Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

QUOTE(regyte @ 2017 02 16, 21:56)
Visais tyrimais iš kraujo venos ar piršto bakterijai Helicobacter pylori nustatyti nebetikiu. Man buvo darytas tyrimas abiem būdais ir nerodė, kad yra suaktyvėjusi. Paėmus biopsiją skrandyje, gautas atsakymas, kad rasta suaktyvėjusi ši bakterija. Žinoma, geriau negu būtų rasta kai kas dar blogiau.  Po to buvo gydyta.
Tiesa, gastroenterologas labai stebėjosi, kodėl kraujo tyrimai abiem būdais visai nerodė.

O jums eme biopsija, kad nustatyti ta bakterija ? Nes man biopsijos neeme, reikejo vaistineje nusipirkti kazkoki testuka ir ant jo uzlasino skrandzio sulciu. Ar cia tas pats budas ar visiems skirtingais budais nustatineja.
Atsakyti
QUOTE(Klaudijaaa @ 2017 02 16, 22:26)
O jums eme biopsija, kad nustatyti ta bakterija ? Nes man biopsijos neeme, reikejo vaistineje nusipirkti kazkoki testuka ir ant jo uzlasino skrandzio sulciu. Ar cia tas pats budas ar visiems skirtingais budais nustatineja.

Pagrindinis tikslas žinoma ne tas ir lyg ir aišku buvo, kad bakterija nėra suaktyvėjusi. Pasirodo kitaip. Jau minėjau, gerai, kad nerado blogiau...
Atsakyti
QUOTE(Klaudijaaa @ 2017 02 16, 20:26)

Laba,man eme skrandzio gabaliuka ir dejo i testa.po valandos reikejo ziuret ar pakito spalva ar ne. Nors daznai turiu gastrita bet bakterijos nera
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas buvote susidūręs su šia liga ar esate dabar susidurę? Kaip gydotės ar gydėtės šią ligą? Jau nuo spalio mėnesio kovoju su ja ir nieks nepadeda. Gydytojai vis kaitaliojo visokius vaistus ir t.t, bet nieks nepadėjo. Dabar pradėjau gerti NEXIUM, dvi savaites jaučiau pagėrėjimą, bet dabar vėl viskas grįžta... Kankino ir rėmuo prieš naujuosius metus, bet dabar jis nebekankina. Kankina sunkumas skrandyje, kąnsio jausmas gerklėje, labai dažnas rūgavimas, dujų kaupimasis, seilės renkasi, baltas liežuvis... Mitybą susitvarkiau, bet nieks nebepadeda... Esu 21m vaikinas. Netikiu, kad visą gyvenimą teks kankintis vaistais, kas tikrai nėra normalu, o prie to pačio man dar yra ir Žilbero Sindromas ir nuo didelio vaistų vartojimo man net niežulys užeina... Kovo 1 dieną važiuosiu pas gydytoją: Antaną Mickevičių, girdėjau apie jį gerus atsiliepimus. Noriu darytis operaciją, nes jau nebegaliu net ramiai užmigti. Visiškai praradau gyvenimo džiaugmą... Nerūkau, nevartoju alkoholinių gėrimų, nieko gazuoto ir kas sukeltų rūgštis... Gal jūs turite kokių nors patarimų? P.s gal kas darėtės operaciją?
Atsakyti
QUOTE(aurelijus.gl @ 2017 02 22, 11:09)
Sveiki,

Gal kas buvote susidūręs su šia liga ar esate dabar susidurę? Kaip gydotės ar gydėtės šią ligą? Jau nuo spalio mėnesio kovoju su ja ir nieks nepadeda.

Aš irgi labai ieškau atsakymo į šitą klausimą, nes gastro gydytojas nieko negali patarti tik gerti vaistus, nes deja niekas man to atviro rauko neuždarys. verysad.gif Mitybos sureguliavimas nepadeda, tik gerai jog man būna ne pastoviai, užeina savaitę, paskui kokias 2 savaites ramu, paskui vėl iš naujo. Bet aš vargstu tik pusmetį, nesu profesionalė šioje ligoje, dauguma rašo jog problema mityboje, bet net sureguliavus mityba nepraeina, bijau jog irgi teks vargti visą gyvenimą. Dėl operacijos patarė neskubėti, o jūs skrandį tyrėtės, gal yra ir kitų bėdų ?
Atsakyti
QUOTE(Klaudijaaa @ 2017 02 22, 15:42)
Aš irgi labai ieškau atsakymo į šitą klausimą, nes gastro gydytojas nieko negali patarti tik gerti vaistus, nes deja niekas man to atviro rauko neuždarys. verysad.gif Mitybos sureguliavimas nepadeda, tik gerai jog man būna ne pastoviai, užeina savaitę, paskui kokias 2 savaites ramu, paskui vėl iš naujo. Bet aš vargstu tik pusmetį, nesu profesionalė šioje ligoje, dauguma rašo jog problema mityboje, bet net sureguliavus mityba nepraeina, bijau jog irgi teks vargti visą gyvenimą. Dėl operacijos patarė neskubėti, o jūs skrandį tyrėtės, gal yra ir kitų bėdų ?

Labukas,

Spalio mėnesį, kelias dienas,jaučiau, kad maistas lyg taip pastrigęs stemplėje ir galvojau pasidaryti skrandžio tyrimą. Prie viso to dar ir roto virusas pasitaikė. Po trijų dienų atliko skrandžio endoskopiją. Išvada: Tulžinis refliuksas. :/
Atsakyti
QUOTE(aurelijus.gl @ 2017 02 22, 18:04)
Spalio mėnesį, kelias dienas,jaučiau, kad maistas lyg taip pastrigęs stemplėje ir galvojau pasidaryti skrandžio tyrimą. Prie viso to dar ir roto virusas pasitaikė. Po trijų dienų atliko skrandžio endoskopiją. Išvada: Tulžinis refliuksas. :/

Mano diagnozė irgi tulžinis refliuksas. Pradėjus vartoti vaistus ir laikytis mitybos režimo, man prireikė 3-4 mėnesių, kol pagaliau pajutau pagerėjimą, nes ilgai buvo išgraužta ryklė, kąsnio jausmas, baltas liežuvis, atsirūgimas, dispepsija...
Jau susitaikiau su ta mintimi, kad visą gyvenimą reikės sekti, ką valgau.
Dar reikia vengti streso, nes nuo nervų ši liga irgi paūmėja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Eighteen @ 2017 02 22, 17:25)
Mano diagnozė irgi tulžinis refliuksas. Pradėjus vartoti vaistus ir laikytis mitybos režimo, man prireikė 3-4 mėnesių, kol pagaliau pajutau pagerėjimą, nes ilgai buvo išgraužta ryklė, kąsnio jausmas, baltas liežuvis, atsirūgimas, dispepsija...
Jau susitaikiau su ta mintimi, kad visą gyvenimą reikės sekti, ką valgau.
Dar reikia vengti streso, nes nuo nervų ši liga irgi paūmėja verysad.gif

O kaip jautiesi dabar? Vaistus vartoji? smile.gif
Atsakyti
nebuna tokiu diagnozu kaip tulzinis refliuksas smile.gif jums taip ir raso tulzinis refliuksas? smile.gif) nera tokios nozologines vienetos smile.gif refliuksas tai simptomas GERL tai sindromas, kuris pats sau beveik ne atsiranda, nuo kitos ligos simptomai gali but.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo orangesun: 01 kovo 2017 - 17:00
QUOTE(orangesun @ 2017 03 01, 17:59)
nebuna tokiu diagnozu kaip tulzinis refliuksas smile.gif jums taip ir raso tulzinis refliuksas? smile.gif) nera tokios nozologines vienetos smile.gif refliuksas tai simptomas GERL tai sindromas, kuris pats sau beveik ne atsiranda, nuo kitos ligos simptomai gali but.

Tulžinis refliuksas (biliarinis refliuksas). Tulžinis refliuksas sudaro 10–15 proc. ne rūgštinio refliuk­so atvejų, taip pat gali pasireikšti kartu su rūgštiniu refliuksu. Tulžies rūgštis esanti refliuksate – svar­biausias veiksnys, palaikantis refrakterinį rėmenį. Gydymas PSI ir visiška skrandžio rūgšties gamy­bos supresija neapsaugo nuo tulžinio refliukso ir jo sukelto refrakterinio rėmens.
Šaltinis http://www.ligos.lt/lt/straipsniai/refrakterine-gastroezofaginio-refliukso-liga%3A-kaip-gydyti-/

Man nustatytas mišrus GERL, t.y. pasireiškia ir rūgštinis, ir tulžinis refliuksas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eighteen: 01 kovo 2017 - 20:26
Na va, ką tik po gydytojo konsultacijos.
Nusprendžiau darytis operaciją. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aurelijus.gl @ 2017 03 01, 22:39)
Na va, ką tik po gydytojo konsultacijos.
Nusprendžiau darytis operaciją. smile.gif

Kaip čia taip greit sutiko jums daryt? Apie tai, kaip aprašėte savo ligą, tai man atrodo dar baisiau buvo, bet apsitvarkė ir dabar visai neblogai. Ar bandėt kokių liaudiškų priemonių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korespond: 01 kovo 2017 - 21:47