Nu zinote, nusipirkau ir as mikrobange, tai dabar cia prisiskaiciusi eisiu eksperimentuoti
O kas turi ir kaip naudojate mirobangines su konvekcija? Kaip tas combi rezimas, ar gerai iskepa?
Kaip supratau is instrukcijos, tai ta konvekcija vos ne kaip orkaiteje?
Na, laukiu patarimu, kaip naudojate griliu ir konvekcija
O kaip mikrobangėje pasigaminti avižinių dribsnių košės? ir kiek laiko reikia gaminti?
aviziniai dribsniai, vandenuku uzpili, druskytes truputeli, ir dedi i mikrobange, ziurek,kad neisbegtu, 2-3 min ir viskas issiimi pagaminta kosyte, dedi sviestuka ar dar kazka
Iškeliu temą ir viršų, ba mikrobangė - mūsų naujausias pirkinys.
Viriau ryte avižinių dribsnių košę su pienu - jėga
Nei prie puodo stovėt maišant, nei puodo plaut paskui.
Dar maišely subadytam "viriau" žiedinius kopūstus kaip garnyrą pietums - labai greitas reikalas.
Nu ir aišku visokie sumuštiniai karšti suėjo gerai
Prašom dalintis geromis idėjomis ir toliau.
Viriau ryte avižinių dribsnių košę su pienu - jėga
Dar maišely subadytam "viriau" žiedinius kopūstus kaip garnyrą pietums - labai greitas reikalas.
Nu ir aišku visokie sumuštiniai karšti suėjo gerai
Prašom dalintis geromis idėjomis ir toliau.
Prie to pacio, kazkas nustate kita rezima musu mikrobangej vakar, idejau maisto pasildyti porai minuciu ir viskas sudege, nu maisto tai negaila
, bet vat kaip smirda uztat
namus dar pravedinau, o ka su mikrobange daryt?kaip panaikinti ta kvapa?padekit !
QUOTE(Shalimar @ 2005 04 29, 14:36)
Prie to pacio, kazkas nustate kita rezima musu mikrobangej vakar, idejau maisto pasildyti porai minuciu ir viskas sudege, nu maisto tai negaila
, bet vat kaip smirda uztat
namus dar pravedinau, o ka su mikrobange daryt?kaip panaikinti ta kvapa?padekit ! 
Nieko mandro nesugalvosi -chemijos nekiši ten, kur maistą gamini.Ištrauk kištuką iš tinklo, išplauk su muiliuku, kur indams tinka ir palik atidarytą.Po kurio laiko pakartok tą procedūrą. Laikas viską daro. Man jaunimas buvo uždergęs popkorn darydamas.Pasmirdėjo porą dienų.
O ateity žinosi - mikrobangės veikiančios vienos virtuvėj nepalikti.
QUOTE(turtle @ 2005 03 18, 11:13)
Nu zinote, nusipirkau ir as mikrobange, tai dabar cia prisiskaiciusi eisiu eksperimentuoti
O kas turi ir kaip naudojate mirobangines su konvekcija? Kaip tas combi rezimas, ar gerai iskepa?
Kaip supratau is instrukcijos, tai ta konvekcija vos ne kaip orkaiteje?
Na, laukiu patarimu, kaip naudojate griliu ir konvekcija 
Orkaitė lieka orkaite.Pyrago mikrobangėj gero neiškepsi, nors kartais reklama aukso kalnus žada.Pica man gaunasi, apkepti batono riekę su sūriu irgi išeina.Apkepai gaunasi puikiai.Vištos šlauneles ar sparnelius irgi pagrilinu.Žinovai vištienos mikrobangėje gaminti nepataria - mėsai užtenka, bet salmonelių neužmuša.Žodžiu, rizika.
Daržoves, ypač šaldytas, gaminu mikro režimu.Morkas su šaukštu aliejaus ištroškinu, o keptuvėj pusės stiklinės reiktų, tas pats su baklažanais.Cukinijom ar paprikai visai vandens nereikia.Apkepui vartoju mišrų režimą.
Tai tiek mano patirties.
QUOTE(Amalia @ 2005 04 29, 21:26)
Orkaitė lieka orkaite.Pyrago mikrobangėj gero neiškepsi, nors kartais reklama aukso kalnus žada.Pica man gaunasi, apkepti batono riekę su sūriu irgi išeina.Apkepai gaunasi puikiai.Vištos šlauneles ar sparnelius irgi pagrilinu.Žinovai vištienos mikrobangėje gaminti nepataria - mėsai užtenka, bet salmonelių neužmuša.Žodžiu, rizika.
Daržoves, ypač šaldytas, gaminu mikro režimu.Morkas su šaukštu aliejaus ištroškinu, o keptuvėj pusės stiklinės reiktų, tas pats su baklažanais.Cukinijom ar paprikai visai vandens nereikia.Apkepui vartoju mišrų režimą.
Tai tiek mano patirties.
Daržoves, ypač šaldytas, gaminu mikro režimu.Morkas su šaukštu aliejaus ištroškinu, o keptuvėj pusės stiklinės reiktų, tas pats su baklažanais.Cukinijom ar paprikai visai vandens nereikia.Apkepui vartoju mišrų režimą.
Tai tiek mano patirties.
Amalia, prašom šiek tiek plačiau
Kaip tu morkas ištroškini - inde kokiam nors?
Kokius apkepus darai mokrobengėj? Būčiau labai dėkinga už atsakymus
QUOTE(Aušrinė @ 2005 05 05, 09:44)
Amalia, prašom šiek tiek plačiau
Kaip tu morkas ištroškini - inde kokiam nors?
Kokius apkepus darai mokrobengėj? Būčiau labai dėkinga už atsakymus
Kaip tu morkas ištroškini - inde kokiam nors?
Kokius apkepus darai mokrobengėj? Būčiau labai dėkinga už atsakymus
Po to, kai man vienas plastmasinis indas "spec. mikrobangei" susiraitė - vanduo išgaravo, liko taukai, verdu tiktai induose iš karščiui atsparaus stiklo.Morkas sutarkuoju burokine tarka, užpilu kokį šaukštą aliejaus ir biškį vandens ( aplamai daržovėm imama šaukštas vandens šimtui gramų).Laikas priklauso nuo kiekio.Aš dažniausiai gaminu įvairias daržoves, tai morkas, cibulius, baklažanus kišu mikrobangėn, kopūstus, kaliaropes, kalafijorus metu puodan. Apvirus dar biškį kietus nuvarvinu, sukraunu į stiklą ir užpilu kiaušiniene su miltais (kitos daro su grietine, bet man gerbūvis labai jau ant kaulų matosi).Viršuj užbarstau kartais tarkuoto sūrio, kartais trupinukų - tuomet užmėtau kruopelėm sviesto, sumaišyto su žolėm (petražoles , česnakas, cibuiukai...).Na, apie 10 min ant 100% , jei dar skysta, laiko pridedu. Kai žinovai biškį pagąsdino, kad salmonelių mikrobangė nenugalabina, tai aš mėsą mažiau ruošiu - geriau prieš tai greitpuody išverdu, o tada virtą dedu į apkepą.
Va ir visa mano išmintis - aš pradėjau mikrobangę naudoti, nes man liepė riebalų sumažinti, o gi keptuvėje, kaip žinia, jų žymiai daugiau reikia.Žodžiu, iš reikalo. Tiesa, morkos be riebalų neišleidžia vitaminų, tai norint nenorint be aliejaus neišsiversi.
QUOTE(Shirshe @ 2003 12 21, 22:34)
Sokoladinis pyragas, kepamas mikrobanginej krosnelej
Reikia:
100 g. sokolado (geriau juodo),
1 šaukšto vandens,
100 g sviesto,
3 kiausiniu,
100 ml cukraus,
150 ml miltu,
1 a. s. kepimo milteliu,
vanilės.
Sokoladą kartu su sviestu ir vandeniu tirpinkite 2 min. esant 850 W; per ta laika mikseriu iki purumo isplakite l00 ml cukraus su 3 kiausiniais; idekite 150 ml miltu, sauksteli kepimo milteliu, truputi vaniles ir viska gerai ismaisyti. I sia tesla supilkite sviesto ir sokolado mase bei ismaisykite. Supilkitye tesla i mikrobanges inda (sita pyraga maciau kepant silikoninej formoj) ir kepkite neuzdenge dangcio 6 min esant 850 W.
Reikia:
100 g. sokolado (geriau juodo),
1 šaukšto vandens,
100 g sviesto,
3 kiausiniu,
100 ml cukraus,
150 ml miltu,
1 a. s. kepimo milteliu,
vanilės.
Sokoladą kartu su sviestu ir vandeniu tirpinkite 2 min. esant 850 W; per ta laika mikseriu iki purumo isplakite l00 ml cukraus su 3 kiausiniais; idekite 150 ml miltu, sauksteli kepimo milteliu, truputi vaniles ir viska gerai ismaisyti. I sia tesla supilkite sviesto ir sokolado mase bei ismaisykite. Supilkitye tesla i mikrobanges inda (sita pyraga maciau kepant silikoninej formoj) ir kepkite neuzdenge dangcio 6 min esant 850 W.
nu nerealiai skanu ir svarbiausia kad isejo ir man
QUOTE(Springlet @ 2004 01 18, 16:29)
KOLDUNAI
300-400 g koldunu, g.b. saldyti,
1 pomidoras,
smulkiai pjaustytas svogunas,
nedidele tarkuota morka,
2 saukstai majonezo,
tarkuoto fermentinio surio.
I inda dedame koldunus, ant ju grezineliais pjaustyta pomidora, svoguna, morka, galima ir paprika, prieskonius. Uztepame majoneza, pabarstom fermentiniu suriu.
400g koldunu gaminame 13-14 min.
300-400 g koldunu, g.b. saldyti,
1 pomidoras,
smulkiai pjaustytas svogunas,
nedidele tarkuota morka,
2 saukstai majonezo,
tarkuoto fermentinio surio.
I inda dedame koldunus, ant ju grezineliais pjaustyta pomidora, svoguna, morka, galima ir paprika, prieskonius. Uztepame majoneza, pabarstom fermentiniu suriu.
400g koldunu gaminame 13-14 min.
paskaicius recepta viskas aisku, taciau praktiskai nesigavo.koldunai buvo kaip guminiai.kokia temperatura reikia nustatyti juos gaminant?











