Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

Mergaites, ar jums buna, kad per paumejima labai gurgia pilvas  :unsure:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guote35: 13 vasario 2018 - 17:43
QUOTE(Guote35 @ 2018 02 13, 18:41)
<p>Mergaites, ar jums buna, kad per paumejima labai gurgia pilvas  unsure.gif​ </p>

Joo, gargaliuoja....
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2018 02 12, 17:29)
sena pažįstama...Ar pati bandėt tą alijošių su balzamu,va,kaip tik spaudžiu sultis?
[right][snapback]71998371[/snapback][/right]

Aš nebandžiau.

QUOTE(mona.mona @ 2018 02 12, 20:05)
<p>Galetumem cia skaniais ir mums tinkamais receptais pasidalinti, siandien gal viena tik radau, nors skaiciau daug smile.gif bent man tai labai truksta ismones, kaip.padaryt ir sveikai, ir skaniai smile.gif</p>
[right][snapback]71998544[/snapback][/right]

Skoniui draugų nėra. mirksiukas.gif Man sušių būtumėt neįkišus biggrin.gif Dar pasakykit, kad dėjot imbierą ir tepėt vasabiu... Tada, tikiu, mirtis skrandžiui biggrin.gif
Man labai patinka dietiškas plovas, gamintas orkaitėje. Gabaliukais pjaustyta mėsytė, pamarinuota žolelėmis ir druska, ryžiai, daaaug morkų, stambiai tarkuotų, smulkiai pjaustytas svogūnas, česnako skiltelė traiškyta. Viską dedam į metalinį/stiklinį/emaliuotą puodą, pilam verdančio vandens(proporcijos tokios: 4 valgomi šaukštai ryžių, stiklinė vandens, ryžius naudoju basmati, prieš tai vandeniu nuplaunu) ir pašaunam į 250 laipsnių orkaitę 40 minučių. Ištraukiam tokį gardų plovą ir dietišką, nes viskas troškinta, viskas labai minkšta, lengvai virškinama, česnakas, svogūnas atidavęs savo prieskonį ir netekęs aštrumo, troškintas visai nekenkia. Tik nereikia dėti jokių pomidorų padažų. mirksiukas.gif
Arba labai patinka varškės tinginukai: varškės pakelis, druska, kiaušinis, šiek tiek miltų, kad tešla lipni būtų. Iš tešlos sukočioti tarp delnų ilgus kirminus ir pjaustyti peiliu smulkiomis pagalvėlėmis. Sudėti į verdantį vandenį, virti 5 minutes po užvirimo. Ištraukus pagardinti sviestu.
Tinka bet kokia troškinta mėsa. Labai mėgstu kiaulienos guliašą: mėsa supjaustoma gabaliukais, pamarinuojama su žolelėmis ir druska, paskui sudedama į puodą ir šutinama kokią valandą(vanduo turi vos vos apsemti mėsą), dedu vėl daug morkų, stambiai tarkuotų, į pabaigą krapų, petražolių, bazilikų žalių, jei turiu. Su bulvėmis toks guliašas-dieviškas maistas, nes iš kartu troškintų morkų gaunasi puikus padažas, ir maistas netampa kančia.
Tinka žuvis, pamarinuota žolėmis, citrina ir susukta folijoje, kepama orkaitėje. Gausite restoraninio lygio patiekalą, o mums jį drąsiai valgyti galima, skrandžio neskaudės. mirksiukas.gif
Atsakyti

Aciu senai pazistamai uz receptukus  :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2018 02 12, 17:29)
sena pažįstama...Ar pati bandėt tą alijošių su balzamu,va,kaip tik spaudžiu sultis?

Nors klausėte senos pažįstamos, aš gėriau jau du kartus. Neturiu supratimo ar geriau buvo. Gal dar reiks vėl bandyti.
Atsakyti
O ar yra drąsuolių, bandžiusių ryte vandenį su citrina gert? Aplink visi aiškina, kad tikrai padėjo... rolleyes.gif
Atsakyti

O ar yra drąsuolių, bandžiusių ryte vandenį su citrina gert? Aplink visi aiškina, kad tikrai padėjo... rolleyes.gif

As asmeniskai bijau  :D​ 

Atsakyti

Labas rytas..

Aišku refliukso pūmėjimas, kosuliai, krenkštimas, guzo jausmas gerklėje, man net atrodo, kad mane smaugia, bet ir ausį vis labiau skauda, toje pačioje pusėje, kur ir liežuvį skauda...kaskart tokiu atveju kyla baimės, kad gal jau čia ne tik refliuksas, gal blogiau, o tada dar daugiau streso ir dar tik blogėja...mane tokia neviltis apima, atrodo nesinori niekur eiti, o darbe neina susikaupti darbui. Atrodo ir vaistus geriu, ir vadinamus "klijus" prieš miegą, šaltalankių aliejų ir kolaks jokio pagerėjimo.

Bjauriai varginanti liga. Kitą savaitę eisiu pas gydytoją, gal kokių dar nebandytų vaistų paskirs...

Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2018 02 14, 09:34)

Skaičiau FB, kaip tokių entuziastų atsirado ir kaip baigėsi žiauriais priepoliais. Nerizikavau niekada. Citrina tarsi šarmina organizmą, bet kol iki organizmo patenka, tai citrinos rūgštis išgraužia stemplę pakartotinai.
Atsakyti
QUOTE(mona.mona @ 2018 02 14, 10:21)
<p>Labas rytas..
</p><p></p><p>Aišku refliukso pūmėjimas, kosuliai, krenkštimas, guzo jausmas gerklėje, man net atrodo, kad mane smaugia, bet ir ausį vis labiau skauda, toje pačioje pusėje, kur ir liežuvį skauda...kaskart tokiu atveju kyla baimės, kad gal jau čia ne tik refliuksas, gal blogiau, o tada dar daugiau streso ir dar tik blogėja...mane tokia neviltis apima, atrodo nesinori niekur eiti, o darbe neina susikaupti darbui. Atrodo ir vaistus geriu, ir vadinamus "klijus" prieš miegą, šaltalankių aliejų ir kolaks jokio pagerėjimo.
</p><p>Bjauriai varginanti liga. Kitą savaitę eisiu pas gydytoją, gal kokių dar nebandytų vaistų paskirs...
</p>

man per paūmėjimus mesdavosi į ausį.

QUOTE(sena pažįstama @ 2018 02 14, 10:24)
Skaičiau FB, kaip tokių entuziastų atsirado ir kaip baigėsi žiauriais priepoliais. Nerizikavau niekada. Citrina tarsi šarmina organizmą, bet kol iki organizmo patenka, tai citrinos rūgštis išgraužia stemplę pakartotinai.

aš nuo šiandien pradėjau, kaip bus taip...
Atsakyti

man per paūmėjimus mesdavosi į ausį.

aš nuo šiandien pradėjau, kaip bus taip...

Iš tikro kaip trūksta gydytojų žinių šiuo klausimu. Aš beveik metus kankinausi su įvairiais skausmais net nesuvokdama, kodėl man skauda tarp menčių, kartais krūtinės srity..visi lor'istai ir gastro gydytojai sutartinai teigė, kad nuo gerlo negali tokių skausmų būti.. ir ausis negali būti. Jau man buvo beveik įteigę, kad esu kažkokia psichinė ligonė ir skausmus išsigalvoju. Bet kai dabar turėjau pagerėjimą ir nieko neskaudėjo, o staiga atkritau ir grįžo ir refliuksas, ir visi kiti skausmai, nu tai faktas, kad tie skausmai nuo jo...o ir čia, forume pilna panašių atvejų, kai skauda daug kur...

Atsakyti
QUOTE(mona.mona @ 2018 02 14, 12:48)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Ramce" data-cid="72000239" data-time="1518599558"><div><p>man per paūmėjimus mesdavosi į ausį.

aš nuo šiandien pradėjau, kaip bus taip...</p></div></blockquote><p></p><p>Iš tikro kaip trūksta gydytojų žinių šiuo klausimu. Aš beveik metus kankinausi su įvairiais skausmais net nesuvokdama, kodėl man skauda tarp menčių, kartais krūtinės srity..visi lor'istai ir gastro gydytojai sutartinai teigė, kad nuo gerlo negali tokių skausmų būti.. ir ausis negali būti. Jau man buvo beveik įteigę, kad esu kažkokia psichinė ligonė ir skausmus išsigalvoju. Bet kai dabar turėjau pagerėjimą ir nieko neskaudėjo, o staiga atkritau ir grįžo ir refliuksas, ir visi kiti skausmai, nu tai faktas, kad tie skausmai nuo jo...o ir čia, forume pilna panašių atvejų, kai skauda daug kur...
</p><p></p><p></p>

deja, labai daug medikų atmestinai dirba. pati nuo 17m. jau savarankiškai jiems paaiškindavau, kad man yra tas ir anas, pradžioj pamenu juokėsi, po tyrimų, juokas dingdavo. tas pats ir su GERL, diagnozę įpaišo, omeprozolio paprasčiausio išrašo, o paskui darykis ką nori.

planuoju, kad reiktų eit vėl endoskopijai, keletą metų jau nežiūrėta, kaip tik ir gydytoją labai neblogą Kaune rekomendavo.
Atsakyti