Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO (primal) mityba

QUOTE(Adera777 @ 2016 08 04, 08:45)
Sveikos visos, mielosios, smagu, kad suaktyvėjo tema. Aišku aš turiu ką veikti, jau 10-toje Paleo temoje, bet to pradėjau skaityti "Visavertė mityba 30 dienų" (Hartwig'ų).

Šio metu vienas iš didžiausių mano rūpesčių, tai mano vaikų mityba - sveikata, o tiksliau sakant jie labai liesi, aš manau katabolikai. Aišku ir aš vaikystėje buvau liesa, ir vyras. Bet esmė tame, kad vyresnėlis (19 metų) neturi jėgų, užeina silpnumai, prieš pora metų gulėjo ligoninėje, buvo blogi kraujo tyrimai, bet nieko nerado. Nors sportuoja nuo pirmos klasės ir fizinis pasirengimas geras. Jis gali valgyti n kartų (taip ir daro), bet kaip ir skaičiau kažkur (lyg HS) kuo daugiau valgo, tuo labiau liesėja, jam greitai "sudega". Aš manau, kad membranos per daug pralaidžios. Nežinau ar aš teisi. Bandau drausti visokius užkandžiavimus, bet apsisukę vėl ko nors sukremta ("ačiū" vyrui, kad priperka šudukų, nebeturiu jėgų dėl to bartis). Voresta, kreipiuosi į tave patarimo, nes atsimenu tavo vyrui taip pat buvo. Žinoma ir į kitas merginas kreipiuosi, gal gali kažką patarti dėl sureguliavimo. Be to baiminuosi dėl sūnelių dar ir dėl to, kad mano broliukas ir tėvelis mirė nuo vėžio  verysad.gif

tai paimk ir paskaičiuok Tiriamojo asmens paprašoma atsisėsti. Tada jo paprašoma „giliai įkvėpti ir nekvėpuoti kiek įmanoma ilgiau“. Rezultatas užrašomas sekundėmis.(pvz. 60 sek.) Taip pat užrašomas kvėpavimo dažnumas.(pvz 16 kartų/min). pH indekso formulė yra kvėpavimo dažnumas-(kvėpavimo sulaikymas/5). Taigi, jei kvėpavimo greitis yra 16, o kvėpavimo sulaikymas 60, mes gauname 16-(60/5) = 16-12 = 4. Tai yra pH indeksas (jis tiesiogiai neatitinka pH, tačiau šį indeksą jūs lengvai galite apskaičiuoti ir jis suteikia tikslią informaciją apie kraujo rūgščių-šarmų pusiausvyrą). Normalus pH indeksas yra 7, pH indeksas didesnis už 7 bus rūgšties pusėje. pH indeksas mažesnis už 7 yra šarminis. Ketogeninis asmuo dažnai turės indeksą žemesnį už nulį .

Juk ne sykį, skaitydama senesnes temas matei tą skaičiavimą- tai ko iki šiol to nesudėtingo dalyko nepamėginai?
Tik prieš skaičiuojant, jam nereik pateikt info, kad nesistengų "pagerint" parametrų jei tas pH smarkiai nukrypęs, tai ir bus pradžia už ko užsikabint. Poodinių riebalų beveik nėra?

O didelis sportas tikrai nėra sveikata, jei ką.

Apie ta liesėjimą/storėjimą rašo ČIA žinau, kad ne iškart užsifiksuoja. mirksiukas.gif

vaje, ir vėl aš su savo metabolizmais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2016 08 04, 09:37)
tai paimk ir paskaičiuok ...
...vaje, ir vėl aš su savo metabolizmais  blush2.gif

Sau skaičiavau, buvo 0 ir dabar ir prieš savaitę, reikės būtinai paskaičiuoti ir jiems (dar šiandien). Riebaliuko, kaip ir rašei - nerasta pas jį, praktiškai kaulai, raumenukai ir skura (be je visi trys tokie). Dabar sportas sumažintas, bet savo malonumui ir tai užtenka, tai krepšinio, tai teniso pažaidžia, tai su dviračiu pralekia. Porcijas stengiuosi didesnes, kuo daugiau daržovių ir mėsos stengiuosi per delną (vyresnėliui per du jo delnus), nes žinau, kad aktyvūs ir išeikvoja energiją.
Ačiū, Voresta, 4u.gif rašyk, tuo tik geriau thumbup.gif , nes reikia, merginos jūsų palaikymo, patarimų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adera777: 04 rugpjūčio 2016 - 09:10
QUOTE(Adera777 @ 2016 08 04, 09:08)
Sau skaičiavau, buvo 0 ir dabar ir prieš savaitę, reikės būtinai paskaičiuoti ir jiems (dar šiandien). Riebaliuko, kaip ir rašei - nerasta pas jį, praktiškai kaulai, raumenukai ir skura (be je visi trys tokie). Dabar sportas sumažintas, bet savo malonumui ir tai užtenka, tai krepšinio, tai teniso pažaidžia, tai su dviračiu pralekia. Porcijas stengiuosi didesnes, kuo daugiau daržovių ir mėsos stengiuosi per delną (vyresnėliui per du jo delnus), nes žinau, kad aktyvūs ir išeikvoja energiją. 
Ačiū, Voresta,  4u.gif rašyk, tuo tik geriau  thumbup.gif , nes reikia, merginos jūsų palaikymo, patarimų  mirksiukas.gif

O riebaliukus ar valgo? Energija is baltymo nieko gero, is riebalo, ar angliavandeniu turi buti.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2016 08 04, 10:17)
O riebaliukus ar valgo? Energija is baltymo nieko gero, is riebalo, ar angliavandeniu turi buti.

Kepu ant taukų, į troškinius ir sviesto, grietinės (žinoma be krakmolo) pridedu, apie kokoso aliejų jiems aiškinau, kad labai sveika, tai vidurinėlis (14 m.) į cikorijos kavą įsideda kokosų al. Lašinių nuperku, bet labiau šoninę valgo, lašinių sunkiau įduoti. Žinau, kad riebalų reikia. Bet ne visada klauso doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adera777: 04 rugpjūčio 2016 - 09:33
Voresta, sveika 4u.gif
Buk gera, kalbek kuo daugiau apie metabolizmus biggrin.gif

Gal kuri mergina pamenat, kokie pratimai fiziniai ir kvepavimo skatina anaboline bukle? fiziniai , kiek pamenu- jegos pratimai, grudinimasis saltu vandeniu ir siaip, pasipurtymai trumpi. O kvepavimo kokie yra pratimai?
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2016 08 04, 09:17)

Kaip suprast energija iš baltymo nieko gero? energija yra energija, o baltymas tikrai reikalingas, ir atsistatymui organizmo, ir po sporto, ir šiaip, kai toks maisto "deginimas", tai, ir raumenys sudega greit. O jei jų nebus, tai iš kur tas aminorūgštis imti? Suprantu, kad neturėjai omeny, kad baltymo nereik, bet nuskambėt gali ir taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2016 08 04, 13:14)
Kaip suprast energija iš baltymo nieko gero? energija yra energija, o baltymas tikrai reikalingas, ir atsistatymui organizmo, ir po sporto, ir šiaip, kai toks maisto "deginimas", tai, ir raumenys sudega greit. O jei jų nebus, tai iš kur tas aminorūgštis imti? Suprantu, kad neturėjai omeny, kad baltymo nereik, bet nuskambėt gali ir taip smile.gif

Baltymas labai reikalingas, bet negerai, kai sumazinus angliavandeniu ir nedidinant riebalu, energija gaminama is baltymo. Tai sudetingas procesas, tada ir nyksta raumenis ir kepenis apkraunamos papildomai, o dar toksinu kiek issiskiria. Baltymas reikalingas plastinems, strukturinems, transportinems, apsauginems, fermentinems, genetinems funkcijoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 04 rugpjūčio 2016 - 14:45
Vakar išmatavau savo brangiųjų kvėpavimo parametrus, kaip ir galvojau, nukrypimai tikrai yra: vyresnėlis (19m.) -8, vidurinėlis (13,5 m.) -6, mažylis (10 m.) -7.
Mažieji gerai jaučiasi, bent kiek matau, energingi, o vyriausiajam nėra jėgų, svaigimas, nerimas, kartais tirpsta galūnės, sunkoka įkvėpti orą, dabar dar pasakė, kad ir seilių trūkumas kažkoks. Užvakar naktį buvo nubudęs 2 val. nakties, sakė negera buvo, vyras pamatavo cukrų (nes visko prisigalvoji žmogus) buvo 5,5 (tai kaip ir norma).

Į polikliniką tikrai neitų, nes esam buvę su dar blogesne situacija ir į ligonę atsigulę (prie 2,5 m.) bet nieko nerado, manau nelabai ir ieškojo priežasties. Dar vaikų gydytoja buvo susirūpinusi, darė elementariausius tyrimus, kokius galima padaryti poliklinikoje, o ligoninėje - nieko.
Atsakyti
Adera, o nenorite pasidaryti metabolizmo tyrimus, kazkaip neramu del tokiu simptomu unsure.gif

O kol issirosem, pasikeite tyrimu kainos unsure.gif http://www.zintis.lt.../auksine-pakopa
Atsakyti
Apie tyrimą ir aš galvojau, bet nepasiduoda laikytis griežtų nurodymų, pasiruošimo tyrimui, nebent jei jau visai riesta liktų (neduok Dieve). Planavau visiems keturiems kada užsisakyti, sau ir vaikams, nes vyras tai kategoriškas, užsispyręs (nebegadinu sau nervų tuo klausimu). Bet dabar ir kaina kokia nedraugiška liko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Adera777 @ 2016 08 05, 08:24)
Vakar išmatavau savo brangiųjų kvėpavimo parametrus, kaip ir galvojau, nukrypimai tikrai yra: vyresnėlis (19m.) -8, vidurinėlis (13,5 m.) -6, mažylis (10 m.) -7.
Mažieji gerai jaučiasi, bent kiek matau, energingi, o vyriausiajam nėra jėgų, svaigimas, nerimas, kartais tirpsta galūnės, sunkoka įkvėpti orą, dabar dar pasakė, kad ir seilių trūkumas kažkoks. Užvakar naktį buvo nubudęs 2 val. nakties, sakė negera buvo, vyras pamatavo cukrų (nes visko prisigalvoji žmogus) buvo 5,5 (tai kaip ir norma).

Į polikliniką tikrai neitų, nes esam buvę su dar blogesne situacija ir į ligonę atsigulę (prie 2,5 m.) bet nieko nerado, manau nelabai ir ieškojo priežasties. Dar vaikų gydytoja buvo susirūpinusi, darė elementariausius tyrimus, kokius galima padaryti poliklinikoje, o ligoninėje - nieko.

Na taip, visi ketogenikai- ir tas skanusis kokosų aliejus tą nukrypimą tik didina- stumia pusiausvyrą dar labiau į ketogeninę pusę.
Seilių trūkumas rodytų dehitratataciją. Jei žmogui išsivystęs atsparumas insulinui gliukozė kyla kraujyje, tai vanduo naudojamas jai išplaut per šlapimą- mano vyras gėrė labai didelius kiekius vandens, jo puodukas buvo puslitrinis ir dažnai jų reikdavo dviejų iš kart. Bėda kad dar uogienės įsidėdavo doh.gif į tą vandenį. Pakeitus mitybą vandens poreikis dingo .
Jei dehitratacija- sekantis žingsnis žiūrėt šlapimą, šlapimas ryškios spalvos, kartu šalinami elektrolitai- didelio tankio, plakant labai suputojantis, puta neprasiskiria ilgai. Jei pašalinami elektrolitai, gali būt žemas spaudimas. Galima pasižiūrėt kaip orientyrą kalio kiekį kraujyje, taip pat glikuotą hemoglobiną. Medicina tikrina gliukozės kiekį iš ryto, nevalgius, kai jau perteklinė gliukozė pašalinta su šlapimu,išplauta, o reikia pasižiūrėt kas vyksta 1 val, 2 val po valgio, ypač kai prisivalgo saldumynų ar krakmolo- jei tie parodymai nenormalūs, tada jau ir sūnus kitaip ims žiūrėt. (Tiesa- o iš kur namuos gliukomatis ?)

Gal dar kokie požymiai reiškiasi?
http://www.zintis.lt...veika-gyvensena
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2016 08 03, 18:21)
aciuks.gif

Jei kam įdomu, tai pas mane viskas gerai- laikausi sezoniškumo,  svyruoju tarp 70-75, svorio priaugu rudeniop (uogos, šiek tiek vaisių  tikrai tam  padeda) kaip ir priklauso,  pavasariop pametu. Kaip pagyvenusiai moteriškei- pats tas.  Krakmolo ir toliau nevartojam, ir niekas šeimoj jo nepasigenda. Jokių problemų su sveikata neprigyvenau. Pas daktarus vis dar nereik.
  Taigi, gyvenu atsipūtus  yahoo.gif

dziugu girdet, kai nepasirodei- vienu metu jau neprimaut pradejau unsure.gif
Atsakyti