Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gaminti mikrobangėje?

Vaje, kokių stebuklų prisiskaičiau. Ryt išvažiuoja mano draugas, tai jam gryžimo proga iškepsiu kokį nors pyragą. Oi nešios mane tada js ant rankų (jei pyragas išeis) thumbup.gif
Atsakyti
Atkeliu į viršų AAAGNEX kad lengviau surastų biggrin.gif
Atsakyti
Niu nžn. Galiu pasidalinti įspūdžiais apie gamintus patiekalus. 1, obuolių pyragas - laaaaaaaaaaaaaabai saldus
2, kiausiniene - susisuko kaip baronka ir reikejo dar keletai min uzstatyt
Atsakyti
as kepu bulves mikrobangej ir gaunasi kaip lauze keptos ax.gif o darau taip:paimu mazadug vienodo dydzio bulves, nuplaunu ir neskustas dedu i mikrobange ir kepu ant didziausio galingumo 4 min poto isemus apverciu ir dar idedu 3 minutem.labai skanu tik gaila kad be druskos... skanaus
Atsakyti
QUOTE(almante_keturakyte @ 2005 08 04, 19:17)
as kepu bulves mikrobangej ir gaunasi kaip lauze keptos ax.gif o darau taip:paimu mazadug vienodo dydzio bulves, nuplaunu ir neskustas dedu i mikrobange ir kepu ant didziausio galingumo 4 min poto isemus apverciu ir dar idedu 3 minutem.labai skanu tik gaila kad be druskos... skanaus

labai idomus dalykas.mano vaikai megsta lauze keptas bulves.o koks tas stipriausias galingumas?pas mane 850.ar nebus per daug? g.gif
Atsakyti
Keliu šitą temą į dienos šviesą, nes pasidarė labai aktualu. Remontuojame virtuvę, tai maistą galiu pasigaminti tik mikrobanginėje. Gal dar kokių gerų receptėlių turite? blush2.gif
Atsakyti
Iškeliu temą į viršų, nes aktualu (jau metus gyvenu be normalios orkaitės) ir baisia įdomu. Be to nesinori, kad daiktas stovėtų nenaudojamas. ax.gif

QUOTE(Shirshe @ 2003 12 21, 22:34)
Sokoladinis pyragas, kepamas mikrobanginej krosnelej

Reikia:
100 g. sokolado (geriau juodo),
1 šaukšto vandens,
100 g sviesto,
3 kiausiniu,
100 ml cukraus,
150 ml miltu,
1 a. s. kepimo milteliu,
vanilės.
Sokoladą kartu su sviestu ir vandeniu tirpinkite 2 min. esant 850 W; per ta laika mikseriu iki purumo isplakite l00 ml cukraus su 3 kiausiniais; idekite 150 ml miltu, sauksteli kepimo milteliu, truputi vaniles ir viska gerai ismaisyti. I sia tesla supilkite sviesto ir sokolado mase bei ismaisykite. Supilkitye tesla i mikrobanges inda (sita pyraga maciau kepant silikoninej formoj) ir kepkite neuzdenge dangcio 6 min esant 850 W.

Ir iškarto galiu pasakyti - šitas pyragas - fantastiškas!!! thumbup.gif
Pirmą kartą valgant - neįtikėtinas įspūdis wink.gif

O nuo savęs galiu pridėti - labai puikiai gaunasi čenacho modifikacija.
Aš visus jam skirtus produktus sudedu į vieną indą sluoksniais ir troškinu ant didžiausio galingumo apie 40 min. Priklauso nuo kiekio. Tik gal dar reikia atidirbti su galingumais, nes viskas labai smarkiai užverda ir pribėga per kraštus doh.gif

Tiek įspūdžių drinks_cheers.gif žadu ir toliau eksperimentuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Čia receptas mėgstančioms rimčiau pavalgyti

Kepenėlių paštetas

1 šaukštas sviesto, 1 svogūnas, 250 gr. vištienos kepenėlių druskos, prieskonių

Svogūną susmulkiname. Į indą dedame sviestą ir svogūnus ir pakepiname 2 min, sudedame smulkiai supjaustytas kepenėles ir troškiname 5-6 min. Įdedame druskos ir prieskonių ir sugrūdame su grūstuve, gautą masę dar patroškiname 1-2 min. Tepame ant duonos ir valgome. Skanu ir šiltos ir šaltos.

Aš naudoju indą skirtą mikrobangei. Ar jūsų indas tinka mikrobangei galima lengvai patikrinti. Į indą įstatykite stiklinę vandens ir paleiskite mikrobangę pilnu galingumu 1 min. Jei indas įkaito, jis netinka mikrobangei, nes bangos lūžta pereidamos per jį. Tokiame inde niekada negausite skanių čia aprašytų koldūnų. schmoll.gif
Atsakyti
Aš mikrobangėj kepinu saulėgrąžas ir žemės riešutus.
Reikia nepamiršti pamaišyti, kad nesudegtų. 4u.gif
Atsakyti
atsiminiau kad mano mama grybus mikrobangej dziovindavo, tik vienakart pasakojo kad per ilgai uzlaike tai grybukai uzsiliepsnojo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2005 08 04, 19:17)

Žinau, kad taip galima daryti su specialiu Tuperware indu.
O kokiame inde tu kepi?
Atsakyti
gal kokių naujų patiekalų atradote gaminti mikrobangėje? g.gif
Atsakyti