyvendama ir as nesidaryciau. bet jeo tu nesidarai visai visai isai. tai ma panasu i kazkokia visiskas saves susinaikinima. nu mazdaug specialiai, kad dar blogiau butu smile.gif

kaip norėčiau į kalnus. ne slidinėt-sedėt ir žiūrėt. atsibust ir užmukt kalnuose. dabar sugalvojau kad prie noro mirti valgant ikrus su sampanu dar noreciau kad tai butu saulei tekant prie kalnu ezerelio wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bučkis @ 2016 01 02, 22:08)
su naujais. kai kas sako kad tai skaicius kalendoriuje. as jauciu kazkoki slenksti nuo kirio norisi geriau,graziau, atviriau. bet nieko nežadu daryt. na pažadų sportuot ir pan. kaip bus taip.

Night,viena gyvendama ir as nesidaryciau. bet jeo tu nesidarai visai  visai  isai. tai ma panasu i kazkokia visiskas saves susinaikinima. nu mazdaug specialiai, kad dar blogiau butu smile.gif

kaip norėčiau į kalnus. ne slidinėt-sedėt ir žiūrėt. atsibust ir užmukt kalnuose. dabar sugalvojau kad prie noro mirti valgant ikrus su sampanu dar noreciau kad tai butu saulei tekant prie kalnu ezerelio  wub.gif

oj nea. man čia labiau savęs tausojimas (tegu trumpalaikis), nei susinaikinimas. kai gaminimas yra katorga, tai ir stengiuos jos išvengt.
tėvų namuos niekada negamindavau, bet, manau, čia ir kiti tam pasitarnavo. paauglystėj gyvenau su tėvais ir 3sesių cypliais darželinio amžiaus. mane jie tiek nervindavo, kad nenorėdavau lįst iš savo kambario ir suprasdavau, kad jei kažką gamint, tai tokiai gaujai reikia be proto daug. man tai atrodė taip beviltiška. vnž., man trauma nuo tų cyplių kiekio ir garsų buvo ir elementariai neišsiugdžiau įgūdžių.
bet negaminime aš kaip ir nematau problemos. čia tik noro reikia, kokia čia problema. internetas pilnas receptų, parduotuvės produktų.
aš galvoju, kad reikia šiokį tokį planą chuliganą susidaryt šiem metam. gal bus akstinas bent kiek.
Atsakyti
Night, aš Kaune ir tas sporto klubas sveikatingumo klubas Kaune. Pas juos mažos grupės atrodo po 6 žmonės ir suskirstyti pagal jėgas. Kinizikai sako ką daryti ir visus labai prižiūri, kad viską darytų taisyklingai. Sako, geriau padaryti pratimą du kartus gerai negu 10 bilekaip. Gali nueiti pas juos į konsultaciją ir sudarys tau programėlę kaip sportuoti pagal tavo kūno defektus. Kai darydavau mankštą namuose iš karto geriau pasijutau ir fiziškai ir dvasiškai. Bet dabar visai aptingau. Visai. Gal sumokėjus 40 eurų atsiras motyvacija. Manau pilnas Vilnius kineziterapeutu norinčių sudaryti tau programėlę ir pamokinti taisyklingai sportuoti. Nes nuo to sėdėjimo visiškos šakės pasidaro per daugelį metų.
Papildyta:
Bučki, aš pati neslidineju - tik vaikas. Bet visa, ką rašei apie kalnus tiesa, taip ir yra. Džiugi žinia, kad lenkai nutiesė puikius kelius ir Tatrus pasiekti tapo daug lengviau. Ten puiku ir žiemą ir vasarą.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 01 02, 20:40)
Turbūt labai nenustebinsiu, jei pasiskelbsiu, kad šaldytuve turiu keletą kiaušų ir kefyro. Ne šaldytuve turiu praimtą jau beveik metus makaronų pakelį (nžn., ar jie jau tinkami nusinuodijimui), džiovintų grybukų maišelį (mama davė, tai, turbūt, ne haliucinogeniniai) ir su kefyru pusryčiams maišau sėlenas kartais. Db turiu kviečių.
O šiaip tikrai nesimaitinu taip - vakare nugriebiu prekybcentry ką nors gatavo, kas už akies užkliūna. Seniau tai būdavo mėsgaliai, dabar dažnai varškė, visada vaisiai ir neretai šiaip nesąmonės. Vienužo, mano bėda yra pagrindinis ėdimas vakare ir tai žinau jau seniai.

Visai neblogai. su varske galima ivairiai visko prizaisti. ipjaustyk pomidora, cesnako skiltele ir grietines/jogurto sauksta, labai skanu. visada gali maisyti su pjaustytais vaisiais ir jogurtu. varske esti gali dideliais kiekiais vakare. selenos ir kvieciai labai gerai virskinimui.
siaip kai pagalvoji visokiu gatavu produktu yra , ir saltu, su kuriais galima apsieiti daugiau maziau sveikai. baisiausiai skamba visokie kebabai ir maximiniai cepelinai, sumustiniai gatavi.

as noriu i cepkeliu raista pasivaiksciot. ale toli vaziuot. reik palaukt siltesnio oro.
Atsakyti
lb megstu varske,skaniausia tik su druska biggrin.gif

po suns rytinio isvedimo ,atsikeliau 4v.ir dar buciau miegojus,tokia isgverus jauciuos,nieko nepailsejau,o ryt jau i darba.
Atsakyti
as tai pailsejau visai. tik labai diena su naktim susimaise doh.gif
Atsakyti