
Iš aštrių paprikų auginu jau daug metų vienintelę, kurios vardo nežinau, vidutiniškai aštri, panaši į Cayenne. Šiemet pirkau paįvairinimui uoginių paprikų sėklų, tų, panašių į mažus patisoniukus, labai jos man gražios. Rašo, kad galima auginti lauke, bet sėklos vokiškos, tai dar nežinia, ar joms patiktų mūsų vasara
gal jums teko tokias auginti, kus sodinote?

QUOTE(Achilea @ 2018 01 30, 11:36)
Iš aštrių paprikų auginu jau daug metų vienintelę, kurios vardo nežinau, vidutiniškai aštri, panaši į Cayenne. Šiemet pirkau paįvairinimui uoginių paprikų sėklų, tų, panašių į mažus patisoniukus, labai jos man gražios. Rašo, kad galima auginti lauke, bet sėklos vokiškos, tai dar nežinia, ar joms patiktų mūsų vasara
gal jums teko tokias auginti, kus sodinote?

Nežinau ar kiek nors padės. Radau skovilio skalę ten parašyti aštrumo vienetai ir šalia paprikų rūšys.

QUOTE(Achilea @ 2018 01 30, 10:36)
Iš aštrių paprikų auginu jau daug metų vienintelę, kurios vardo nežinau, vidutiniškai aštri, panaši į Cayenne. Šiemet pirkau paįvairinimui uoginių paprikų sėklų, tų, panašių į mažus patisoniukus, labai jos man gražios. Rašo, kad galima auginti lauke, bet sėklos vokiškos, tai dar nežinia, ar joms patiktų mūsų vasara
gal jums teko tokias auginti, kus sodinote?

Gal būt tai Bishop's crown? Jei šios tai aš auginu ir jos labai savotiškos. Panašios į varpelius. Gana vėlyvos. Apačia varpelio beveik ne aštri. Aštrumas didėja į viršų. Įdomumas tas, kad apačia yra gaivaus rūgštoko skonio. Labai malonus skonis. Marinuotose su medumi aštrumas jau pasiskirstęs vienodai. Lauke neauginau.
Augalas augus. Vėlyvos. Kad būtų anksčiau 1 augalą dabar žiemai nešu į namus. Nukerpu visas šakas palikdama skeletą. Išleidžia iš miegančių pumpurų ūglius ir į pavasarį į šiltnamį vos ne žydintį augalą. Dar kokį vieną kitą iš sėklų.
Dar. Pirmais metais nesunoko pilnai šiltnamyje. Tai nulaužiau šakas ir sukišau į didelę vazą. Baigė sunokti namuose tie raudoni varpeliai .
Papildyta:
QUOTE(Achilea @ 2018 01 30, 11:10)
Padėjo tiek, kad nustačiau - mano uoginės paprikos bus Rocatillo
. Aštrumas nedidelis, tai gerai, mažiau šansų padauginti 


Na va, kol rašiau ir suradote. Reiškia ne tos. Tur būt Rocatilio smulkesnės.
Pas mane tai varpai virš 2 cm ilgio ir pan pločio apačioje. Tikrai ne uogos.
QUOTE(Achilea @ 2018 01 30, 11:52)
Amba, gal ir tos, padėkit susigaudyti, pirkau iš e-sėklų, ten jos priskirtos prie prieskoninių augalų, šalia yra ir Bishop's mix, bet tos lyg žemesnė už uogines, ant pakelio nieko daugiau nerašo, tik -uoginės.
Mačiau tas dvejas varpelio formos paprikas e-seklose. Nieko protingo

Įdomu, kad Bishops Mix yra ir baltos. Be to rašo Uoginės paprikos. Geros "uogos" min 2x2 cm.

Patyrinėjau kitas jų paprikas ir pastebėjau , kad šiemet 1-ą kartą pradėjo rašyti aštrumą pagal Skovilio skalę. Prie jūsų pirktų nėra parašyta. Gal tai iš pernai metų. Parašykite, jiems paklauskite. Gal tai tas pats Bishop -as, tik pernai gautas ir kitos firmos.
Parašiau, atsakymą gavau tuoj pat - tos pačios paprikos
, tik vienos yra mišinys. Hm...reikės pasėti anksčiau, jei vėlyvos. Gal kokį daigą pasodinsiu į vazoną ir nešiu kamabarin žiemoti, jei jau taip galima. O kaip paskui, pasodinus apskabytą kitais metais į šiltnamį, ar tie pirmamečiai daigai neaplenkia augumu ir derėjimu?

QUOTE(Achilea @ 2018 01 30, 14:21)
Parašiau, atsakymą gavau tuoj pat - tos pačios paprikos
, tik vienos yra mišinys. Hm...reikės pasėti anksčiau, jei vėlyvos. Gal kokį daigą pasodinsiu į vazoną ir nešiu kamabarin žiemoti, jei jau taip galima. O kaip paskui, pasodinus apskabytą kitais metais į šiltnamį, ar tie pirmamečiai daigai neaplenkia augumu ir derėjimu?

Tai gerai. Jie skanūs , gražūs ir mažai aštrūs.
Ne, kur tau aplenks . Pas mane ant palangės dabar jau kokie 40-50 cm aukščio nauji stiebai. Tiesa išstypę, bet ten vėsu, saulutės vis daugiau bus. Dar žiedų nesimato, tačiau ne už kalnų. Vazonas kibiro pločio, tik mažesnis aukščiu. Iškelsiu į šiltamį ir džiaugsis. Ir aš džiaugsiuosi.
Va angliškai parašyta . Išsiversite gal. Paryškinau kur rašoma apie tai, kad galima išsaugoti per žiemą. Beje nulaužau šakas tam, kad persodintam augalui netektų auginti vaisių. Ir taip stresas nuo persodinimo. Šakas su vaisiais kaip minėjau dedu į vazą kur ir baigia nokti.
Bishop`s Crown Chili Seeds
Information: The Bishops Crown Chili originally comes from Barbados, its name is taken from the peppers similarity to a bishops hat. The plants develop very large leaves, reaching a formidable size. As is also typical for the Capsicum baccatum species, it ramifies late and develops a crown. The plants are very robust and can be cultivated for several years with the appropriate care and nurture during the winter months.
The thick-fleshed bishops crown chili peppers have an intense flavour, ripening from green to red. There is a clear difference in terms of spiciness between the wing and the body of the pepper. They have a sweet-and-sour flavour with a hint of paprika and a mild spicy heat. They can be eaten fresh in a salad, stuffed with cream cheese, barbecued or preserved.
Amba, ačiū už info
. Pati nesusiprotėjau pasiieškoti, bet kad ir nežinojau, ką pirkau, o dabar labai patenkina savo pirkiniu, turėsiu daugiamečių paprikų
Ar bandėti pasilikti savo sėklų? Įdomu, ar kryžminasi su kitomis paprikomis, aš auginu tik dvi rūšis (aštrią ir saldžią), bet jos nesimaišo.


QUOTE(Achilea @ 2018 01 30, 18:27)
Amba, ačiū už info
. Pati nesusiprotėjau pasiieškoti, bet kad ir nežinojau, ką pirkau, o dabar labai patenkina savo pirkiniu, turėsiu daugiamečių paprikų
Ar bandėti pasilikti savo sėklų? Įdomu, ar kryžminasi su kitomis paprikomis, aš auginu tik dvi rūšis (aštrią ir saldžią), bet jos nesimaišo.


Tur būt nesimaišo. Aš nepirkau sėklų, o gavau augaliuką iš mėgėjo. Neatsimenu ar iš draugų, o gal iš šio forumo dalyvių per "mainų programą"

Sėkmės Achilea auginant. Paragausit ir pamatysit koks įdomus ir gaivus rūgštumas.
Papildyta:
QUOTE(Daisoja @ 2018 01 30, 17:57)
Uoginėm paprikom kalbininkai pavadino Capsicum baccatum. Visa Aji serija irgi priklauso šiai rūšiai, tik ilgavaisiam varietetui.
O Capsicum chinense ne kininės, o datulinės paprikos, tarp kurių visi habanerai. Gal ir teisingai, juk kilę ne iš Kinijos. Nors datulių neprimena.
O Capsicum chinense ne kininės, o datulinės paprikos, tarp kurių visi habanerai. Gal ir teisingai, juk kilę ne iš Kinijos. Nors datulių neprimena.
Dėkui. Čia žinojimas.
Panašiai kaip moliūgai didieji ( Cucurbita maxima), paprastieji (Cucurbita pepo). Nors nebūtinai didysis yra didelis.
Aš tai šiaip pliauškiau liežuviu - uoga ne uoga.
Dėl žiemojimo. Šiemet dar vieną žiemojančią įsigijau - Manzano Rocoto Orange.
Taip pat vieną Habanerą auginame namuose. Tai Habanero Santa Lucia Island . Nors apie jį nerašo, kad žiemoja, bet jis nuo pat pradžių auga namuose. Dera, žydi, nors nelabai gausiai.
QUOTE(Achilea @ 2018 01 30, 19:27)
Amba, ačiū už info
. Pati nesusiprotėjau pasiieškoti, bet kad ir nežinojau, ką pirkau, o dabar labai patenkina savo pirkiniu, turėsiu daugiamečių paprikų
Ar bandėti pasilikti savo sėklų? Įdomu, ar kryžminasi su kitomis paprikomis, aš auginu tik dvi rūšis (aštrią ir saldžią), bet jos nesimaišo.


Jei norite tikrų sėklų, geriau pati apdulkinkite ir užriškite. Labai lengvai kryžminasi.