As, kaip pirmakarte kates augintoja, turesiu ir kvailoku klausimu.
Pasakykit, prasau, kas kiek laiko reikia keisti visa silikonini kraika? Kas nereikalinga ten, aisku isimineju pastoviai
Ar visi 4men kaciai miega beveik visa diena ir nakti? Duksta tik rytais ir vakarais. O taip, tai tik trumpam atsikelia pavalgyt, pasisiot ir pasiglaustyt 1min
Kulverstuk, miela skaityt apie jusu meiles. Ir ziauriai gerai, kad sunus turi toki nusiraminima. Musu sprendima augintiniui leme irgi sunaus jautrumas. Tik musiskis kacius tai kol kas dar pas vaikus ant ranku neuzsibuna. Nepyksta, jei paniurko, bet privengia
mes dėžutę valom vieną arba du kartus per dieną. kraiko esam pribėrę labai daug, didesnę pusę dėžutės, kad nešvarėsiai nepasiektų dugno. maždaug kas 3-4 savaites išpilam absoliučiai viską ir dėžutę išplaunam.
Hmm. I dezute supyliau visa maiseli (nelabai dideli, nepamenu kiek ten litrais), dabar yra 12-a diena. Smarves dar nera, bet beveik visas kraikas pageltes. Kacius kapsto daug, kol viska ten suslepia, tai ismaiso kraika gerai Nezinau, ka daryt, ar jau reik keist
Pasidalinkit, koks kraikas geriausias pagal kaina/kokybe?
mes naudojam bentonitinį, sušokantį kraiką, ne silikoninį. perku įvairų, mums vienodai gerai funkciją atlieka ir brangesnis, ir pigesnieji, nepastebėjau didelio skirtumo. ekskavatorininkė irgi neblogai išspardo jį, bet dėžutė uždara, viskas atgal subyra. "turtas" dažniausiai lieka sušokęs į gumuliukus, tai pakanka juos išrinkti semtuvėliu. 6 kg kraiko maišas mums tarnauja maždaug mėnesį. Papildyta: beje, kas mums tikrai pasiteisina, tai įberti kraiko DAUG. youtubėj mačiau ir įsikaliau galvon, kad daug kraiko reiškia, kad pati dėžutė nenukentės ir išsėmus liks švari, tad katei nebus nemalonaus kvapo. vienu metu mūsų kacei buvo pradėjusios nutikti nelaimės, ir aš niekaip nesupratau kodėl, net buvusiai Monytės "mamai" sms rašiau. kol išsiaiškinau pagal jūtųbę (ir, manau, teisingai), kad dėžutėje turi būti daug kraiko, tada pati dėžutė yra švari, kraiko paties dažnai keisti nereikia. o kai kraiko nedaug, katė jį sukasa į vieną vietą, jei lieka apyplikis dugnas, ant jo padaro ir daugiau ten nebenori daryti. tada ir nelaimė gali nutikti ne dėžutėje. manau, aš pati buvau dėl to kalta, tiesiog pradėjom daug daugiau įberti į dėžutę kraiko, automatiškai ir jį visiškai keisti reikia rečiau.
Sveikos, as perku 5 litru silikoni kraika. Supilu visa is karto ir keiciu visa po 3-4 savaiciu, kai balti burbuliukai pageltonuoja. O ir kate pradeda ilgiau kapstytis. Pigesni kraikai dazniausiai neislaiko 3 savaiciu. Lietuvoje man labiausiai patiko Trixie firmos.
Zmogaus, kuris nemylejo gyvuno, siela vis dar neprabudus...
Nelenda, atsargiai kraštais vonios maklinėja. va šiandien krabui akvą keičiau, tai mačiau, kaip nevidonas kišo leteną į vandenį, krabą bandė kibint sūnus rėkia-aaaa prie žnyplių lenda tuoj busssss nieko nebuvo