Įkraunama...
Įkraunama...

Meksika, Gvatemala ir Kuba. 2015-ųjų lapkritis.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Na ir kaip gi be ragavimo biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Važiuojam toliau.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Sustojam degalinėj.

user posted image

Kaip gi be kavos. Ji čia tokia egzotiška biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
user posted image

Ko tai mus labai vietiniai šunėkai myli biggrin.gif

user posted image

user posted image

O čia mūsų vairuotojas ypatingu vardu - Pablo Escobar biggrin.gif

user posted image

Nežinojau, kad ir arklių bezninu varomų būna lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Atvykstam į Maria la Gorda. Labiausiai į vakarus nutolusiame Guanahacabibes nacionaliniame parke įsikūrusi poilsiavietė/nardytojų rojus. Pora dienų nieko daugiau neveiksim, tik gėrėsimės gamta, maudysimės ir deginsimės.

Visa poilsiavietė nusėta dviaukščiais keturių kambarių namukais. Mūsiškis pirmame aukšte, su vaizdu į jūrą wub.gif

Va, koks grožis ir ramybė mus pasitinka:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Va, ir čia skęstančiųjų gelbėjimas yra pačių skęstančiųjų reikalas biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Visą vakarą nieko daugiau ir neveikiam, tik gulim ant gultų prie jūros, valgom čia pat, ant kranto ruošiamą žuvį, gurkšnojam kokteilius ir stebim plaukiančius laivelius.
Atsakyti
Kažkas tavęs jau klausė, bet tu gal nepastebėjai klausimo, o gal aš praleidau - kodėl visur langai su grotomis?
Atsakyti
QUOTE(kutuciuke @ 2016 05 05, 14:54)
Kažkas tavęs jau klausė, bet tu gal nepastebėjai klausimo, o gal aš praleidau - kodėl visur langai su grotomis?

Gal nepastebėjau ax.gif
Todėl, kad jiems taip gražu. Toks stilius. Tikrai ne nuo vagių, nes durys dažniausiai nerakinamos.
Atsakyti
XIX-oji diena. Maria la Gorda.

Šiandien važiuojam su vietiniu gidu pasibastyti po Guanahacabibes nacionalinį parką.

Jūros krantas visiškai netinkamas maudynėms, bet pasižiūrėti labai gražu.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Tie akmenys vulkaninės kilmės, bjauriai kibūs ir aštrūs. Būtų labai nesmagu ant tokių nukristi.

user posted image

Nuostabiai graži vandens spalva. Gaila, nuotraukos to neperteikia.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 05 gegužės 2016 - 18:55
user posted image

user posted image

Va čia tiesiai prieš autobusą prasinešė nemaža gyvatė. Gaila, nespėjau nufotografuot.

user posted image

Lendam į olą po fikuso smaugiko šaknimis. Einam ieškoti šikšnosparnių ir krabų.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šikšnosparnius aptinkam thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

O po jų ir krabai į sceną išėjo biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

O štai ir raudonasis krabas. Šiuo metų laiku praktiškai neaptinkamas, nes slepiasi giliai olose. Jei ne žvitri parko prižiūrėtojo akis, tikrai nebūtume pastebėję.
Nuotraukos, deja, tik tokios - krabas giliai oloj, kuri virš mano akių lygio, todėl fotografuoju pasistiebus ant pirštų galų. Apšvietimas - paprasčiausias prožektorius.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Dar ėjom stebėti kolibrių. Matėm keletą, bet nufotografuoti nepasisekė. Mažutėliai, toli, kol nusitaikai, tai ir dingsta tarp šakų...
Prisirinkom laukinių citrinų kokteiliams ir važiuojam toliau. Sustojam prie ant seklumos išmesto apleisto laivo. Jau pora mėnesių čia stovi, niekas neprisistatė šeimininku. Daroma išvada, kad laivu buvo gabenama kontrabanda.
Objektyvas mano tiek netraukia, turiu prieiti arčiau. O visa pakrantė vien tie baisieji vulkaniniai akmenys - labai nelygūs ir aštrūs. Na bet negaliu gi aš laivo nenufotkinus palikt. Niekaip. Einu. Balansuoju, kaip akrobatas ant lyno. Lėtai. Bet į priekį. Iki pat kranto biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Grįžus į autobusą suprantu, kad mano mylimiausiems sportbatukams amen. Tiksliau chana. Suvariau iki skutelių.
Atsakyti
O čia praėjo potvynis.

user posted image

Atvažiuojam į pačią pusiasalio viršūnę. Čia švyturys ir karinė bazė, todėl fotografuoti neleidžiama.

user posted image

user posted image

Po gerų keturių valandų gamtoj grįžtam į poilsiavietę. Nelabai yra ką veikti. Aš nenardau, pasiniaukstę ir vėsoka, tai į vandenį lendam tik trumpam. Telieka drybsoti ant gultų arba marširuot pajūriu pirmyn-atgal.

user posted image

user posted image

user posted image

Pasaulio kraštas biggrin.gif

user posted image

Atsakyti