Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Sovietų sąjungoje buvo gera gyventi?

QUOTE(Ašaka @ 2016 02 09, 17:12)

Man labiausiai įstrigo varnų karksėjimas po salvių. Tiesioginė transliacija, matyt, garso nesureguliavo smile.gif

Taip, tiesioginės transliacijos metu visi garsai buvo labai tikroviški, o jau įrašas patvarkytas, nes per Vremia jokio bum į duobę ir varnų nesigirdėjo. Bet man ir dabar labiausiai įsimintinas momentas liko tas garsas iš duobės. Vėliau kažkokie ekstrasensai aiškino, kad tas bum buvo pranašystė apie SSSR žlugimą. bigsmile.gif
Atsakyti
Viena kas patiko, tai kad skiepai buvo privalomi. Kartais reikia griežtos rankos.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 02 09, 18:40)
Viena kas patiko, tai kad skiepai buvo privalomi. Kartais reikia griežtos rankos.

Ir pensija moterims buvo nuo 55
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darvina: 09 vasario 2016 - 19:15
QUOTE(darvina @ 2016 02 09, 20:15)
Ir pensija  moterims buvo nuo 55

Nu cia kaip kam patinka,mano mamai 60,tai ji tikisi dirbt iki 70 biggrin.gif ,nes namuose nera ka veikt ir ji myli savo darba,jauciasi reikalinga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 02 09, 16:27)
Aš tai prisimenu kai mirė Brežnevas, jau nebe pradinukė buvau, gal kokioj 5-oj klasėj, tai koks gedulas mokykloj buvo, visus į minėjimą salėn suvarė, graudžias kalbas kalbėjo, rusų mokytoja, prisimenu, kaip verkė ...doh.gif . Niekaip nesupratau tų ašarų, namuose klausiau tėvų, tie tik susižvalgė ir nieko nepaaiškino.

mano tėtis tarnavo kariuomenėkje, kai tarnavo armijoje. Juos išrikiavo ir sriūbaujantis politrukas pranešė apie mirtį - skončalsia. rusai kareivėliai irgi verkė! na o tėtis ir keli lietuviai, pradėję kikenti, buvo perkelti į kitą batalioną toli į rytus...

QUOTE(Ašaka @ 2016 02 09, 17:12)

Man labiausiai įstrigo varnų karksėjimas po salvių. Tiesioginė transliacija, matyt, garso nesureguliavo smile.gif

aha.
Kai mirė Brežnevas, mano senelis buvo miręs prieš dvi tris savaitęs. Per vakarienę po laidotuvių įkalusi gaspadinė, paklausta, ką toliau darys, numojo ranka - taigi Amerikos balsas sako, kad Brežnevą marina, vėl laidotuvėse gaspadinavot irnesakyk.gif visi draugiškai pakikeno, o kai pranešė apie mirtį - ryte gaspadinė buvo prie durų - ar nebuvo tokių žmonių, ,kurie galėjo pranešti kam nors ne taip. Išsigandusi buvo kaip reikalas...
QUOTE(darvina @ 2016 02 09, 19:15)

o dabar 65 metų moterų neglai išvaryti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Intemora @ 2016 02 09, 19:50)
Nu cia kaip kam patinka,mano mamai 60,tai ji tikisi dirbt iki 70 biggrin.gif ,nes namuose nera ka veikt ir ji myli savo darba,jauciasi reikalinga biggrin.gif

tik jau ne mokykloje pedagogės po 70 doh.gif O nuo 55 gauti pensiją ir dar kelis metelius padirbti , visai neblogai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darvina: 09 vasario 2016 - 20:35
QUOTE(darvina @ 2016 02 09, 21:33)
tik jau ne mokykloje pedagogės po 70  doh.gif O nuo 55 gauti pensiją ir dar kelis metelius padirbti , visai neblogai  ax.gif

Tai kad ir 65 jau per daug. Mano nuomone 60-ies galėtų leist į pensiją, o jei žmogus nori tai iki 65 maksimum ir nemokant algos, nes sėdi, miega darbe, o alga eina ir dar pensija plius. Jauni žmonės tuo tarpu darbo neranda, o daug efektyviau dirbtų. Suprantu versle, čia jau verslininko reikalas laikyt jį ar ne, bet biudžetininkams jokių pensijų jei dirba ir į pensiją griežtai 65-ių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 09 vasario 2016 - 20:54
QUOTE(darvina @ 2016 02 09, 17:34)
Aš jau institute studijavau ir prisimenu, kaip liepė žiūrėti Brežnevo laidotuves per teliką, ir kaip paleido  grabą į duobę su trenksmu, mūsų bernai kaip pradėjo žvengti, vėliau komjaunimui ilgai rašė visokius paaiškinimus, nes galėjo ir išmesti ....

Šitą ir aš pamenu, kaip jį į tą duobę įtrenkė, pas mums mokykloje visur televizoriai buvo įjungti (tose klasėse, kur buvo), ir kelių klasių mokiniai į tas klases buvo sugrūsti. Vakare per Vremia tą epizodą, savaime surantama, iškirpo.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2016 02 09, 20:44)
Šitą ir aš pamenu, kaip jį į tą duobę įtrenkė, pas mums mokykloje visur televizoriai buvo įjungti (tose klasėse, kur buvo), ir kelių klasių mokiniai į tas klases buvo sugrūsti. Vakare per Vremia tą epizodą, savaime surantama, iškirpo.

aš skaitau ir niekaip nesuprantu, kaip jūs visi tą laidotuvių dieną mokykloj buvot. Pas mus laidotuvių diena buvo laisvadienis.
Atsakyti
QUOTE(suvaikejusi @ 2016 02 09, 14:45)
Tai rodo, kad buvo pakankamai daug skundiku...

sistema dirbo taip, kad skundikais paversdavo beveik visus. Vienus pamalonindami, bet tokie ir be žadamų malonių linkę savo kailį saugoti lipant ant svetimų kaulų, o kitiems grasindami kankinimais ar artimų asmenų teroru. Iš ties atlaikyti fizinį, psichologinį, moralinį terorą ir išlikti žmogumi iki galo gali tik ypatingoji mažuma. Ne veltui tai buvo vadinama blogio imperija, geresnieji žūdavo greičiau.

QUOTE(hi (: @ 2016 02 09, 17:03)
O Kalanta pasirodo buvo nušviestas kaip pralošęs kažkokias lažybas pijokėlis ir tiesiog turėjęs tą padaryti, parėkauti. Tsakant - a la sumanipuliuotas reikalas, jokių ten kilnių jausmų. Vos neišvirtau kai neseniai iki šiol tuom rimtai tikinčią moterį sutikau.
Sutuoktinis pažįsta tuomet gydymo įstaigoje, į kurią buvo atvežtas R.K. dirbusią moterį. Pasakoja, kad atvežė gyvą. Ji dar perklausė "Vaikeli, kodėl". Šis atsakė, kad neklausinėtų, kad neturėtų bėdos...

Įdomi laida neseniai buvo apie Kalantą. Visi nors kiek dalyvavę žiauriai nukentėjo, visi buvo identifikuoti, morališkai nuosekliai žlugdomi ir iki šiol nėra atgavę ramybės, visus iki šiol kamuoja sunkios pasekmės, jie jaučiasi nesuprasti, vieniši.

QUOTE(darvina @ 2016 02 09, 19:15)

Gyvenimo trukmė vis ilgėja, tai logiškas žingsnis prailginti darbingą amžių.
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2016 02 09, 21:33)
tik jau ne mokykloje pedagogės po 70  doh.gif O nuo 55 gauti pensiją ir dar kelis metelius padirbti , visai neblogai  ax.gif

žiūrint, koks darbas ir kokia sveikata. Sunkesnį darbą dirbę moterys ir 60 nesulaukę būna be sveikatos ir be didelio darbinio entuziazmo... O jei dar lieka be darbo pvz., 62, tai išvis...
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 02 08, 14:05)
Nutįsdavo, kai ko nors "išmesdavo". Įsivaizduoji kas dabar būtų jei tik tiek parduotuvių būtų biggrin.gif  ax.gif

pasakojo anyta, kaip nuvažiavus į Palangą ne prie jūros ėjo, o eilėse stovėjo. Dabar kai pagalvoji, tai doh.gif o tada nei jūra, nei poilsis nerūpėjo, tik deficitai...

Kai mes su šeima prie jūros vaikystėje važiuodavom, tai tokių dalykų nepamenu. Tik kad daug pajūriu ir pušynais vaikščiojom wub.gif

Atsakyti