Įkraunama...
Įkraunama...

Lieknėjam 2016-taisiais

Kavą pradėjau gerti darbe, ji pas mus buvo nemokama, o darbas reikalavo didelės dėmesio koncentracijos, susikaupimo smile.gif Greit įpratau ir prasidėjo lomkės be kavos, kaip ir kitom, galvos skausmas... Nėštumo metu gerdavau lengvesnę, o išėjus į dekretą persimečiau ant kapučino blush2.gif Kavos pas mus namuose net ir nėra, bet be užpilamo iš pokelio kapučino aš gyventi negaliu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2016 02 10, 09:58)
Mano kaimynes toks saldytuvas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif daugiau i jos kamera prikisu as, kai i mano netelpa.  Mes be kameros niekaip, sultiniai, mesos, zuvys, duona, lasiniai, darzoves, pica, o vasara dar kokios 3 pakuotes ledu minimum.

matai, mes kažkaip labiau įpratę, kad jeigu pica, tai šviežia (na, iš picerijos pvz. pasiimam, nors seniau šaldytas pirkdavom, kai norėdavosi picos, bet pamatėm, kad nelabai mums skanu). Sriubų visokių nešaldom, mėsą, žuvį labiausiai mėgstam šviežią, nes šaldytą elementariai pamirštam išsiimti iš kameros.
Va ką įpratau šaldyti, tai krapus paskutiniu metu, sviestą Kijevo kotletams suruoštą (gaminu labai labai retai, visus du kartus per paskutinį pusmetį gaminau laugh.gif ), daržovių, uogų nešaldom patys - perkam šaldytus tokius reikalus, jeigu reikia.. Kažkaip bent kol kas, kol nėra poreikio patiems viską darytis ir kol negaunam tikrai tokių naminių gerų reikalų (mėsos, daržovių ir pan.), tai neužsiimam šaldymais parduotuvinių reikalų, nes jų ir taip gali nusipirkti jau šaldytų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost. @ 2016 02 10, 13:03)
matai, mes kažkaip labiau įpratę šviežia

tai sviezia ir yra geriausia drinks_cheers.gif tik mums ner galimybes kasdiena i parduotuve eit, sviezios mesos, zuvies kai uzsinori, o sultini verdu as, po 12 valandu karta savaitej, tai ji irgi saldau, paskui dedu isriubas, nes pirktinis tai nepatinka. Darzoviu saldytu irgi, kam pagal poreikius, kam kai pritruksta svieziu, lasinukus namie sudau, bet nevalgom daug, tai ir i kamera porcijom, nes po 200 gr. nesudysi kas karta. As be kameros kaip be ranku.
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2016 02 10, 10:24)
tai sviezia ir yra geriausia  drinks_cheers.gif tik mums ner galimybes kasdiena i parduotuve eit, sviezios mesos, zuvies kai uzsinori, o sultini verdu as, po 12 valandu karta savaitej, tai ji irgi saldau, paskui dedu isriubas, nes pirktinis tai nepatinka. Darzoviu saldytu irgi, kam pagal poreikius, kam kai pritruksta svieziu, lasinukus namie sudau, bet nevalgom daug, tai ir i kamera porcijom, nes po 200 gr. nesudysi kas karta. As be kameros kaip be ranku.

dar žinai pagalvojus iš kitos pusės, tai pirkdamas šviežią mėsą iš parduotuvės negali būti tikras jos šviežumu laugh.gif bet faktas, kad geriausią principą maisto atžvilgiu mums pasirinkti užtruko nei daug, nei mažai - apie kokius 3metus g.gif biggrin.gif tikėtina, kad atsiradus vaikams viskas vėl keisis šimtą kartų drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 02 10, 11:30)
Kaip jums atsirado įprotis gerti kavą? 4u.gif

Visiškai nieko neprisimenu apie tai smile.gif

QUOTE(Victrix @ 2016 02 10, 11:31)
Tai dar neesi priklausoma:D jei neišgeriu kavos galvą taip pradeda skaudėt, kad neįmanoma nieko daryt normaliai.. lomkės prasideda, po to pykint pradeda.. kofeino stoka..
Dėl neštumo sumažinau kavos iki 1-2 puodelių.. ir dabar taip laikaus:) tai gana daug kai mažini nuo 6-8... blush2.gif

Oho, vadinasi, ir aš nesu priklausoma smile.gif
Ohoho, 6-8 puodeliai, čia jau iššūkis biggrin.gif

QUOTE(Victrix @ 2016 02 10, 11:35)
Pirmą kartą paragavau kavos Palangoj, kaip dabar prisimenu tą vietą ir jausmą..

Na ir atmintis tavo 4u.gif

QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 02 10, 11:36)
Tau gerai biggrin.gif

Nesiskundžiu biggrin.gif

QUOTE(Almost. @ 2016 02 10, 12:32)
tikėtina, kad atsiradus vaikams viskas vėl keisis šimtą kartų  drinks_cheers.gif

Pas mus būdavo tas pats, po pusę metų visokie faršai ir šaldytos vištienos file stovėdavo...Gimė vaikai, kas pora savaičių ta kamera sugeba ištuštėt biggrin.gif

Man kavos metas drinks_cheers.gif Vaikų pogulis tai tas laikas, kai pasidarau kavą ir ją ramiai geriu, gurkšnoju, gerioju, skanauju, niekas netrukdo, visą puodelį išgeriu ramiai ir be pertraukėlių, mmm wub.gif
Atsakyti
aš kavą pamėgau gerti turbūt močiutės dėka.. ji ir pusryčius mane įpratino valgyti. visuomet puodelį kavos atnešdavo lovon, kai vasarą pas senelius svečiuodavausi, ir kartu pusryčiams sumuštinį ar ko norėdavau kitko - sakydavo, kad kavos vienos negalima gerti, nesveika smile.gif

o šiaip, kai nedirbu, tai kava man irgi toks savotiškas ritualas. laikas pabūti su savimi, sau, panaršyti, paskaityti, tiesiog pasimėgauti, paplepėti, skanauti kavą..

vis galvoju, kad viduj bręsta toks reikalas pagaliau savaitgalį ar kada po darbų prisėsti ir pagaliau pradėti skaityti turimas sveikos mitybos knygas. kiek gi galima pirkti ir tiesiog kolekcionuoti? laugh.gif dar Lietuvoj dabar manęs laukia keturios ar penkios naujos tokio tipo knygos.. bigsmile.gif biggrin.gif

tiesa, nežinau, ar kažkam būtų atradimas, bet man tai šioks toks. vakar kepiau lietinius (gal antrą kartą gyvenime ir gal pirmą kartą iškart viskas pavyko) pagal labai lengvą receptą. manau šiek tiek pamoderavus galima idealiai pasidaryti sveikus biggrin.gif kiaušiniai, miltai (štai juos pakeitus į rudus arba Spelta miltus) ir migdolų pienas. Neturėjau paprasto, nes namie jau jo atsisakiau visiškai, tai teko pilti migdolų. Kooooks skonis wub.gif wub.gif Lengvi tokie, uch! Laukiu nesulaukiu pietų, nes pasiėmiau į darbą du lietinius šiandienai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost. @ 2016 02 10, 12:55)
vis galvoju, kad viduj bręsta toks reikalas pagaliau savaitgalį ar kada po darbų prisėsti ir pagaliau pradėti skaityti turimas sveikos mitybos knygas. kiek gi galima pirkti ir tiesiog kolekcionuoti? laugh.gif dar Lietuvoj dabar manęs laukia keturios ar penkios naujos tokio tipo knygos..  bigsmile.gif  biggrin.gif

Na ir kantrybė bigsmile.gif Aš nusipirkusi knygą pati save stabdau, nes jei įdomi, galiu per dvi dienas suskaityt smile.gif Tai vis galvoju, viskas, dar vieną skyrių paskaitysiu ir padėsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost. @ 2016 02 10, 13:32)
tikėtina, kad atsiradus vaikams viskas vėl keisis šimtą kartų  drinks_cheers.gif

Nebeliks laiko parduotuvems tiek biggrin.gif cia is patirties.

QUOTE(Almost. @ 2016 02 10, 13:55)
aš kavą pamėgau gerti turbūt močiutės dėka.. ji ir pusryčius mane įpratino valgyti. visuomet puodelį kavos atnešdavo lovon, kai vasarą pas senelius svečiuodavausi, ir kartu pusryčiams sumuštinį ar ko norėdavau kitko - sakydavo, kad kavos vienos negalima gerti, nesveika  smile.gif

kada po darbų prisėsti ir pagaliau pradėti skaityti turimas sveikos mitybos knygas. kiek gi galima pirkti ir tiesiog kolekcionuoti? laugh.gif dar Lietuvoj dabar manęs laukia keturios ar penkios naujos tokio tipo knygos.. 

Priminei vaikyste wub.gif pas mociute nakvyne wub.gif tik mano pusryciams budavo arbata,prisimenu pilna kriaukle salto vandens, o ten stovi ir vesta pusryciautoju arbata bigsmile.gif
Paskaityk paskaityk tas knygas, mums ka papasakosi. Kelias skaiciau, kelias dar turiu kompe, tik ten labai nepatogu skaityti, todel ir yra neperskaitytos. Kokias turi? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2016 02 10, 12:59)
Kavą pradėjau gerti darbe, ji pas mus buvo nemokama

Kaip gerai, kad nemokamai smile.gif
kepu biskvita, maziaus gimtadienis sestadieni, visi namai kvepia.
Atsakyti
QUOTE(*Rud@@kė* @ 2016 02 10, 11:02)
Na ir kantrybė  bigsmile.gif  Aš nusipirkusi knygą pati save stabdau, nes jei įdomi, galiu per dvi dienas suskaityt  smile.gif  Tai vis galvoju, viskas, dar vieną skyrių paskaitysiu ir padėsiu  biggrin.gif

oj, aš daugumą jų nusiperku dėl turėjimo, pavartymo. man tos knygos, kaip ir receptų, tokios gražios, apgalvotos, viską.. o kai skaityt, tai neprisiverčiu doh.gif lotuliukas.gif gal kad per darbo dieną tiek visko reikia prisiskaityt, kad eina sau mega_shok.gif

QUOTE(tytuka @ 2016 02 10, 11:08)
Paskaityk paskaityk tas knygas, mums ka papasakosi. Kelias skaiciau, kelias dar turiu kompe, tik ten labai nepatogu skaityti, todel ir yra neperskaitytos. Kokias turi? bigsmile.gif

oj, kokių tik neturiu.. doh.gif dabar naujausias pirkau šias:
SVEIKI PUSRYČIAI IR UŽKANDŽIAI: daugiau nei 100 sveikų pusryčių ir užkandžių idėjų! ;
VIRTUVĖ BE CUKRAUS: paprasti neįtikėtinai gardžių patiekalų receptai, kurie padės iš kasdienybės išspirti cukrų ir jaustis nuostabiai;
SALOTŲ ANATOMIJA: salotų receptai ir išsami maistinių verčių informacija norintiems gyventi sveikiau;
LENGVAI PARUOŠIAMOS VAKARIENĖS: neįtikėtinai gardžios idėjos Jūsų šeimos vakarienei!;

seniau pirkau šias:
PASIEK SAVO TIKSLĄ: bestselerio TOBULAS KŪNAS autorius atskleidžia metodus ir paslaptis kaip rasti motyvacijos sportuoti ir ją išlaikyti;
TOBULAS kūnas pristato: SUPER MAISTAS. Produktai ir jų deriniai maksimaliam kūno efektyvumui + daugiau nei 100 receptų, kurie padės pasiekti superformą per 6 savaites!;
Jagelavičiūtės knygą gavau dovanų nuo tėvų Kalėdų proga;
TOBULAS KŪNAS: asmeninio trenerio patarimai, kaip pasiekti trokštamas kūno formas jam ir jai;
Slaptas sulieknėjusios merginos dienoraštis
Atsakyti
QUOTE(Almost. @ 2016 02 10, 13:22)
LENGVAI PARUOŠIAMOS VAKARIENĖS: neįtikėtinai gardžios idėjos Jūsų šeimos vakarienei!;
Jagelavičiūtės knygą gavau dovanų nuo tėvų Kalėdų proga;

Šitos atrodo vertos mano dėmesio, bet jei pati pirkčiau, tai nebent tik Agnės knygą, nes įdomu būtų ne tik jos lieknėjimo paslaptys, bet ir rašymo maniera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rud@@kė* @ 2016 02 10, 11:25)
Šitos atrodo vertos mano dėmesio, bet jei pati pirkčiau, tai nebent tik Agnės knygą, nes įdomu būtų ne tik jos lieknėjimo paslaptys, bet ir rašymo maniera  smile.gif

aš jau kurį laiką apskritai mažai ką perku tokio labai lietuviško, tai bent jau lietuviškus leidėjus, rašytojus ir visokius kitokius kūrėjus vertinu vis dar tinkamai drinks_cheers.gif biggrin.gif turbūt todėl kaip pamišus perku ir perku knygas, o skaitau jų mažai pastaruoju metu kurį laiką..

Agnės knygą kol kas tik perverčiau, dar neskaičiau, bet, vėlgi, padaryta gražiai smile.gif ir taip - visas tas istorijas, įkvėpimus, receptus ir visokiausias kitokiausias tiesas šiai dienai labai lengva rasti internete, bet man net ir tokiu atveju, kai internetas tarsi antri namai (pagal darbo pobūdį taipogi), vis tiek maloniau vartyti spausdintą leidinį drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti
Mane tai labiau apie sporta domina, nemegeja virtuves as, ten dirbu tik is reikalo ismaitinti seima.
Atsakyti