QUOTE(Latifa @ 2016 02 25, 13:51)
Sveikos,
Upps, turiu klausimą dėl mokyklos. Kaip jūsų berniukui sekėsi adaptuotis lietuviškoj mokykloj? Ir į kurią klasę ėjo - žemesnę ar tokią pačią, kurią būtų lankęs ir De? Smalsu labiausiai dėl to, kaip sekėsi su lietuvių kalba
Nes mes šiemet po pirmos vokiškos klasės grįžtam į LT, ir nežinau į kurią klasę būtų geriau leist?
suprantu, kad daug kas priklauso nuo konkretaus vaiko, bet mane lietuviškoj mokykloj prigąsdino, kad tipo vaikas niekaip nepavežtų antroj klasėj dėl kalbos 'barjero'
. Tai va man ir įdomu kaip sekėsi jūsiškiui su ta lietuvių kalba.
Upps, turiu klausimą dėl mokyklos. Kaip jūsų berniukui sekėsi adaptuotis lietuviškoj mokykloj? Ir į kurią klasę ėjo - žemesnę ar tokią pačią, kurią būtų lankęs ir De? Smalsu labiausiai dėl to, kaip sekėsi su lietuvių kalba
nei nezinau ka ir pasakyt... man absurdiskai skamba kad vaikas po vieneriu metu De mokykloj 'nepaveztu' LT ir butu susidares kzkoks kalbos barjeras
Lietuviu kalba mes, zinoma, mokem kazkiek namie (ne sistemingai, priesokiais, nuo kokiu 5 metu), raso jis kazkiek leciau nei galetu, kartais pagaunu jog formuluoja sakini versdamas is vokieciu ar anglu kalbos, bet bendram kontekste tikrai nera kazkokiu ypatingu sunkumu. Aisku, jis labai gabus vaikas, bet kalbant apie antra klase ir tik po metu mokslo De tikrai nesileisciau bauginama
Musu sodo kaimynai grize is airijos su to paties amziaus mergaite tuo pat metu- ja leido i 5 klase, ty, kaip priklauso pagal amziu- vaikas taip pat puikiai adaptavesis, mokosi gerai. Mama, tiesa, sake intensyviai visa vasara namie moke lietuviu kalbos gramatikos. Pazymiai taip pat ne zemesni uz 8. Tikiuosi, jus padrasinau
Sveikos,
Sikste, sorry, kad tau neatrasiau del parduotuves, mes patys vis delto buvom isleke i Ingolstadt. Kaip tau sekesi, ar radai ka nors gero?
Mano panele islaike vairavimo teorijos egzamina sekmingai.Galvojau prazilsiu,belaukdama.Ziuriu del vaiku daugiau einama is proto nei del saves.
Netycia vakar uztikau virtuves mitu grioveju video:izamga kokia:wow! Lietuviams pagarba uz kurybiskuma ir muzika
Ir receptukai patiko.Kai ideju neturi.Dazniausiai greitai gamybai.
Saunuole
Kur radai, koks puslapis?
Eisiu ieskoti
Sikste, sorry, kad tau neatrasiau del parduotuves, mes patys vis delto buvom isleke i Ingolstadt. Kaip tau sekesi, ar radai ka nors gero?
QUOTE(addicted @ 2016 02 24, 10:03)
Mano panele islaike vairavimo teorijos egzamina sekmingai.Galvojau prazilsiu,belaukdama.Ziuriu del vaiku daugiau einama is proto nei del saves.
Netycia vakar uztikau virtuves mitu grioveju video:izamga kokia:wow! Lietuviams pagarba uz kurybiskuma ir muzika
Saunuole
Kur radai, koks puslapis?
QUOTE(Ingo101 @ 2016 02 25, 15:04)
Siandien LIDL radau rusiskü marinuotu agurkü.Pasemiau viena stiklainy paragaut.Parsinesu namo,o ant dangtuko uzrasyta Kedainiu agurkai,LT.
Skonis
Reiks nulekt dar kelis sloikus nusipirkt.Sia savaite pas mus jiems akcija.
Eisiu ieskoti
QUOTE(Ingo101 @ 2016 02 25, 16:04)
Siandien LIDL radau rusiskü marinuotu agurkü.Pasemiau viena stiklainy paragaut.Parsinesu namo,o ant dangtuko uzrasyta Kedainiu agurkai,LT.
Skonis
Reiks nulekt dar kelis sloikus nusipirkt.Sia savaite pas mus jiems akcija.
Jo, yra ir lietuvisku, ir latvisku nemazai produktu, kurie pristatomi kaip rusiski. Ypac nemazai yra zuvies konservu - Baltijos konservu fabriko.
Is tu ale rusisku produktu man patinka plombyro ledai, dabar maciau irgi akcija jiems Lidl, nors ten kiek varciau neraso gamintojo, bet itariu lietuviski.
Per 16 gyvenimo metü DE gavau siandien pirma karta nuotrauka.
Uz greicio virsijima.
Virsijau nedaug,bet 10 euru reiks sumoket.Pagal laiska vyras vaziavo,nes masina jo vardu.Tik kad nuotrauka ne jo.
Ir galvoju dar kokius kursus pasimokint.Uzsisakiau Fernstudium pabandymui knygas.Nors is dalies pinigu gaila.
Gausiu ir siusiu atgal tikriausiai.
Ir galvoju dar kokius kursus pasimokint.Uzsisakiau Fernstudium pabandymui knygas.Nors is dalies pinigu gaila.
QUOTE(uups @ 2016 02 25, 18:18)
nei nezinau ka ir pasakyt... man absurdiskai skamba kad vaikas po vieneriu metu De mokykloj 'nepaveztu' LT ir butu susidares kzkoks kalbos barjeras
. As jusu situacijoj vienareiksmiskai leisciau vaika toliau (ty, i antra klase), o jei jau paskui pasirodytu kad 'neveza', tada spresciau ka daryt,- padirbet papildomai namie, pasamdyt pagalba, palikt antriems metams ar dar ka. Mano vaikas nuo 2 metuku augo De, cia baige 5 klases, LT ji leidom i 6. Jis metais jaunesnis uz visus savo klasiokus (nes de nuo 6 metu mokykla, LT nuo 7). Adaptavosi puikiai, va trimestras baiginejasi, is lietuviu jau isvede 9 ( kazkuri trimestra pernai buvo 7, kiti 8), bendras vidurkis virs 9 bus. Siemet kai kurie mokytojai jau ir nezino kad jis 'vokietukas' (fizikos, geografijos), bet jokiu sunkumu nekyla, tai suprantu jog ir kiti nenuolaidziauja.
Lietuviu kalba mes, zinoma, mokem kazkiek namie (ne sistemingai, priesokiais, nuo kokiu 5 metu), raso jis kazkiek leciau nei galetu, kartais pagaunu jog formuluoja sakini versdamas is vokieciu ar anglu kalbos, bet bendram kontekste tikrai nera kazkokiu ypatingu sunkumu. Aisku, jis labai gabus vaikas, bet kalbant apie antra klase ir tik po metu mokslo De tikrai nesileisciau bauginama
Musu sodo kaimynai grize is airijos su to paties amziaus mergaite tuo pat metu- ja leido i 5 klase, ty, kaip priklauso pagal amziu- vaikas taip pat puikiai adaptavesis, mokosi gerai. Mama, tiesa, sake intensyviai visa vasara namie moke lietuviu kalbos gramatikos. Pazymiai taip pat ne zemesni uz 8. Tikiuosi, jus padrasinau
neklausykit tu visu 'ekspertu' 
Ačiū už paguodą ir padrąsinimus
Nes aš kažkaip natūraliai irgi galvojau apie antrą klasę. Bet po pokalbio su mokyklos direktore atsirado nepagrįstos abejonės. Jei trumpai - direktorė net nesiteikė išklausyt iki galo ką aš norėjau pasakyt ir rėžė, kad net nesapnuotume apie 2-ą klasę, nes vaikas neparašys nei diktantų su nosinėm, nei teksto suvokimas nebus pakankamas, ir t.t. ir pan. Žodžiu, net nemačius vaiko akyse nustatė, kad į antrą klasę tikrai negali eiti
Aišku, nesakau, kad mano vaikas genijus, bet ... ar daug Lietuvos pirmaklasių laisvai šneka dviem užsienio kalbom? manau, kad ne. O kadangi mano vaikas šneka, tai galvoju, kad mums būtų kur kas prasmingiau pasivyti lietuvių kalbos programą, nei metams stabdyti ir įšaldyti kitų dalykų mokymąsi
Žodžiu, Upps, ačiū labai, kad nepatingėjai parašyt jūsų patirties. Daug lengviau bus kovot su vėjo malūnais žinant, kad mano norai yra realūs ir jokių stebuklų ten toj pirmoj klasėj nėra.
aha as ir zinojau, kad nuo siandien Lidle akcijos "rytu europietiskoms" prekems, tai nuvaziavau po darbo ir prisipirkau kukuruzu (jie real'e brangesni)
, dar vafliuku..paimiau ir tu agurku pabandymui, siaip mes visad tuos Knax firmos valgom.
Latifa, sekmes
gal dar priklauso ir nuo mokyklos, kaip vaika priima ir kaip jam sekasi.. nes sitaip iskart isbrokuoti, nu ka as zinau
bet cia turbut kadangi lietuviai isitikine, kad tik LT mokyklos geriausiai visame kame paruosia
Latifa, sekmes
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2016 02 25, 17:30)
Jo, yra ir lietuvisku, ir latvisku nemazai produktu, kurie pristatomi kaip rusiski. Ypac nemazai yra zuvies konservu - Baltijos konservu fabriko.
Is tu ale rusisku produktu man patinka plombyro ledai, dabar maciau irgi akcija jiems Lidl, nors ten kiek varciau neraso gamintojo, bet itariu lietuviski.
QUOTE(Ingo101 @ 2016 02 25, 17:33)
Per 16 gyvenimo metü DE gavau siandien pirma karta nuotrauka.
Uz greicio virsijima.
Virsijau nedaug,bet 10 euru reiks sumoket.Pagal laiska vyras vaziavo,nes masina jo vardu.Tik kad nuotrauka ne jo.
Šaunuolė! Mes tai abu su vyru etatiniai "modeliai" QUOTE(moocho @ 2016 02 25, 18:43)
aha as ir zinojau, kad nuo siandien Lidle akcijos "rytu europietiskoms" prekems, tai nuvaziavau po darbo ir prisipirkau kukuruzu (jie real'e brangesni)
, dar vafliuku..paimiau ir tu agurku pabandymui, siaip mes visad tuos Knax firmos valgom.
A skanüs kukurüzai?Nes maniskes is rusu pardes tu nevalgo.Neskanus.
Ingo, na man tai patinka tie kukuruzai, bet as pirkau su kondensuotu pienu,- o buvo dar su cukraus pudra, tai nzn kaip sitie. Tai nusipirk pabandyt, tik 0.49eur uz maisiuka
Maciau reklamoj, dar lidl nebuvau,ner kada uzeit po,darbo nevisad yra noro. Seip kas antra nuvaziuoju iki rusu parduotuves, pirkdavau koldunus, bet suprastejo kokybe,mesa smirdanti,feee.. dabar savu pridariau ir uzsaldziau,bet eina namas sekmadieni 6-7h. virtuvei prabut,gaila laiko,bet kolkas del vaiku,cia tokie vargai
Man jau nejuokinga
as ir vel sergu...pora dienu sveika ir vel melodija is naujo..
Man jau nejuokinga