Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų sėklų aptarimai

QUOTE(saintlina @ 2016 02 04, 13:45)
Ola Polka ir Toro.

Bet mergiotės rašo, kad Betalux ankstyviausiai uždera.

Buvo kazkada Beta- veisle, o Betalux ne hibridas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 04 vasario 2016 - 13:53
QUOTE(saintlina @ 2016 02 04, 13:36)
nemeluok, aš savo akim mačiau, kad ne blondinė  biggrin.gif

Jie skirtingi, bet manau, kad verta augint abu. Lemon boy ryškiai geltonas, labai derlingas, vaisiai nemaži. Kaip nekeista - minkštoki. Ilgam laikymui netinkami. Bet valgymui labai skanūs. Sultingi. Plona skūrele.
Bolzano smulkesni vaisiai, oranžiniai. Derliaus jūra, kaip sakiau. Kietoki. Skanūs kai jau stipriai sunoksta, tampa ryškiai oranžiniai. Nuskinti laikosi ilgai. Rudenį būna nepaprastai dekoratyvūs tiek šiltnamyje, tiek namie ant stalo  wub.gif
Abu aukšti, nesirgo. Bolzano tai man išvis neužmušamas pomidoras.. nei jis į temperatūrų skirtumus reaguoja, nei jam karščiai baisūs, nei ligos. Žaliuoja kol neužšala.

nu gerai jau gerai, pasuoju. metu reisentomate ir kišu lemon boy ištraukus iš slėptuvės. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2016 02 04, 14:15)
mano kaime dar jų nėra lotuliukas.gif , nebent žs reik eit pravizituot, ten daugiau visko. Tisa, maxima jau marmande, roma ir st. pierre turi lotuliukas.gif
nu bet neprapulsiu, savo rinkltų dar turiu - sueis ir tie, nebent miniukų pokiuką nusipirkt dar kaip razinką. O ga;l ir turiu, reik prarevizuot vėl dėžutę ir vakare užmerkt vystykluos

o tu iki dižiausio tilto turgaus pavažiuok, praitais metais tame turguje radau lobyną wub.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2016 02 04, 11:16)
Dėkoju už atsakymą smile.gif O kur patartumėte pirkti sėklas? Esu girdėjusi, kad maximose, norfose geriau nepirkti, nesudygsta, sako laiko sėklas labai ilgai. Ar teisybė? Kur jūs perkate? smile.gif Kokie atsiliepimai apie žalią stotelę?

neteisybė.

Apie ŽS normali daržininkų parduotuvė. Tik pakonsultuot ne visose tinkamai gali. A Lemon boy galima ir čia įsigyt.

Perku visur, jei tik poreikis yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2016 02 04, 13:49)
Buvo kazkada Beta- veisle, o Betalux ne hibridas?

ne, ne hibridas smile.gif
Atsakyti
Intereneto platybese radau pomidoru degustacijos rezultatus, gal kam pravers smile.gif

Dalyviams kliuvo labai atsakinga užduotis, išragauti tiek daug pomidorų ir pabandyti išskirti geriausių skonių 15-tuką. Degustacijai ryžosi 20 žmonių. Pirmiausiai, apie gražiausius pomidorus, nes juos nustatyti buvo lengviau: MĖLINOJI ROŽĖ ir MARGUTIS
O dabar apie tuos, kurie skaniausi pagal daugumos degustatorių nuomone:
1. AUKSINĖ ŠIRDIS – laukas, Smilgų sodyba;
2. MARGUTIS – mulčiuotas šiltnamis, Smilgų sodyba
3. GIGANTŲ KARALIUS – mulčiuotas šiltnamis, Linos daržas
4. TAXI – laukas, Astos daržas
5. DRUTIS – mulčiuotas šiltnamis, Kitoks Daržas
6. ŽILVINO VYŠNINIAI – laukas, Kitoks Daržas
7. BIZONAS - mulčiuotas šiltnamis, Linos daržas
8. JAUČIO ŠIRDIS - mulčiuotas šiltnamis, VIP ūkis
9. MALACHITINĖ SKRYNUTĖ - mulčiuotas šiltnamis, Smilgų sodyba
10. MĖLYNOJI ROŽĖ – mulčiuotas šiltnamis, Astos daržas
11. ŽALI – šiltnamis, Medaus Kalnas
12. BOLOTO - mulčiuotas šiltnamis, Smilgų sodyba
13. PROMYK - mulčiuotas šiltnamis, VIP ūkis
14. UCHOŽIOR - mulčiuotas šiltnamis, VIP ūkis
15. GELTONI - mulčiuotas šiltnamis, VIP ūkis
Atsakyti
QUOTE(niutkins @ 2016 02 04, 14:02)

VIP ūkis įspūdingų pavadinimų pomidorus augina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2016 02 04, 10:59)
man daigų reikia mokykloj amatų mugei, auginsim ka spomidorus, kas cibulius, kas velykų žolytę, nusibodę jau visa kita. O mažiai, tai jų gabumai šep sau, gelbėsim. sudaiginsiu, klasėj tegul gyvuoja paskui- ten šviesu, palangės nemenkos, langai dideli, tiek kad į rytus

Man mintis tik viena Viltis..mažiai drūtuliai, skanučiai, ankstyvi. Šaunios pas jus idėjos.. galiu sėklų tokiam reikalui atsiųst..
Atsakyti
QUOTE(niutkins @ 2016 02 04, 14:02)
Intereneto platybese radau pomidoru degustacijos rezultatus, gal kam pravers smile.gif

pagal mane toks sąrašas skirtas valgytojams, o ne augintojams- kaip mano vyras tokiems- žalias, raudonas, mėlynas, pageidautina be atspalvių- tiktų. Ar klystu g.gif

tep tep, verslo planas gers biggrin.gif kopinsit, jaučiu, ane g.gif Nijolyt, labai ačiū už puikius norus, ale rasiu savam kaime aš jų, manau, eisiu prasinešt per žs meniu vakare 4u.gif
Mičiko, ačiū už nuorodą tilto link, ale kol ledonešis nesibaigs kaži ar link ten lėksiu, nors kas čia žino kurlink vėjas paneš pavartojus ko nors.... ( jei kam labai smalsu, tai mane pasiuntė Jurbarko link, įtariu lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 04 vasario 2016 - 14:29
QUOTE(Marmaledas @ 2016 02 04, 15:28)
pagal mane toks sąrašas skirtas valgytojams, o ne augintojams- kaip mano vyras tokiems- žalias, raudonas, mėlynas, pageidautina be atspalvių- tiktų. Ar klystu g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 02 04, 15:10)
VIP ūkis įspūdingų pavadinimų pomidorus augina  smile.gif

g.gif kokius ąia ...geltonų neturi ar ką g.gif biggrin.gif
Papildyta:
Marmaledai , ...taigi Viltį turi gal, aš tau siunčiau prieš kokius metus... ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 02 04, 14:40)
Marmaledai , ...taigi

taigi kad gal dar liko, rei apžūrėt kelios, bo pernai gi mama sėjo, augino plencus, tai ten po n pabėrė, nesismulkino, o išgyveno tik du, pamenat tą su skalbinių segtuku gigantą- tai ten tavasis grožis buvo wub.gif prasinešiu po namų skrynutę ir tikrai vilmukus sėsiu- bus vaizdas, manau, su kaspinuku, dar gal kokius vazoniukus vaikai padekoruos i bus gražu, gal dar centą kitą užsidirbs vaikučiai.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 02 04, 14:40)
g.gif kokius ąia ...geltonų neturi ar ką g.gif  biggrin.gif

tai ir norėjau pasakyt - su tokiu pretenzingu pavadinimu VIP augina tokių pavadinimų pomidorus kaip geltoni ir jaučio širdis cool.gif
Atsakyti