Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 36

QUOTE(robertuxas @ 2016 02 11, 18:46)
Pasyviu namu temoje nelabai kas diskutuoja apie 20cm vatos ant stogo biggrin.gif

Nezinojau. Pazystas statybininkas sake, kad tiek uztektu. Tai kiek tada reikia apsiltinimo, kad stogas jau butu pasyvus? Suprantu, kad storis priklauso nuo techniniu parametru.
Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2016 02 15, 07:53)
Nezinojau. Pazystas statybininkas sake, kad tiek uztektu. Tai kiek tada reikia apsiltinimo, kad stogas jau butu pasyvus? Suprantu, kad storis priklauso nuo techniniu parametru.

Pirma Lietuvoje nera pasyvaus namo standartu, viskas reglamentuojama klasemis B, A, A+, A++
Antra tamstai reiketu pasirikti i kokia klase taikote ir jau tada pagal tai deliotis visus apsiltinimo medziagu storius. Maziau klausykite ka musu statybininkai pasakoja, daugelis tik perpasakoja kur kazka kazkur girdejo.
20cm vatos nebent B klasei.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 02 14, 11:32)
Įdomių  minčių apie OSB vis paskaitau. Lyg neseniai kažkas rašė, kad plona OSB plokštė neužtikrina garo barjero, nes yra "kiaurymių". Kitur rašo, kad OSB visgi tinka, kaip garo barjeras, nenurodant storio. Kaip yra?

Ventiliuojamam fasadui ar šlaitiniam stogui kaip garų barjeras jau būtų tinkama nuo 15mm OSB su nudažytu paviršiumi. Taip pat 9-12mm OSB nėra tas pagrindas, į kurį norėtųsi sukti medsraigčius. Storesnė plokštė turi privalumų.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 02 15, 09:17)
Ventiliuojamam fasadui ar šlaitiniam stogui kaip garų barjeras jau būtų tinkama nuo 15mm OSB su nudažytu paviršiumi. ..

Kuo turetu buti nudazyta ? Ir gal turi kokia nuoroda kur tiegiama apie storius ? dekui
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 02 14, 22:11)
Jeigu lyginsime stiklo vata, tai visos su 0.035 tiesiog "skudurelis", su akmens vata viskas truputėlį kitaip. Todėl rinkausi akmens vata su 0.034 ir PIR plokšte. Aišku drąsiai galėčiau dėti vietoje PIR kokius + 20cm vatos, bet daryti karkasą papildomai ir dar žaisti su visokiomis plevelemis dėl garų barjero ne man.

o kaip knaufo unifit 0.034-0.035 ? irgi skudurelis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 15 vasario 2016 - 19:42
QUOTE(madwifi @ 2016 02 15, 19:36)
o kaip knaufo unifit 0.034-0.035 ? irgi skudurelis?

Man skudurelis atrodė.
Atsakyti
Sveiki, forumieciai. As cia naujokas, tad neuzmetykite kepuremis, jeigu ko nors nesuprasiu:)
Akis baigiu isvarvint beskaitant 36 temas kokybiskos pirkios statybai, mano klausimai tikriausiai 100 kartu gvildenti, bet gal rastumete laiko trumiems patarimams:
1. Kompensacine juosta betonuojamu grindu ir sienos sanduroje: grindine akmens vata? EPS100? Koks storis?
2. Grindu siltinimo lakstai (EPS80) 4x5 cm, klijuojami tarpusavyje plokstumomis ar tik krastais? Kokius klijus rekomenduojate?
3. Kaip yra pasibaigusi diskusija del siluma atspindincios pleveles naudojimo? Mums grindininkai siulo Bricko Termofloor, lenkiska plevele raudonais kvadraciukais, atrodo folija is abieju pusiu laminuota, tad sutrupet veikiama betono neturetu.. Gal yra kazkoks kokybiskesnis tokios pleveles atitikmuo? Ar visgi tiesiog juoda 200 mk?
4. Ar kas nors esate empiriskai lygine lenkiska ir lietuviska polistirola ar tiesiog esate kazkur girdeje, kad lenkiskas gamintas garaziukuose, minkstas, kreivas ir pan.? Kalba eitu apie ale sertifikuota Termoorganika. Siuo atveju aktualu EPS70N, nes sienoms susidaro didelis kiekis - 70m3, kaina 1m3 skiriasi maziausiai 10 €. Tikrai rasciau kur padeti atliekamus 700 pinigu.
5. Galbut esate kuris nors savo pirkia apjuose dekoro elementais: laiptuotais karnizais, langu apvadais ir pan. is poliuretano ar pjaustyto polistirolo.? Tuomet butu papildomi su tuo susije klausimai.
Dekoju is anksto, net jeigu atsakytumete bent i keleta klausimu.
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 02 15, 22:48)
4. Ar kas nors esate empiriskai lygine lenkiska ir lietuviska polistirola ar tiesiog esate kazkur girdeje, kad lenkiskas gamintas garaziukuose, minkstas, kreivas ir pan.? Kalba eitu apie ale sertifikuota Termoorganika. Siuo atveju aktualu EPS70N, nes sienoms susidaro didelis kiekis - 70m3, kaina 1m3 skiriasi maziausiai 10 €. Tikrai rasciau kur padeti atliekamus 700 pinigu.

Labas. Kiek teko skaitinėti blogų, tai berods Mintas užsakinėjo Termoorganika putų polisterolą iš lenkijos ir, jei neklystu, liko patenkintas išmatavimais ir kokybe. Čia yra šiek tiek info pas Mintą bloge
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 02 15, 21:48)
1. Kompensacine juosta betonuojamu grindu ir sienos sanduroje: grindine akmens vata? EPS100? Koks storis?

Kompensacinė juosta turi leisti judėti betonui, tad orientuojantis į tai, kad EPS100 kietesnis už EPS50, tei EPS 50 labiau tinkamas šiam reikalui, o vatos dar minkštesnės, tad vatos dar labiau turėtų tikti. Siūlau nueiti į Ermitaža, senukus ar dar kokią kitą panašią parduotuvę, ir pažiūrėti, kaip atrodo specialiai tam skirtos juostos. Gal šiek tiek aiškiau bus smile.gif.

2. Grindu siltinimo lakstai (EPS80) 4x5 cm, klijuojami tarpusavyje plokstumomis ar tik krastais? Kokius klijus rekomenduojate?

Aš neklijavau iš viso, tik sudėjau. Aišku galima ir klijuoti, bet klijai besiplėsdami, tik padidins plyšius, tad mano nuomone to geriau nedaryti. Betonas kai užsipila iš viršaus viską suspaudžia. Aš naudojau EPS100, jis ne tik kietesnis, bet ir šiek tiek šiltesnis.

3. Kaip yra pasibaigusi diskusija del siluma atspindincios pleveles naudojimo? Mums grindininkai siulo Bricko Termofloor, lenkiska plevele raudonais kvadraciukais, atrodo folija is abieju pusiu laminuota, tad sutrupet veikiama betono neturetu.. Gal yra kazkoks kokybiskesnis tokios pleveles atitikmuo? Ar visgi tiesiog juoda 200 mk?

Nesibaigė. Buvo tik pasakyta, kad aliuminio plėvelė gali suirti veikiama betono, tad ji privalo būti apsaugota laminatu. Iš kitos pusės, iš vis klausimų kelia, ar aliuminis bent kiek gerina šilumines savybes. Kad aliuminis veiktų teigiama, kad turi būti oro tarpelis, o užpylus betoną jo nelieka, taip kad klausimas ar tikrai verta prasidėti su aliuminiu. Gal užteks paprasčiausios 200 mikronų plėvelės.

Aš irgi taupumo sumetimais fasadui pasirinkau lenkišką putplastį, bet pabijojau prastos kokybės, tad "garažinių" firmelių neieškojau, o termoorganika, mano supratimu, ženkliai didesnė ir rimtesnė putplasčio gamykla už visas Lietuvoje esančias. Termoorganikos putplasčiu ir cementiniais klijais likau labai patenkintas.

5. Galbut esate kuris nors savo pirkia apjuose dekoro elementais: laiptuotais karnizais, langu apvadais ir pan. is poliuretano ar pjaustyto polistirolo.?

Ne.

Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 02 15, 22:48)
Sveiki, forumieciai. As cia naujokas, tad neuzmetykite kepuremis, jeigu ko nors nesuprasiu:)
Akis baigiu isvarvint beskaitant 36 temas kokybiskos pirkios statybai,  mano klausimai tikriausiai 100 kartu gvildenti, bet gal rastumete laiko trumiems patarimams:
5. Galbut esate kuris nors savo pirkia apjuose dekoro elementais: laiptuotais karnizais, langu apvadais ir pan. is poliuretano ar pjaustyto polistirolo.? Tuomet butu papildomi su tuo susije klausimai.
Dekoju is anksto, net jeigu atsakytumete bent i keleta klausimu.

1.Pas mane nei vata nei pulitirolas. Speciali. Pagalvok. Vata uzdesi,tarp sienos ir grindu betono bus plysys,jy reikes uztaisyti nes tai nesandari vieta jei sandarumo testa darysi,eis oras ties ta vieta. Vata gerai amortizuos,bet sunkiu uztaisyti ta plysi bus. mano amortizacine juosta 1 cm. Nezinau kokia,santechnikai sudejo.
2.nieko neklijavau,sudejau eps 100.Aplink vamzdzius su putom uzpuciau ir viskas. Ai tiesa kadangi pas mane juodgrindes tai su smeigem kaikur pritvirtinau prie grindu kad pulistirolas nebegiotu. Pas mane kuklus 20 cm. dabar deciau daugiau smile.gif.
3.Dejau paprastaplevele nes netikiu kad aliumine padeda kanors sulaikyti. Mano manymu cia daugiau ismislas negu nauda.
4.I grindis dejau ir LT ir PL pulistirola. Skirtumo kaip ir nepajauciau.
5.Ne.
Atsakyti
Aš irgi taupumo sumetimais fasadui pasirinkau lenkišką putplastį, bet pabijojau prastos kokybės, tad "garažinių" firmelių neieškojau, o termoorganika, mano supratimu, ženkliai didesnė ir rimtesnė putplasčio gamykla už visas Lietuvoje esančias. Termoorganikos putplasčiu ir cementiniais klijais likau labai patenkintas.
[/quote]
Butent, ir as taip galvoju.
Tas kokybes lyginimas, kiek suprantu, atsirado del to, jog LT ir PL taiko skirtingas sertifikavimo sistemas, iseitu, kad sertifikuotas PL nereiskia, jog butu sertifikuotas LT. Bet as nenoreciau tiketi, jog tokie parametrai, kaip siluminis laidumas ar atsparumas gniuzdymui gali buti is esmes skirtingai suprastas skirtingose sertifikavimo sistemose. O dar galiausiai sklando gandai, jog LT polistirolo gamintoju produktai skiriasi tarpusavyje, kad ir tuo paciu gniuzdomuoju itempiu, tai kaip cia tais standartais ir sertifikatais?smile.gif
Papildyta:
Pastaba del sandarumo taikli, taciau ar tai neeliminuojama juodgrindemis, kurios eina be kompensacines ir siltalu, kuris taip pat eina iki sienos? Kita vertus, cia jau kuri blogi geriau rinktis: sandarumo sumazejima ar trukusi betona? Beje, nebuvo betono itrukiu su tik 1 cm kompensacine? Kazkaip galvoju paleidus siluma i vamzdelius, pletimasis gali virsyti 1 cm..

QUOTE(biesas66 @ 2016 02 16, 06:30)
1.Pas mane nei vata nei pulitirolas. Speciali. Pagalvok. Vata uzdesi,tarp sienos ir grindu betono bus plysys,jy reikes uztaisyti nes tai nesandari vieta jei sandarumo testa darysi,eis oras ties ta vieta. Vata gerai amortizuos,bet sunkiu uztaisyti ta plysi bus.  mano amortizacine juosta 1 cm. Nezinau kokia,santechnikai sudejo.
2.nieko neklijavau,sudejau eps 100.Aplink vamzdzius su putom uzpuciau ir viskas. Ai tiesa  kadangi pas mane juodgrindes  tai su smeigem kaikur pritvirtinau prie grindu kad pulistirolas nebegiotu. Pas mane kuklus 20 cm. dabar deciau daugiau smile.gif.
3.Dejau paprastaplevele nes netikiu kad aliumine padeda kanors sulaikyti.  Mano manymu cia daugiau ismislas negu nauda.
4.I grindis dejau  ir LT ir PL pulistirola. Skirtumo kaip ir nepajauciau.
5.Ne.

Papildyta:
Sorry, nelabai isikirtes cia tu citavimu, bet tikuosi supratote:)
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 02 15, 10:17)
Ventiliuojamam fasadui ar šlaitiniam stogui kaip garų barjeras jau būtų tinkama nuo 15mm OSB su nudažytu paviršiumi. Taip pat 9-12mm OSB nėra tas pagrindas, į kurį norėtųsi sukti medsraigčius. Storesnė plokštė turi privalumų.

O kaip butu variantas - dvitejes sijos 300 mm apsiltinamos su vata, o po apacia dar pritvitinama (klijuojama prie siju su PE putomis) 200 mm NEPS ir tada uzklijuojama ALU plevele su krastu uzleidimu ant sienu. Ar butu butina dar ir OSB pries NEPS sukti ir hidroizoliuoti ?
Atsakyti