Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(SaVi @ 2017 02 06, 11:44)
As jau ryt pradesiu eksperimentuoti su verdanciu vandeniu.Gal greiciau ir augs, ne tik dygs ?Nes pas mane nespeja visos sunokti iki salnu.

Bandykite ir papasakokite. Aš pipirų ir paprikų tik pamirkiau beveik parą laiko vandenyje. Nedįsau plikinti.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 02 06, 10:03)
Bandykite ir papasakokite. Aš pipirų ir paprikų tik pamirkiau beveik parą laiko vandenyje. Nedįsau plikinti.

As perziurejau youtubej daug video ,kur susidariau savo nuomone apie seklu sejima ,uzpilant verdanciu vandneniu.Sausio menesi buvo tik saukiama,koks geras metodas,senas,uzmirstas,greit dygsta seklos,gausiai ir t.t. ir t.p.Vasario pradzioj,garsus agronomai,darzininkes pradejo ikelt palyginimus,kaip atrodo paseta su verdanciu vandeniu ir iprastu budu.Skirtumo jokio,tik vienas agronomas dar rode,jog uzpylimas karstu vandeniu gali issaukt net grybelines ligas zemej stugsancias.Ka dariau as.Pernai nedygo gumbiniai salierai,sejau neuzberiau,sviesoj daiginau.Nieko.Siemet man ju nebuvo gaila,zinojau,kad gali vistiek nedygt,pabandziau uzpildama verdanciu vandniu.Zeme kiek pasildziau ant radijatoriaus,ja sulyginau saukstu,zeme neturi but sausa,turi but kiek dregna,tada suberiau salieru seklas,vel atsargiai sulyginau saukstu,taip truputi ispausdama i zeme,tada uzviriau arbatinyje vandeni,supyliau i molini arbatinuka su snapeliu ir is jo perliejau 1-2 kartus,atsargiai seklas.Tuoj uzdengiau plastmesine plevele,atsirado kondensatas,suvyniojau dezute i silta ranksluosti ir valandai palikau ant gana silto radijatoriaus.Po to ranksluosti nuemiau,paklojau ji ant palanges,nes ji gana salta,padejau dezute.Salierai sudygo gana greit,pasejau sausio 24,o sudygo turbut po savaites,uselius baltus leist ir rodyt gyvybe eme jau po 4-5d,o suzaliavo zelmeneliai po kokiu 8d.Ar sesiu daugiau ka nors taip?Abejoju,nebent tas seklas,kurios nedaigios,duodama paskutini joms sansa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 06 vasario 2017 - 12:16
QUOTE(Luety @ 2017 02 06, 13:13)
.Pernai nedygo gumbiniai salierai,sejau neuzberiau,sviesoj daiginau.......

Salierai, krapai, gal ir morkos turi kažkokį eterinį sluoksnį (ar kaip ten) , kuris trukdo dygti. Tai va jį ir nuplikinam. Krapai aplamai ilgai dygsta, tačiau jei pmirkyti karštame - sudygsta gana draugiškai. Gal ir šaltis panašiai veikia - suardo tą apsaugą, nes pavasarį gražiai sudygsta tie, kurie pasibarstę .
Paprika ir čiliukai neturi to ir nemanau, kad jiems reikalinga plikymas. Jau geriau termose palaikyti parą laiko su gana šiltu vandeniu.
Aš tai niekada nesėju į žemę. Skuduriuke ar vatos paduke daiginu. Sudėta į dėžutę ir katilinėje ant vamzdio. Atidarius dėžutę tikrinu temperatūrą momentiniu (lazeriniu) termometru. 26-29 laipsniai būna. Jei per karšta, padedu ant vamzdžio po dėžute sulankstytą servetėlę.
Kai išleidžia daigus - į žemę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 06 vasario 2017 - 15:14
QUOTE(amba41 @ 2017 02 06, 12:03)
Bandykite ir papasakokite.

Jau sudaiginau tokiu būdu tuos ilgai augančius ypač aitrius: Habanerą, Naga Morich. Praeitais metais dygo labai ilgai, o dabar per savaitę. Gal praeitais metais sėklos buvo senos, šiemet sėjau ne tas pačias sėklas, todėl palyginimas netikslus. Liejau ne verdančiu vandeniu, o apie 70 laipsnių. Kitas paprikas irgi taip daiginsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2017 02 06, 19:29)
Jau sudaiginau tokiu būdu tuos ilgai augančius ypač aitrius: Habanerą, Naga Morich. Praeitais metais dygo labai ilgai, o dabar per  savaitę. Gal praeitais metais sėklos buvo senos, šiemet sėjau ne tas pačias sėklas, todėl palyginimas netikslus.  Liejau ne verdančiu vandeniu, o apie 70 laipsnių. Kitas paprikas irgi taip daiginsiu  smile.gif

Taip ir man priimtina. Kitiems metams neužmiršti reikia. Šiemet jau procesas pradėtas ir dalis į žemę su uodegyte.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 02 06, 18:49)
Taip ir man priimtina. Kitiems metams neužmiršti reikia. Šiemet jau procesas pradėtas ir dalis į žemę su uodegyte.

Ar saldžiąsiais paprikas irgi dabar sėjate? Aš ketinu mėnesio pabaigoje.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2017 02 06, 19:55)
Ar saldžiąsiais paprikas irgi dabar  sėjate?  Aš ketinu mėnesio pabaigoje.

Aštriukai jau skilčialapių stadijoje. Paprikas ir naujai pirktus aštriukus 01-30 paleidau startuoti. Norisi anksčiau. Paskutiais metais taip darau.
Pas mane yra sąlygos - sūnaus neįrengtoje svetainėje did. plotas šildomų grindų + kampas su iki grindų langais į rytus ir į pietus. Naudojuosi situacija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2017 02 06, 20:29)
Jau sudaiginau tokiu būdu tuos ilgai augančius ypač aitrius: Habanerą, Naga Morich. Praeitais metais dygo labai ilgai, o dabar per  savaitę. Gal praeitais metais sėklos buvo senos, šiemet sėjau ne tas pačias sėklas, todėl palyginimas netikslus.  Liejau ne verdančiu vandeniu, o apie 70 laipsnių. Kitas paprikas irgi taip daiginsiu  smile.gif

Sveikos, aha aš irgi žiūriu, kad pradėjo rodyti zmonės kurie seniai žino tą būdą, aš pasėjau habanerus 01.30 bet dar nei vieno nėra. Gal padžiūvus sėkla, mano užpernai rinkta. Bet aš pernai visai nežinodama jokiu sėjimu su verdančiu vandeniu turėjau substata skirta spygliuočiams ir lapuociams, cia buvo nupirka per klaida bet pokas didelis ir sugalvojau jau kas bus tas. Aš prieš sėdama perliejau verdančiu vandeniu nuo zarazu visokiu, permaišiau susipilsčiau į dėžutes sėjau viska šitaip. Sėjant durpės buvo šiltos. Dalis seklu buvo jau sėtos užpernai ir dygo ypač paprikos ilgai ir blogai. Pernai paprikos visos draugiškai sudygo ir greitai. Neivienas daigas nenuvirto nei papriku nei pomidoru. Ir nežinau dabar kas iš tikruju turėjo daugiausiai įtakos. Šiemet irgi bandysiu gal ka nors suprasiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jura64 @ 2017 02 07, 09:25)
Aš prieš sėdama perliejau verdančiu vandeniu nuo zarazu visokiu, permaišiau susipilsčiau į dėžutes sėjau viska šitaip. Sėjant durpės buvo šiltos.

Vis dėlto karštis matyt turi reikšmės greitesniam sudygimui smile.gif
Papildyta:
QUOTE(amba41 @ 2017 02 06, 19:25)
Aštriukai jau skilčialapių stadijoje. Paprikas ir naujai pirktus aštriukus  01-30 paleidau startuoti. Norisi anksčiau. Paskutiais metais taip darau.
Pas mane yra sąlygos - sūnaus neįrengtoje svetainėje did. plotas šildomų grindų + kampas su iki grindų langais į rytus ir į pietus. Naudojuosi situacija biggrin.gif

Pas mane irgi taip pat, auginu dar negyvenamame name, su grindiniu šildymu ir kampiniu langu į pietus ir rytus. Tik neįsivaizduoju, kaip teks ten daiginti sėklas, karščio tai nėra, ne taip, kaip krosnis ar nuolat veikiantis radiatorius bute smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 07 vasario 2017 - 18:56
QUOTE(Dumsė @ 2017 02 07, 19:55)
...Tik neįsivaizduoju, kaip teks ten daiginti sėklas, karščio tai  nėra, ne taip, kaip krosnis ar nuolat veikiantis radiatorius bute  smile.gif

Jei šildomos grindys, tai ir yra kas jas šildo. Katilinė. O ten karšti vamzdžiai išraizgalioti. Tai va ant vamzdžio dedu ką nors ir ant to ko nors dėžutė su kažkuo minkštu , o jose sėklytes drėgnuose skuduriukuose ar vatos padukuose. Tas kas nors dabar tai rankšluostis sulankstytas tiek, kad dėžutėje sėkloms būtų 26-29 C. Dygsta puikiai, nestabdo biggrin.gif .
Visa ta paminkštinama dalis ir dėžutėje yra tam, kad išlaikyti kuo pastovesnę drėgmę ir temperatūrą.
Atsakyti
Vakar jau atidariau sejos sezona. Pasejau viska: cilius, baklazanus, saldziasias paprikas. Paskaicius cia , nusprendziau visgi uzpilti zeme verdanciu vandeniu. Ant seklu nesiryzau... bet susmaigsciau jas i toki dar karstoka substrata. na, ziuresim... unsure.gif
Siaip tai pas mane sita publika dygsta prastai, nes neturiu as daiginimui silto kampo. kasmet pries sejant paprikas pasvarstau apie sildoma mini daigykla, bet praejus sejai ir vel pamirstu. prisimenu tik tuomet, kai prastai dygsta fool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 08 vasario 2017 - 08:26
QUOTE(Vobla @ 2017 02 08, 09:25)
Siaip tai pas mane sita publika dygsta prastai, nes neturiu as daiginimui silto kampo. kasmet pries sejant paprikas pasvarstau apie sildoma mini daigykla, bet praejus sejai ir vel pamirstu. prisimenu tik tuomet, kai prastai dygsta fool.gif

Man tuo atveju , kai jau sukišu į žemę su uodegytėmis , labai praverčia tulikivi krosnis. Ji beveik vienodai šilta visą parą po kūrenimo. Kūrenam dabar kas vakaras. Tai kol iškiša daigelius iš žemės, dėžutės stovi ant krosnies. Visiškai man dzin , kad svetainėje krosnis apkrauta dėžutėmis su žemėmis. tongue.gif
Kai tik išlenda, jau nešu ant tų grindų - užleidžia vietą kitoms iškišusioms uodegytes.
Atsakyti