Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO (primal) mityba

QUOTE(Nidulia @ 2016 08 03, 23:02)
Per 3 metus paleo issprendziau labai daug sveikatos problemu, bet keli dalykai liko - iki siol riebaluojasi kakta ir auga bangoiti ranku nagai. Bet tai niekai, palyginus su tai, kokias sveikatos problemas as nugalejau:smile.gif

man tas pats- is viso nesu patenkinta savo nagais paskutiniu metu, jie auga gerai - bet vsi kazkokei kreivi , banguoti, nagu plokste negrazi, tu tokiu nesamoniu aplink naga yra.. nors niekada problemu su jais neturiu.
o del odos- ji visiskai pasikeite......pasidare jautri ir sausa(buvo riebi)

vasara buvau pastebejus kad mano plaukai nesiriebaluoja taip greitai- antra diena ir atrodo graziai. bet vel kazko pradejo..

o kita beda kuri ir anksciau budavo- bet sia vasara ypac kamuoja- tai neraminiu koju sindromas. jau atsigulus i lova kojos vis trukdo uzmigt. atrodo vis nepatogu, vis maudzia jas. butina pakratyt, perdet kitur.. net sugelia toks ispudis. na supranta..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 05 rugpjūčio 2016 - 09:25
Apie autoimuninį tiroiditą
http://www.zintis.lt...unini-tiroidita
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2016 08 05, 09:32)
Na taip...

Ačiū, Voresta už bet kokią informaciją, o čia dar taip išsamiai.
Gliukomatį turime, nes vyras serga I tipo cukralige (leidžiasi insuliną) jau 19 metų, gimus vyresnėliui susirgo.
Reikės būtinai pamatuoti sūnui pavalgius po 1 ir po 2 valandų.
O kaip tą katabolinį disbalansą mažinti, kokius riebalus labiau vartoti ir apskritai, gal kažką reikėtų pavartoti, kas labiau padėtų?
Atsakyti
Gal dar kokie požymiai reiškiasi?
http://www.zintis.lt...veika-gyvensena

Attiko 3 is penkiu, ypac 4 unsure.gif

Zinau, kad daug sneketa, bet viskas po truputi, noretus kazkaip tureti vienoj vietoj kokius pagrindinius maisto produktus ir kokiu reibalus reikia vartoti ir kokiu negalima su tokiu disbalansu.
Atsakyti
QUOTE(Adera777 @ 2016 08 05, 10:48)
O kaip tą katabolinį disbalansą mažinti, kokius riebalus labiau vartoti ir apskritai, gal kažką reikėtų pavartoti, kas labiau padėtų?

Man taip pat tas klausimas aktualus ax.gif skaitau daug, bet viskas painiojasi lotuliukas.gif
Kas galima katabolininkui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2016 08 05, 12:48)
Man taip pat tas klausimas aktualus ax.gif  skaitau daug, bet viskas painiojasi  lotuliukas.gif 

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Adera777 @ 2016 08 05, 10:48)

1) nereikia maišyt ketogeninio (glikemijos sutrikimo) su kataboliniu (energijos gamybos sutrikimu) disbalansų. Tas pH indeksas rodo gliuko-keto, šarmų- rūgščių pusiausvyrų padėtį.
2)Teisingesnis klausimas būtų- ką išmest, o ne ką pridėt papildomai . Nepadarius vieno, kažko pridėjimas nieko daug nepakeis. Tačiau vaikų per daug kontroliuot neišeina- jie jau dideli ir patys turi nuspręsti kada sustot, ką pasirinkt. Galima tik pamėtėt informacijos. Gal skaitys, o gal ir ne.

Zinau, kad daug sneketa, bet viskas po truputi, noretus kazkaip tureti vienoj vietoj kokius pagrindinius maisto produktus ir kokiu reibalus reikia vartoti ir kokiu negalima su tokiu disbalansu.

QUOTE(Puk @ 2016 08 05, 12:48)
Man taip pat tas klausimas aktualus ax.gif  skaitau daug, bet viskas painiojasi  lotuliukas.gif 

Niekas nedega, po truputį ir išsiaiškinsit. mirksiukas.gif Laiko turit, ligos į kampą nespraudžia. Man irgi iš pradžių painiojosi smarkiai . Ateis laikas- išsipainios biggrin.gif Yra https://www.facebook...tis.lt/?fref=ts . Skaičiau, netrukus bus vasaros seminarai Kaune ir Vilniuje. Kitais metais turėtų pasirodyt Roko knyga. Mokykitės.
SM pratupėjau ilgai, užvedžiau ant tų- metabolizmo- dalykų, bet nesiruošiu tupėt toliau ir jus "ganyti". Jūsų sveikata- jūsų reikalas. Jei ji jums nėr prioritetinis dalykas- tai man- juo labiau.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2016 08 05, 17:48)
nereikia maišyt ketogeninio (glikemijos sutrikimo) su kataboliniu (energijos gamybos sutrikimu) disbalansų. Tas pH indeksas rodo gliuko-keto, šarmų- rūgščių pusiausvyrų padėtį.

Kaip gerai, kad paaiskinot. Pagal mano turima tokia lentele gunasi ketogeninis nukrypimas kartu su katabolimniu eina i ta pacia puse, o gliukogeninis su anaerobiniu. Ar teisingai? Ar gali buti gliukogeninis anaerobinis nukrypimas?
Labai aciu, jei atsakysite smile.gif
Atsakyti
Labas visom!v Kaipd ziugu kad cia vel sujudimas smile.gif))) rieskia ne visbien smile.gif))
Voresta smagu matyti kad nepaleidzia ir itariu paklydusiu duseliu dar atveda, kaip kad mane kadaise wink.gif

Priminkit man prasau, pamokykit ka mesti kai organizmas juodai uzrugstejes? Nusipirkau as ph juosteliu ir ka - rustuma. Tai dabar biski pasimeciau, nes nenoriu zoliaede patapt. Tai man su darzovem sarminem ir rugstinem viskas aisku, bet tai kaip del mesos, kuris riebaliukas geriau? kiausiniai?
Atsakyti
Medicina tikrina gliukozės kiekį iš ryto, nevalgius,  kai jau perteklinė gliukozė pašalinta su šlapimu,išplauta,  o reikia pasižiūrėt kas vyksta  1 val,  2 val po valgio,  ypač kai prisivalgo saldumynų ar krakmolo- jei tie parodymai nenormalūs,  tada jau ir sūnus kitaip ims žiūrėt.

Praejus 1 valandai po pietu buvo 5.8 cukraus kiekis, bet pietus buvo kaip ir teisingi: trumpai virtas kumpis su riebaliuku ir salotu lapai su pamidorais ir grietine. Reikes pastebeti po kokiu krakmolingu pavalgymu ar pan.
Suprantu, Voresta, kad reikia jiems daug ko atsisakyti, pati taip darau, o jie neklauso, kaip ir Nidulia minejo, kai didesni, buna slapcia ka nors nusiperka.

P.S. sveikos visos, merginos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adera777: 05 rugpjūčio 2016 - 21:08
QUOTE(tytuka @ 2016 08 05, 21:03)
Kaip gerai, kad paaiskinot. Pagal mano turima tokia lentele gunasi ketogeninis nukrypimas kartu su katabolimniu eina i ta pacia puse, o gliukogeninis su anaerobiniu. Ar teisingai? Ar gali buti gliukogeninis anaerobinis nukrypimas?
Labai aciu, jei atsakysite  smile.gif

Ketogeninis dažnai būna + katabolinis tačiau gali būt ir ketogeninis +anabolinis/anaerobinis variantai

GLIKEMIJOS SUTRIKIMAI
Dauguma organizmo ląstelių, energijai gaminti naudoja tiek riebalus, tiek ir angliavandenius. Gliukogeninis ir ketogeninis disbalansai susiję su glikemija, t.y. su gliukozės ir insulino koncentracijos kraujyje pusiausvyra, ir su lipidų koncentracijos kraujyje pakitimais. Kartu tai susiję su energijos gamyba ląstelėse ir su organizmo autoreguliacija. Taigi glikemija sieja ląstelinį ir sisteminį lygius.
Gliukogeninis disbalansas

Gliukogeninio disbalanso atveju energijai gaminti ląstelėse išnaudojami daugiausia angliavandeniai, todėl gliukozės koncentracija kraujyje yra labai nepastovi ir dažnai krenta labai žemai, kartu nepakankamai išnaudojami riebalai ir lipidų koncentracija kraujyje yra padidėjusi. Dėl gliukozės koncentracijos kraujyje svyravimų, smegenys ir nervų sistema yra maitinamos netolygiai ir sutrinka neurocheminė pusiausvyra. Dėl žemos gliukozės koncentracijos kraujyje dažnai norisi valgyti ir pasisotinama tik krakmolingu arba saldžiu maistu. Angliavandenių perteklius mityboje skatina organizmą versti juos riebalais, ir kadangi riebalų deginimas yra neefektyvus, jie organizmo yra kaupiami. Dėl neefektyvios energijos gamybos kraujas rūgštėja, o organizmas, bandydamas kompensuoti, sujungia kitas sistemas. Toks kraujo sudėties ir nervinės veiklos sutrikimas, kartu ir organizmo bandymas visą tai kompensuoti sukelia šiuos simptomus:

• energijos trūkumas
• fizinis ir ypač protinis nuovargis
• dažni gliukozės koncentracijos kraujyje svyravimai
• depresija
• nerimas
• tulžies problemos
• negilus kvėpavimas, dusimas
• aukšta cholesterolio koncentracija kraujyje
• nekontroliuojamas viršsvoris

Gliukogeniniam disbalansui nevaldomai didėjant išsivysto reakcinė hipoglikemija arba kažkuris iš energijos gamybos disbalansų.

Ketogeninis disbalansas

Ketogeninio disbalanso atveju energijai gaminti išnaudojami daugiausia riebalai, todėl gliukozės koncentracija kraujyje yra linkusi būti aukšta. Kadangi deginami daugiausia riebalai, tai jiems pernešti į kitus audinius pakeliama lipidų koncentracija kraujyje. Dėl nuolat padidėjusios gliukozės koncentracijos kraujyje, bet koks jos kritimas yra stipriai juntamas ir sukelia neurocheminius sutrikimus. Dėl to, kad sunkiai deginami angliavandeniai, riebalai deginami ne iki galo – susidaro nuodingi ketonai. Kartu su auktšta gliukozės koncentracija, ketonai pažeidžia audinius. Tam dalinai kompensuoti kraujas šarmėja. Su maistu patekę angliavandeniai nėra panaudojami energijai gaminti, bet verčiami riebalais ir nusėda audiniuose. Jei asmuo nenaudoja daug energijos (nesportuoja, nepatiria streso, persivalgo), tai riebalai kaupiasi organizme, jei sportuoja, patiria stresą arba valgo saikingai, toks žmogus yra liesas. Kraujo sudėties ir nervinės veiklos sutrikimai, kartu ir organizmo bandymas visą tai kompensuoti sukelia šiuos simptomus:

• energijos trūkumas
• fizinis ir ypač protinis nuovargis
• dažnai aukšta gliukozės koncentracija kraujyje
• depresija
• nerimas
• tulžies problemos
• negilus kvėpavimas
• viršsvoris arba per mažas svoris
• maža raumenų masė
• aukštas kraujospūdis arba širdies ir kraujagyslių ligos

Ketogeniniam disbalansui nevaldomai didėjant išsivysto II tipo diabetas arba kažkuris iš energijos gamybos disbalansų.

QUOTE(-sky- @ 2016 08 05, 21:08)
Labas visom!v Kaipd ziugu kad cia vel sujudimas smile.gif))) rieskia ne visbien smile.gif))
Voresta smagu matyti kad nepaleidzia ir itariu paklydusiu duseliu dar atveda, kaip kad mane kadaise wink.gif

Priminkit man prasau, pamokykit ka mesti kai organizmas juodai uzrugstejes? Nusipirkau as ph juosteliu ir ka - rustuma. Tai dabar biski pasimeciau, nes nenoriu zoliaede patapt. Tai man su darzovem sarminem ir rugstinem viskas aisku, bet tai kaip del mesos, kuris riebaliukas geriau? kiausiniai?

Smagu matyti kad neišklydai iš to kelio, kurį kažkada parodžiau. mirksiukas.gif

Dėl to rūgštėjimo- pasakok, kuris čia galas tau taip užrūgštėjo biggrin.gif - ką matavai ir kada.
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2016 08 05, 21:08)
Nusipirkau as ph juosteliu ...

Sky, kur pirkai juosteles ir kiek maždaug kainavo? Ačiū smile.gif
Atsakyti