Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(Night13 @ 2015 12 24, 00:23)
O tikrovėj vis tiek beveik niekada pirmas įspūdis ir n-tieji vėlesnieji neapgauna. Žmonės empatiški padarai. Ir jeigu nemėgsta, ir jeigu mėgsta, rodo atitinkamus požymius, dėl ko ir padaromos vienokios ar kitokios išvados.
Ir šiaip, kuo labiau esi mėgiamas, tuo daugiau ir šiltesnio dėmesio gauni iš tų, kurie tave mėgsta (nes, greičiausiai, pati "išspinduliuoji" draugiškumą tų pačių žmonių atžvilgiu). 

Ne visad žmonės elgias pagal principą "elkis taip su žmonėmis, kaip norėtum, kad su tavim elgtųsi", bet, mano akim vis tiek, vienas svarbiausių principų norint harmoningų santykių.

Įtampa darbe mane po truputį smeigia. Nieko tragiško, bet nu ir nžn ką padaryt, kad išeit iš to uždaro įtampos rato. Nors protu suvokiu, kad čia tokios smulkmenos gyvenime...

Prikalbėjau apie elgimąsi, kaip su pačiu norėtųs, kad elgtų, ir nžn. kaip elgtis su šitos skylės skalbianke.  doh.gif Bandžiau gražiuoju maigyt, db jau norėčiau išmušt dantis. Kokia save gerbianti skalbiankė gali skalbt 3val. niekaip nesuprantu.  doh.gif

O aš tai manau, kad apgauna. Pati apsigaunu labai dažnai. Bet dažnai ir pataikau, bet būna, kad iš pat pradžių susidarau neigiamą nuomonę apie žmogų, tada pagalvoju, o gal ir blogai susidariau iš pat pradžių, o paskui pasirodo, kad teisingai ir maniau. O kartais būna atvirkščiai. Taisyklės nėra.
Teisingai aprašei. Su psichologe padarėm vieną pratimą, jau esu jį atlikusi dėl santykių su tėvu. Tai tarsi asmeninių savybių vizualizavimas ir perdavimas tam asmeniui. Ir rimtai, tada įsivaizduoji, kad žmogus pasižymi tomis perduotomis savybėmis ir palankiau į jį žiūri, atitinkamai elgiesi, jis tą pajaučia ir santykiai pagerėja.
Gal tu irgi esi iš tokių žmonių, kuriems sunku priimt nurodymus ir vadovavimą. Pagal psich. rekomendacijas išeitis būtų ne mėgt, o gerbt tą žmogų. Netgi nusilenkt jam, padėkot kasdien už tai, kuo jis yra pranašesnis už tave ir tu gali iš jo pasimokyti. Visada galima atrasti savybių, už kurias galėtum būti dėkingas tam žmogui, kad jis jas turi ir tu gali iš jo pasimokyti.
Mano skalbenkė irgi taip daro ant tam tikrų programų, tada rankiniu būdu sustabdau ir pati įjungiu tik skalavimą arba tik gręžimą.

QUOTE(medute9 @ 2015 12 24, 10:32)
Aš galvoju, kad noras įtikti gali būti dėl silpnų savo asmenybės ribų. Nes vaikystėje gal buvo nepaisoma vaiko poreikių, vertinamas tik pagal tai, kiek patogus, "geras" tėvams, kiek juo gali pasididžiuoti prieš kitus. Tuomet ribos tarp savo ir kitų vertinimų išsitrina. Ir labai svarbu, kaip tave vertina, ir dirbi darbus, ir tiek dirbi tam, kad įtiktum, prieš savo norą, bet to nejaučiant. unsure.gif Jei niekas neįvertina pastangų, atrodo tuščia sieloje, nes ten tebegyvena tave vertinančių tėvų nuomonės. Tik įdomu iki kokios ribos leidžiama peržengti savo ribas (iki noro įtikti bendradarbiams, vyrui, geriančiam vyrui, smurtaujančiam vyrui, kęsti emocinį ir fizinį smurtą ir pan.). Iki kokio laipsnio peržengiame kitų ribas : nesiskaitoma su jų nuomone , poreikiais ir pan.

nebūtinai iš tėvų tas ateina, gali ir iš mokyklos pvz. Žmogus turi susiformavusį išmoktą elgesį, kaip elgtis socialinėj aplinkoj ir jį pritaiko kitur gyvenime. Blogai yra tada, kai žmogus save vertina tik pagal tai, kaip kiti vertina jį, yra priklausomas nuo aplinkinių požiūrio į jį. Pati su tuo bandau tvarkytis. Nes tai iškreipta ir nepadeda gyvenime, nes negali užkraut atsakomybės už savo savijautą kitiems žmonėms, kiekvienam labiausiai rūpi jis pats.
Atsakyti
QUOTE(deraramos @ 2015 12 24, 11:08)
nebūtinai iš tėvų tas ateina, gali ir iš mokyklos pvz. Žmogus turi susiformavusį išmoktą elgesį, kaip elgtis socialinėj aplinkoj ir jį pritaiko kitur gyvenime. Blogai yra tada, kai žmogus save vertina tik pagal tai, kaip kiti vertina jį, yra priklausomas nuo aplinkinių požiūrio į jį. Pati su tuo bandau tvarkytis. Nes tai iškreipta ir nepadeda gyvenime, nes negali užkraut atsakomybės už savo savijautą kitiems žmonėms, kiekvienam labiausiai rūpi jis pats.

Sutinku, bet tėvai yra svarbiausi vaiko gyvenime. Deraramos, tai, ką tu rašai, aš matau savyje, ne viską, bet kai ką. Tai ir rašinėju, ką manau. O tu , matau, daug dirbi su savimi smile.gif Šaunuolė 4u.gif
Visuose yra dalis narciziškumo, asmenybės ribos įvairaus paslankumo,svarbu tik tai suprasti. Kad nedaug yra visai sveikų žmonių su sveikomis asmenybės ribomis. Net ir tos pačios bendradarbės ar vadovai gali būti linkę taikyti emocinį smurtą ar pan. O gali būti labai puikių žmonių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(deraramos @ 2015 12 24, 12:08)
-O aš tai manau, kad apgauna. Pati apsigaunu labai dažnai.
--Gal tu irgi esi iš tokių žmonių, kuriems sunku priimt nurodymus ir vadovavimą. Pagal psich. rekomendacijas išeitis būtų ne mėgt, o gerbt tą žmogų. Netgi nusilenkt jam, padėkot kasdien už tai, kuo jis yra pranašesnis už tave ir tu gali iš jo pasimokyti. Visada galima atrasti savybių, už kurias galėtum būti dėkingas tam žmogui, kad jis jas turi ir tu gali iš jo pasimokyti.

-Vadinas kaip kam. Nes pati man atrodo labai retai apsigaunu (nepamenu išvis tokio atvejo, tiesą sakant, nors tikiu, kad būta).
Bet man nėr tiek aktualu savęs lyginimas su kitais, gilinimasis ką ten apie mane kas galvoja (kaip populiaru sakyt, aš apie juos gal iš viso negalvoju). Aktualiau nuo ko esu tiesiogiai priklausoma - klientai, darbdaviai, bet nėr tiek aktualu, kad pergyvenčiau, kad kažkas manęs nemėgsta. Pakanka žinot, kad priešų neturiu, niekas neketina už pakarpos tiesiogine ta žodžio prasme pastumt nuo savęs toliau.

--Priimt sunku, aš nei pati vadovauju, nei labai leidžiuos vadovaujama (nu darbe laikaus tam tikrų darbdavio taisyklių, nes suprantu, kam mane samdo ir kokios naudos turiu duot, - o, kaip sako, kas moka pinigus, tas ir muziką užsako; kadangi kioskas ne mano, natūralu, kad ir taisyklės ne mano).
O kad gerbt reikia, ne tai, kad mėgt, labai sutinku. Ir, man rodos, pati su to taikymu gyvenime problemų lyg ir neturiu. Bet kas iš to. Turiu kitokių.

Mes skirtingos. Rašėt apie darbą, kad aš geriausiai žinau. Man tai visada atrodo, kad geriau kiti žino. Puolu ieškot savo klaidos pirmiausia. Jei nerandu, tada pasakau, kad, maždaug, išsitrinktų galvą (švelniau, bet ne itin išsireiškiu). Bet čia gal natūralu, būna pas mane klaidų virtinės, tai aš jau seniai pati savim nebetikiu.
Atsakyti
Su sventem visas 4u.gif

As tai kaime,gėris.
Atsakyti
QUOTE(medute9 @ 2015 12 24, 11:32)
Aš galvoju, kad noras įtikti gali būti dėl silpnų savo asmenybės ribų. Nes vaikystėje gal buvo nepaisoma vaiko poreikių, vertinamas tik pagal tai, kiek patogus, "geras" tėvams, kiek juo gali pasididžiuoti prieš kitus. Tuomet ribos tarp savo ir kitų vertinimų išsitrina. Ir labai svarbu, kaip tave vertina, ir dirbi darbus, ir tiek dirbi tam, kad įtiktum, prieš savo norą, bet to nejaučiant. unsure.gif Jei niekas neįvertina pastangų, atrodo tuščia sieloje, nes ten tebegyvena tave vertinančių tėvų nuomonės. Tik įdomu iki kokios ribos leidžiama peržengti savo ribas (iki noro įtikti bendradarbiams, vyrui, geriančiam vyrui, smurtaujančiam vyrui, kęsti emocinį ir fizinį smurtą ir pan.). Iki kokio laipsnio peržengiame kitų ribas : nesiskaitoma su jų nuomone , poreikiais ir pan.
Čia šiaip pamąstymai  g.gif
Kam neaktualu, nekreipkit dėmesio.
Dažniausiai aktualu būna pačiam rašinėlių autoriui.
Gerų švenčių, mergaitės  4u.gif

Taip, noras įtikti susiformuoja vaikystėje, bet suaugus jau galima pačiam tapti savo darbų vertintoju. Tai nereiškia, kad nereikia išklausyti ar nusispjauti ant kitokių nuomonių.

QUOTE(Night13 @ 2015 12 24, 12:37)
-Vadinas kaip kam. Nes pati man atrodo labai retai apsigaunu (nepamenu išvis tokio atvejo, tiesą sakant, nors tikiu, kad būta).

Aš tai dažnai apsigaunu. Surūgėliai kartais pasirodo visai malonūs žmonės, kai artimiau susipažįsti, arogantiški – tiesiog turintys sveiką pasitikėjimą savimi ir gerbiantys aplinkinius, o draugiški ir malonūs kartais pasirodo paprasčiausi veidmainiai. Mane pirmas įspūdis dažnai apgauna.
Atsakyti
Žinot, aš nesuprantu tų eglių ir blizgučių kiekvienuose namuose, ant kiekvieno kampo. Gal jau per ilgai gyvenu... Suprantu, kur vaikai, nelabai to matę... Bet kažkaip man too much ant kiekvieno kampo tie blizgalai. unsure.gif
Atsakyti
Man per Kalėdas vis kažkoks padidintas jautrumas būna, dėl visko erzinuos. Ir kiekvienais metais vis galvoju: na jau kitąmet tai būsiu gerutė, stengsiuos įsijaust į šventę, į tą visą gerumo, jaukumo ir vilties blablabla, ir kaip tyčia vėl būnu pikta ir nepatenkinta. g.gif Ir ne dėl vienišumo čia. Kai šiaip tai nuotaika normali. O Kalėdas aš žiauriai mėgstu, tai ir nervinu save su tuo nesivaldymu.
Blizgalai tai visai netrukdo, kaip tik patinka, padeda labiau pajust tą šventinę atmosferą. smile.gif Pati visad puošiu nedidelę eglutę, šiek tiek atributikos išsistatau, tik, žinoma, skoningai, nelabai ten blizgalai pas mane. biggrin.gif
Atsakyti
Aš truputį erzinuos dėl nespėtų padaryti darbų, nes žinau, kad atsilieps ir kaip atsilieps. Liūdnoka dėl senstančios mamos ir dėl lygiai prieš metus, vadinkim, turėto dūšios draugo, ko dabar nebeturiu, nes metų pabaiga ir tokia kaip sąskaita su savim apėmė.
O blizgalai vargina mane, nes žmonės nei neprisimena tikros Kalėdų prasmės. Visų antra, mano amatas gan glaudžiai susijęs su (ne)blizgalais.
Papildyta:
Vnž., gal ne taip išsireiškiau - blizgalai būtų kaip blizgalai, gal net iškilminga, jei turėtų prasmę. Deja, kur nepasisuki prasmė viena - "gražu" - "visi šiuo metu taip daro, tai ir mes". Liūdnoka.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2015 12 26, 20:51)
Žinot, aš nesuprantu tų eglių ir blizgučių kiekvienuose namuose, ant kiekvieno kampo. Gal jau per ilgai gyvenu... Suprantu, kur vaikai, nelabai to matę... Bet kažkaip man too much ant kiekvieno kampo tie blizgalai.  unsure.gif

Mano mama saka pasipuose ir tiek,bet byciau nepriestaravys jei ir nueko nebutu.

QUOTE(Night13 @ 2015 12 26, 23:11)
Aš truputį erzinuos dėl nespėtų padaryti darbų, nes žinau, kad atsilieps ir kaip atsilieps. Liūdnoka dėl senstančios mamos ir dėl lygiai prieš metus, vadinkim, turėto dūšios draugo, ko dabar nebeturiu, nes metų pabaiga ir tokia kaip sąskaita su savim apėmė.
O blizgalai vargina mane, nes žmonės nei neprisimena tikros Kalėdų prasmės. Visų antra, mano amatas gan glaudžiai susijęs su (ne)blizgalais.
Papildyta:

O as suvedus savo saskaitas jauciuos gerai,issipilde beveik viskas ka sau zadejau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meja82meja @ 2015 12 27, 00:29)
Mano mama saka pasipuose ir tiek,bet byciau nepriestaravys jei ir nueko nebutu.
O as suvedus savo saskaitas jauciuos gerai,issipilde beveik viskas ka sau zadejau smile.gif

Pas mano mamą irgi šaka, bet pas mus per Kūčias daug žmonių, tai ala dėl vaikų. Bet net ne tai, kad kiekvienuose namuose - ir prie namų, ir prie kiekvieno kampo... Man taip atrodo beskonybė.
Aš šiemet, kaip ten bebūtų, jaučiaus geriau, nei pernai. Nori nenori, pagal tai matuojas, kai dar seniau būdavo pastovi klaiki jausena. Metai buvo pasyvūs. Vienas dalykas man patinka, kad naujas darbas išėjo į gerą. Dar labai labai noriu padėkot Dievui, kad mamos sveikata sąlyginai nebloga - dėl to aš nuolat bijau, nes gyvena viena, o turi širdies bėdų rimtų ir seniai. Šlovė šiuolaikinei farmacijai.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2015 12 27, 00:11)
- "visi šiuo metu taip daro, tai ir mes". Liūdnoka.

jau kaip nemegstu sito "argumento", visame kame... nereik mastyt, jei kiti taip daor,tai ir as...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2015 12 27, 15:29)
jau kaip nemegstu sito "argumento", visame kame... nereik mastyt, jei kiti taip daor,tai ir as...

Nlb kas tai pripažįsta, kad ir kaip akivaizdu.
Atsakyti