Įkraunama...
Įkraunama...

Žieminiai mamyčių namučiai

Sveikos 4u.gif

Mes irgi prie bendraamžių, su valgymu jau nebeturiu problemų, valgo viską praktiškai ir pasicepsedami cool.gif

10val - grūdinė košė su vaisiais
13val - ką nors kramsnoja: obuolio skiltele, vaikišką sausaini ar traputi, kartais tyreles duodu
15val - daržovės su mėsa, šiandien bandžiau su pilno grūdo makaronais ir mėsa, na visiškai nepatiko smile.gif
18-19val pieniška grūdinė ir vaisių tyrele paskanauti indėlį per pusę smile.gif

Labai dažnai siūlau vandenį, bet geria kaip žvirbliai.
21-21:30 misinukas 200ml ir užmiega
24-1 val 150ml misinuko
6 val 100ml misinuko

Košes valgo didelėm porcijom, apie 200ml vienas, priklauso kokia konsistencija. Sveria vienas 10kg kitas 11kg smile.gif
Atsakyti
QUOTE(šifonyte @ 2016 02 24, 17:48)
o jums gydytoja liepe primaitint?
mums kovo 7 bus 4 menesiai ir nieko neduodu papildomai, tik mano pienukas (valgo mazdaug kas 4 valandas po 3-7min, bandau pasiulyt dazniau, bet paprasciausiai neima papulio. biski buvau sunerimus, kad gal mazai valgo, bet pediatre sake nepergyvent, juk sveika mergaite, juokiasi, neirzli, priauga svorio, viskas puiku. Taip pat sake, kad tik nuo 5 men biski paragavimai bus, o nuo 6 jau primaitinsim. maniske 3 men priaugo 650g ir gydytoja sake kad tai normal. sake ar isivaizduojat jei vaikas kas menesi priaugtu po 1kg, tai jis metu laiko svertu apie 13kg ir dugiau  doh.gif o juk beveik 2 metu vidurkis yra apie 13kg.  sake kuo toliau tuo maziau priaugs, o kai judes gali but kad viena menesi beveik nepriaugs, o kita daugiau priaugs.

maniske pediatre liepe primaitint... bet as tik zaidziu dabar su tuom maitinimu, max 3 sauktukus gauna, ji eme sigert misinio vos 700ml per para, o tiek yra mazai jos ugiui ir svoriui.. ziuresim kiek priaugom,jei 700g tai neiimsiu i galva, matyt jai uztenka tiek, siaip irzlesne ji pas mane lyginant su broliuku...
Atsakyti
QUOTE(austela @ 2016 02 24, 17:09)
maniske pediatre liepe primaitint... bet as tik zaidziu dabar su tuom maitinimu, max 3 sauktukus gauna, ji eme sigert misinio vos 700ml per para, o tiek yra mazai jos ugiui ir svoriui.. ziuresim kiek priaugom,jei 700g tai neiimsiu i galva, matyt jai uztenka tiek, siaip irzlesne ji pas mane lyginant su broliuku...

austela - nu aisku svarbu prieaugis, bet per para 700 ml tai...mano 5 menesiu tiek daznai nesuvalgydavo pana biggrin.gif ir niekada jokiu net klausimu nekilo nei man paciai nei daktarams schmoll.gif ir dabar tik po 850 max ji per para iveikia ir nieko irnesakyk.gif idomi tavo ta pediatre galeciau pasakyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Krown @ 2016 02 24, 19:21)
austela - nu aisku svarbu prieaugis, bet per para 700 ml tai...mano 5 menesiu tiek daznai nesuvalgydavo  pana  biggrin.gif ir niekada jokiu net klausimu nekilo nei man paciai nei daktarams  schmoll.gif ir dabar tik po 850 max ji per para iveikia ir nieko  irnesakyk.gif idomi tavo ta pediatre galeciau pasakyti  ax.gif

bet musu valge visad 900-1000ml ir irzlesne ji,darem vitaminaD tai 48, norma 30-100. nu ji astargiai pasake, sake stebet, kaip svoris, bet toks vaizdas ji nori valgyt bet ne misinio , spjauna soske lauk, vyras sako dietinas pries pavasari biggrin.gif siaip nezadu duot pilnai koses nuo 5men bent taip manau dabar. bet va savaite laikoper ta isgasti emem zaisti su bulvyte...
mano vaiku gydytoja siaip gera, daug metu dirba, bet ji pati pasake atsargiai,tik siulau pabandyt primaitinima.. as maitinau iki 13savaiciu tai ji ir papo neeme mano..
KRown, tu gal esi ta pati moteris kur fb rase kad netoleruoja baltymo vaikiukas? kad tyrima darei alergijos... mirksiukas.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Wunder @ 2016 02 24, 16:35)
Sveikos  4u.gif

Mes irgi prie bendraamžių,  su valgymu jau nebeturiu problemų,  valgo viską praktiškai ir pasicepsedami  cool.gif

10val - grūdinė košė su vaisiais
13val - ką nors kramsnoja: obuolio skiltele,  vaikišką sausaini ar traputi,  kartais tyreles duodu
15val - daržovės su mėsa,  šiandien bandžiau su pilno grūdo makaronais ir  mėsa,  na visiškai nepatiko smile.gif
18-19val pieniška grūdinė ir vaisių tyrele paskanauti indėlį per pusę smile.gif

Labai dažnai siūlau vandenį,  bet geria kaip žvirbliai. 
21-21:30 misinukas 200ml ir užmiega
24-1 val 150ml misinuko
6 val 100ml misinuko

Košes valgo didelėm porcijom,  apie 200ml vienas,  priklauso kokia konsistencija. Sveria vienas 10kg kitas 11kg smile.gif

Wunder, jusu irgi labai grazi dienotvarke thumbup.gif Smagu kai susidelioje viskas aiskiai.

Atsakyti
dauguma merginų rašot apie tas grūdines košes, o kokias duodat? jei netingit parašykit smile.gif ax.gif
nes nu su tom daržovėm, tai taip nėr to pasirinkimo, iš parduotuvių neperkam, viskas dar eina iš savų, bulvė, morka, kopūstas, moliūgas, burokas, daugiau nebežinau, išsekau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(austela @ 2016 02 24, 17:44)
bet musu valge visad 900-1000ml ir irzlesne ji,darem vitaminaD tai 48, norma 30-100. nu ji astargiai pasake, sake stebet, kaip svoris, bet toks vaizdas ji nori valgyt bet ne misinio , spjauna soske lauk, vyras sako dietinas pries pavasari biggrin.gif siaip nezadu duot pilnai koses nuo 5men bent taip manau dabar. bet va savaite laikoper ta isgasti emem zaisti su bulvyte... 
mano vaiku gydytoja siaip gera, daug metu dirba, bet ji pati pasake atsargiai,tik siulau pabandyt primaitinima.. as maitinau iki 13savaiciu tai ji ir papo neeme mano..
KRown, tu gal esi ta pati moteris kur fb rase kad netoleruoja baltymo vaikiukas? kad tyrima darei alergijos... mirksiukas.gif ?

Taip 4u.gif pakviesk i draugus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfinukas @ 2016 02 24, 18:53)
dauguma merginų rašot apie tas grūdines košes, o kokias duodat? jei netingit parašykit smile.gif  ax.gif
nes nu su tom daržovėm, tai taip nėr to pasirinkimo, iš parduotuvių neperkam, viskas dar eina iš savų, bulvė, morka, kopūstas, moliūgas, burokas, daugiau nebežinau, išsekau  doh.gif

As pagrinde avizu ir kvieciu koses duodu. Nelabai cia matau kokia dar nors kruopu. Ryziu neduodu nes viduriai lb staigiai kieteja biski kas.

O grikius galima vaikam? Pati siuo metu lb svajoju apie grikiu kose rolleyes.gif biggrin.gif Greit vaziuosim i Lietuvele, tai ta kose man akyse stovi biggrin.gif Ir vaiku raciona noretusi paivairint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2016 02 24, 21:32)
As pagrinde avizu ir kvieciu koses duodu. Nelabai cia matau kokia dar nors kruopu. Ryziu neduodu nes viduriai lb staigiai kieteja biski kas.

O grikius galima vaikam? Pati siuo metu lb svajoju apie grikiu kose  rolleyes.gif  biggrin.gif  Greit vaziuosim i Lietuvele, tai ta kose man akyse stovi  biggrin.gif  Ir vaiku raciona noretusi paivairint smile.gif

man ir skanu grikiai 4u.gif
drauge 7men dukrytei blenderiuoja grikius su burokeliu rolleyes.gif nustebau, bet sake skanu biggrin.gif bet man keistokai skamba grikiai su burokeliais g.gif
Atsakyti
QUOTE(austela @ 2016 02 24, 23:15)
man ir skanu grikiai  4u.gif
drauge 7men dukrytei blenderiuoja grikius su burokeliu  rolleyes.gif  nustebau, bet sake skanu biggrin.gif bet man keistokai skamba grikiai su burokeliais  g.gif
.

Grikiai su burokeliais laaaabai skanu ax.gif aisku nezinau kiek tai gerai ar ne kudikiams, bet siaip kaip maisto derinys skanu. As dar valgau su kepintomis morkomis ir svogunu, nerealu, bet uztrunka pasigamint, jei tingisi labai skanu man su fernentiniu suriu uzsilydzius ir agurku salia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(austela @ 2016 02 24, 22:15)
man keistokai skamba grikiai su burokeliais  g.gif

Aha, kaip makaronai su cukrum biggrin.gif nu bet pvz. grikius+mesa+ burokeliu misraine, dar galiu isivaizduot, tai gal ir pacius grikius su burokeliu sublenderiavus, imanoma valgyt. Nors seile netysta nuo sios minties, na bet vaikuciam visai kitaip tie skoniai atrodo. Cia toks super gelezies turintis patiekalas gaunasi 4u.gif
Atsakyti
Aš perku ko tik randu parduotuvėje:

Kukurūzai, spelta, avižos, šviesūs grikiai, miežiai, penkiagrūdė, soros...grikių nelabai mėgsta, bet įmaišius daržovių - suvalgo.

Aš kas rytą valgau keptą kiaušinį su grikiais nežinau kiek metų ir visda tik jį biggrin.gif labai skanu!
Atsakyti