QUOTE(LEXUS14 @ 2018 01 29, 14:33)
Aš dėl sportinio intereso, bet daugiausiai maistui. Iš tikro pirmą kart ją naudosiu, o naudodavau paprastas netokias aštrias de cayenne veislės. O dabar noriu ant kažko tokio labai aštraus. Apie jas sužinojau pernai metais, kad jos yra aštriausios pasaulyje paprikos tos Carolina Reaper. Tai galvoju reikės man užsisakyti ir išmėginti. Noriu pažiūrėti ar tikrai jau tokio aštrumo kaip parašyta

Galvoju surizikuosiu ir pradėsiu tokias auginti.

Kai užsiauginsiu būtinai foto numesiu ir pasidalinsiu skonio įspūdžiais

. Gal dar liksiu gyvas nuo tokios, nes tie skaičiai labai gąsdina.
Gerai, pabandyk. Bet jei buvo naudoti tik cayenne, tai gal tolesnis laiptelis turėtų būti jalapenai, jalahota, habanerai. Cayenne mes su sūnumi dabar valgome atsikasdami po gabalą ir kramtydami . Jau įprato receptoriai. O tuos Scorpion Moruga tai sudžiovinime, sumalėme kavamale ir uždulkiname kur norisi. Nebandyk ragauti gabalėlio.
Beje šiandien gavau sėklų siuntinėlį . Tokių vidutinio aštrumo ir nulinio t.y paprikos.
Iš aštiųjų Manzano Rocoto Orange ( mėsingos), Lemon Drop (dėl skonio ir aromato), Habanero Chocolate (savo habanerų kolekciją papildome) , Fatalii Brown (aštrumo pojūčio ilgumas ir skonis)