Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 29

Dar klausimėlis 4u.gif
Kaip sprendžiate L formos virtuvėje viršutinę spintelė kampe? Klausiimas kaip išlaikyt apatinių ir viršutinių vertikalią simetriją, ką darot kampe su tuo 25-30 cm 'likučiu"? Atsidaromos per kampą spintelės nenoriu sad.gif
Atsakyti
Gal teko trumpinti dujų vamzdį ? Atsidūriau akligatvy, nes dujos nusiplauna nuo šito reikalo nurodydamos įmonių sąrašą, kurios alia atlieka šiuos darbus, o apskambinus visas tas įmones niekas neužsiima tokiu darbu, nes visi turi didelių darbų, čia per paprasta ir pan. doh.gif Išsiaiškinau tik tiek, kad nereikia projekto. Žodžiu nėra meistro tokiam paprastam darbui. Turbūt skambinsiu į dujas arba į avarinę ir sakysiu, kad pati pjausiu, tada gal sureaguos. rolleyes.gif
O gal turite ką parekomenduot, jums dariusių ar pažįstamų dujininkų? Veiksmas Kaune.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2016 02 27, 21:41)
Pasidalunkit patirtim kur laikote puodelius? Stalciuje? Jei tai tai kaip? Netururiy dziovykles. Man patiktu lentynoj bet tada vaikai nepasieks noreciau kad jie butu savarankiski. O jai stalciuj tai jie islakstys darinejant...

Stalciuje, patiestas kilimelis, kad neslystu + dziovyklele yra (del vaiku ja idejus, nes jie kartais ir slapius puodelius ideda) 4u.gif Kadangi neturiu nei vienos pakabinamos spinteles, tai viskas stalciuose smile.gif

Buitine technika - 3650 EU: Saldytuvas, saldiklis -(Siemens), orkaite 2in1 su pirolize, kaitlente -(Bosch), indaplove, skalbykle, dziovykle- (Electrolux)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 01 kovo 2016 - 09:25
QUOTE(krama @ 2016 02 29, 16:50)
Niekas nepatarsit...?  unsure.gif

Mes irgi planuojames virtuve is ikejos pirktis. Taip pat nusiziurejau blizgius, baltus Ringhult fasadus. Deja medinio stalvirsio ilgio is ikejos neuztenka, tai sakysiuos LMDP is kazkur kitur. Noriu medzio fakturos, kad nesipjautu spalva su laminatu ir durim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2016 02 29, 16:42)
Nežinau, ar apie tą pačią kalbate, bet aš dariausi virtuvę su Ringhult balta blizgia fasadine plokšte. Virtuvei dabar pusantrų metų, jokių trūkumų nepastebėjau, nuvalai, ir kaip nauja, nieks nebarška, net ekonominiai Ikea mechanizmai biggrin.gif

Šitą temą tyliai seku jau turbūt treti metai, pasisėmiau minčių, kai rengiau savo virtuvėlę, ačiū visoms, kurios dalinatės patirtimi ir patarimais  4u.gif

Savo šedevro taip ir neįkėliau parodyti, kažkaip susikuklinau, kadangi mano virtuvė maža, neprabangi ir dėl butuko išplanavimo ir mažo ploto tokia, sakykim, nestandartinė. Bet jei kam bus įdomu - ikelsiu smile.gif

4u.gif tikrai ikelkit foto labai smalsu. Ir kaina labai domina as sioj temoj semiuosi ziniu, planuoju naujai rengtis virtuve reikia visko tiek baldu tiek technikos.
Bet mano virtuve nedidele tik palei viena siena svetaineje, nes tas kambarys kuriame dabar yra tikroji virtuve turi virsti vaiku kambariu. Gyvename bute taigu vietos labai minimaliai yra ... doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2016 03 01, 15:36)
4u.gif tikrai ikelkit foto labai smalsu. Ir kaina labai domina as  sioj temoj semiuosi ziniu, planuoju naujai rengtis virtuve reikia visko tiek baldu tiek technikos.
Bet mano virtuve nedidele tik palei viena siena svetaineje, nes tas kambarys kuriame dabar yra tikroji virtuve turi virsti vaiku kambariu. Gyvename bute taigu vietos labai minimaliai yra ... doh.gif  blush2.gif

O mes miegamaji perdarem i vaiku kambari, o vietoj virtuves pasidarysim nedideli miegamaji smile.gif
Virtuve taip pat keliaus i svetaine, prie galines sienos lotuliukas.gif
Talpinsim viska i 18 kvadratu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuzzyy: 01 kovo 2016 - 18:00
issirinkau orkaite su pirolize ir garu funkcija, visa buituine bus elektrolux, tokiu atveju sutaupau beveik puse pinigu, kuriuos investuosiu i plokste smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2016 03 01, 09:13)
Stalciuje, patiestas kilimelis, kad neslystu + dziovyklele yra (del vaiku ja idejus, nes jie kartais ir slapius puodelius ideda) 4u.gif Kadangi neturiu nei vienos pakabinamos spinteles, tai viskas stalciuose  smile.gif

Gal galetumet nufotkinti sita stalciaus vidu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2016 03 02, 07:57)
issirinkau orkaite su pirolize ir garu funkcija, visa buituine bus elektrolux, tokiu atveju sutaupau beveik puse pinigu, kuriuos investuosiu i plokste smile.gif  smile.gif

thumbup.gif orkaitės geras pasirinkimas. Kaitlentę, jei bus indukcinė, pažiūrėkit filmukų youtube pagal numerį. Jos byzia kaisdamos, vieną elektrolux pažiūrėjau, tai praėjo noras pirkti smile.gif Mano boschas taip pat truputį triukšmauja, kai didžiausią galingumą nustatau
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2016 03 02, 10:42)
thumbup.gif  orkaitės geras pasirinkimas. Kaitlentę, jei bus indukcinė, pažiūrėkit filmukų youtube pagal numerį. Jos byzia kaisdamos, vieną elektrolux pažiūrėjau, tai praėjo noras pirkti smile.gif Mano boschas taip pat truputį triukšmauja, kai didžiausią galingumą nustatau

Ačiū už pastebėjimą, net nebūčiau apie tai pagalvojusi doh.gif

Čia truputis akims paganyti, gal idėjos patiks ax.gif
Atsakyti
Prisiruošiau prisėsti ir aprašyt savo virtuvės (tiksliau, viso buto...) transformacijas.

Pradėsiu nuo to, kad apsigyvenome pusrūsy, patalpos įformintos kaip negyvenamos, tad buvo du 'kambariai', ir dvi mini kamurkytės, vienoj wc, kitoje - kriauklė. Į visus niuansus (per visur einančius vamzdžius, palubėj pakabintus radiatorius ir pan.) nesiplėsiu, čia reiktų į kitą temą eit, bet faktas, kad jokios virtuvės nebuvo.

Patalpų planas toks:
user posted image

Viską perplanavau taip, kad gautųsi virtuvėlė nedidelė, miegamasis, lova vaikui ir wc su dušu. Bendras planas pasidarė toks (tik aukštyn kojom lyginant su viršuj esančiu, šiame langai ir įėjimas paveiksliuko apačioj išeina):
user posted image

Išdėstymas liko tas pats, tik kai kurių baldų nėra arba jie truputį kitokie. Iki šiol niekaip nepabaigiu įsirengt.... rolleyes.gif

Kadangi daug visokių nestandartinių užkaborių, plotas mažas (bendras 37kv.m.), užklausėm kelių baldininkų dėl visų baldų projektavimo. Konkrečiai už virtuvės baldus (plane pažymėti 6) vieni paskaičiavo beveik 7000 Lt, kiti - 6500 Lt. Kadangi buto perplanavimas kainavo tikrai daug, nusprendžiau pabandyt virtuvę pasiprojektuot su IKEA programėlę, ir visai neblogai man ji pasirodė 'ant popieriaus' smile.gif Praktiškai nepraradau vietos panaudojimo prasme (max. 10cm), o kaina gavosi - tikslios sumos nepamenu - bet maždaug dukart pigiau, nei pagal užsakymą. Jei kažkur dar rasiu pirkimo čekį, galėsiu patikslint, jei kam būtų aktualu.

Žinoma, mechanizmai pas mane ne Blum, neprabangi plokštė, stalviršis ir kriauklė.... Bet, kaip ir minėjau, pusantrų metų gyvenu su šia virtuve, ir - tfu tfu tfu - kol kas nieks nekliba, nelūžinėja, atrodo visai gražiai. Be to, kadangi ateity planuoju butą išnuomoti, nesinori dėti labai brangių baldų ir įrangos.

Taigi, virtuvė iš IKEA be prietaisų kainavo apie 3000lt - baldai, mechanizmai, kranas, kriauklė, įdėkliukai stalčiam, pakabinama lentynėlė ir kt. smulkmenos.
Iš įrangos pirkau įmontuojamą šaldytuvą Elektrolux (apie 1200lt), indaplovę Bosch (su akcija apie 900-1000lt, super kokybė, labai patenkinta), indukcinė kaitlentė Schlosser (apie 1000lt), orkaitė taip pat Schlosser (apie 800lt).

Gartraukis, kaip matot, dar laukia savo eilės biggrin.gif Kadangi kaitlentė prie lango, didelės bėdos nėra.

Kuom patenkinta:
- kriauklė ir kranas thumbup.gif Žiauriai patogu ta gili didelė kriauklė, o aukštas baltas kranas turbūt mano geriausias pasirinkimas ever biggrin.gif Labai lengva palaikyti švarą.
- stalčiai su vidiniais stalčiukais. Lengviau išdėstyt daiktus pagal paskirtį.
- stalčius po orkaite. Tiesiog patogu.
- stalviršis - neatrodo labai 'dišovas' (nors svajojau apie ažuolinį, bet nesugebėčiau jo išlaikyt pradinės būklės), atsparus, lengvai valomas.
- blizgūs fasadai - dėl jų labai abejojau, kaip ir dėl baltos spalvos, bet veltui. Valyt labai lengva, ir geriau išlaiko savo spalvą nei matinis paviršius, be to, atrodo kažkaip 'gyviau'. Tiesioginės saulės pas mane visiškai nebūna, tai nežinau, gal apšvietus saulei labiau matytųs kokie pirštų atspaudai, bet mano atveju visiškai ne.
- sprendimas kaitlentę su orkaite statyt prie lango, nors ir dizaineris, ir kiti pradžioj įkalbinėjo statyt gale stalviršio, bet būtų visai buvęs ant krašto, riebalai taškytųs į kambario vidurį, nekalbant apie kvapus ir garus, be to, ir stalviršio dabar turiu virš metro.

Kas nelabai:

- rankenėlės.... Viskas būtų ok, bet atidaryt šaldytuvą ir indaplovę kartais būna mission impossible... Iš kitos pusės - vaikas į šaldytuvą neįlenda pats biggrin.gif
- trūksta kairėj pusėj (kur matos kėdė ir ant jos mikrobangė) kokios nors lentynos ar pan.
- pakabinamų spintelių aukštis. Viršutines lentynas pasiekiu tik daug maž, kad normaliai kažką paimt/pasidėt į gylį reik lipt ant kėdės.
- sienos dažai šalia kaitlentės - nors prašiau, bet turbūt pamiršo juos nudažyt 'vonios dažais', būtų lengviau valyt...
- stalviršio trūkumas iš abiejų kaitlentės pusių - kepant būna, kad taškos riebalai, paskui reik pravalyt grindis, palangę, na, bet čia jau nelabai buvo iš ko rinktis.

Tai va, tokia mano išgimdyta virtuvė iš pusrūsio 'sandėlio' smile.gif Dar daug ko trūksta (apšvietimo po pakabinamom spintelėm, gartraukio, normalesnio staliuko), bet iš principo esu patenkinta smile.gif

Jūsų teismui - rezultatas smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
ooo, aciu uz pastebejima, pasiziuresiu, kaip ir issirinkau, tik dar ieskau pigiau biggrin.gif
Atsakyti