Įkraunama...
Įkraunama...

Sovietinio konclagerio spindesys ir skurdas

QUOTE(suvaikejusi @ 2016 02 29, 10:53)
Papasakokit durnam, tik ne man. Maziau tegul prageria, tada tures finansu.
Dar viena arogantiška turtingų tėvelių dukrelė...
Pasakykite tai kokiai vienišai neįgaliai kaimo močiutei...
Atsakyti

Kas del svenciu nuvertejimo... juk butent sovietmetis ir isaugino kartas, kurioms buvo kalama, kad religija, dvasiniai dalykai yra blogis. Ir rezultatus matome.
[/quotehttp://instantcars.blogspot.lt/2014/01/ka-reikia-zinoti-apie-automobilio-nuoma.html?m=1]
Nusisnekat visiskai,,savo sventes vaikysteje prisimenu kur kas siltesnes nei dabartines mano vaiku ir tikrai ne del sovietmecio palikimo, perskaiciau vaiku susirasinejima, tai kalba ejo vien tik apie dovanu gavima, gyresi kas brangesne ir geresne gavo, o paskui seke patycios.
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2016 02 29, 17:08)
savo sventes vaikysteje prisimenu kur kas siltesnes nei dabartines mano vaiku ir tikrai ne del sovietmecio palikimo, perskaiciau vaiku susirasinejima, tai kalba ejo vien tik apie dovanu gavima, gyresi kas brangesne ir geresne gavo, o paskui seke patycios.

O tai kas tada pačiai kūrė tas šventes ( nebūtinai religines), žinoma , tėvai, seneliai , ane ? Negi dabar vaikams turi sukurti šventines tradicijas mokykla arba valstybė , žinoma, vėl tėvai, seneliai. Savaime aišku, kad laikai pasikeitė, vartotojų pasaulis padarė savo, bet šeima ir yra tam, kad puoselėtų tradicijas ir vertybes. Kas pačiai trukdo tai daryti savo šeimoje g.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 02 29, 14:54)
Ne į temą, ale papasakosiu.

Iskirtinis, vienetinis atvejis, nieko bendro neturintis su visos salies situacija.
QUOTE(pikkolo @ 2016 02 29, 15:52)
Gyvenantys vienkiemiuose tikrai ne dėl tingėjimo neįsiveda vandentiekio, ir dažnai net ne dėl finansų, o tiesiog todėl, kad nėra techninių galimybių. Tam reikia turėti nuolat pilną šulinį.

Oi, pasakojate, lyg as nezinociau. Musu sulinys irgi labai nusenka, taupymo programa reikia ijungti. Pas kitus kaimynus ir visai isdziusta, perka vandeni cisternomis ir pila i sulinius. Ir pas visus yra vandentiekis, retkarciais pasitaikantys sunkumai tikrai ne priezastis visa laika netureti namuose vandentiekio.
Ir nepasakokite apie isivedimo sudetingumus ir brangumus, lyg nebuciau daug kartu maciusi, kaip viskas daroma.

QUOTE(valkata @ 2016 02 29, 16:50)

Ja ja, eiliniai nekvalifikuoti kolukio darbininkai, patys didziausi turtuoliai lotuliukas.gif
O kiek tu is tikro vienisu mociuciu yra? Jeigu vaikai nesirupina tevu gerbuviu, o tik laukia kad numirtu ir turtus galetu issidraskyti, tai cia ne valstybes kalte. Netgi bevaikiai senukai pas mus turi globejus - ka nors is kaimynu ar giminiu, kuriems uz prieziura paliks ukeli. Ir dar, kodel ta vienisa moteriske jusu liaupsinamais laikas neisivede vandens is sulinio??? Toks rojus buvo, o pasirodo vandeni isivesti per didele prabanga? Kodel abi sovietmecio gerbejos kaltinate tik Lietuva del to?
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 02 29, 15:54)
Ne į temą, ale papasakosiu.

"Achema" įgyvendino projektą. Tik šviesus rytojus neišaušo, motulė gamta vietinės spaudos neskaito ir pagal valdininkų dūdelę nešoka. Nuseko vanduo kaimų šuliniuose, dalis visai išsausėjo. Ar kam nos tai rūpėjo? Niekam. Ar kas nors prisiėmė atsakomybę? Ne, niekas.

Aš irgi ne į temą, bet paklausiu, kam tokius politikus, kuriems nei velnio jų rinkėjai nerūpi, renkate? Vieni prikiaulino ir sutvarkyt nenori, rinkit kitus, kurie įsipareigotų iš "Achemos" kompensacijas išsireikalauti. Dabar juk ne sovietiniai laikai, kai visi 100 proc. "balsavo" už "komunistų ir nepartinių bloką".
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2016 02 29, 18:48)
O tai kas tada pačiai kūrė tas šventes ( nebūtinai religines), žinoma , tėvai, seneliai , ane ? Negi dabar vaikams turi sukurti šventines tradicijas mokykla arba valstybė , žinoma, vėl tėvai, seneliai. Savaime aišku, kad laikai pasikeitė, vartotojų pasaulis padarė savo, bet šeima ir yra tam, kad puoselėtų tradicijas ir vertybes. Kas pačiai trukdo tai daryti savo šeimoje  g.gif

Tai butent seima, prie ko cia tarybiniai laikai. Kurie anksciau svente ir dabar svencia. As ne apie savo vaikus kalbejau, kalbejau apie klasioku susirasinejima. Mano seneliams ir tevams netrukde tarybiniai laikai svesti svenciu ir niekas ant kilimelio nekviete, ir niekas nebuvo atejes tikrinti ar yra kaledu eglute, matyt, kad ne partiniai buvo, tai ir neidomus.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2016 02 29, 00:17)
As kalbu ne apie trukuma, o apie netekti vienos is savo savasties daliu, kad is manes smurtiniu budu buvo atimta galimybe pazinti savo saknis. GAlimai jums tai nera vertybe, man tai didis praradimas. O svarbia kad tas praradimas beprasmis, ziaurus ir neteisingas, tiek gyvais likusiu tiek mirusu atzivlgiu. Visa tai traumuoja, nepreina be pasekmiu.

O kaip kitap jei ne pasakojimais apie seimos, gimtines praeiti galima itakoti asmeni-vaika, formuoti seimos vertybes, meile, pagarba artimam savo, gimtinei? Pagaliau elementaria empaija, gebejimas jausti artimo skausma, isgyvenimus.

Ranka ant sirdies as nesuprantu sios polemikos prasme. Kai bandoma zmoniu tragedija, tos tragedijos pasekmes nurasyti vien is pirsto lauztom emcocijom.

As esu tik vienas segmentelis, o tokiu zmoniu sovietu sajungoje didzioji dauguma, kuri vienaip ar kitaip jaucia netekti, praradima, gela.
Papildyta:
As abejoju kad KDB belstusi i tamstos tevu namus. Lojajaliais rezimu pilieciais KGB bent jau 70-80 metais nesidomejo.

Kratydavo nepatikimus, ju namuose ieskodavo priekabu.

Tai sakot tetis prisidenges mociutes reikme lankydavo banzycia, neva jis ja atveze, bet pats jei ne mama nebutu ejes... Puiki prisitaikeliska pozicija, viska zmogus apgalvojo.

Atsakyti
QUOTE(suvaikejusi @ 2016 02 29, 18:14)
Iskirtinis, vienetinis atvejis, nieko bendro neturintis su visos salies situacija.

Taip, "šulinys-vanduo" išskirtinis atvejis, o "pridirbta-kaltų nėra-kaip nori pats taip ir išsikapanok" nei vienetinis, nei išskirtinis atvejis.

Labai menkai žinau kaip buvo kaime kolūkio laikais, tik iš pasakojimų.
Tačiau ar turėčiau netikėti kai žmogus sako "va, buvo prie kolūkio kaime ambulatorija- dabar uždarė, anksčiau dirbau gamykloje, fabrike, siuvykloje- dabar nebėra, buvo pieno supirkimo punktas- dabar nebėra.....autobusas važiuodavo 4 kartus- dabar tik vieną...."?
Pagal jus, tai žmonės fantazuoja?

QUOTE(Ašaka @ 2016 02 29, 18:15)
Aš irgi ne į temą, bet paklausiu, kam tokius politikus, kuriems nei velnio jų rinkėjai nerūpi, renkate? Vieni prikiaulino ir sutvarkyt nenori, rinkit kitus, kurie įsipareigotų iš "Achemos" kompensacijas išsireikalauti. Dabar juk ne sovietiniai laikai, kai visi 100 proc. "balsavo" už "komunistų ir nepartinių bloką".

Aš nežinau kodėl žmonės renka tuos, o ne kitus. Nežinau ką reikėtų padaryti, kad atsirastų atsakomybė už nuostolingus, kvailus, neracionalius sprendimus, atsakomybė prieš rinkėjus ne tik moralinė, bet ir baudžiamoji. Nors vieną dalyką žinau- žmonės turėtų susivienyti, bet aš netikiu, jog taip bus.

Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2016 02 29, 19:15)

O kurie cia tie politikai savo pazadus tesi. Kuri partija ivykde savo programose iskeltus grazius tikslus ?
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2016 02 29, 18:41)
Tai butent seima, prie ko cia tarybiniai laikai. Kurie anksciau svente ir dabar svencia. As ne apie savo vaikus kalbejau, kalbejau apie klasioku susirasinejima. Mano seneliams ir tevams netrukde tarybiniai laikai svesti svenciu ir niekas ant kilimelio nekviete, ir niekas nebuvo atejes tikrinti ar yra kaledu eglute, matyt, kad ne partiniai buvo, tai ir neidomus.

Tikinčiųjų sąrašai tikrai buvo sudarinėjami mokyklose, tai buvo slapta informacija, apie kurią žinojo tik pedagogai. Jeigu negirdėjote apie tokius, dar nereiškia, kad to nebuvo. Nebent turėjote padorius mokyklos vadovus, kurie visaip "numuilindavo" tokius saugumo reikalavimus. Mano mokyklos direktorė buvo absoliuti partinė marazmatikė, todėl mokytojai privalėjo lankyti auklėtinius porą kartų per metus ir keistas sutapimas, būtent prieš religines šventes. Vėliau per klasės susitikimus auklėtoja mums pasakojo apie tokius sąrašus. Panašią istoriją man pasakojo ir mano mama, pradinukų mokytoja. Tokia saugumo nuolatinė kontrolė buvo tiesiog šlykšti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2016 02 29, 17:50)

O tokiais tempais visi tamstos oponentai turintys savo nuomone bus priskirti prie arogantiskuju.
Turbut ismokote nesenai si zodi, ar manote kad jis butinai privalo iskaudinti, beje kaip kiti jusu megiami zodziai - turtingas, teveliu dukrele, buoze g.gif

O ar ne arogancija, lipdyti zmonems etiketes, ypac jums asmeniskai neitikusiems?

Ir dar, o ka, anot jusu turtingi zmones jau savaime nedorovingi, arogantiski, vagys ir t.t. visas negatyvus zmoniu ydu sarasiukas.
Kuo jums neitiko teveliu dukreles?

O jus save paklauskite kodel ta kaimo moterele vienisa, kai salimais gyvena tokia jautri asmenybe kaip jus. Apsupkite salimais esacnius zmones savo siluma ir jie nebus vienisi O tam kad susildyti zmogu valstybes paredymu nereikia, o tik reikia, kad salimais esantys nebutu abejingais.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2016 02 29, 00:17)
As kalbu ne apie trukuma, o apie netekti vienos is savo savasties daliu, kad is manes smurtiniu budu buvo atimta galimybe pazinti savo saknis. GAlimai jums tai nera vertybe, man tai didis praradimas. O svarbia kad tas praradimas beprasmis, ziaurus ir neteisingas, tiek gyvais likusiu tiek mirusu atzivlgiu. Visa tai traumuoja, nepreina be pasekmiu.

O kaip kitap jei ne pasakojimais apie seimos, gimtines praeiti galima itakoti asmeni-vaika, formuoti seimos vertybes, meile, pagarba artimam savo, gimtinei? Pagaliau elementaria empaija, gebejimas jausti artimo skausma, isgyvenimus.

Ranka ant sirdies as nesuprantu sios polemikos prasme. Kai bandoma zmoniu tragedija, tos tragedijos pasekmes nurasyti vien is pirsto lauztom emcocijom.

As esu tik vienas segmentelis, o tokiu zmoniu sovietu sajungoje didzioji dauguma, kuri vienaip ar kitaip jaucia netekti, praradima, gela.
Papildyta:
As abejoju kad KDB belstusi i tamstos tevu namus. Lojajaliais rezimu pilieciais KGB bent jau 70-80 metais nesidomejo.

Kratydavo nepatikimus, ju namuose ieskodavo priekabu.

Tai sakot tetis prisidenges mociutes reikme lankydavo banzycia, neva jis ja atveze, bet pats jei ne mama nebutu ejes... Puiki prisitaikeliska pozicija, viska zmogus apgalvojo.

Moonte, o dabar as papasakosiu, kaip is manes buvo atimtas pazinimo dziaugsmas savo senelio. Mano prosenelis isvaziavo i Amerika, prie Smetonos, palikes zmona ir 6vaikus. Kai kurie vaiku net Rusijoje buvo atsidure per karus-mazameciai!!!! Aciu dievui issivarte visi gyvi.Gryzes pries kara senis taip reguliavo tiems savo neaugintiems, vargo bitems gyvenima, kad mano senelis pasirinkes netinkama tevo akims zmona buvo atimtas gauti zemes , buvo samdinys, Baigiantis karui, kadangi buvo rastingas prasimokslines
, buvo isrinktas kolukio pirmininku. Ir viena nakti atejo miskiniai banditai ir nusove mano seneli dukru:8 ir9 metu akyse. Tik nepradekit aiskinti apie provokacijas. Banditu pavardes zinom. Visa gyvenima iki siol vaziuoju 200km.i kapines ir galvoju kaip tu atrodei mano protevi, koks buvai, kodel tave kazkokie sunkaros Tevyneje ateme.Kokie cia bl. partizanai, jei prie vaiku ju teva nusove!!!!!!Galejo nors i lauka urodai issivesti.Jei reikes galesim liudyti, mama dar gyva....
Atsakyti