Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

QUOTE(Tybuka @ 2016 02 26, 09:05)
Rasa, tavo Whatsapp neveikia?

Nezinau smile.gif Parasiau dabar tau zinute, bet nezinau, ar nueis...
Papildyta:
QUOTE(Orkinta @ 2016 02 25, 23:15)
mano vaikas nemegsta tokiu dalyku.  galetu, tai bulvytes fri tris kart dienoj valgytu  doh.gif arba cipsais gyvas butu. ir baisiai juokinga, kai kelnes nesusisega per pilva  doh.gif sako, as stiprus.

Mano irgi nemegsta. As irgi nebevalgau. Varske is principo - kaitintas pieno baltymas. Nieko vertingo, itariu. Bet mano vaikas ir bulvyciu fri nevalgo. Ir keciupo. Bet ir gerai. Nieko gero nei viename, nei kitame.
Paskutiniu metu megstamiausias patiekalas - mesa ir salotu lapai + rukola+spinatu lapai sviezi. Nepjaustyti, be druskos, ir be jokiu padazu. Sedi ir kapoja kaip triusis. Ai, apskritai, kazkokios idomybes. Ana diena susirado jurzole susiu vynioti. Sedi ir grauzia. Be nieko. Tie lapai suroki, jam skanu.
Bet nepripazista bulviu ar varskes bei jogurtu jokia forma.
Atsakyti
QUOTE(RasaZFR @ 2016 02 26, 12:46)
Mano irgi nemegsta. As irgi nebevalgau. Varske is principo - kaitintas pieno baltymas. Nieko vertingo, itariu. Bet mano vaikas ir bulvyciu fri nevalgo. Ir keciupo. Bet ir gerai. Nieko gero nei viename, nei kitame.
Paskutiniu metu megstamiausias patiekalas - mesa  ir salotu lapai + rukola+spinatu lapai sviezi. Nepjaustyti, be druskos, ir be jokiu padazu. Sedi ir kapoja kaip triusis. Ai, apskritai, kazkokios idomybes. Ana diena susirado jurzole susiu vynioti. Sedi ir grauzia. Be nieko. Tie lapai suroki, jam skanu.
Bet nepripazista bulviu ar varskes bei jogurtu jokia forma.
drinks_cheers.gif Turiu triušį prie kompanijos. Mėgstamiausia daržovė - kopūstas, yra labai skanūs tokie kaip suploti, tai lupa vis lapus ir valgo. Ir pilvo nuo to kopūsto nei jam, nei man nepučia. Dar žalias morkas supjaustau pagaliukais, tai tas valgo. Ir silpnai marinuotus agurkiukus. Kitų daržovių net neragauja. Dukra su amžium pradėjo žalias salotas su tarkuotom morkom ir padažu valgyt, tai čia vienintelis maišytas patiekalas. O visa kita turi būt atskirai. doh.gif Jei burokėlius valgo, tai tik burokėlius, morkas, tai tik morkas... Aš taip mėgstu mišrainę, o vaikai jos net neragauja. Toleruoju jų pasirinkimą (kas belieka). Restoranuose dukra jau išmoko sėdėt prie pilnos lėkštės, išsirenka ką galima "švariai" suvalgyt, ten kokį kepsnį, daržoves jei išeina išrankiot. Sūnui užsakau visada arba ryžių be nieko arba makaronų be nieko. doh.gif Ir atskirai prašau lėkštės, dažniausiai iš dukros porcijos atidalinu gabaliuką mėsos. cool.gif
Atsakyti
Jis restorane visada pats schnitzeli uzsisako. Ir paaiskina, kad nori schnitzelio su salotom. Jokiu bulvyciu, jokiu ryziu (tu sumakaluotu), jokio ketciupo, tik zaliu salotu lapu kruva.
Paskutini karta zmones nuo gretimo staliuko klause, kokiu sveikatos problemu musu vaikas turi, kad pagal tokia dieta maitinasi doh.gif Sunku suvokti, kad vaikas nemegsta bulvyciu fri ir ledu (situ irgi nevalgo).
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2016 02 26, 00:15)
labai skiriasi tos rusu pardes. pamenu mes anksciau kur gyvenom, tai kitam mieste, tokia nedidele buvo. na kambario dydzio. tai irgi ne kazka....

Tai taip skiriasi, musu tai vieno kambario, sienos plytelem ir visos prekes arba prekystalyje - saldytuve arba uz jo lentynose, jokio savitarnos. Ir parduotuve, ir pardaveja grynai kaip ir is senu sovietiniu filmu smile.gif O pasirinkimas tai mesos, zuvies gaminiai, kondensuotas ir sucharikai smile.gif juokauju, bet tikrai neitin.

QUOTE(addicted @ 2016 02 26, 12:29)
Na jei jus jau giriates apie pirkinius,tai as nusipirkau Normoje Vici moderniu koldunu.Ju yra su vistiena,azijoetiskom darzovem ir turbut su kiauliena.Pasiemiau pavandymui su vistiena.Wow kokie skanus.Vadinasi Traditional style dumplings.Kaip cia juos apibudinti,gal kaip virtinukai atrofo,nedideli.

Aciu, kad pasidalinai, pabandysiu.

QUOTE(Orkinta @ 2016 02 26, 12:50)
klausimas: gal katros turit keramikines kriaukles virtuveje? nors mano vyras sako, kad ji kazkokia akriline. nezinau kaip ja valyt? paskaiciau, kad negalima su chloro turinciais valikliais. parduotuveje nieko specialaus nerandu, tai kuom ja valyt???? apsiterse, prisigere i ja purvo, bet bijau kazko rimtesnio uzpylt. help!

Kiek pamenu pas mus buvo akriline vonia, elementarias priemones naudojau ir viskas buvo gerai.

Musu mazoji paskutiniu metu gerai "pakerta", atvaziavus mociutei ejo lenktyniu prie stalo kas pirma, tai dabar vis stengiasi but pirma ir antra mociute labai elementarius patiekalus gamina pvz. isverda vistos blauzdeles ir duoda i ranka griauzt su kaulu bei pan., truputi kitoks valgymas ir labai tinka taip. As pamenu mes su broliu, tai vis noredavom nuo trintuvo bulviu kose nulaizyt, tik gaila neturiu dabar tokio medinio trintuvo smile.gif
Musiske tai labai megsta vyresnius pamegdziot, buvo atvaziavus drauge su vaikais, tai jie pusryciams tik sausus pusryciu valgydavo, tai prisireike ir musiskei. Kitakart pamate, kad draugo brolio vaikai bulvytes fri su keciupu valgo, tai prisireike ir jai. Bet su laiku praeina tie dalykai ir problemos nera, nors kartais darzelyje per pietus papraso bulvyciu fri smile.gif o i priespieciu dezutei jei idedu vaisiu, tai dali daznai parsinesa, o jei idedu paprikos ir agurko beveik visad suvalgo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitka@yahoo.com: 26 vasario 2016 - 18:00
ne, ne akriline mano ta kriaukle. akrilines tai tokios slidzios, tolygios. na vonios gi akrilines daznai buna. mano kriaukle vokiskai ''granit'' raso. tai sakyciau ar tai keramikine, ar kaip akmens mases (ar cia tas pats?). bet akmens mases jos gal labai sunkios, o maniske tai nesunki. bet ji is kazkokio pluosto. nezinau kaip tas granit verciasi. uztad sugeria nesvarumus, reikia spec prieziuros. ji tokia netolygaus pavirsiau, neslidi. o dar as sviesiai ruda isigijau. reikia kazko spec valyt. prie instrukcijos raso, kad yra kazkoks spec valiklis tos parduotuves. bet esme, kad man iki tos parduotuves galiukas nuvaziuot. tyngiu del valiklio tiek trenktis...
Atsakyti
HM iki 28 d. apsiperkant internetu nuolaida 10 proc. ir nemokamas siuntimas, gal kam bus aktualu.
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2016 02 26, 19:10)
ne, ne akriline mano ta kriaukle. akrilines tai tokios slidzios, tolygios.

Turiu as juoda.Biski vargstu as su ja,nes ji man megsta pabalti,ant juodo atrodo tada kaip nesvari.As valau ja su viskuom ir su fairiy nuo riebalu ir su scheuremilch su varle,kad maziau chemijos.
Mano laime,ji kampe stovi ir saules mazai.MB sesers tokia pat kriaukle pilnai sviesoje,amzinai tokia nevalyta atrodo.Jos irgi juoda....
Siaip nebijok valyti,ji atspari viskam,dar ir spalva gera thumbup.gif
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2016 02 26, 20:05)
HM iki 28 d. apsiperkant internetu nuolaida 10 proc. ir nemokamas siuntimas, gal kam bus aktualu.

Pasinaudojom thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo addicted: 27 vasario 2016 - 12:14
QUOTE(addicted @ 2016 02 27, 11:11)
Siaip nebijok valyti,ji atspari viskam,dar ir spalva gera  thumbup.gif

turiu nusipirkus toki raudona profesionalu skysti. wc reikia ji pilti gryna, o viskam kitam, - praskiesta i purkikli. na tarkim vonia, kriaukles, tai pilnai uztenka to skiesto. tai as vakar su skiestu pabandziau ta virtuvine kriaukle pavalyt. visai neblogai pavyko. truputi vietomis smarkiau norejosi. tai dar pabandysiu gal ir gryno uzpilt. bijau, kad kokios baltos demes isgrauztos negauciau biggrin.gif

mano maziukas o gal mazute wub.gif

user posted image

kitas/-a, pilkas.
Atsakyti
Aisku,tas skystis turetu butu agresyvus,jei atskiesti reikia.
Priprasi prie kriaukles,nieko ji per daug nesiskiria nuo normalios,paskui pradesi su viskuom valyti.Kaip as klozeta Villeroy & Boch,10 metu saugojau,tipo kazkoks specialus pavirsius,visi purvai nurieda,tik su svelniom priemonem valyti.O pas mus kaip lietaus vanduo,tai visvien ne toks vanduo kaip normalus is krano.Ir kai viena pazistama pasake,kad ji i tos markes klozeta,stiprias priemones pila,as nulekiau ir nusipirkau.Ir nieko jam neatsitiko.

Nu jau papugiuko grazumas ir kokiam indelyje tupi.Groziu grozis wub.gif
Cia cukrine kokia?Kas per firma,labai grazus daiktas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(addicted @ 2016 02 28, 08:48)
Nu jau papugiuko grazumas ir kokiam indelyje tupi.Groziu grozis  wub.gif
Cia cukrine kokia?Kas per firma,labai grazus daiktas  wub.gif

ne, ne cukrine. cia ala kiausinis smile.gif toks keramikinis atidaromas kiausinis. suvenyras. ant kojyciu, kad stovetu. cia vyro mociute mums jau 2 tokius padovanojus. vis su kokiu ypatingu palinkejimu wub.gif tai va as ta savo papugiuka ten ir itupdziau biggrin.gif
dar kokia 1.5-2sav ir jau prades kisti galva is inkilo. dairysis, ir galiausiai islys lauk. greit jie auga. menesiukas ir savaitele ir jau islenda. paskui galvosiu ka cia su jais daryt.
Atsakyti
Orkinta,kaip grazu wub.gif
Atsakyti
Gal kuri pasinaudosit Zalando Gutschein 10eurü JWAARDG3P6
Galioja iki 15.3
As dabar nieko nepirksiu.Prisipirkau rübu jau is Primark ir Jens Frit.
Atsakyti