Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

QUOTE(Latifa @ 2016 02 25, 17:50)
Žodžiu, Upps, ačiū labai, kad nepatingėjai parašyt jūsų patirties. Daug lengviau bus kovot su vėjo malūnais žinant, kad mano norai yra realūs ir jokių stebuklų ten toj pirmoj klasėj nėra.

shuds, kad direktore tokia negeranoriska, bet gal pati ejai/kalbejai labai neuztikrintai, abejodama? g.gif Sakyk kad tavo vaikui nebus ka veikti pirmoj klasej, o su lietuviu kalba pasiruosusi padeti/padirbeti/pasamdyti mokytoja/susitarti del papildomos pagalvos. Gal tiesiog bijoma papildomo kruvio mokytojai per pamokas ? g.gif I zemesne klase pereiti lengviau nei i aukstesne, bet duodu kepure prishikt, kas antros klases pabaigoj tikrai bus blogiau besimokanciu lietuviu kalba uz tavo vaika mirksiukas.gif

QUOTE(moocho @ 2016 02 25, 18:43)
bet cia turbut kadangi lietuviai isitikine, kad tik LT mokyklos geriausiai visame kame paruosia rolleyes.gif

aha. Ir visi dar megsta dejuot kad 'jezuskaipsunkukokienezmoniskikruviai' wacko.gif

labai i sita mokyklu tema:
dugnas
Atsakyti
As tai vaziuoju i rusu parduotuve kartais. Labai geri vaisiai ir darzoves. Ketvirtadieniai pas juos visada atveza sviezia zuvi.

Latifa, pataikei turbut ant emigrantu nemylinciu "tetu". Tokiu, kurios priesiskai nusiteike, kurios viska geriau zino, nes "jos geriau jau Lietuvoj vargsta, nei uzsienieciams siknas valo". Cia tik cituoju, kaip dalis tokiu damu masto. Nenusileisk. Neraso pirmokai jokiu ten nosiniu. Mokosi vienintele nosine - vienaskaitos galininka ir kelis isidemetinos rasybos zodzius. Pasikalbek su kita mokykla. Galu gale juk tavo zodis paskutinis.
Papildyta:
QUOTE(KolJe @ 2016 02 25, 21:08)
Man jau nejuokinga doh.gif as ir vel sergu...pora dienu sveika ir vel melodija is naujo..

Ar tik ne nuo pervargimo ir streso visi tie persalimai g.gif Pamastyk. Gal tau tempa letint reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RasaZFR: 25 vasario 2016 - 22:03
Neturiu db kito pasirinkimo. Praktikos mest negaliu..
Atsakyti
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2016 02 25, 19:35)
Neinu ir as i rusu parduotuve, vienasyk per langa uzmeciau aki, tai labai jau nepatraukliai pasirode, bet nera ko noret, mazas musu miestas nors rusu palyginus nemazai.

labai skiriasi tos rusu pardes. pamenu mes anksciau kur gyvenom, tai kitam mieste, tokia nedidele buvo. na kambario dydzio. tai irgi ne kazka....
o dabar, didelis miestas, didele rusu parde (tiksliau dvi yra). vadinasi mix markt. tai normali, didele parduotuve. as irgi kaip Rasa daznai ten vaisius perku, pvz vynuoges, slyvas. visada pomidorus. nes tokie dideli, mesiniai buna. kaip is naminio siltnamio biggrin.gif o geriausiai, kad jie tiekia lietuviskos produkcijos: lietuviska varske, fermentinis suris, grietine (!), dziugo suris, retsykiais galima sakocio gauti, pik nik surio lazdeles, lietuviska duona... niam niam wub.gif sita parde netoli nuo namu. tai man liuks. mesa, zuvis dazniausiai is ten. dar mesos skyriuje lietuvis dirba. draugelis jau tapo. tai visad pataria, paplepam smile.gif

QUOTE(KolJe @ 2016 02 25, 20:08)
bet suprastejo kokybe,mesa smirdanti,feee..

as aksciau pirkdavau tokius zydrus, vadinasi ''pad vodacku'' biggrin.gif bet dabar irgi nebepatinka. tai atradau toki auksini ipakavima. nedidelis. berods po 500gr. tai sitie skanus. tik neturiu dabar, tai negaliu pavadinimo parasyt. gal ir pas tave tokiu buna....
aisku su naminiais nei vienu nesulyginsi.... man apskritai mamos gaminti koldunai, vienas skaniausiu maistu pasaulyje wub.gif as nesenai mamos varsketukus sapnavau. na kur varske viduje. kaipkoldunas tik ne taip lipdomas ir su varske viduje. ausytes tokios. tai ryte atsikelus, paskambinau mamai skaipu, ir pagal aprasyma prisidariau sau tu varsketuku. valgiau apsiputojus kaip skanu wub.gif mano vaikas nemegsta tokiu dalyku. jetus as nesuprantu, na kaip negalima nemegti varsketuku? visokiu pavidalu. ir keptu, ir virtu, ir kur varske tesloje imaisyta ir isvirta. kazkoks nesusipratimas. as uzaugus ant tokiu patiekalu. man kojas nuo ju pakerta, o cia... wub.gif galetu, tai bulvytes fri tris kart dienoj valgytu doh.gif arba cipsais gyvas butu. ir baisiai juokinga, kai kelnes nesusisega per pilva doh.gif sako, as stiprus.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2016 02 25, 20:43)
Latifa, sekmes. gal dar priklauso ir nuo mokyklos, kaip vaika priima ir kaip jam sekasi.. nes sitaip iskart isbrokuoti, nu ka as zinau. bet cia turbut kadangi lietuviai isitikine, kad tik LT mokyklos geriausiai visame kame paruosia

Ačiū, sėkmę susirenku visą biggrin.gif , nes niekada negali žinot kiek jos prireiks.
Tai va va, tas įsitikinimas apie mokyklas labai gajus, nors realiai tie rezultatai tai pšššššš... Ir jau net jei ir atrodo, kad jau blogiau būti nebegali, su kiekvienais metais tie kokybiniai rodikliai vis važiuoja žemyn verysad.gif .

QUOTE(KolJe @ 2016 02 25, 22:08)
Man jau nejuokinga. as ir vel sergu...pora dienu sveika ir vel melodija is naujo..

Na, nežinau kokios konkrečiai bėdos, bet iš esmės tai turbūt reiškia, kad organizmas nuolat kovoja su kažkokia infekcija/uždegimu. Ir kol kovoja tik su ta bėda, dar susitvarko. Jei atsiranda bent mažiausias dar vienas ligos židinys - organizmas nebepaveža. Nu aš čia taip ūkiškai paaiškinau, bet greičiausiai problema yra ne aplinkoje esančiuose virusuose, bet kažkur giliau.
Man buvo ta pati problema prieš kelis metus (gal dar pamenat kai domėjausi sinusų operacija). Nu ir ką, sinusai vis dar neoperuoti, bet ir sinusitų nebeliko thumbup.gif Pasirodo, visa bėda buvo dantų šaknų uždegimas ir kol neišoperavo ir neišvalė kaulo, tol buvo pasaka be galo doh.gif tik kas nors šalia nusičiaudėjo - man sloga ir vėl sinusitas. Tik parduotuvėj ilgiau užtrukau prie visų šaldytuvų - trukt už vadžių vėl iš pradžių. Antibiotikai ant antibiotikų buvo doh.gif Ir dabar va jau metai (tuk tuk tuk) po danties rezekcijos, ir nieko - vieną kartą turėjau slogą, kuri net nemutavo į sinusitą. Nesakau, kad ir tau tas pats, bet tiesiog sakyčiau, kad tie tavo nuolatiniai atkritimai yra tik pasėkmė, indikatorius kažko kito. Todėl reik ieškot tikrosios negalavimų priežasties. Tik vat tą 'kažką kitą' dažniausiai tenka pačiam išsiaiškinti doh.gif

QUOTE(uups @ 2016 02 25, 22:32)
shuds, kad direktore tokia negeranoriska, bet gal pati ejai/kalbejai labai neuztikrintai, abejodama? Sakyk kad tavo vaikui nebus ka veikti pirmoj klasej, o su lietuviu kalba pasiruosusi padeti/padirbeti/pasamdyti mokytoja/susitarti del papildomos pagalvos. Gal tiesiog bijoma papildomo kruvio mokytojai per pamokas ? I zemesne klase pereiti lengviau nei i aukstesne, bet duodu kepure prishikt, kas antros klases pabaigoj tikrai bus blogiau besimokanciu lietuviu kalba uz tavo vaika
aha. Ir visi dar megsta dejuot kad 'jezuskaipsunkukokienezmoniskikruviai'

labai i sita mokyklu tema:
dugnas

Tai va va, skaičiau aš šitą straipsnį ir galvojau: tai kaip čia taip nutinka, kad po tokių 'tobulų' pradinės mokyklos ir vėlesnių programų, vaikai galiausiai lieka beraščiais, neturinčiais elementarių žinių? g.gif Kažkaip negirdėjau kad vokiečiai turėtų tokių problemų unsure.gif Tai gal vistik ir ta jų pradinio lavinimo programa nėra tokia jau bloga tongue.gif
O su mūsų direktore, įtariu bėda ta, kad pokalbis buvo telefoninis doh.gif Ir aš iš karto paklausiau kada reikia pateikti prašymą, kad vaiką priimtų į antrą klasę. Tai labai tikiuosi, kad tiesioginio pokalbio metu turės padorumo išklausyt visą situaciją ir pokalbis bus konstruktyvesnis. Nes dabar tai potekstė buvo, kad maždaug 'aš esu labai užsiėmus ir neturiu aš čia laiko tokiems pokalbiams'. Aš suprantu, galbūt tikrai tuo metu buvo užsiėmus ar dar kas, nu kam nepasitaiko. Tik va ko niekaip nesuprantu, tai kodėl negalima to žmoniškai pasakyt, ir pasiūlyt kitą laiką pokalbiui ar susitikimui, kad būtų galima rasti kažkokį abiem pusėm priimtiną sprendimą. Ir dar kita bėda su ta mokykla, kad jinai kažkuriuo metu ir nežinia kokiu būdu staiga patapo 'prestižine' doh.gif Ir, matyt, yra manoma, kad ne visi yra verti į ją apskritai patekti doh.gif lotuliukas.gif Čia jau aišku juokas pro ašaras, bet tas mokyklų direktorių susireikšminimas padaro juos tokius menkaverčius ir apgailėtinus, kad, net ir labai norėdama, paskui negali jų gerbti.
Nu o kol kas man belieka laukti to pokalbio ir tikėtis, kad viskas bus gerai .
victory.gif

Rasa, aš mielai leisčiau į kitą mokyklą, bet deja, rinktis nėra iš ko. Šita yra labai arti namų ir vaikas tiesiai per kiemą gali pats nueiti ir pareiti (jei atsitiktų taip, kad aš negalėčiau paimt). O visos kitos aplinkui yra šalia labai judrių gatvių, ir tikrai nenorėčiau kad bent jau pirmus dvejus metus vaikas vienas vaikščiotų per tas gatves. Vėliau jau, kai apsipras su nacionaliniais lietuvių vairavimo ypatumais, ir supras, kad perėja - tai nebūtinai saugi vieta, tada jau gal ir nebūtų taip baisu vieną paleist. Bet kol kas tai man vaiko saugumas kur kas svarbiau nei kažkokia susireikšminus direktorė. Pagaliau juk, ne direktorė mokys vaiką, o mokytoja. O mokytojos toje mokykloje tikrai neblogos.
Atsakyti
Ir kaip jums vokiečiu Eurovizijos daina?

Rasa, tavo Whatsapp neveikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tybuka: 26 vasario 2016 - 09:06
Neseku visai Eurovizijos.einu paklausyti tos dainos
Šiandien man skyrybų terminas.
Atsakyti
Oi kaip atgijo tema prabilus apie maista thumbup.gif

O jei as sekancia savaite i Lidl vaziuosiu,dar bus rytu Europos prekiu? Ko dar yra skanaus pirkti?

Na jei jus jau giriates apie pirkinius,tai as nusipirkau Normoje Vici moderniu koldunu.Ju yra su vistiena,azijoetiskom darzovem ir turbut su kiauliena.Pasiemiau pavandymui su vistiena.Wow kokie skanus.Vadinasi Traditional style dumplings.Kaip cia juos apibudinti,gal kaip virtinukai atrofo,nedideli.

Pasaka as youtube ziurejau Virtuves mitu griovejai.Ir sia savaite buvo knygos pristatymas vaikams "7 ingredientai vaikams".Siuolaikiska kultine komanda thumbup.gif
Atsakyti
Logika, stiprybės tau!

QUOTE(Tybuka @ 2016 02 26, 08:05)
Ir kaip jums vokiečiu Eurovizijos daina?
Man nei daina ypatinga, nei pati dainininkė "žiūrisi". Man turi ir daina graži būt, ir estetinis vaizdas tobulas. Lietuviška daina, o ypač dainininkė, man pats tas biggrin.gif
Atsakyti
Logika,oho kiek laiko uztruko.Sekmes!
Atsakyti
as irgi VMG zurnala is lt gavau. ne vaikam, bet kita. labai knietejo pavartyt thumbup.gif

apie normos koldunus, - dekuj. reikes uzsukt.

klausimas: gal katros turit keramikines kriaukles virtuveje? nors mano vyras sako, kad ji kazkokia akriline. nezinau kaip ja valyt? paskaiciau, kad negalima su chloro turinciais valikliais. parduotuveje nieko specialaus nerandu, tai kuom ja valyt???? apsiterse, prisigere i ja purvo, bet bijau kazko rimtesnio uzpylt. help!
Atsakyti
Laikykis, Logika 4u.gif
Atsakyti