Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

[quote=uze3,2016 08 21, 20:22]
Gal kas augino paprikas fioletovij markoni, nesuprantu kada jos bus prinokę, jos visą laiką violetinės ax.png
[/quote]
[/quote]
Pas mane jau tamsiai raudonos smile30x30.png . Visą vasarą fioletinėj stadijoj kepėm ant laužo. Dabar jau nebedaug ir liko. Bet skonis pasikeitė. Jei valgyt be terminio apdorojimo, tai dabar skanesnės smile30x30.png
Papildyta:
QUOTE(daimura @ 2016 08 22, 07:43)
Aš naudoju žalius - ir marinavimui, ir garnyrui.

O kaip marinuoji?
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 08 18, 10:01)
O aštriu,,bombinius" pjaustau juostelėmis ir džiovinu, tada užpilu aliejumi ir kiekvienas pagal skonį lašina.

O, ir aš taip padarysiu. Užauginau balkone Scorpion Moruga, tai nuo lentelės, ant kurios jį supjausčiau ir peilio (ploviau tikrai ) visi patiekalai kelias dienas aštrūs buvo tongue30x30.png sakyčiau labai taupiai naudosis lotuliukas30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Chiro @ 2016 08 22, 08:03)
O kaip marinuoji?

su medumi, kaip ir paprikas
Atsakyti
Sveikos, gal kas turėsite paprikos Alanta ir Reda sėklų pasidalinti ar keisti į Fioletovij Markoni, Višniovoje vino?
Atsakyti
Labas rytelis 4u.gif Siandien mane apsedo naujas noras uzsiauginti siltnamyje juoduju pipiru, situ paprastu , kur prekbcentriuose buna zirneliais, malti, grusti.Nes ciliu, papriku, jelapenu siemet tiek prisiauginau, kad kokiems 5 metams uzteks visokia forma:marinuotu, saldytu, dziovintu... O va, kad kas situos augintu kazkaip neradau. Seklu, kad butu pirkti irgi niekur neuztikau g.gif Gal sakau is jusu kas nors ka nors zino?
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 10 18, 09:35)
Labas rytelis  4u.gif Siandien mane apsedo naujas noras uzsiauginti siltnamyje juoduju pipiru, situ paprastu , kur prekbcentriuose buna zirneliais, malti, grusti.Nes ciliu, papriku, jelapenu siemet tiek prisiauginau, kad kokiems 5 metams uzteks visokia forma:marinuotu, saldytu, dziovintu... O va, kad kas situos augintu kazkaip neradau. Seklu, kad butu pirkti irgi niekur neuztikau  g.gif Gal sakau is jusu kas nors ka nors zino?

O koks tikslas? Auginti medį dėl kelių žirnelių, čia ne kokia daržovė, kaip paprika, ne šiltnamio, o oranžerijos reikia. Visai kitai šeimai priklauso. Kai būna augalų kolekcininkų parodos, gal rastumėte.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 10 18, 11:02)
O koks tikslas? Auginti medį dėl kelių žirnelių, čia ne kokia daržovė, kaip paprika, ne šiltnamio, o oranžerijos reikia. Visai kitai šeimai priklauso. Kai būna augalų kolekcininkų parodos, gal rastumėte.

labai labai seniai teko buti Stavropolio kraste, ten mes paprikiniu derliu studentais budami nuiminejom, tai jei manes atmintis neapgauna, tai juodieji pipirai augo kaip ciliniai.Del sios priezasties ir sugalvojau. Nu jus mane suintrigavot, reiks pasigoglinti.Jau pasigooglinau, rami kaip belgas, nieko man nepavyks. Aciu, Daisoja 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sypt: 18 spalio 2016 - 11:39
Vistiek gražus augalas, galima ant palangės auginti, kaip medėjantį vijoklį. Gal sudygtų pirkti sveiki baltieji pipirai, tai tie patys, tik prinokę. Pati nebandžiau, gal kai vietos ant palangių atsiras.
O kvapnieji vėl visai kitas augalas, bet irgi gražus. Guglinti: Pimenta dioica.
Prieskoniams galima užsiauginti taip vadinamų Sičuano pipirų, kurie ne pipirai, bet įeina į 5 prieskonių mišinį. Pajūryje net lauke augtų. Kaune nešioju, tik vieną žiemą palikau lauke, laimė, kad šilta pasitaikė. Augaliukų turi Tomas Panka, vadinasi Zanthoxylum simulans.
Atsakyti
Sveikos smile.gif Kada planuojate sėti paprikas? Pernai sėjau vasario pabaigoje, per vėlai gavosi...
Atsakyti
QUOTE(kenis @ 2017 01 18, 15:36)
Sveikos smile.gif  Kada planuojate sėti paprikas? Pernai sėjau vasario pabaigoje, per vėlai gavosi...

čilius jau pasėjau prieš pusantros savaitės, dygsta biggrin.gif , o paprikas - vasario pradžioj, nuo 3 d. priešpilnis ploja.gif
Atsakyti
QUOTE(uze3 @ 2017 01 18, 13:43)
čilius jau pasėjau prieš pusantros savaitės, dygsta biggrin.gif , o paprikas - vasario pradžioj, nuo 3 d. priešpilnis ploja.gif

O kodel taip anksti?Visur raso,kad vasario gale,kartu su paprikom? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 01 18, 15:58)
O kodel taip anksti?Visur raso,kad vasario gale,kartu su paprikom? unsure.gif

Labai ilgai dygsta, sėjau sausio 6 d., tai dar tik kai kurie pradeda dygti.
Atsakyti