rentgenas
dažnas pilvo pūtimas gali pasireikšti ir dėl opaligės, refliukso

As pradejau gerti dar tik sia savaite bet kazkaip lengviau pasidare o rugstys bent man nekyla
Pirkau is internetines parduotuves kuria man rekomendavo.
Aš irgi nusipirkau, bet nepagalvojau jog jis su alkoholiu
O man jo negalima, gali būti jog užtat ne visiems tinka.
QUOTE(Ramune balta @ 2020 07 18, 20:09)<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="saulyte2" data-cid="72682683" data-time="1594791734"><div><p>Sveikos, gal kas turi diafragmos stemplinės angos aksialinė išvaržą, kokie simptomai?</p></div></blockquote><p>Turiu isvarza, labiausiai pasireiskia krutines ir stemples skausmu ne viska valgyti galiu</p>kaip randa išvarza? Paprastu endoskopiniu tyrimu? Ar konsultavotes del operacijos? As labai koseju,nemiegu naktimis. Rugstingumas mazas
Man gastro gydytoja sake su tokiais požymiais:refliuksas, erozijos, žaizdelės būtina kas metus daryti endoskopiją ir tikrintis ar neatsirado negerų darinukų. Porą savaičių PSI ryte vakare ir turėtu tas kasnis dingti, dar maistas aišku. Pakeiskit vaistus
Perskaičiau visų postus nuo pirmo iki paskutinio puslapio. Radau nemažai patarimų, kurie palengvino gyvenimo kokybę. Noriu irgi pasiūlyti išbandytą mažutę pagalbą, kai vakare prieš miegą eini iš proto nuo rugšties gerklėje kaip užmigti. Reikia šaltam vandenyje sušlapinti rankšluostuką, nugrežti ir apsukti aplink kaklą, ant viršaus užrišti šalikėlį ir gult miegot. Patikėkit, miegosit iki ryto. Nuo šalčio plečiasi kaklo audiniai, rugštis sunkiau patenka. Nebijokit nuo šalto kompreso tikrai anginos nepasigausit.
Bet skamba tai žiauriai,o kaip su šaltu kompresu užmigti?
Labai greit apšyla. Na man tikrai padeda
Bėda ta kad LT nesivargina diagnozuoti ar rūgštingumas per didelis ar per mažas. Mano močiutė mirė nuo skarndžio vėžio (56 m), bet jos rūgštingumas buvo visada per mažas, ko tik nedarė ir rūpužę gėrė.
Trys savaitės mažai, galite šalatalnkių aliejaus ryte ant tuščio skrandžio. Pagalvokit gal vistik stresas pakenkė( metai įtampos), tada kažką raminančio (kas padeda) pagerkit. visi PSI sutrikdo virškinimą, todėl ir riaugite, kažką pagerkite (digesttrong pvz) kad geriau virškintų
Rijau zondą spalio pab., nustatė Gastroezofaginio refliukso ligą su ezofagitu (apatiniame stemplės 1/3 kelios erozijos apie 0,6 cm) ir Lėtinį paviršinį gastritą (rado ir H.Pylori). Gėriau dvejus antibiotikus su omeprazoliu. Po 6mėn. sakė kartoti H.Pylori iš išmatų.
Dabar keli rytai pabundu su rūgštumu burnoje, užsiregistravau nuotolinei konsult.pas šeimos gydytoją. Susimąsčiau, kad ko gero standartiškai skirs vaistus, rūgštį mažinančius... o jei tos rūgšties ir taip per mažai... kaip žinot? :/