Aš irgi taupumo sumetimais fasadui pasirinkau lenkišką putplastį, bet pabijojau prastos kokybės, tad "garažinių" firmelių neieškojau, o termoorganika, mano supratimu, ženkliai didesnė ir rimtesnė putplasčio gamykla už visas Lietuvoje esančias. Termoorganikos putplasčiu ir cementiniais klijais likau labai patenkintas.
[/quote]
Butent, ir as taip galvoju.
Tas kokybes lyginimas, kiek suprantu, atsirado del to, jog LT ir PL taiko skirtingas sertifikavimo sistemas, iseitu, kad sertifikuotas PL nereiskia, jog butu sertifikuotas LT. Bet as nenoreciau tiketi, jog tokie parametrai, kaip siluminis laidumas ar atsparumas gniuzdymui gali buti is esmes skirtingai suprastas skirtingose sertifikavimo sistemose. O dar galiausiai sklando gandai, jog LT polistirolo gamintoju produktai skiriasi tarpusavyje, kad ir tuo paciu gniuzdomuoju itempiu, tai kaip cia tais standartais ir sertifikatais?

Papildyta:
Pastaba del sandarumo taikli, taciau ar tai neeliminuojama juodgrindemis, kurios eina be kompensacines ir siltalu, kuris taip pat eina iki sienos? Kita vertus, cia jau kuri blogi geriau rinktis: sandarumo sumazejima ar trukusi betona? Beje, nebuvo betono itrukiu su tik 1 cm kompensacine? Kazkaip galvoju paleidus siluma i vamzdelius, pletimasis gali virsyti 1 cm..
Papildyta:
Sorry, nelabai isikirtes cia tu citavimu, bet tikuosi supratote:)
[/quote]
Pas mane juodgrindes nedave sandarumo. kad ir kokia plokstuma sandari,ji palei siena vistiek itruksta. Del kompensacines juostos palei sienas pas mane niuansas. Jos yra aplink vidines sienas,o isorines sienos(vidus) pas mane pulistirolas (liktiniai klojiniai) tai man nebereikejo papildomos kompensacines juostos.Jei nebuciau uztaises tos milimetrines siules tai butu pte kaipreikiant. (tualete buvo mazas plyselis tad zinau tikliai kad per ta vieta eina oras) O jus norite 3 cm plocio nestabilia medziaga deti. Kuom sandarinsite? Arba kaip minejote galite bandyti su juodgrindemis sandaruma ispresti. Tai idomus ir neblogas varijantas. Turbut dar geresnis negu bandyti uzsandarinti galutini betona,kuris beje yra dalinamas i gabalus,o per kompensacines siules pusia ora..