Nerealaus grozio pastatai, net paciupineti norisi

koks puikus pasakojimasir neapsakomo grožio nuotraukos ( kokiu fotoaparatu ir objektyvu naudojates)
bet jau žygis link kraterio
kokį aukštį pasiekėte
smagu,kai žmonės pasiima viską,ką tuo metu galima pasiimt kelionėje
laukiu tęsinio

laukiu tęsinio

QUOTE(Aruna @ 2016 05 02, 10:57)

QUOTE(Juritute @ 2016 05 02, 12:24)
koks puikus pasakojimasir neapsakomo grožio nuotraukos ( kokiu fotoaparatu ir objektyvu naudojates)
kokį aukštį pasiekėte
smagu,kai žmonės pasiima viską,ką tuo metu galima pasiimt kelionėje
laukiu tęsinio

laukiu tęsinio

Ačiū

Pasiektas aukštis - 3976m.
Fotoaparatas Canon Eos 5D Mark III, objektyvas Sigma 24-70 (zoomas per silpnas kelionėms, dairausi kuo pakeist).
Papildyta:

Papildyta:

Ateinu pusryčių į Plytelių namus (gi sakiau, kad sugrįšiu

Jau vakar užmačiau, tai šiandien ateinu apžiūrėti parodos:

Paroda atidaroma 10-ą. Prie įėjimo sėdintis dėdulė mosteli ranka - eik toliau, ten nusipirksi bilietą ir audiogidą. Ok. Iki 10:25 laukiu kasininkės. Kantriai stoviu prie langelio, nes be bilieto valytoja manęs neįleidžia. Bandžiau aiškinti, kad nėra kas parduoda bilietus, ta nesileido į kalbas ir pakvietė kažkokį viršininką. Ūsuotą. Solidų tokį. Tas tik skėsteli rankom - kasininkės nėra, reikia laukt. Ir pats laukia šalia. Pagaliau ateina gerbiamoji. Pakeliui sustoja paplepėt su valytoja. Paskui su sargu. Tada atėjus prie mūsų kažką labai lėtai ir ramiai aiškina ūsuotam dėdei. Manęs tarsi nebūtų. Pasižiūriu į priešais kabantį veidrodį - nu matausi. Tikrai matausi. O va ji nepastebi niekiap.
Galiausiai ūsuotas dėdė neapsikentęs ją nutraukia, parodo į mane ir įsako judintis. Kasininkė labai nepatenkinta veido mina garsiai atsidūsta, pamažu atrakina savo būdelę, pasikuičia ten dar gerokai ir galiausiai, 10:40 iškilmingai įteikia man bilietą
Klausiu, o audiogidas? Prašom sako. Ispaniškas audiogidas. Angliško nėra. Ajkit jūs visi kąkū, galvoju sau tyliai.
Einu į salę. Prie įėjimo puikuojasi didžiulis plakatas su perbrauktu fotoaparatu. Pasisiuskit, galvoju. Audiogido man nedavėt, tai aš imsiu ir fotografuosiu. Paslapčia.

Vo taip va. Žinos, kaip man audiogido neduot.

Paroda atidaroma 10-ą. Prie įėjimo sėdintis dėdulė mosteli ranka - eik toliau, ten nusipirksi bilietą ir audiogidą. Ok. Iki 10:25 laukiu kasininkės. Kantriai stoviu prie langelio, nes be bilieto valytoja manęs neįleidžia. Bandžiau aiškinti, kad nėra kas parduoda bilietus, ta nesileido į kalbas ir pakvietė kažkokį viršininką. Ūsuotą. Solidų tokį. Tas tik skėsteli rankom - kasininkės nėra, reikia laukt. Ir pats laukia šalia. Pagaliau ateina gerbiamoji. Pakeliui sustoja paplepėt su valytoja. Paskui su sargu. Tada atėjus prie mūsų kažką labai lėtai ir ramiai aiškina ūsuotam dėdei. Manęs tarsi nebūtų. Pasižiūriu į priešais kabantį veidrodį - nu matausi. Tikrai matausi. O va ji nepastebi niekiap.

Galiausiai ūsuotas dėdė neapsikentęs ją nutraukia, parodo į mane ir įsako judintis. Kasininkė labai nepatenkinta veido mina garsiai atsidūsta, pamažu atrakina savo būdelę, pasikuičia ten dar gerokai ir galiausiai, 10:40 iškilmingai įteikia man bilietą

Klausiu, o audiogidas? Prašom sako. Ispaniškas audiogidas. Angliško nėra. Ajkit jūs visi kąkū, galvoju sau tyliai.
Einu į salę. Prie įėjimo puikuojasi didžiulis plakatas su perbrauktu fotoaparatu. Pasisiuskit, galvoju. Audiogido man nedavėt, tai aš imsiu ir fotografuosiu. Paslapčia.

Vo taip va. Žinos, kaip man audiogido neduot.

Gal kam kremo į maišelį išsinešimui?

Visi keliai veda pro Katedrą

Einu į štai tokį autobusą, važiuosiu į kitą miesto galą. Sąmoningai važiuoju ne metro, noriu pro langus pasidairyt.
Labai patogiai tie metrobusai važinėja - kairiąja kelio puse, t.y. per patį gatvės vidurį. Tai tik jiems skirta kelio juosta, todėl važiuoja labai greitai, be strigimų spūstyse.
Bandau tam aparate nusipirkti bilietą, bet nė velnio nepavyksta. Pasirodo, reikia turėti specialią kortelę, kurią galima papildyti reikiama suma. Nu o aš tos kortelės neturiu. Pasikviečiu darbuotoją. Tas nekalba angliškai, aš nekalbu ispaniškai. Bet pirštais susirodom ir labai gerai vienas kitą suprantam

Įsitaisau prie lango ir dairausi.
Po geros valandos atvažiuoju į vietą. Einu apžiūrėti El Carmen kompleksą, kurį sudaro bažnyčia, vienuolynas ir mokykla. Vienuolyno mokykla "Colegio" buvo įkurta 1613-aisiais, tačiau pastatas pradėtas statyti tik po dviejų metų. Pastatą projektavo Fray Andrés de San Miguel.
Bažnyčia pastatyta 1624 - 1626-aisiais ir paskirta San Ángel Martír.
Ypatingai įspūdingi bažnyčios kupolai, dekoruoti plytelėmis.

Papildyta:

Bažnyčia pastatyta 1624 - 1626-aisiais ir paskirta San Ángel Martír.
Ypatingai įspūdingi bažnyčios kupolai, dekoruoti plytelėmis.

Papildyta:

Laikas kavai

Ir keliauju toliau.

Pasivaikščiojus gerą gabalą lendu į metro.
Meksiko metro (Metro de la Ciudad de México, dar oficialiai vadinama Sistema de Transporte Colectivo ir trumpinama STC). Tai antroji pagal dydį metro sistema šiaurės Amerikoje, nusileidžianti tik New York City Subway.
2015-ųjų metų duomenimis, sistemą sudaro 12-a linijų, aptarnaujančių 195-ias stotis. Bendras linijų ilgis sudaro 226.49km.
10-yje linijų vagonai rieda guminėmis padangomis vietoj įprastų plieninių. Jos yra tylesnės ir daro mažesnę įtaką nestabiliam dirvožemiui.
115-a stočių yra po žeme, 54-ios gatvės lygyje ir 26-ios pakeltos virš žemės.
Metro sistema veikia nuo 5 ryto iki vidurnakčio ir yra pati pigiausia pasaulyje.
Važiuoju nuo Miguel Angel de Quevedo iki Viveros stoties. Nuo ten per Viveros de Coyoacán parką einu iki Fridos Kahlo namo muziejaus.

Čia ir prisėst pailsėt galima

Ir vėl eilinis pagiriamasis žodis Tripomatic (dabar pavadinimas pakeistas į Sygic) - parkas didžiulis, tikrai nebūčiau žinojus, kuriuo taku sukti, o va žemėlapyje mačiau visą savo judėjimą parko takeliais ir niekur į šoną nenugrybavau
.
Meksiko metro (Metro de la Ciudad de México, dar oficialiai vadinama Sistema de Transporte Colectivo ir trumpinama STC). Tai antroji pagal dydį metro sistema šiaurės Amerikoje, nusileidžianti tik New York City Subway.
2015-ųjų metų duomenimis, sistemą sudaro 12-a linijų, aptarnaujančių 195-ias stotis. Bendras linijų ilgis sudaro 226.49km.
10-yje linijų vagonai rieda guminėmis padangomis vietoj įprastų plieninių. Jos yra tylesnės ir daro mažesnę įtaką nestabiliam dirvožemiui.
115-a stočių yra po žeme, 54-ios gatvės lygyje ir 26-ios pakeltos virš žemės.
Metro sistema veikia nuo 5 ryto iki vidurnakčio ir yra pati pigiausia pasaulyje.
Važiuoju nuo Miguel Angel de Quevedo iki Viveros stoties. Nuo ten per Viveros de Coyoacán parką einu iki Fridos Kahlo namo muziejaus.

Čia ir prisėst pailsėt galima

Ir vėl eilinis pagiriamasis žodis Tripomatic (dabar pavadinimas pakeistas į Sygic) - parkas didžiulis, tikrai nebūčiau žinojus, kuriuo taku sukti, o va žemėlapyje mačiau visą savo judėjimą parko takeliais ir niekur į šoną nenugrybavau