Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

QUOTE(bertita @ 2017 03 07, 16:47)
Sveikos dar karta,gal yra kas rijote zarna su sedacija,numalsinimu/narkoze.

Jo, man endoskopiją darė su sedacija. Neužmigdo, tik dėl vaistų labiau atsipalaiduoji ir dėl to lengviau ryti žarną. Labai apsvaigus nesijaučiau, tik medikai patarė nesėsti už vairo po to tyrimo.
Atsakyti
QUOTE(Eighteen @ 2017 03 07, 17:52)
Jo, man endoskopiją darė su sedacija. Neužmigdo, tik dėl vaistų labiau atsipalaiduoji ir dėl to lengviau ryti žarną. Labai apsvaigus nesijaučiau, tik medikai patarė nesėsti už vairo po to tyrimo.

Papasakokit kaip viskas vyko?suleido y vena ir iskart dare tyrima?Kokia savijauta per tyrima,nes skaiciau kad realiai netaip jaucias,nesupranti kas vyksta,ner skausmo.Kaip Jus jautetes?Po kiek laiko atsigavote ir pan.
Atsakyti
QUOTE(bertita @ 2017 03 07, 16:47)
Sveikos dar karta,gal yra kas rijote zarna su sedacija,numalsinimu/narkoze.

Manau, visai nereikalinga gadinti sveikatą. Ten gi viskas labai greitai. Niekada papildomai nesinuodyčiau.
Atsakyti
QUOTE(bertita @ 2017 03 07, 18:09)
Papasakokit kaip viskas vyko?suleido y vena ir iskart dare tyrima?Kokia savijauta per tyrima,nes skaiciau kad realiai netaip jaucias,nesupranti kas vyksta,ner skausmo.Kaip Jus jautetes?Po kiek laiko atsigavote ir pan.

Bandžiau įsivaizduoti kaip atrodytų ta procedūra tokioje būsenoje, tai nežinau nežinau, turbūt tikrai nenorėčiau būti kažkokia apsvaiginta kai man žarna kiša, juk vis tiek visai neužmigdo kažkiek esi sąmoningas unsure.gif Aš turbūt labiau tokios būsenos bijočiau, negu tos žarnos. biggrin.gif Juk ten nieko nėra tokio labai baisaus, kad nebūtų įmanoma pakentėti kelių minučių, moterys pagimdo be nuskausminamųjų, žmonės sunkiomis ligomis serga, kenčia, o čia tik ... kelios minutės. Ir beje skausmo ten jokio nėra. Bet čia tik mano nuomonė. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klaudijaaa: 07 kovo 2017 - 20:29
QUOTE(bertita @ 2017 03 07, 19:09)

Nesuprantu tos baimės. Tikrai nesuprantu. unsure.gif Ar jums darė endoskopiją, kad čia taip panikuojat? Suprasčiau, jei būtų daryta kas antrą dieną... Dabar tai tėra 1,5 minutės procedūra, visai neskausminga. Absoliučiai. Garantuoju. smile.gif
Ar mėgstate valgyti spagečius? Ar visus sąžiningai sukramtot? O gal kurį nuryjat nepajutusi? Tai va, endoskopija-tai nekramtomo "spagečio" nuryjimas. biggrin.gif Žarnelė dydžio kaip telefono pakrovėjas, negi jūs ramiai jos nenurysit? bigsmile.gif Į gerklę supurškia nejautros, kad užšaltų ir nejaustumėte žiaugčiojimo. O toliau kiša žarnelę ir liepia nuryti. Aš įsivaizduoja ją kaip spagetį-gurkt tik ir praryju be jokio diskomforto biggrin.gif Ir stebiu kartu su gydytoju ekraną, labai jau įdomu man savas skrandis iš vidaus. Sakau, 1,5 minutės-ir žarnelė atgal ištraukiama, na kai traukia, tai vieną sykį žiaugt padarau. Tai ar verta save dėl tokios mizernos procedūros narkoze gyvenimą trumpinti? Juk bus gyvenime didesnių operacijų, kai narkozė tikrai bus reikalinga, o čia... Dantį taisyti va tikrai nuskauminamieji reikalingi... Tiesa, į gerklę supurškiama ta pati dantų taisymo nejautra, tad nejausit absoliučiai nieko ir be narkozės.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 03 08, 19:00)
Nesuprantu tos baimės. Tikrai nesuprantu. unsure.gif Ar jums darė endoskopiją, kad čia taip panikuojat? Suprasčiau, jei būtų daryta kas antrą dieną... Dabar tai tėra 1,5 minutės procedūra, visai neskausminga. Absoliučiai. Garantuoju. smile.gif
Ar mėgstate valgyti spagečius? Ar visus sąžiningai sukramtot? O gal kurį nuryjat nepajutusi? Tai va, endoskopija-tai nekramtomo "spagečio" nuryjimas. biggrin.gif Žarnelė dydžio kaip telefono pakrovėjas, negi jūs ramiai jos nenurysit? bigsmile.gif Į gerklę supurškia nejautros, kad užšaltų ir nejaustumėte žiaugčiojimo. O toliau kiša žarnelę ir liepia nuryti. Aš įsivaizduoja ją kaip spagetį-gurkt tik ir praryju be jokio diskomforto biggrin.gif Ir stebiu kartu su gydytoju ekraną, labai jau įdomu man savas skrandis iš vidaus. Sakau, 1,5 minutės-ir žarnelė atgal ištraukiama, na kai traukia, tai vieną sykį žiaugt padarau. Tai ar verta save dėl tokios mizernos procedūros narkoze gyvenimą trumpinti? Juk bus gyvenime didesnių operacijų, kai narkozė tikrai bus reikalinga, o čia... Dantį taisyti va tikrai nuskauminamieji reikalingi... Tiesa, į gerklę supurškiama ta pati dantų taisymo nejautra, tad nejausit absoliučiai nieko ir be narkozės.

Na ištikrųjų nėra malonus tyrimas. Bent jau aš tai labai rūgavau tyrimo metu, bet tikrai nėra nieko baisaus. Greit atliekamas tyrimas smile.gif
Atsakyti

Siandien einu ryti ta zarna, bet su narkoze. Jei kam idomu galesiu papasakoti placiau

Atsakyti
QUOTE(Sofia123 @ 2017 03 09, 10:50)
<p>Siandien einu ryti ta zarna, bet su narkoze. Jei kam idomu galesiu papasakoti placiau</p><p></p><p></p>

Jei su narkoze tai nieko ir nepapasakosite... Manau, kurie šioje temoje dalyvauja, visi tą išbandę net po keletą kartų.
Atsakyti

Na daug kur raso , kad tai ne tiek kiek narkoze o "primigdymas". Nors ir daug diskusiju sia tema jau yra, taciau kaip matau zmones vis tiek turi klausimu ir neaiskumu.  :hmm:  

Atsakyti
QUOTE(Sofia123 @ 2017 03 09, 11:40)
<p>Na daug kur raso , kad tai ne tiek kiek narkoze o "primigdymas". Nors ir daug diskusiju sia tema jau yra, taciau kaip matau zmones vis tiek turi klausimu ir neaiskumu.  hmm.gif  </p>

Pramiegosit, nieko nepapasakosit, turėjau omeny biggrin.gif
Atsakyti

Tikiuosi! :D 

Atsakyti
Pasidariau endoskopija su sedacija ir esu tuo labai patenkita.Kam save kankinti,bijoti,tureti blogu prisiminu,pojuciu jei galima viska padaryt kad to isvengti.Ir niekas cia negadina sveikatu,nes tai nera narkoze,o raminamieji.Vaikams juos duoda pas dantistus ir pan.Del skausmo ir nemalonumo kiekvienas turi savo kartele,bet is esmes su kuo pakalbi tai dauguma pasako,kad tai nemaloni procedura.
Atsakyti