Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvaitės

Tybuka, radau tau receptuka smile.gif Poru ir bulviu sriuba. Bulvytes vos trys, du geri porai su visa zalia dalim - super! Net mano vyras buvo laimingas siandien su sia sriubyte. Jeigu idomu, imesiu receptuka. Cia vis dar Julia Child era pas mus biggrin.gif
Atsakyti
Imesk mirksiukas.gif
Atsakyti
Darzelyje organizuojamas vaidinimas baznycioje.Daug teksto atmintinai ir
Dar dainos.Siandien ejo i baznycia visi vaikai repetoti du aukletojomis.Manoji ikrita i bala.Slapia buvo baznycioje,dar visas kelias i darzeli.Pyktis ima negaliu.Galvpjau 5-6 meciai kiek gudresni po balas nebraido.Aisku dabar koseja issijuosus.

Atsakyti
QUOTE(Tybuka @ 2015 12 16, 10:44)
ir tas pypsikas kur pypsi pastoviai, daugiau panikos ivaro, nei reikia  ax.gif sakiau B, kazin mes negalim kitos vietos garaze gaut  biggrin.gif

man tai tas pypsikas patinka biggrin.gif ypac gerai atbula parkuojantis. pas mane aisku jo nera, bet pas vyra yra. tik reikia priprast iki kokios pypsejimo ribos dar galima vaziuoti. as, kai pas vyra busiuke galo nenutaikau, tai tik tas pypsius ir gelbeja....
ringelröteln bjauri liga doh.gif mano vaikas ja irgi persirges. tiesa mums tada daktaras ''pripazino'', kad tai skarlatina, nors garantuotai buvo ne ji ta karta. praktiskai esu isitikinus. visa interneta iskuiciau tada. tai viens prie vieno. mano sunus jau 2 ar tris kartus prasergo skarlatina. ir visa laika, israso antibus ir leidzia eiti i darzeli. nu man neitiketina net doh.gif
arba po magen darm. sako, nevemia - tegu eina i darzeli. pamenu skambinau direktorei, kad gal geriau as ji dar diena namie paliksiu. atsakymas, kad nera reikalo. neuzkres, tegu eina.
Addicted, aha, sesiameciai nebraidzioja doh.gif tai maniskis kol maziukas buvo, tai gerutis. i bala neilips. o dabar kuo tuoliau, tuo didesniu nesamoniu primasto. bet tikrai nesamoniu. kokiu vaikisku. pvz: flomasteriu ka nors apipaisyt. sakau leliukas man tokiu niekalu nedarei, o dabar gi sugalvoji. ar kokia kreida sutrynt, prikisti kur nors doh.gif nu va taip.

dar labai savarankiskas darosi. siandien uzsnaudziau. nuvare gi vyrukas valgyt pats sau sildytis. iki siol be mano prieziuros neleisdavau naudotis mikrobange. siandien gi sugalvojo. nu ok. isidejo pasisilde. bet as bijau, kad su kokiu blizgiuku ko i mikrobange neikistu, ar kokio plastmasinio indelio. sumustinius irgi pats sau tepasi. ir man dar uztepa. ir kava man daryt labai nori. as aisku bijau, kad neapsidegintu 4u.gif nu auga auga.
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2015 12 16, 23:42)
man tai tas pypsikas patinka  biggrin.gif ypac gerai atbula parkuojantis.

Pas mus yra atbuliniu vaziuojant kamera, tai to pypsiko kaip ir nereikia.
Bet cia zinai, man jau pazanga, kad isiparkavau, pries tai nevaziuodavau net i garaza, nes nejausdavau visai masinos gabaritu ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Pippa @ 2015 12 16, 13:32)
Spanguoliu sultimis. Mano mazoji tokia, truputi kas  - is karto problemos su pusle. Skiedziu 100% spanguoliu sultis (100% Muttersaft) pvz. http://www.naturkost...lbeersaft-330ml

Vakar paskaiciau ir nesupratau kuo skiriasi/ ka reiskia Preiselbeere ir Cranberry, cia istrauka is Wikipedia? Brukne ir spanguole, ar Preiselbeere naudojama ir spanguolei nusakyti?
Vakar draugui sakau nupirk Preiselbeersaft, tas lyg nesuprato issyk ir perklause - sakau Cranberry, maciau vaistinej su siuo uzrasu miksturos. O tas man sako, cia ne tas pats...
Nebuvom siandien pas gydytoja, vakar lyg ir normaliai viskas bei dar sulciu pagerem, bus matyt.

Papildyta:
QUOTE(addicted @ 2015 12 17, 00:07)
Galvpjau 5-6 meciai kiek gudresni po balas nebraido.Aisku dabar koseja issijuosus.

Pasitaiko juk, sveikit smile.gif
As esu kazkur skaicius, kad reik vaikui paaiskint kada galima i balas ir kada ne, kad turi but atitinkamas apsirengimas. Esu ta saviskei paaiskinus, nes prisiziurejus kaip "Maus ir Elefant" balose sokineja, isvien lisdavo i balas. Vasara ir rudeni specialiai eidavom po balas pabraidziot, darzelyje irgi buvo pora kart suorganizuota vaikams rudenine atrakcija - sokinejimas po balas. Man atrodo tai visai logiska.
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2015 12 17, 01:42)
dar labai savarankiskas darosi. siandien uzsnaudziau. nuvare gi vyrukas valgyt pats sau sildytis. iki siol be mano prieziuros neleisdavau naudotis mikrobange. siandien gi sugalvojo. nu ok. isidejo pasisilde. bet as bijau, kad su kokiu blizgiuku ko i mikrobange neikistu, ar kokio plastmasinio indelio. sumustinius irgi pats sau tepasi. ir man dar uztepa. ir kava man daryt labai nori. as aisku bijau, kad neapsidegintu  4u.gif nu auga auga.

Man nuo to savarankiskumo jau stogas vaziuoja. Nuo rugpjucio isejo i didesniuju grupe, kur vaikai nuo 2 iki 5 metu. Ir grupeje mazesni gal tik trys tera, o gi mato, kad kiti daug ka patys daro, tai ir musiske atkartoja. Tas lyg ir smagu butu, bet ji tokia uzsispyrus, kad nei paaiskinsi, nei padesi jei nesigauna, issyk isterijos. Labiausiai uzknisa, kai is ryto sugalvoja ka nors nauja, kai jau reik i darzeli eit. pvz. cia kada sumaste, kad striukes uztrauktuka pati isisegs ir uzsitrauks doh.gif Uzsisegt ji sugeba, bet galvute ikist i uztrauktuka dar jos motorika per silpna. Garsai sklido per visa nama koki pusvalandi..... bet siaip per savo ta uzsispyrima, tai ji jau labai nemazai sugeba, tik mums su tevu stogas tai vis kilnojasi doh.gif
Arba nuejom i baseina, sakau einam uzdesiu ir pabandysim plaukt su plaukmenimis. Tai tik ilipo i vandeni, issyk sako lass mich los rolleyes.gif apgaule bandziau prilaikyt, o toji vis pamacius muistesi, stengesi istrukt doh.gif
Del maisto gaminimo, tai isvis pamisus. Darbe geriausias draugas virejas!
Aj paskutinis bajeris, tai tualete praso, kad viena palikciau, tipo pati viska susitvarkys. Uzvakar ziuriu, sugalvojo net savo puoduka i tualeta ispilt doh.gif aisku dalis pro sali...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitka@yahoo.com: 17 gruodžio 2015 - 10:58
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2015 12 17, 10:47)
Aj paskutinis bajeris, tai tualete praso, kad viena palikciau, tipo pati viska susitvarkys. Uzvakar ziuriu, sugalvojo net savo puoduka i tualeta ispilt  doh.gif aisku dalis pro sali...

nupirk laiptuka su sedyne ant tuoleto, mums pasiteisino labai smile.gif

Labas rytas 4u.gif
Planuojam kelione i Lt ziuresim kaip cia mums seksis su mazaja, tikliuosi nereiks visa para vaziuot g.gif
Atsakyti
Uuupse, a-uuuuuu! Kaip davo didziajam?

Jolitka, tas pats. Bent jau man taip paaiskino, nes as taip pat nezinojau skirtumo.
Prisijuokiau is tavo 'savarankiskosios' biggrin.gif

Orkinta, kiek laiko sirgot ta ringelröteln? Man atrodo, kad maniske jau apie 2-3sav. tikrai serga g.gif Pradzioje galvojau, kad tie uzsidege zandai yra kokia alergija citrusiniams vaisiams ar medui, kuriuos ji labai megsta, bet sia savaite pamatem baltus plemus, atrodo tikrai kaip antausiai ant abieju zandu lotuliukas.gif Skaiciau, kad kiti serga net iki 7 sav., be to raudonis gali isnykti ir vel kelis kartus atsirasti kol bus igytas imunitetas doh.gif Maniskei iki siol isbertas tik veidas.
Jo, cia niekas per daug neatleidineja nuo pamoku. Gerai, kad atostogos po nosim.

Sakot, kad penkiameciai - sesiameciai nebraidzioja po balas? lotuliukas.gif Maniske va tuoj bus vienuolikmete ir tai ilenda dar i bala doh.gif Pries menesi sugebejo per salti is mokyklos iki muzikos mokyklos su autobusais, metro vienais marskineliais nuvaziuoti, nes 'pamirso mokykloje striuke' doh.gif Po fizinio pamokos dar niekada nera parejusi su megztuku, jis arba lieka mokykloje, arba, geriausiu atveju, buna sugrustas i kuprine doh.gif
Didziosios mokytojas per LEG sako, pasakykit ka su didziaja darot, kad ji tokia ideali, parasysiu auklejimo knyga. Sakau, gal nerasykit, mes dar turim mazaja - didziosios priesingybe lotuliukas.gif Bet mokykloje jai, palyginus su jos poziuriu i moksla, kai nuolat viska uzmirsta, dar visai neblogai sekasi. Ir draugu, veiklos pas ja soooooociai, visur to vaiko pilna. Cia pas ja gal koks antrojo vaiko sindromas, pasipriesinimas tevams ir vyresniajam broliui/sesei (na cia as pati taip sugalvojau, kad savo (ne)auklejima pateisinti lotuliukas.gif ) Zodziu, nezinau kas is to musu vaiko isaugs lotuliukas.gif

Rasa, mesk recepta wub.gif . Mas mus taip pat sriubu metas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pippa: 17 gruodžio 2015 - 12:28
Cranberry juk angliskas pavadinimas smile.gif o vokieciai kaip zinia megsta angliskus zodzius integruoti..
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2015 12 16, 23:42)
man tai tas pypsikas patinka  biggrin.gif ypac gerai atbula parkuojantis. pas mane aisku jo nera, bet pas vyra yra. tik reikia priprast iki kokios pypsejimo ribos dar galima vaziuoti.

pas mano teva masinoj (kuria as dabar nusavinau) rodo metrus ir is kurios puses kliutis... LT pergrustuose kiemuose tai kaifas kai reik i siaurus plyselius isigrust...

QUOTE(Pippa @ 2015 12 17, 11:25)

*Uuupse, a-uuuuuu! Kaip davo didziajam?

**Didziosios mokytojas per LEG sako, pasakykit ka su didziaja darot, kad ji tokia ideali, parasysiu auklejimo knyga. Sakau, gal nerasykit, mes dar turim mazaja - didziosios priesingybe lotuliukas.gif Bet mokykloje jai, palyginus su jos poziuriu i moksla, kai nuolat viska uzmirsta, dar visai neblogai sekasi. Ir draugu, veiklos pas ja soooooociai, visur to vaiko pilna. Cia pas ja gal koks antrojo vaiko sindromas, pasipriesinimas tevams ir vyresniajam broliui/sesei (na cia as pati taip sugalvojau, kad savo (ne)auklejima pateisinti lotuliukas.gif ) Zodziu, nezinau kas is to musu vaiko isaugs lotuliukas.gif

*oi, aciu, nieko tam mano didziajam, virusas kazkoks, ne tiek kad reiktu i ligonine guldyt. As nei nespejau susiparint per tas penkias paras kai 40C budavo, kazkaip buvau nusiteikus kad gripas. Dabar, jau geriau, tikiuos praeis be jokiu ten plauciu uzdegimu (itaria).

** haha, pas mus nu lygiai tas pats drinks_cheers.gif gal tikrai tas sindromas drinks_cheers.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 17 gruodžio 2015 - 13:51
QUOTE(Pippa @ 2015 12 17, 11:25)
Didziosios mokytojas per LEG sako, pasakykit ka su didziaja darot, kad ji tokia ideali, parasysiu auklejimo knyga. Sakau, gal nerasykit, mes dar turim mazaja - didziosios priesingybe lotuliukas.gif Bet mokykloje jai, palyginus su jos poziuriu i moksla, kai nuolat viska uzmirsta, dar visai neblogai sekasi. Ir draugu, veiklos pas ja soooooociai, visur to vaiko pilna. Cia pas ja gal koks antrojo vaiko sindromas, pasipriesinimas tevams ir vyresniajam broliui/sesei (na cia as pati taip sugalvojau, kad savo (ne)auklejima pateisinti lotuliukas.gif ) Zodziu, nezinau kas is to musu vaiko isaugs lotuliukas.gif
Rasa, mesk recepta wub.gif . Mas mus taip pat sriubu metas.

Ale mano mergiotes aprasei 😜
Atsakyti