QUOTE(uups @ 2016 02 25, 18:18)
nei nezinau ka ir pasakyt... man absurdiskai skamba kad vaikas po vieneriu metu De mokykloj 'nepaveztu' LT ir butu susidares kzkoks kalbos barjeras

. As jusu situacijoj vienareiksmiskai leisciau vaika toliau (ty, i antra klase), o jei jau paskui pasirodytu kad 'neveza', tada spresciau ka daryt,- padirbet papildomai namie, pasamdyt pagalba, palikt antriems metams ar dar ka. Mano vaikas nuo 2 metuku augo De, cia baige 5 klases, LT ji leidom i 6. Jis metais jaunesnis uz visus savo klasiokus (nes de nuo 6 metu mokykla, LT nuo 7). Adaptavosi puikiai, va trimestras baiginejasi, is lietuviu jau isvede 9 ( kazkuri trimestra pernai buvo 7, kiti 8), bendras vidurkis virs 9 bus. Siemet kai kurie mokytojai jau ir nezino kad jis 'vokietukas' (fizikos, geografijos), bet jokiu sunkumu nekyla, tai suprantu jog ir kiti nenuolaidziauja.
Lietuviu kalba mes, zinoma, mokem kazkiek namie (ne sistemingai, priesokiais, nuo kokiu 5 metu), raso jis kazkiek leciau nei galetu, kartais pagaunu jog formuluoja sakini versdamas is vokieciu ar anglu kalbos, bet bendram kontekste tikrai nera kazkokiu ypatingu sunkumu. Aisku, jis labai gabus vaikas, bet kalbant apie antra klase ir tik po metu mokslo De tikrai nesileisciau bauginama
Musu sodo kaimynai grize is airijos su to paties amziaus mergaite tuo pat metu- ja leido i 5 klase, ty, kaip priklauso pagal amziu- vaikas taip pat puikiai adaptavesis, mokosi gerai. Mama, tiesa, sake intensyviai visa vasara namie moke lietuviu kalbos gramatikos. Pazymiai taip pat ne zemesni uz 8. Tikiuosi, jus padrasinau

neklausykit tu visu 'ekspertu'
Ačiū už paguodą ir padrąsinimus

, nes jau vienu metu atrodė, kad mano vaikas turėtų būti mažų mažiausiai genijus ir rašyti be klaidų, kad būtų galima galvot apie antrą klasę. Nu toks vaizdas buvo, kad planuočiau 7-metę į pirmą universiteto kursą, o ne į pradinės mokyklos pirmą klasę, leisti
Nes aš kažkaip natūraliai irgi galvojau apie antrą klasę. Bet po pokalbio su mokyklos direktore atsirado nepagrįstos abejonės. Jei trumpai - direktorė net nesiteikė išklausyt iki galo ką aš norėjau pasakyt ir rėžė, kad net nesapnuotume apie 2-ą klasę, nes vaikas neparašys nei diktantų su nosinėm, nei teksto suvokimas nebus pakankamas, ir t.t. ir pan. Žodžiu, net nemačius vaiko akyse nustatė, kad į antrą klasę tikrai negali eiti

Nu o.k., galvoju, nesu tiek išsamiai susipažinus su Lietuvos švietimo programa pirmai klasei, gal ir kažko nežinau. Nors labai abejoju, kad visi pirmaklasiai diktantus su nosinėm rašo be klaidų. Tiek to, galvoju yra gi ta psichologinė pedagoginė tarnyba, kuri vertina vaiko brandą ir pasiruošimą mokyklai. Maniau, kad jie turėtų objektyviai vertint vaiko gebėjimus. Pasiskambinau, maniau užsiregistruosim tam testui. Tai neregistravo

Vėlgi net nematydama vaiko, nusprendė, kad vaikui kalbos barjeras tikrai neleis mokytis antroj klasėj ir nėra prasmės jokių testų daryt, nes jie vaiko žinių nevertina, tik pasiruošimą mokytis arba ne. Galiausiai, pasakė, kad jei jau mano vaikas pasirodys genijus ir bus per lengva mokytis pirmoj klasėj, galės po pusės metų pereit į antrą. Žodžiu, toks vaizdas, kad vietoj to, kad bent jau pasiūlytų papildomai pasiruošt trūkstamus dalykus, galvoja, kad geriau kai vaikas antrus metus sėdės pirmoj klasėj ir nosį krapštys
Aišku, nesakau, kad mano vaikas genijus, bet ... ar daug Lietuvos pirmaklasių laisvai šneka dviem užsienio kalbom? manau, kad ne. O kadangi mano vaikas šneka, tai galvoju, kad mums būtų kur kas prasmingiau pasivyti lietuvių kalbos programą, nei metams stabdyti ir įšaldyti kitų dalykų mokymąsi

. Juo labiau, kad matematikos uždavinius sprendžia be klaidų ir greitai. Tai kol visi skaičiuos 10 + 5, tas mano vaikas iš nuobodulio prisigalvos visokių vėjų ir eibių, ir jau beveik žinau kokias pastabas parsineštų iš mokyklos tokiu atveju
Žodžiu, Upps, ačiū labai, kad nepatingėjai parašyt jūsų patirties. Daug lengviau bus kovot su vėjo malūnais žinant, kad mano norai yra realūs ir jokių stebuklų ten toj pirmoj klasėj nėra.