Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

rentgenas

Atsakyti
Sveikos,ar jums paumejimo metu raizo,pucia pilva,ypac vakare,gurgia viskas.Kaupiasi dujos,turiu refliuksa ir gastrita,bet neisivaizduoju ar taip buna nes seniau nebuvo.Esu tikrai nervuota ir pergyvenu del kiekvieno simptomo,aisku ir tas dasideda nes jau prisimastau visko ir del zarnyno ;(
Atsakyti

dažnas pilvo pūtimas gali pasireikšti ir dėl opaligės, refliukso

Atsakyti
Sveiki,kiek jums budavo “uzstrigusio kasnio” jausmas?kelias dienas atpyliau maistu,tada labai degino gerkle ir paskui prasidejo to kasnio jausmas.Ryte dar nieko bet po pietu labai paumeja.Ryjau zarna pries 1,5 metu,refliuksas su trupuciu erozijos.Dabar paskambinau gyd nes prisigalvoju visko tai sako tikriausias refliukasas,nebuvo kam ten suvezeti.Bet kartais net nugara paskausta,siandien prabudau su gerkles skausmu,nors tiesioginiu rugsciu nelabai jauciu.Maista ziuriu,vaistus geriu kelias sav ir tas kasnis tai maziau tai daugiau.Aisku stresas dar savo dadeda verysad.gif
Atsakyti

As pradejau gerti dar tik sia savaite bet kazkaip lengviau pasidare o rugstys bent man nekyla

Pirkau is internetines parduotuves kuria man rekomendavo. 

Aš irgi nusipirkau, bet nepagalvojau jog jis su alkoholiu verysad.gifO man jo negalima, gali būti jog užtat ne visiems tinka.

QUOTE(Ramune balta @ 2020 07 18, 20:09)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="saulyte2" data-cid="72682683" data-time="1594791734"><div><p>Sveikos, gal kas turi diafragmos stemplinės  angos aksialinė  išvaržą, kokie simptomai?</p></div></blockquote><p>Turiu isvarza, labiausiai pasireiskia krutines ir stemples skausmu ne viska valgyti galiu</p>
kaip randa išvarza? Paprastu endoskopiniu tyrimu? Ar konsultavotes del operacijos? As labai koseju,nemiegu naktimis. Rugstingumas mazas

Man gastro gydytoja sake su tokiais požymiais:refliuksas, erozijos, žaizdelės būtina kas metus daryti endoskopiją ir tikrintis ar neatsirado negerų darinukų.  Porą savaičių PSI ryte vakare ir turėtu tas kasnis dingti, dar maistas aišku. Pakeiskit vaistus

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ajd: 17 spalio 2020 - 14:26
Turiu mažą rugštingumą. Geriu naturalų obuolių actą.Nuo rugpjūčio suaktyvejo gerl.Atsirado nepraeinamumas net vandens,leidausi vaistus,padejo.Acto nenaudojau beveik du menesius. Ne be mano kaltes del netinkamo valgymo dar nepagijau. Bet vel pradejau gerti actą ir pati nustebau,kaip padeda . Veikia kaip geras virskinimo fermentas. Negeriu ant tuscio skrandzio,nes ir taip daug ką turiu gerti.Gal net geriau,saugiau taip.Šaukstas puodeliui vandens.Kad butų svelnu gerti.nuo poreikio-1-2 šaukstai per diena.geriu vakare,ne velai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 18 spalio 2020 - 10:20

Perskaičiau visų postus nuo pirmo iki paskutinio puslapio. Radau nemažai patarimų, kurie palengvino gyvenimo kokybę. Noriu irgi pasiūlyti išbandytą mažutę pagalbą, kai vakare prieš miegą eini iš proto nuo rugšties gerklėje kaip užmigti. Reikia šaltam vandenyje sušlapinti rankšluostuką, nugrežti ir apsukti aplink kaklą, ant viršaus užrišti šalikėlį ir gult miegot. Patikėkit, miegosit iki ryto. Nuo šalčio plečiasi kaklo audiniai, rugštis sunkiau patenka. Nebijokit nuo šalto kompreso tikrai anginos nepasigausit.

Atsakyti

Bet skamba tai žiauriai,o kaip su šaltu kompresu užmigti?

Atsakyti

Labai greit apšyla. Na man tikrai padeda 

Atsakyti
Sveiki, prieš tris savaites skrandyje rado tulžies skysčio, erozijā. Paskyrė espmeprazolum 40 mg 2 kartus per dienā. Stengiuosi teisingai maiitintis, atsisakiau neleistinù produktù, bet nejaučiu pagerėjimo. Be to vargina pakankamai sunkus raugėjimas. Gal kas susidūrėte su šia problema ir galite patarti, kā dar galiu padaryti, kad gyvenimas grįžtù į normalias vėžes. Ačiū.
Atsakyti

Bėda ta kad LT nesivargina diagnozuoti ar rūgštingumas per didelis ar per mažas. Mano močiutė mirė nuo skarndžio vėžio (56 m), bet jos rūgštingumas buvo visada per mažas, ko tik nedarė ir rūpužę gėrė. 

Trys savaitės mažai, galite šalatalnkių aliejaus ryte ant tuščio skrandžio. Pagalvokit gal vistik stresas pakenkė(  metai įtampos), tada kažką raminančio (kas padeda) pagerkit. visi PSI  sutrikdo virškinimą, todėl ir riaugite, kažką pagerkite (digesttrong pvz) kad geriau virškintų

Atsakyti
Sveikos, perskaičiau visas žinutes... ar niekas nesidarėt Gastropanel tyrimo (Synlab siūlo)? Iš jo, kaip suprantu, būtų kaip ir aišku, perdidelis tas skrandžio ph ar ne... Nes juk to netiria. O požymiai tai panašūs abejais atvejais.
Rijau zondą spalio pab., nustatė Gastroezofaginio refliukso ligą su ezofagitu (apatiniame stemplės 1/3 kelios erozijos apie 0,6 cm) ir Lėtinį paviršinį gastritą (rado ir H.Pylori). Gėriau dvejus antibiotikus su omeprazoliu. Po 6mėn. sakė kartoti H.Pylori iš išmatų.
Dabar keli rytai pabundu su rūgštumu burnoje, užsiregistravau nuotolinei konsult.pas šeimos gydytoją. Susimąsčiau, kad ko gero standartiškai skirs vaistus, rūgštį mažinančius... o jei tos rūgšties ir taip per mažai... kaip žinot? :/
Atsakyti