Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

QUOTE(sena pažįstama @ 2016 03 15, 08:16)
GERL ir yra gastroezofaginio refliukso liga. Nebūna biški nėščia, biški ne. schmoll.gif Taip ir čia: nebūna truputį refliukso. schmoll.gif Jis arba yra, arba nėra. Ir jei endoskopijos metu jį randa-vadinasi, pacientas jį turi ir visam gyvenimui. O toliau jau būsena ir gydymas priklauso nuo to, kiek GERLas pažeidęs virškinimo traktą. Vieniems pakanka liaudiškų priemonių, kitiems prireikia ir operacijų.
Sutinku tik dėl vieno su jumis, kad kai gydytojai tingi ieškoti ligų, tai nurašo viską nervams doh.gif Raminamieji negydo net nervų, tik apglušina. O AD skirti prie panikų atakų man iš viso kosmosas atrodo. g.gif
Vienoj temoj skaičiau, kad panikos atakas provokuoja vitamino D trūkumas. Gyvenam mes tokioje klimatinėje zonoje, kur trūksta saulės, o iš to ir visos išplaukiančios problemos: pastovus slėgimas, traukimas prie žemės, nuovargis, liūdesys. Šiltuose kraštuose tikrai nėra tokios ligos-vegetodistonija, jos nėra ligų klasifikacijoje. Manau, kad šaltuoju metų laiku pagerti vitaminą D papildomai-daug nekainuoja, o ir nekenkia nei organizmui, nei nervams. drinks_cheers.gif

juoku ne pasakok lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(-Anna- @ 2016 03 18, 00:22)
Sveikos,
Na sian lygiai 7 d kai gyvenu be kavos, alko, 3 val iki miego nevalgau/negeriu. Maista parenku, kuris turetu nekelt rugstingumo.
Bet. As jau nebezinau, gal man visgi ne GERL 🤔 Skrandzio nebeskauda, bet naktinis gerkles skausmas isliko... Nu rimtai apie puse metu ar nuo GERL galetu skaudet taip gerkle, gal gydytojai tikrai nebezino kur ieskot ligu ir siuncia nuo vieno pas kita. Zodziu mano simptomai isliko: naktimis gerkle ir dar toks jausmas kartais kad kazko nesuvirskina (pvz. Plovas sustoja jauciu, nors skaiciau ryzius galima valgyt). Gal man joks ne GERL, o koks pvz gastritas ir kazkas su gerkle ka nori nustumt GERLui.

Kokius gal zinot gerus LOR vilniuje? Aciu

7 dienos, tai dar labai trumpas laikas. Jei yra GERL, tai "mučijies" kokius du mėnesius, kol pagerėja.
Man plovas atrodo sunkokas maistas, dar žiūrint, kaip pagamintas. Aš jau 1,5 mėn maitinuosi troškiniais, lengvom ar trintom sriubom,dar vaista ir visos liaudiškos priemonės, ir tai pagėrijimas tik kad krūtinės skausmai aprimo.
O jūs žarną rijot? Tai turėjo matyt, kas skrandy?
Jei yra nevirškinimo pojūčių, vs tik kažkas su virškinimu yra...
O liežuvis nieko nerodo? Jei yra baltų apnašų, bus virškinimo bėdų tikrai.
Gerklę rašėte kad tyrėtės, darė pasėlį, tai juk nieko nerado..
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2016 03 18, 08:35)
7 dienos, tai dar labai trumpas laikas. Jei yra GERL, tai "mučijies" kokius du mėnesius, kol pagerėja.
Man plovas atrodo sunkokas maistas, dar žiūrint, kaip pagamintas. Aš jau 1,5 mėn maitinuosi troškiniais, lengvom ar trintom sriubom,dar vaista ir visos liaudiškos priemonės, ir tai pagėrijimas tik kad krūtinės skausmai aprimo.
O jūs žarną rijot? Tai turėjo matyt, kas skrandy?
Jei yra nevirškinimo pojūčių, vs tik kažkas su virškinimu yra...
O liežuvis nieko nerodo? Jei yra baltų apnašų, bus virškinimo bėdų tikrai.
Gerklę rašėte kad tyrėtės, darė pasėlį, tai juk nieko nerado..

Na plovas tai toks greitai paruostas, kalakutas, morka, ryziai patroskinta smile.gif
Ojej taip ilgai gydymas trunka :/ na nevisad gaunasi man grynai troskinta viska valgyt bet stengiuos labai atrinkinet. Gal jei man nuolat skaudetu skrandi tai irgi menesiais gydyciaus, nes kai buvo cia protarpiais skausmai tai nekazka jausmas. Zarnos nerijau, nes kol patekau pas gastro, as nelaukiant vizito jau pradejau laikytis dietos ir omeprazoli. Tai einant pas gastro jau skausmu skrandzio neturejau tik gerkle. Tai po 2 men sake ateit. Na aisku, kantriai lauksiu.
O nieko tokio kad tuos vaistus geriu jau menesi? Omeprazoli pradzioj, dabar dexilanta. Kazkaip gyd sake link 2 menesiu reikia nuiminet po biski.
Atsakyti
QUOTE(-Anna- @ 2016 03 18, 20:25)
Na plovas tai toks greitai paruostas, kalakutas, morka, ryziai patroskinta smile.gif
Ojej taip ilgai gydymas trunka :/ na nevisad gaunasi man grynai troskinta viska valgyt bet stengiuos labai atrinkinet. Gal jei man nuolat skaudetu skrandi tai irgi menesiais gydyciaus, nes kai buvo cia protarpiais skausmai tai nekazka jausmas. Zarnos nerijau, nes kol patekau pas gastro, as nelaukiant vizito jau pradejau laikytis dietos ir omeprazoli. Tai einant pas gastro jau skausmu skrandzio neturejau tik gerkle. Tai po 2 men sake ateit. Na aisku, kantriai lauksiu.
O nieko tokio kad tuos vaistus geriu jau menesi? Omeprazoli pradzioj, dabar dexilanta. Kazkaip gyd sake link 2 menesiu reikia nuiminet po biski.

Na gal tas plovas ir nieko, bet pvz aš ryžių privengiu, nes man Nexium truputį kietina vidurius, tai ryžiai irgi prie to prisidėtų.
Na įsibėgėjus ši liga sunkai gydosi, kartais net sunkiai pasiduoda, bet jau dabar ir gerklė aprimo. Tai tikrai yra taip, kad skausmas yra geriausias patarėjas, kai jau gerai skauda, nesunku ir įpročius pakeisti. Man ne skrandį skaudėjo, stemplę ir gerklę. Nors man šį kartą nustatė paviršinį gastritą, bet skrandžio skausmo aš visiškai nejaučiau.
Vaistus tai taip, negalima staigiai nutraukt, savaitę gerti kas antrą diena, po to kas trečią, na ir pagal situaciją žiūrėti, pabaigoje du kart per savaitę ir tada jau nutraukti. Aš, kaip rašiau, mažindama pereisiu ir įvedinėsiu bulvių sultis, nes jos man labai padeda.
Man gerklę labai gerai apgydė šaltalankio aliejus. Buvo net atsiradus žaizdelė burnoje, tai net ir ši stebėtinai greit užsitraukė.
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2016 03 18, 19:42)
Na gal tas plovas ir nieko, bet pvz aš ryžių privengiu, nes man Nexium truputį kietina vidurius, tai ryžiai irgi prie to prisidėtų.
Na įsibėgėjus ši liga sunkai gydosi, kartais net sunkiai pasiduoda, bet jau dabar ir gerklė aprimo. Tai tikrai yra taip, kad skausmas yra geriausias patarėjas, kai jau gerai skauda, nesunku ir įpročius pakeisti. Man ne skrandį skaudėjo, stemplę ir gerklę. Nors man šį kartą nustatė paviršinį gastritą, bet skrandžio skausmo aš visiškai nejaučiau.
Vaistus tai taip, negalima staigiai nutraukt, savaitę gerti kas antrą diena, po to kas trečią, na ir pagal situaciją žiūrėti, pabaigoje du kart per savaitę ir tada jau nutraukti.  Aš, kaip rašiau, mažindama pereisiu ir įvedinėsiu bulvių sultis, nes jos man labai padeda.
Man gerklę labai gerai apgydė šaltalankio aliejus. Buvo net atsiradus žaizdelė burnoje, tai net ir ši stebėtinai greit užsitraukė.

Dar parasykite kaip tas bulviu sultis gert, kada po kiek. Aciu
Atsakyti
QUOTE(-Anna- @ 2016 03 18, 21:43)
Dar parasykite kaip tas bulviu sultis gert, kada po kiek. Aciu

Išsispaudi bulvę per sulčiaspaudę gaunasi įvairiai, nuo bulvės dydžio priklauso, bet aš geriu apie pusę puoduko, ar trečdalį, geri pusvalandį prieš valgį ir bent jau du kartus dienoje. Pradžioje (kokį mėnesį) geriu tris, vėliau du kartus. Esu skaičiusi, kad reikia pradėti nuo mažiau, kelių šaukštų, bet aš iš kart geriu na kokia 80 ml tikrai. Visada spaudžiu šviežiai, nors rašoma, kad galima išspaustas sultis laikyti šaldytuve. Bet jos taip pajuosta negražiai, tai man nesinori tokių gert. Reikia geriant išmaišyti, nes greit nusėda krakmolas, o būtent jis čia labiausiai viską tvarko.
Būna situacijų, kad taip gydantis, nėra galimybės išgerti, ar tiesiog vakare tingisi su ta bulve terliotis, tai man daktarė leido bulvių krakmolo ištirpinti vandenyje pusėje puoduko vandens. Bet nelabai man tas krakmolas skoniu patinka, man geriau sultys.
Šis metodas labai greit nusibostantis, bet jei gali išgert tas sultis, tai dažnam padeda, bet nevisi gali jas išgert, kitiems šlykštu.
Papildyta:
dar prisiminiau dėl vaistų mažinimo, kad mažinant, reikia mažinti ir dozę, jei pvz geri 40mg, tai mažinant pereini prie 20 mg ir plius retini, t.y. geri nekasdien
Atsakyti
QUOTE(-Anna- @ 2016 03 17, 23:22)
Sveikos,
Na sian lygiai 7 d kai gyvenu be kavos, alko, 3 val iki miego nevalgau/negeriu. Maista parenku, kuris turetu nekelt rugstingumo.
Bet. As jau nebezinau, gal man visgi ne GERL 🤔 Skrandzio nebeskauda, bet naktinis gerkles skausmas isliko... Nu rimtai apie puse metu ar nuo GERL galetu skaudet taip gerkle, gal gydytojai tikrai nebezino kur ieskot ligu ir siuncia nuo vieno pas kita. Zodziu mano simptomai isliko: naktimis gerkle ir dar toks jausmas kartais kad kazko nesuvirskina (pvz. Plovas sustoja jauciu, nors skaiciau ryzius galima valgyt). Gal man joks ne GERL, o koks pvz gastritas ir kazkas su gerkle ka nori nustumt GERLui.

Kokius gal zinot gerus LOR vilniuje? Aciu

as zinau tik Rauba bet pas ji santariskese turbut metu eile. nebent eit privaciai g.gif dar Loras geras kuri rekomendavo kolege yra Pliauksa ar Pliauksta, zinau, kad privaciai dirba grybo klinikoj.
As pati kovo 31 turesiu profilaktini sveikatos patikrinima privaciai tai jie LOR neturi todel siuncia pas gastro ten kazkoki gydytoja.
O del blogo kvapo. As irgi manau kad gali, bet as dar ka pastebiu, kad ant mano liezuvio buna gelsvu apnasu tai jos butent byloja padidinta skarndzio rugstinguma, refliuksa doh.gif bet stengiuosi nutraukti vaistus po biski nes nu kiek juos galima gerti g.gif
Atsakyti
Dar grisiu prie kavos. Kazkaip visur randu info, kad refliuksa sukelia kofeina turinys produktai: kava, sokoladas, kola... Ir pan. Bet yra gi tu paciu kavu bet be kofeino. Tai gal jas galima? Nes kvapas ju ir skonis man labai panasus i ta su kofeinu smile.gif ka manot? cia esme kofeine ar esme kavos pupeleje, kad ji pati is saves negerai.
Atsakyti
QUOTE(-Anna- @ 2016 03 19, 00:15)
Dar grisiu prie kavos. Kazkaip visur randu info, kad refliuksa sukelia kofeina turinys produktai: kava, sokoladas, kola... Ir pan. Bet yra gi tu paciu kavu bet be kofeino. Tai gal jas galima? Nes kvapas ju ir skonis man labai panasus i ta su kofeinu smile.gif ka manot? cia esme kofeine ar esme kavos pupeleje, kad ji pati is saves negerai.

Sunku pasakyti, kas kaip... Gal ne pačioje pupelėje blogumas, o jos apdorojime, juk ji yra visiškai suskrudinama, pakeičiamas jos natūralumas, taip sakoma, stipriai apdirbama. O šia liga sergantiems maistas tinka tik kuo natūralesnis. Be to, kava tai tas gėrimas, kuriam virškinti skrandis skiria daugiau sulčių ir dar turi įtakos rauko silpninimui.
Bet ir giliukų kava yra skrudinama, o ji nėra jau tokia kalta... ir gal net naudinga. Taip, kad ir lieka neaišku g.gif
Atsakyti
Sveikos, o gal kas bandete Gastrotuss jūros dumblių skaidulų preparata? Man jau bedos nuo rugsejo menesio tesiasi, visokius variantus bandau, bet situacija negereja ir tiek doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2016 03 19, 18:00)
Sveikos, o gal kas bandete Gastrotuss jūros dumblių skaidulų preparata? Man jau bedos nuo rugsejo menesio tesiasi, visokius variantus bandau, bet situacija negereja ir tiek doh.gif

Aš bandžiau smile.gif
Poveikis daugiau psichologinis. Naudodavau prieš einant miegoti. Kažkokio skirtumo prieš naudojant, naudojimo metu ir nustojus naudoti nepastebėjau. Kaip perštėjo gerklę rytais, taip ir perštėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Anna- @ 2016 03 19, 00:15)

Aš perku ekologiškas kavas iš Iki, geriant be cukraus- jokio poveikio skrandžiui nėra ir rūgštys nekyla. Bet nuo kokio Jacobso ar pan.- mirtis alyvose doh.gif be kofeino nemėginau, nes kavą geriu būtent dėl kofeino, be to, manau, kad visas "reikalas"- pupelėse. Visiškai negaliu gerti arbatos- nei juodos, nei ypač žalios, rūgštys sukyla gana ilgam. Arbatą geriu tik žolelių, dažniausiai ramunėles.
Atsakyti