Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

QUOTE(orangesun @ 2016 03 20, 19:43)
jus kvailes esat ) ziauriai tikrai )) ta ka jus rasot dabar su medicina nieko bendro neturi )) jus dar pradekit gydyti sau ligas kurias neturit, su vaerlemis, barsuku takomis, mociutes slapimu..ir taip toliau,  lotuliukas.gif

jus gi protinguos esat? tai kodel neatsake niekas kas yra refliuksas ir gerl ))

jums gydytojas pasake gerl kad greiciau jus namo isejtumet , gerai dar kad psichotropines nepasake vartuoti smile.gif nes kitiems sako, stiprus narkotikus israso , kad blokuoti receptorius smegenise, ir zmogus nejaustu nei kumstelio nei skausmo ri taip toliau, ziauriai smile.gif) lietuvos medicina  g.gif

net pastovusiai moterei, israso tas narkotikus, kad pvz ne pikintu ne vemtu, baisu smile.gif)

paskui pas sveika mot, gimsta vaikai kaip pas narkomanus ,isprotejusios kaip is kitos planetos , o jie pradeda ieskoti, per gimines visokias ligas, ziuretti kortas, daro darbo imitacija , o kudikis autistas gimsta tik tada kai moteris gauna psichotropiniu nuodu is isores .  bigsmile.gif

taip kaip jus gydat ligos sioje temoje ir galvojat kad ligos del tokio gydymo praejna? liga pati praejna o jus galvojat kad padejo ta ka jus darot smile.gif ta pati su homeopatija ir taip toliau  lotuliukas.gif

nu rezk,mum kvailem kas yra REFLIUKSAS biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfinna @ 2016 03 20, 17:13)
Persipjaunu citriną ir išspaudžiu pusės citrinos sultis, supilu jas į puodelį šilto virinto vandens, pramaišau ir geriu, man net skanu sakyčiau  blush2.gif  biggrin.gif

Bulvių sunka padėjo tik tam kartui, bet ją irgi buvo labai nemalonu gerti  blush2.gif

Na ir aš taip dariau, bet man pusės per daug, tai aš tos pusės dar pusę. Esu girdėjusi kad rūgštis neutralizuojama rūgštim. Tai čia ir yra tas metodas. Tik jei yra paraudimai ar erozijos, gal pirmiau reikia apgydyti, o tada jau galima pereiti prie tokio gėrimuko. Dar aš gerdavau šiek tiek medaus įdėjusi.
Papildyta:
QUOTE(pienių vynas @ 2016 03 20, 17:42)
O burokėlius galima parauginti. Raugintas daržoves man leido valgyti.

Man irgi tą patį sakė, rauginti kopūstai labai gerai, nors tame vengtinų produktų sąraše jie yra prie vengtinų, tai galvojau, gal ji turėjo omenyje po paūmėjimo? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Mama liala @ 2016 03 20, 19:22)
doh.gif bet kokio ikyrumo este zmogus  doh.gif nu nera tokios GERL ligos,NERA!!!! yra sundaktariai,siaip is niekur uzeinantys gerkles perstejimai ir visos kuriom pavyko bent apgydyti GERLA ,tiesiog pataike i kita liga tinkancius metodus .na miegokit sianakt ramiai ITIKINOT  mirksiukas.gif  doh.gif

Gal susuitarkime, kad visos ignoruojame, tai gal atšoks? blink.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Odna @ 2016 03 20, 19:30)
As irgi is tu kuri negali be kavytes blush2.gif taip norisi rytais. girdejau, kad reikia butinai ne ant tuscio skrandzio gerti, tuomet ner taip blogai. Man blogiausia yra tai, kad nejauciu nuo ko man blogai, nuo ko gerai  Todėl nezinau KAIP atsirinkti kas man tinka, o kas netinka. Rukytu, astriu, saldziu patieklalu ir taip nevalgau, alkoholio visai nevartoju, nerukau, miegu pakeltu lovos priekiu, vartoju vaistus nuo rugstingumo, bet vis tiek niekas nepadeda.. O pagrindinis simptomas - perstintis liezuvis ir padidejes seiletekis. verysad.gif  Bandau ieskotis internete info del maisto, bet ir cia daug klausimu kyla ka galima ir ko negalima valgyti... vieni vienaip kiti kitaip sako.

Man irgi tas pats, atrodo viskas tinka, viską virškina, viskas skanu.. Bet man netinka kai daugiau pavalgau, arba per greit suvalgau. Todėl tas valgymas po mažiau ir lėčiau man labai aptvarko visą reikalą. Vadovaukitės tuo sąrašu, kad ir toleruojate, nes tai vistiek įtakoja ir rauko nusilpimui.
O jums liežuvis baltas? man jau pagerėjo, bet jis vis vien toks apsinešęs... Man liežuvį ir gerklę labai apgydė šaltalankio aliejus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korespond: 20 kovo 2016 - 20:05
QUOTE(korespond @ 2016 03 20, 19:58)
liežuvį ir gerklę labai apgydė šaltalankio aliejus.

Liezuvis baltesnis link gerkles, bet kiek save atsimenu toki ir turejau. O as pvz purskiu purskalu su saltalankiu ir medetku aliejum ir visai nepadeda (inglesan).. Net persti gerkle pirma minute po ipurskimo. Reik gal gryno nupirkt aliejaus

O dar klausimas, pries 3 d prasidejo burnoj kazkokia nesamone. Jauciu gleivines pazeidima prie dantenu.. Taip kaip buna kai isgeri pvz karsto ko nors ir nudegina... Nejau man jau link burnos rugstys kyla?? As ju tikrai nejauciu, nakti keliuos prie vaiko, tai nieko apart sausos burnos ir skaudancios gerkles. O cia dabar tos dantenos ... Ryt einu pas odontologa, kad atmest su tuo susijusius reikalus. Nu labai tikiuos kad cia ne del GERL..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Anna-: 20 kovo 2016 - 20:23
As vandens su citrina negaliu gerti, pas mane 3 inkstukai tai ir taip as i tualeta lakstau kaip nenormalus zmogus tai nuo vandens su citrina as iki darbo vos datempdavau (kelio 15 minuciu), pries tai nuejusi i tualeta doh.gif ir taip visa diena. Mano draugas manes jau i ilgesne kelione nenoredavo veztis nes stodavom kas pora kilomteru. Teko mest. Geriu ryte stikline kambario temperaturos vandens ir tiek.
O kava as geriu, buvau nustojus, dabar ve emiau gerti, bet realiai kaip niekas nepasikeite doh.gif man viena ryta nieko, kita atsikeliu isgriauzta gerkle. Stengiuosi ir nevalgyti ir negerti pries miega. Mane realiai sita liga jau uzkniso. doh.gif maitinuosi as normaliai nes sportuoju ir taip pagrinde troksinta mesa su darzovem ir kruopom valgau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2016 03 20, 19:30)
O pagrindinis simptomas - perstintis liezuvis ir padidejes seiletekis. verysad.gif 
Bandau ieskotis internete info del maisto, bet ir cia daug klausimu kyla ka galima ir ko negalima valgyti... vieni vienaip kiti kitaip sako.

O kiek laiko nepraeina tas liežuvis?
gal galite pasidalinti, kokią informaciją randate, dėl kurios neaišku?
aš nuolat užsiėmusi tuom irgi, neseniai susirašiau iš kelių šaltinių, kiek laiko bet koks maistas virškinamas, tai buvo net ir atradimų, ir netikėtumų.
Dar buvau susidomėjusi kuris maistas šarmina ir rūgština organizmą, irgi įdomu, kad ne viskas, kas sveika, šarmina. Tačiau šitai man išaiškini gydytoja, kad kraujo šarmingumas ir skrandžio šarmingumas neturi bendro. Bet kaip ji ten pasakojo jau neatkartosiu, nes ji išsiplėtė, bet esmė ta, kad skrandžio terpė visada rūgšti ir tą rūgštį sudaro bazinis rūgštingumas, paskui lygtais emocinis...Visko jau ir neatsimenu. Tik, kad šarminančių produktų valgyti reikia daugiau, faktas, o rūgštinių visai atsisakyti irgi negalima.
Papildyta:
QUOTE(-Anna- @ 2016 03 20, 21:15)
O cia dabar tos dantenos ... Ryt einu pas odontologa, kad atmest su tuo susijusius reikalus. Nu labai tikiuos kad cia ne del GERL..

Man dantenos pvz šį kartą paūmėjus nebuvo jaurtios, bet per tiek metų tos rūgštys, nors jų ir nejausdavau, dantų emalį pagraužė, ir teko šaknis porai dantų apiplombuot, kad nesivystytų kas rimčiau.
Papildyta:
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 03 20, 21:32)

Mane realiai sita liga jau uzkniso. doh.gif

Kiekviena liga, jei vargina, yra nemaloni. drinks_cheers.gif doh.gif Tikrai būna ir man silpnumo momentų, bet ką padarysi, juk reikia toliau gyventi.
Suprantu jus, nes patyriau, kad ne kiekvienas paūmėjimas gerai pasiduoda gydymuisi. Bet jis tikrai būna, reikia išlaukti. 4u.gif
Atsakyti
Nu va.. man siandien daug geriau tfu tfu tfu.. biggrin.gif matyt paumejimas vienkartinis buvo vakar.. negaliu sakyt, kad visai praejo, bet daug geriau. Jogurto kapsules geriu.. bet cia siaip, is po gripo dar nesu sugerus... bet suberiu miltelius tik, be tos kietos kapsules dalies schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(-Anna- @ 2016 03 19, 00:15)
Dar grisiu prie kavos. Kazkaip visur randu info, kad refliuksa sukelia kofeina turinys produktai: kava, sokoladas, kola... Ir pan. Bet yra gi tu paciu kavu bet be kofeino. Tai gal jas galima? Nes kvapas ju ir skonis man labai panasus i ta su kofeinu smile.gif ka manot? cia esme kofeine ar esme kavos pupeleje, kad ji pati is saves negerai.

Aš kavą geriu 2 k/d. Praėjus kokioms 30-60 min po valgio.

Lankau V. Kurpienės seminarus apie sveiką mitybą. Tai jos siūlomoje mityboje labai daug šviežių daržovių. Per dieną reikia suvalgyti ne mažiau 400 gr šviežių daržovių. Tai ji pabrėžia, kad jas reikia būtinai labai gerai sukramtyti.Tada nekils rūgštys. Man nebekyla, tikrai pegerėjo savijauta, nepamenu, kada skaudėjo skrandį.
Šiaip, visas tas gyvenimo ir maitinimosi pakeitimas man išėjo į gera - ta prasme refliukso simptomai praktiškai išnyko, nebejaučiu užstrigusio kąsnio jausmo gerklėje.
Kadangi reikia derinti maistą, mėsa/žuvis TIK su daržovėmis, rytais įvairios košės (netgi su sviestu), priešpiečiams vaisius, pavakariams - riešutai, vakarienei daržovės su kokia feta, kiaušiniai, ankštiniai... Valgau kas 3 val. Nepersivalgau, labai labai gerai sukramtau - manau tai įtakojo geresnę savijautą. Ir būna, kad saldainį suvalgau, šokolado, ir per gimtadienius neatsisakau torto gabaliuko.
Beje, dėl ko reikia sukramtyti maistą - su seilėmis maistas ne tik sudrėkinamas jau burnoje, bet dar ir pradedamas virškinti, nes seilėse yra virškinimo fermento. Dėl to į skrandį patekęs maistas jau nebus sunkiai virškinimas - jam bus lengviau, bus ir mūsų savijauta geresnė.
Aišku, reikia kiekvienam atsirinkti, kas asmeniškai visiškai netinka, kas labai tinka.

Pabandžiau pora riekelių suvalgyti ne virto, šviežio raudonojo burokėlio. Labai giria, kad skanu, jeigu plonai, peršviečiamai supjaustysi. Tai man netiko visiškai rolleyes.gif Skanu. Bet iš karto rūgštys sukilo ir visą vakarą ne kaip jaučiausi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 21 kovo 2016 - 10:00
Šiaip man patinka, kai viską radikaliai pakeičiau mityboje. Ir svoris po gimdymo pakankamai greitai nukrito, ir išvis dabar sveriu 5-6 kilais mažiau nei prieš nėštumą blush2.gif Nereikėjo jokių dietų thumbup.gif Tiesiog sutvarkyti mitybą. O dabar plaukai šiaušiasi, pagalvojus, kokių nesąmonių valgiau nėštumo metu doh.gif blush2.gif Jau tada reikėjo pradėti žiūrėti, ką valgau, o ne galvoti, kad visi blogumai tik nuo nėštumo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2016 03 20, 19:58)
O jums liežuvis baltas? man jau pagerėjo, bet jis vis vien toks apsinešęs... Man liežuvį ir gerklę labai apgydė šaltalankio aliejus.

Liezuvis dazniausiai buna su baltom apnasom, ypac leizuvio galine dalis (arciau gerkles). Reikes ir man saltalankiu aliejaus pavartoti g.gif O linu semenu nuoviras irgi tinka prie refliukso?

QUOTE(korespond @ 2016 03 20, 21:22)
O kiek laiko nepraeina tas liežuvis?
gal galite pasidalinti, kokią informaciją randate, dėl kurios neaišku?

Dar buvau susidomėjusi kuris maistas šarmina ir rūgština organizmą, irgi įdomu, kad ne viskas, kas sveika, šarmina.
Papildyta:
Kiekviena liga, jei vargina, yra nemaloni.  drinks_cheers.gif  doh.gif Tikrai būna ir man silpnumo momentų, bet ką padarysi, juk reikia toliau gyventi.
Suprantu jus, nes patyriau, kad ne kiekvienas paūmėjimas gerai pasiduoda gydymuisi. Bet jis tikrai būna, reikia išlaukti.  4u.gif

Prasidejo umiai rugsejo menesio gale. Is pat pradziu nieko nesupratau kas darosi, veliau tik susiejau, kad liezuvis kazkoks ne toks.. o seiles pastoviai tekejo, buvo baisoka.. veliau daug gydytoju, kol galiausia nustate refliuksa. Bet beda ta, kad nuo gruodzio menesio geriu visokius rugstinguma mazinancius vaistus, koreguoju mityba, bet jokiu pokyciu. Gal dar kazka reikia padaryti, dar labiau maista derinti ar koki biesa, kad pageretu, nes jau nebejuokinga visai doh.gif Beje endoskopinio tyrimo metu pasake, kad gerkleje yra kazkokios cistos ir liepe nueiti pas LOR. Nuejau pas LOR, o jis pasake, kad nieko ten nera.., tai toks nerimas likes, gal vis tik ten kazkas yra negerai su gerkle ir nuo to tas liezuvis nepraeina...

O del tu tinkamu/netinkamu produktu tai, kad ir kopustai rauginti tinka ar netinka, avizines koses tinka ar ne, riesutai ar visi tinka (lyg ir zemes riesutai netinka), pienas tinka ar ne, jogurtas, kefyras, grudeta varske tinka ar ne, dziovinti vaisai tinka ar ne, kiausinius galima ar ne, dziuveseliai gerai ar ne ir etc.

Beje as irgi apie organizmo rugstinima/sarminima pradejau dometis, bandysiu daugiau sarminanciu produktu valgyti, maziau mesos valgyti, manau tikrai nepakenks pabandyti..

drinks_cheers.gif
Dekui uz padrasimumo zodzius, as labai tikiuosi, kad sitas paumejimas kazkada aprims..

QUOTE(Smilla @ 2016 03 21, 09:59)

Aišku, reikia kiekvienam atsirinkti, kas asmeniškai visiškai netinka, kas labai tinka.

Aciu uz patarimus 4u.gif Tikrai pabandysiu, ypac maista derinti ir leciau valgyti 4u.gif Be to man gydytoja rekomendavo per diena gerti kuo daugiau vandens.
Dar norejau pasidometi ar jums per paumejimus nebuna labiau pavargusios, paraudusios akys? Nes man labai jautrios jos pasidare unsure.gif
Atsakyti
Sėmenų nuoviras labai tinka, ramina skrandį, sudirgusią gleivinę, kažkiek reguliuoja jei pakietėja viduriai. Man dar labai patinka malti linai, parsiduoda vaistinėse tokioje mėlynoje dėžutėje, jie lenkų gamybos - Bioflax.
Dėl akių, tai man jokių nusiskundimų, tik atsimenu prieš pablogėjant labai trūkčiojo vienas vokas, matyt magnio stoka link pavasario. Odna gal jums dėl bendros savijautos, jei nesveika, tai ir akys kažkaip sureagavo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2016 03 21, 19:33)

Dekui uz padrasimumo zodzius, as labai tikiuosi, kad sitas paumejimas kazkada aprims..
Aciu uz patarimus 4u.gif Tikrai pabandysiu, ypac maista derinti ir leciau valgyti 4u.gif  Be to man gydytoja rekomendavo per diena gerti kuo daugiau vandens.

drinks_cheers.gif
Tik vandens kai gersite, geriau drungną. Ir po kelis gurkšnelius, nereikia varyti iš karto dvi stiklines. Aš kažkaip įpratau, tai lengvai išgeriu 2 ir daugiau ltr vandens. Čia dabar tų nuomonių daug visokių, bet manau ir laikausi tos, kad protingai darant viskas yra gerai smile.gif

Geriu stiklinę drungno atsikėlus. Tada tarp valgių, prieš valgį. Po truputį. Kad neatsiskiestų skrandžio sultys, fermentai. Dedu chia sėklas į vandenį (1 a.š./dieną).
Ir aišku, vakare nereikia prisigert, nes organizmas ruošiasi poilsiui, jei prisiminsim, kad neišgėriau per dieną pakankamai skysčių ir susivarysiu litrą prieš miegą, tai tikrai atsikelsiu ištinusi smile.gif Mums ir šiaip nieko į skrandį negalima 3 val prieš miegą, ne tik maisto, bet ir vandens.
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2016 03 21, 20:22)
Odna  gal jums dėl bendros savijautos, jei nesveika, tai ir akys kažkaip sureagavo... g.gif

Na net nezinau kas cia man darosi, bet vargstu juodai, ne tik su rugstimis, bet ir su akimis.. vienu zodziu reikia kuo daugiau optimizmo ir pozityviu minciu, primas vaistas nuo visokiu bedeliu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odna: 22 kovo 2016 - 19:37