Įkraunama...
Įkraunama...

Žieminiai mamyčių namučiai

QUOTE(Karmensita @ 2016 02 23, 22:14)
Matau jūs kurios keliais mėn. vyresnės, jau suretinusios maitinimus, na maniškė stabiliai dieną kas dvi val. valgo, o vidutinę naktį keliasi valgyt šešiskart, ir tik pabandyk neduot, tokį vėją pakels, kad net ir davus po to ilgai burnos..
Aive, maniškė ilgai neatsirūgdavo, nešiodavau stačią ilgai ilgai, per tą laiką ir numigdavo, dabar jau išaugusi, retai atpila, nebent persivalgo. Viburcolis nuo to tikrai nepadės..

Mano irgi kilnojas keliskart.. Bet as nakti duodu tik nesaldintos arbatytes, per miegus-sueina 4u.gif o diena pas mus irgi iskaitant piena ne taip retai gaunas kas 2-3, kas 4 niekaip neiseitu:/

Ir del atrugimo pritariu drinks_cheers.gif as 20 min po maisto stacia laikydavau
Atsakyti
QUOTE(Edena @ 2016 02 23, 20:39)
Burbuliacija atsimenu kelei si aptvareli, aciu kad pakartojai uzsakiau ir mums nu pagalvojau bus gerai ir lauke terasoj kai silta bus pritvirtinti.. Kol nebus tiek jegu kad isgriaus tvoreles biggrin.gif
Piktuke o kitokiu skysciu geria? Nes vien kose beveik pas jus? Musu tai dazniau pieno dar apie 700 isgeria...
5-6 pienas 150
9 kose kruopu
12 pienas 150
14.00 kose darzoviu/mesytes
17.00 pienas 100
18.00 kruopu kose
19.45 pienas 180-200 ml
23-24 val pienas 130
Man irgi idomu kitu diemotvarkes, ir kaip skysciai.. Nu mano vandens isgeria gal 20 ml per diena.. Nieko kito neduodu nenoriu kad iprastu prie saldinto ko nors.. Nors kompotuka bamdziau tai irg negeria

Aptvarelis tikrai pravers, ir lauke tikrai gera ideja thumbup.gif Namie tai jis prisitvirtina su tom vakuminem pedom, o lauke tai vistiek nera jau tos plokstes tokios lengvos. Ir kai sujungtos i kvadrata, tai kazi ar taip lengvai ten jas kudikis kilnoti gales biggrin.gif Ir kazkaip dar pritvirtint ir lauke galima sugalvot 4u.gif

Na musu dienotvarke tokia:

8val misinys, kaip kada isgeria nuo 130-200ml
11val kose grudu
Po koses bandau duot atsigert vandens su sultim, bet vos laizo ir tiek
13-14val misinys isgeria kaip kada irgi nuo 130-200
16val vel misinys isgeria priklausomai kiek isgere 13val, jei mazai, tai 16 val isgers daug, ir atvirksciai
18val darzoves su mesa+ jogurtas+vaisiai
19.30 misinys, isgeria apie 150-180
02val misinys, isgeria apie 120

Na jogurta dabar isemiau is valgiarascio nes lb viduriai kieteja, ir vaisius galvoju duot ne po vakariens o kokis 16val, nes pucia pilvus. Manau vaisiai ant rimto maisto ner gerai.

Mums gyd yra isdavus lapa su dienotvarke , tai ten taip siulo:

Ryte pabudus 240ml-270ml pieno (galima idet i piena tu dribsniu) jei vaikas atrodo alkanas
12 val darzoves+mesa/zuvis 200gr+ desertas (vaisiai arba yogurtukas 130gr)
16val vel siulo yogurta+vaisiu piure+ vaikiska sausaini ARBA pienas/misinys+vaisiai
vakare vel 240ml butelys su tais dribsniais,
ARBA kazkokia sriuba
ARBA darzoviu piure+ 120-150ml butelys
+vel vaisiu piure

Ne pats sveikiausias pas prancuzus valgiarastis. Pamatytumet kokiu cia kosiu kudikiams pirkti yra( na gal ir lt yra, nezinau, bet man keista pasirode)- sokolado skonio, krosantu skonio, bulkos skonio ir pan. Cia kudikiams nuo 6 men. Viskas saldina nezmoniskai, normalios pirktines koses rast neimanoma. Ir dauguma kosiu be gluteno, nors pati gyd. pabreze kad tik su glutenu duot, nes jame visi B grupes vitaminai.. Na dabar aisku pati verdu, pradzioj pirkau truputi kai i ta misini dedavau ir kai nieko nevalge tai ir pirktines isbandziau, bet kai pamaciau kiek jose cukraus, tai fantazija atsoko..

Papildyta:
QUOTE(Aivė @ 2016 02 23, 21:31)
Vaikutis po zindymo, nors paguldau ant peties, neatsirugsta, o veliau kai paguldau atpila pienuka ir jam toks diskomfortas, issibudina, ir veliau sunkiai uzmiega. Tenka ilgokai panesioti, vel migdyti, jis ilgokai nenusiramina, verkia, zagsi.... tai pasiule si vaistuka nuo pilvo diegliuku  g.gif Bet manau ir be vaistu turetu praeiti, tiesiog dar neveikia skranduko motorika. As dar nelabai suprantu kiek jis suvalgo, gal per daug pienuko gauna. Leidziu zisti 30-40 min, nes jis speja ir pamiegoti tuo metu  g.gif Zodziu man dar mokytis ir mokytis  blush2.gif

Aive, dar nesveikinau taves, tad sveika patapus mama smile.gif 4u.gif

Del atruginimo, ar nebandei kitu pozu? pvz ant keliu pasidet vaikuti galima pilvuku zemyn,man visa laik greit atsirugdavo tokiu budu, arba jei iskart neatsirugsta, paguldai ant nugarytes, ir po keleto minuciu vel pakeli- irgi budavo padeda. Na maniskiam nebudavo lb dideliu problemu atsirugt, bet kai uzstrinkdavo tai taip darydavau, visad padedavo, tad pabandyk, gal irgi macys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 23 vasario 2016 - 22:48
QUOTE(burbuliacija @ 2016 02 23, 23:34)
Aive, dar nesveikinau taves, tad sveika patapus mama  smile.gif  4u.gif

Del atruginimo, ar nebandei kitu pozu? pvz ant keliu pasidet vaikuti galima pilvuku zemyn,man visa laik greit atsirugdavo tokiu budu, arba jei iskart neatsirugsta, paguldai ant nugarytes, ir po keleto minuciu vel pakeli- irgi budavo padeda. Na maniskiam nebudavo lb dideliu problemu atsirugt, bet kai uzstrinkdavo tai taip darydavau, visad padedavo, tad pabandyk, gal irgi macys  4u.gif

Aciukas 4u.gif
Ant keliu nebandziau, kazkaip dar bijau ji vartaliot biggrin.gif Pabandysiu guldyt ant nugaros porai minuciu. Patikrinsiu, aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Piktuke, Edena, o jus ziuriu visai beveik vaisiu neduodat vaikam? Na Piktuke banano, bet daugiau nieko? O tu Edenut, kodel visai neduodi? irgi bijai kad prie saldaus pripras g.gif
Papildyta:
QUOTE(Aivė @ 2016 02 23, 22:38)
Aciukas  4u.gif
Ant keliu nebandziau, kazkaip dar bijau ji vartaliot  biggrin.gif Pabandysiu guldyt ant nugaros porai minuciu. Patikrinsiu, aciu  mirksiukas.gif

Jau pamirsau kokie jie trapus pradzioj buna rolleyes.gif Kai ant peties laikai, tai nugaryte masazuot svelniai nepamirsk, irgi padeda ten tam orui issivaiksciot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivė @ 2016 02 23, 21:31)
Vaikutis po zindymo, nors paguldau ant peties, neatsirugsta, o veliau kai paguldau atpila pienuka ir jam toks diskomfortas, issibudina, ir veliau sunkiai uzmiega. Tenka ilgokai panesioti, vel migdyti, jis ilgokai nenusiramina, verkia, zagsi.... tai pasiule si vaistuka nuo pilvo diegliuku  g.gif Bet manau ir be vaistu turetu praeiti, tiesiog dar neveikia skranduko motorika. As dar nelabai suprantu kiek jis suvalgo, gal per daug pienuko gauna. Leidziu zisti 30-40 min, nes jis speja ir pamiegoti tuo metu  g.gif Zodziu man dar mokytis ir mokytis  blush2.gif

Naktį aš neduodu atsirūgti, tiesiog ant šono paguldau. Ir man per visą laiką gal tik kokius 3 kartus atpylė. Nes kitaip man ji atsikeltų.
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2016 02 23, 22:43)
Piktuke, Edena, o jus ziuriu visai beveik vaisiu neduodat vaikam? Na Piktuke banano, bet daugiau nieko? O tu Edenut, kodel visai neduodi? irgi bijai kad prie saldaus pripras  g.gif
Papildyta:
Jau pamirsau kokie jie trapus pradzioj buna  rolleyes.gif  Kai ant peties laikai, tai nugaryte masazuot svelniai nepamirsk, irgi padeda ten tam orui issivaiksciot  4u.gif

Ale pastabi biggrin.gif kaip tik ka tik ta pagalvojau skaitydama jusu dienotvarke biggrin.gif nu as pati valgau tik obuolius ir bananus , tai vaikui kartais ju duodu ( banana i tinkleli) bet i kruopu kose kasdien paskaninu sauksteliu ar dviem vaisiu tyrele, tai jas perku ivairias ir mango ir kriausiu ir obuoliuku, tai gauna kiek tyrelese

Uzsakiau ka tik vaikui zuvu taukus is amazon tai lauksiu.. Kazkaip ir tauku jam neduodavau mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edena: 23 vasario 2016 - 22:47
QUOTE(Karmensita @ 2016 02 23, 22:14)
Prisiduodu po 6 mėn. TA. 8.3 kg, 68 cm. Didelė mergina jau, kai pagalvoju, nuo gimimo plius 18 cm ir virš 5 kg..Pagal gebėjimus atitinka amžių, nors ir neišnešiota. Labai gyrė pediatrė odą maniškės, tai žinia, čia bet koks pagyrimas mamai kaip balzamu..Einu nuotraukos ieškot.
Gavom nurodymą jau po vieną maitinimą daržoviene į dieną, ir žuvų taukų. Po vieną, nes ir taip gerai auga:). Matau jūs kurios keliais mėn. vyresnės, jau suretinusios maitinimus, na maniškė stabiliai dieną kas dvi val. valgo, o vidutinę naktį keliasi valgyt šešiskart, ir tik pabandyk neduot, tokį vėją pakels, kad net ir davus po to ilgai burnos..
Aive, maniškė ilgai neatsirūgdavo, nešiodavau stačią ilgai ilgai, per tą laiką ir numigdavo, dabar jau išaugusi, retai atpila, nebent persivalgo. Viburcolis nuo to tikrai nepadės..

Šaunuoliai kaip gražiai augat:) Tu rimtai naktį duodi 6 kartus valgyt? nuo kurios iki kurios valandos pas tave naktis?
Atsakyti
Sveikos visos. Na as irgi parasysiu musu dienotvarke.
Mes dabar taip valgom.
8:00 pienas
Apie 10:00 vaisiu tyrele
Apie 12:00 darzoviene su kokia nors mesa+vanduo
Apie 15:30 pienas
Apie 18:00 koses
19:30 pienas
I tarpukus duodu pagrauzti kukuruzu lazdele.
Atsakyti
Sveikos, labai aktualia tema prakalbot bigsmile.gif kaip tik vakar norejau pasidometi, bet kiek kitu klausimu smile.gif ar valgymo metu duodat atsigert? as visada duodavau vandenuko, baigiant valgyt ir pavalgius, bet davar paskaiciau vienos kazkokios gyd rekomendacijas, kad kaip ir suaugusiems pusvalandi pries ir po neduoti g.gif
as davia tai pagal save, pamenu vaikas kaip zasiukas vos ne kiekviena kasni uzgerdavau vandeniu, net sriuba biggrin.gif tai ir saviskei duodu. Mano vandeni geria, jei saziningai pasiulyciau per diena isgertu dvi gertuves po 150ml, bet as daznai pamirstu ir tik viena sugirdau, kad isgertu dvi vakar isitikinau, siuliau karts nuo karto nuo pat ryto iki vakaro.
Bet geria ji idomiai, kiek vienu ypu isgeria, vienu as jai taip iduodu paverciu galvyte tai tuo vienu pavertimu kiek gurksniu isgeria tiek turim, antra karta duodant jau ciulpia ta galiuka gertuves, labai retai antru ypu geria, bet dziaugiuos, kad bent tiek geria, jei po 10 min siulyciau ir vel isgertu ir tt.

Papildyta:
aive, as irgi kaip burbuliacija paguldydavau jei iskart neatsirugsta nakti, nueidavau i toleta grizdavau ir pakelus dazniausiai iskart atsirugdavo, bet maniskes niekad ilgai ir nereikedavo nesiot.
Uztai dabar reikia doh.gif pavalgius vartyt negaliu jei guldau imu, guldau imu, issiblasko, bandau tiesiog panesiot, bet nakti ji man sunki ir paguldau, kad ir ant soniuko, uz keliolikos minuciu ji pabunda ir verkia, paemus ten kaip stiklainyje kliuksi, verkia vargsta kol atsirugsta, taip naktys man tapo sunkokos unsure.gif

aplamai mes dar be ritmo, aisku cia mano kalte,bet as nezinau
pvzd siandien atsibudo 9 pienas
12 kose ir pietu miegas,
15,30 pabudo kose ir daugiau miegot neleidau, galvoju anksciau uzmigs ir ne, davesi iki 22val, tada nuprausta uzmigo, neatsirugo, uz 20 min pabudo ir va dabar bjorne klausosi daineliu tikiuos uzmigs unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armante: 23 vasario 2016 - 23:16
sveikos 4u.gif
buvau dingus, bet tikrai paskaitydavau jusu pasnekesius!
mes augam, tuoj 4men. Dukryte labai nevalgi pasidare, kasdien duodu po du saukstukus bulves..taip nenorejau pradet primaitinti,bet eisim kaip bus 4men ir ziuresim svori,jei maziau nei 700g bus man ji priaugus tuomet ivesiu pilnai viena valgi kosyte..o tokia mazyte ji man atrodo..sunelis apetitu nesiskundzia.. nors isgeri po 140ml bet kas 3val. blush2.gif nakti miegam gerai,21val jau miegam, keliames 5 pavalgyt ir poto 8 visam. nors buna ir iki 9 ismiega... dukrytei duodu pienuko dar 23val, jei per diena buna mazai suvalgius,tai ji mieganti man geriau valgo... g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edena @ 2016 02 23, 22:45)
Ale pastabi biggrin.gif:mastau:

Nu tai kaip nepastebesi, jei apie tai snekam, tai ir skaitau idemiai biggrin.gif

QUOTE(Galileja @ 2016 02 23, 23:04)
Sveikos visos. Na as irgi parasysiu musu dienotvarke.
Mes dabar taip valgom.
8:00 pienas
Apie 10:00 vaisiu tyrele
Apie 12:00 darzoviene su kokia nors mesa+vanduo
Apie 15:30 pienas
Apie 18:00 koses
19:30 pienas
I tarpukus duodu pagrauzti kukuruzu lazdele.

Jusu labai tvarkingas grafikas atrodo thumbup.gif

QUOTE(Armante @ 2016 02 23, 23:14)
vandeniu, net sriuba  biggrin.gif tai ir saviskei duodu. Mano vandeni geria, jei saziningai pasiulyciau per diena isgertu dvi gertuves po 150ml, bet as daznai pamirstu ir tik viena sugirdau, kad isgertu dvi vakar isitikinau, siuliau karts nuo karto nuo pat ryto iki vakaro.
Bet geria ji idomiai, kiek vienu ypu isgeria, vienu as jai taip iduodu paverciu galvyte tai tuo vienu pavertimu kiek gurksniu isgeria tiek turim, antra karta duodant jau ciulpia ta galiuka gertuves, labai retai antru ypu geria, bet dziaugiuos, kad bent tiek geria, jei po 10 min siulyciau ir vel isgertu ir tt.
Papildyta:
got neleidau, galvoju anksciau uzmigs ir ne, davesi iki 22val, tada nuprausta uzmigo, neatsirugo, uz 20 min pabudo ir va dabar bjorne klausosi daineliu tikiuos uzmigs unsure.gif

Bet tai kaip gerai taviske geria , saunuole bigsmile.gif As vis svajoju kad ir maniskiai gertu daugiau skysciu, tai ta dienini piena ismesti galima butu, bet kad jie jo nori. O del kitu skysciu, tai kaip uzplaukia, kartais gali isgert 30-50ml, kartais vos palaizo ir suka galva. Nezinau dar kaip ju ta troskuli atskirt. Po koses naturaliai bandau duot atsigert ar tai vandens ar vandens+sultys, bet kazkaip nelabai jie. Bet buna kad zyzia zyzia, net valgydami zyzia, duodi misini, tai godziai geria, nors ir privalge sociai ..
Atsakyti
Burbuliacija, nepatiko is pradziu ir maniskei vanduo, pamenu netycia gurksteldavus is gertuves, kuria isigijom jai suejus 6 men ir susiraukdavo, pasitampydavo, bet palaipsniui vis siulant siulant ir va 8tam menesi jau galeciau pasakyti, kad geria ji, visada pasiulau po miego, tada daugokai gurksniu isgeria, paciai gerti neduodu, nes labiau zaidzia laistosi, nei geria.

Labai noreciau, kad mano vaikas gertu vandeni skaniai, kaip as biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti