Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(uze3 @ 2017 01 18, 14:53)
Labai ilgai dygsta, sėjau sausio 6 d., tai dar tik kai kurie pradeda dygti.

Tai gal veliau pasejus dygtu geriau,nes gamta labiau susils ir saulytes bus daugiau??
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 01 18, 16:58)
O kodel taip anksti?Visur raso,kad vasario gale,kartu su paprikom? unsure.gif

Rašyt daug ką rašo bendraisiais principais.
Pagal savo sąlygas (langai iki grindų, o grindys šildomos) ir patirtį aš aštriuosius pipirus pasėjau sausio 15 d. Tiksliau pamirkiau ir vatos padeliuose padėjau daigintis į šiltą vietą. Tokiu metu sėjant daug didesnis derlius gaunasi, nes ilgiau dera.
Užrašai rodo ,kad pernai sėjau sausio 9 dieną.
Paprikas paprastai vasario mėn sėju.
Atsakyti
Kartu su saldžiosiomis paprikomis sėjami kajenai, jelapenai. Jie greitai auga ir dera. Anksčiau pasėti perauga iki sodinimo į šiltnamį.
Habanerus ir kitus ,,bombinius" reiktų sėti sausio mėnesį. Pernai sėjau labai vėlai, nes nebeturėjau lempų, tai derlių tik dabar skainioju. Užmezgė vėlai rudenį, kol patamsyje prisirpo, tai gal tik gruodžio mėnesį kai ką nuskyniau. O 'Mushroom Red' kokius tris mėnesius be judesio - užaugo, bet vaisiai spalvos nekeičia, kaip kokia nauja veislė 'Mushroom Green'. 'Chiltepin' ir kiti laukiniai dar raudonuoja, koteliai normalūs, tai neskubu skinti.
Atsakyti
Sesiu vasario 5+-( kai laiko turesiu ir ikvepimas stuktels). Visad sedavau tokiu metu ir paskui keikdavausi, kad dar salnos, sodint nera kur, o daigai jau zydi ir baige uzskursti. Pernai sejau vasario vidury, tai kazkaip velokai man jie deret pradejo. dar nesudygo visi, atsejinejau, zodziu- nepasiteisino. Geriau jau anksciau...
----------------------
O kokias saldziuju veisles siemet sejat?
Pernai man labai patiko pas mama auginta ''Sakura''- augalai stambus, auksti, vaisiu nezmoniskai daug. Nusipirkau ir as seklu.
Taip pat is neaugintu bandysiu ''Kromo H'' ir ''Ornela''.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2017 01 19, 09:43)
O kokias saldziuju veisles siemet sejat?
Pernai man labai patiko pas mama auginta ''Sakura''- augalai stambus, auksti, vaisiu nezmoniskai daug. Nusipirkau ir as seklu.
Taip pat is neaugintu bandysiu ''Kromo H'' ir ''Ornela''.

O kaip laiku veislių apšnekėjimas.
Pas mane jau keletas metų "darbiniai arkliukai" yra Trapez, Kalifornija Wonder ir Quadrato d'Asti rosso. Pastarieji todėl. kad pokelyje gera sauja - 2,5 gr. Jau pasibaigė galiojimo laikas 2011 m., bet pernai puikiai dygo. Visi šitie ne perdaug derlingi, bet nevėlyvi, storasieji ir derlių užtikrina. DAr sėjų mažyčius geltonus Hamik. Jie gana ankstyvi, plonasieniai ir tinka farširuoti.
Bandau vis naujų vieną kitą veislę. Pernai patiko Draky H. Vaisių daug ir turėjo švelnaus aštrumo. Valgai pilna burna ir šiek tiek jaučiasi gana malonus aštrumas.
Atsakyti
Aš šiemet bandysiu su verdančiu vandeniu pilti pasejus. sako, kad daug geriau ir greičiau dygsta. Užpylus reikia būtinai uždengti. Aš pernai visą žemę pyliau verdančiu vandeniu. Čia man pačiai taip buvo sušvietęs protas ir pastebėjau kad nei vienas daigas nenuvirto, vadinasi dezinfekcija gaunasi ir sėklas pabudina dygimui. Bet aš pravėdinau ir tik tada sėjau o šiemet darysiu taip pasėsiu, uzpilsiu tik ka užvirusiu vandeniu ir uždenksiu kad drėgmė neišeitu. Manau turėtų būti gerai. Rusiškuose video daug info apie tai. Sako, kad čia senas metodas.
Atsakyti
QUOTE(jura64 @ 2017 01 19, 11:09)
...o šiemet darysiu taip pasėsiu, uzpilsiu tik ka užvirusiu vandeniu ir uždenksiu kad drėgmė neišeitu. Manau turėtų būti gerai. Rusiškuose video daug info apie tai. Sako, kad čia senas metodas.

Sėklos neišvirs? Kiek mačiau tai gruntą palaisto verdančiu ir tada iškart sėklas dėlioja... O iškart užpilti verdančiu sėklas kažkaip žiaurokai skamba biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
Sėklos neišvirs? Kiek mačiau tai gruntą palaisto verdančiu ir tada iškart sėklas dėlioja... O iškart užpilti verdančiu sėklas kažkaip žiaurokai skamba biggrin.gif ax.gif
[/quote]

Skamba baisiai (pati seklu parduotuves savininke) rodo kaip seja geles, darzoves, vienu žodiu viska. Ir jau daug augintoju rodo kaip "užpliko" sėklas
https://www.youtube....h?v=sKT1kPUE0yc
https://www.youtube....h?v=c1I-t2Z_BNg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jura64: 19 sausio 2017 - 11:31
[quote=jura64,2017 01 19, 09:27]
[/quote]

Skamba baisiai (pati seklu parduotuves savininke) rodo kaip seja geles, darzoves, vienu žodiu viska. Ir jau daug augintoju rodo kaip "užpliko" sėklas
https://www.youtube....h?v=sKT1kPUE0yc
https://www.youtube....h?v=c1I-t2Z_BNg
[/quote]

Nu bet ziurisi sokiruojanciai.Ten sakoma,kad verdanciu pila,bet pilant jis turetu garuot stipriai,kai verdantis,bet nesimato,todel manau,kad jis kazkiek praveses jau.
Ar kas bande,saziningai grynai verdanciu uzpilinet?Idomu,ar tai paspartintu gumbiniu salieru seklu dygima,nes,paprastai jos dygsta labai sunkiai ir ilgai,neuzpilu ju zeme niekada,kaip ir rekomenduojama.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 01 19, 13:54)
Ar kas bande,saziningai grynai verdanciu uzpilinet?Idomu,ar tai paspartintu gumbiniu salieru seklu dygima,nes,paprastai jos dygsta labai sunkiai ir ilgai,neuzpilu ju zeme niekada,kaip ir rekomenduojama.

Užpylinėju visada salierų sėklas, bet 60-65 laipsnių karštumo vandeniu. Iš pamirkau kol ataušta. Bet pamatuoju temperatūrą prieš suberdama sėklas. Dygsta tikrai gerai.
Karščiau niekad nebandžiau.
Gal reiks kelias paprikų sėklas pabandyti nuplikyti. Gal ir gerai toks stresas. juk ne viriname.
Atsakyti
Sveikos,
Mes su vaikinu mėgėjai, bandėm auginti skirtingas aštrias paprikas, gaudavosi... skirtingai biggrin.gif
Gal kažkuri dalijatės daiginukais, jei sudygsta per daug? Labai mažame bute su šuniu ir žiurkėm užsiimti daiginimu sunku, todėl ieškau kas naminių porą-trejetą daiginukų perleis. Jei skirtingų, tada daugiau.
Labiausiai domina aštrios veislės, bet tinka ir tiesiog labai gražios smile.gif aišku prašysime ir papasakoti, prainstruktuoti... Ir be abejo atsidėkosime, pagal susitarimą, pinigėliais arba naminėm gėrybėm, saldainiais...

Ačiū iš anksto kas atsiliepsite!
Miestas Vilnius, bet periodiškai į Nidą važinėjame, todėl tinka viskas pakeliui.
Atsakyti
As jau ryt pradesiu eksperimentuoti su verdanciu vandeniu.Gal greiciau ir augs, ne tik dygs ?Nes pas mane nespeja visos sunokti iki salnu.
Atsakyti