Įkraunama...
Įkraunama...

Ribomunyl

QUOTE(dange @ 2007 09 24, 20:04)
Bijoti nereikia, bet stebėti vaiką- būtinai. Jei staiga šoktelėtų tempa, atsirastų gerklės skausmas, apsunkintas ryjimas ir balsas taptų duslus- skubiai į ligoninę.
Ar esat skiepyti nuo HiB?

bijau pasirodyti neismanele o kas yra HiB? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tisan @ 2007 09 24, 20:55)
bijau pasirodyti neismanele o kas yra HiB?  4u.gif

Hemophilus influenze. Pagal naują skiepų kalendorių skiepyjamas 2-4-6 mėn. Pagal gimimo metus turėtumėt būti paskiepyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tisan @ 2007 09 24, 20:55)
bijau pasirodyti neismanele o kas yra HiB?  4u.gif

tai va panarsiau inete 4u.gif ir suzinojau kas yra HiB 4u.gif
na mes esame skiepyti visais skiepais pagal ta vadinama kalendoriu,na kurie ir priklauso blush2.gif na jei teisingai supratau tai skiepas nuo HiB taip pat priklauso pagal kalendoriu,tada kaip ir turetume buti paskiepyti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2007 09 24, 21:26)
Hemophilus influenze. Pagal naują skiepų kalendorių skiepyjamas 2-4-6 mėn. Pagal gimimo metus turėtumėt būti paskiepyti  g.gif

bet tada tas mazius is darzo irgi turejo buti skiepytas,tai kur jis ta zaraza pasigavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tisan @ 2007 09 24, 21:28)
tai va panarsiau inete  4u.gif  ir suzinojau kas yra HiB  4u.gif
na mes esame skiepyti visais skiepais pagal ta vadinama kalendoriu,na kurie ir priklauso  blush2.gif na jei teisingai supratau tai skiepas nuo HiB taip pat priklauso pagal kalendoriu,tada kaip ir turetume buti paskiepyti  blush2.gif
Papildyta:

bet tada tas mazius is darzo irgi turejo buti skiepytas,tai kur jis ta zaraza pasigavo  g.gif

Off- topinam mes su tavim Ribomunilio temoje blush2.gif Viena vertus tas vaikas galėjo būti ir neskiepytas dėl kokių nors priežasčių(kontraindikacijos, tėvų atsisakymas ir pan.)Kita vertus HiB yra dažniausias, bet nevienintelis sukėlėjas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 24 rugsėjo 2007 - 20:41
Nu papasakosiu savo istorija kai buvau nuejusi i vaistine ax.gif
Nuejau nupirki vaistu dukrai ir paklausiau del Ribomunyl, tai vaistininke paziurejo i mane ir pasake, kad negalima taip neatsakingai elgtis su tokiais mazais vaikais ir kad tokius vaistus be gydytojo leidimo geriau nepirkti g.gif Dar pridejo, kad ji savo vaikams niekada gyvenime tokiu vaistu neduotu blink.gif
Taip ir prapuole mano noras isigyti ta vakcina g.gif
Bet juk daugumoj vaiku ji is tiesu padeda smile.gif

Rytoj bandysiu kalbeti su musu gydytoja, nors atsakyma as jau zinau verysad.gif O dukrai reikia ka nors daryti, nes jau zalia nuo tu ligu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tisan @ 2007 09 24, 19:08)
tiesa ta liga kuria susirgo berniukas is mano maziaus grupes EPIGLOTITAS. na kiek pasiskaiciau tai labai jau baisi  scare.gif beto uzkreciama ir labai greit progresuojanti  verysad.gif  na dabar tai tikrai bijau

Tisian, kaip jus? Kaip laikotes?
Oi kaip neramu, laikykites 4u.gif Tai gi jus paskiepiti, gal nereikia bijoti sitos zarazos, gal seip koks persalimas ar pan.
Parasyk, kaip jus 4u.gif

QUOTE(Ingulik @ 2007 09 24, 22:06)
Nu papasakosiu savo istorija kai buvau nuejusi i vaistine  ax.gif
Nuejau nupirki vaistu dukrai ir paklausiau del Ribomunyl, tai vaistininke paziurejo i mane ir pasake, kad negalima taip neatsakingai elgtis su tokiais mazais vaikais ir kad tokius vaistus be gydytojo leidimo geriau nepirkti  g.gif Dar pridejo, kad ji savo vaikams niekada gyvenime tokiu vaistu neduotu  blink.gif
Taip ir prapuole mano noras isigyti ta vakcina  g.gif
Bet juk daugumoj vaiku ji is tiesu padeda  smile.gif

Rytoj bandysiu kalbeti su musu gydytoja, nors atsakyma as jau zinau  verysad.gif  O dukrai reikia ka nors daryti, nes jau zalia nuo tu ligu  verysad.gif

Na as taip pat gal 4 men vengiau to RB, nors jau 3 ar 4 gydytojau rekomendavo. Bet vakar vis del to nupirkau.
Tiesa toj vaistinej 20 proc nuolaida jau nebegalioja, tik 10. Bet ikalbejau vaistininka dar duoti 20proc.nuolaida ax.gif , tai maxi pokas kainavo 103 Lt su ct.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavaza: 25 rugsėjo 2007 - 09:20
QUOTE(Tisan @ 2007 09 24, 19:08)
tiesa ta liga kuria susirgo berniukas is mano maziaus grupes EPIGLOTITAS. na kiek pasiskaiciau tai labai jau baisi  scare.gif beto uzkreciama ir labai greit progresuojanti  verysad.gif  na dabar tai tikrai bijau

Na kaip jus? O kodel reikia numusineti 37.5 temperatura? g.gif

Nuejau nupirki vaistu dukrai ir paklausiau del Ribomunyl, tai vaistininke paziurejo i mane ir pasake, kad negalima taip neatsakingai elgtis su tokiais mazais vaikais ir kad tokius vaistus be gydytojo leidimo geriau nepirkti  g.gif Dar pridejo, kad ji savo vaikams niekada gyvenime tokiu vaistu neduotu  blink.gif

Rytoj bandysiu kalbeti su musu gydytoja, nors atsakyma as jau zinau  verysad.gif  O dukrai reikia ka nors daryti, nes jau zalia nuo tu ligu  verysad.gif

nesuprantu tokiu nuomoniu, as manau reikia daryti taip, kaip sirdis sako, nes nuomoniu simtai. manau pabandyti juk galima, nieko neatsitiks. gal besaikis kisimas ir blogai.
o vaistininkiu klausti man isvis durna, duoda vaistu, paprasai 2 metu vaikui, o po to perskaitai kad tinka tik nuo 6 ir t.t. doh.gif

beje, mums po vejaraupiu sake tikrai palaukti nors menesiuka, vot tep, taip kad pradesime nuo spalio vidurio (beje kazkokia mamyte ir prades, neatsekiau dar kuri) tongue.gif
Atsakyti

Tam tikra prasme vaistininkė teisi. Ribomunilis yra imunostimuliatorius ir jo skyrimas mažam vaikui, kurio imuninė sistema(kuri yra atsakinga ne tik už atsparumą infekcinėms iligoms, bet ir už autoimuninių bei navikinių ligų vystymąsi) yra labai jautri ir nebrandi, turi būti labai gerai pamatuotas. Aišku suprantu ir mamas. Kai vaikas įsisuka į darželinių ligų maratoną, ieškai betko, kas nutrauktų užburtą ligų ratą
Atsakyti
QUOTE(Agnele @ 2007 09 25, 10:28)
o vaistininkiu klausti man isvis durna, duoda vaistu, paprasai 2 metu vaikui, o po to perskaitai kad tinka tik nuo 6 ir t.t. doh.gif

Viena gydytoja labai piktinosi, kai vaistininkes pradeda gasdinti visom galimom ir negalimom pasekmem ir net komentuoti, kad ne tie vaistai paskirti... sako, tai ko jei gu tokios visazines, dirba vaistinei, o ne gydytojais smile.gif Bet as cia nepiktai, aisku, reikia klausit visu, bet apsisprendimas vis tiek lieka TEVU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2007 09 25, 12:44)
Viena gydytoja labai piktinosi, kai vaistininkes pradeda gasdinti visom galimom ir negalimom pasekmem ir net komentuoti, kad ne tie vaistai paskirti... sako, tai ko jei gu tokios visazines, dirba vaistinei, o ne gydytojais  smile.gif  Bet as cia nepiktai, aisku, reikia klausit visu, bet apsisprendimas vis tiek lieka TEVU  4u.gif

na ir as ju pasiklausiu, bet siaip, bendrai
Pvz pradejo vaikas koseti, mano mama nuvaziavo ir paprase gal Pertusino 9is musu vaikystes, sako ar tinka 2 metu vaikui)?? tinka..tinka
O grizus namo paskaitau, kad tik nuo 6 metu lotuliukas.gif
geriau pasikliauti savo gydytoja (nors ir jos pagrybauja gerai, tu nueik dar pas antra gydytoja, tai ji butinai ispeiks pirmosios gydyma). zodziu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnele @ 2007 09 25, 14:11)
geriau pasikliauti savo gydytoja (nors ir jos pagrybauja gerai, tu nueik dar pas antra gydytoja, tai ji butinai ispeiks pirmosios gydyma). zodziu... doh.gif

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif

ta paskutiniu metu, praktiskai ir darau doh.gif

Ispeikti, tai gal ir neispeikia, bet nuomoniu noriu keliu, nes kartais tikrai pradedu abejoti ar tikrai ta gydyma skyria, ar viska patikrina, ar visus tyrimus padaro. Nes pvz.kai bando itikinti, kad mano vaikui viskas gerai, nors jis jau 2 menesius kosti ir tas kosulys nepraeina - tikrai pradedi abejoti tuo gydytoju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2007 09 25, 10:19)
Tisian, kaip jus? Kaip laikotes?
Oi kaip neramu, laikykites  4u.gif  Tai gi jus paskiepiti, gal nereikia bijoti sitos zarazos, gal seip koks persalimas ar pan.
Parasyk, kaip jus  4u.gif
Na as taip pat gal 4 men vengiau to RB, nors jau 3 ar 4 gydytojau rekomendavo. Bet vakar vis del to nupirkau.
Tiesa toj vaistinej 20 proc nuolaida jau nebegalioja, tik 10. Bet ikalbejau vaistininka dar duoti 20proc.nuolaida  ax.gif , tai maxi pokas kainavo 103 Lt su ct.

aciu kad rupinates del musu 4u.gif o mums kol kas lyg ir neblogai viskas smile.gif
tiesa sakant net nesupratau kas cia buvo mano maziukui g.gif temp buvo pakilusi iki 38,daviau panadol sirupo tai kai nukrito tai nukrito,daugiau ir nebuvo,nei nakti nei sian diena thumbup.gif nera nei slogos nei kosulio,zodziu net nzn ar cia tyla pries audra ar siaip netikras aliarmas smile.gif g.gif
seniau mums tokiu bajeriu su temp nebudavo niekada jei jau kildavo tai ir budavo bent 2-3 dienas blink.gif tai gal cia RB savo darba atlieka ir maziui padeda kovoti su ligom smile.gif
Ryt dar pabusim namie o ketvirtad galvoju vest i darza jei viskas ok
Atsakyti