Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(drugelis. @ 2016 04 24, 19:09)
Ir dar, kur skaitosi pirma šakojimosi vieta, ar tai tie lapeliai, kur virš skilčialapių?

Daigelis dar neišsišakojęs. Paskui aiškiai pamatysite, kaip stiebelis išsišakos į tris ar keturias šakeles.
Iki skilčialapių kišt reikėjo pikiuojant. Į šiltnamį sodiname tame pačiame gylyje. Nors nezinau, kas blogo būtų pasodinus iki skilčialapių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2016 04 24, 22:33)
Daigelis dar neišsišakojęs. Paskui aiškiai pamatysite, kaip stiebelis išsišakos į tris ar keturias šakeles.
Iki skilčialapių kišt reikėjo pikiuojant. Į šiltnamį sodiname tame pačiame gylyje. Nors nezinau, kas blogo būtų pasodinus iki skilčialapių g.gif

nieko l.blogo. sako, kad sustoja augimas ir vėluoja derlius.
Atsakyti
Merginutes, gal kuri Vilniuje galetumete pasidalinti vienu-dviem Aji Yellow ar kitokiu geltonos spalvos astraus pipiriuko daigeliu? Mano kazkodel nesudygo sad.gif Galeciau mainyti i raudono ciliuko daigeli
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2016 04 26, 10:11)
Merginutes, gal kuri Vilniuje galetumete pasidalinti vienu-dviem Aji Yellow ar kitokiu geltonos spalvos astraus pipiriuko daigeliu? Mano kazkodel nesudygo sad.gif Galeciau mainyti i raudono ciliuko daigeli

Prieš du metus iš jūsų gavau geltoną, aštroką ir pailgais vaisiais čiliuką. AŽ to meto jau ištrinta. Pavadinimą pamršau kaip tik norėjau šiemet paklausti. Jei tai tas pats, tai turiu 6 vnt. Nemaži, sukrauti žiedai. Galiu pasidalinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 26 balandžio 2016 - 14:08
Labas, o j8s išskinat žiedelius pirmo šakojimosi vietoje? Jau išsišakojo, ir žiedeliai yra, Baltic seeds lankstinuke pataria išskint žiedelius. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2016 04 24, 21:55)
Pagal šį receptą marinuoju,kas mėgsta aštriai ir marinatą panaudoja
http://www.neringa-b...s-paprikos.html

Ačiū 4u.gif Išsisaugojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2016 04 30, 21:26)
Labas, o j8s išskinat žiedelius pirmo šakojimosi vietoje? Jau išsišakojo, ir žiedeliai yra, Baltic seeds lankstinuke pataria išskint žiedelius. g.gif

Niekada jokių žiedų neišskinu, ir kas tą nesamonę sugalvojo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2016 04 30, 21:26)

QUOTE(daimura @ 2016 05 01, 18:25)
Niekada jokių žiedų neišskinu, ir kas tą nesamonę sugalvojo  doh.gif

Nesu profė paprikų auginime, tik pasakysiu ką sužinojau ieškodama informacijos prieš porą metų. Apie pirmojo žiedelio išskynimą ties šakojimosi vieta radau parašyta ne viename straipsnyje. Žiūrėjau ir kelis įrašus rusų kalba, kur profesionali augintoja, lyg ir agronomė (tiksliai nepamenu kas tiksliai, bet kad ne šiaip bobelė, tai faktas) vedė paskaitas apie pomidorų, agurkų ir paprikų auginimą, priežiūrą, genėjimą ir t.t. Ir taip pat ,sakė kad tą žiedą reikia išskinti, neva jį nuskynus augalas turi daugiau jėgų augintis šakeles su kitais žiedais ir būna derlingesnis. Manau, kad ir palikus tą žiedą paprika derės labai gerai. Gal galima būtų pabandyti pasodinti dvi vienodo dydžio paprikas šalia ir vienai skinti tą žiedą, kitai- ne .Ir stebėti,skaičiuoti ar kiek skirsis derlingumas. Aš per daug galvos nesuku ir jį skinu, ai viena paprika mažiau ne nuostolis irnesakyk.gif Manau ir augalui nuo to tikrai ne blogiau. Taip pat elgiuosi ir su agurkais, pirmuosius agurkiukus šalinu.
Atsakyti
Nebūkim tokie kategoriški. 4u.gif
Greičiausiai, pirmo žiedo išskynimas susijęs su kai kurių tradicinių veislių ypatybe skirti visas jėgas pirmam užmegstam vaisiui. Labai gali būti, kad šiuolaikiniai hibridai sugeba žydėti gausiau ir maitinimą užtikrinti iškart keliems vaisiams.
Aš asmeniškai pirmą žiedą visada išskinu. Kaip tik dabar visos paprikos turi po 3-4 pasiruošusius sprogti daugmaž vienodus žiedpumpurius, ir jau galima įžiūrėti pradėjusius augti "antros bangos".
Kaip būtų, jei neskinčiau - nežinau ir nelabai įdomu. Visiškai tenkina kaip yra.
QUOTE(daimura @ 2016 05 01, 18:25)
Niekada jokių žiedų neišskinu, ir kas tą nesamonę sugalvojo  doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L.K.: 03 gegužės 2016 - 11:35
kai augalas neturi jėgų, jis pats numeta užuomazgą, o nuskynus pirmą tvirtam augalui, turėsim lygiai vienu vaisiu mažiau. Išbandyta. Daugiau niekada nebeskinu. Kiekvienas renkasi - ar papildoma paprika, ar prietarai.
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2016 05 03, 11:27)
Greičiausiai, pirmo žiedo išskynimas susijęs su kai kurių tradicinių veislių ypatybe skirti visas jėgas pirmam užmegstam vaisiui. Labai gali būti, kad šiuolaikiniai hibridai sugeba žydėti gausiau ir maitinimą užtikrinti iškart keliems vaisiams.
Aš asmeniškai pirmą žiedą visada išskinu. Kaip tik dabar visos paprikos turi po 3-4 pasiruošusius sprogti daugmaž vienodus žiedpumpurius, ir jau galima įžiūrėti pradėjusius augti "antros bangos".
Kaip būtų, jei neskinčiau - nežinau ir nelabai įdomu. Visiškai tenkina kaip yra.

O kaip tada jūs nusprendžiate, kuris žiedas yra pirmas? g.gif kurį reikia šalinti? ar tuos visus 3-4 ir skinate? pirmaisiais paprikų auginimo metais ir aš galvojau, kad reikėtų skinti tą pirmąjį, bet, kadangi pirmųjų buvo ne vienas, o man norėjosi savų paprikų kuo anksčiau, tai liko gyventi visi
Atsakyti
Pirmas tas, kuris pirmas - ta prasme, kad jis yra, o kitų ne. Paprikos žiedus augina išsišakojimuose - "ragatkėse". Kai iš pagrindinio stiebo išauga pirmos dvi atšakos - ten ir bus pirmas žiedas.
Ne pirmą kartą čia diskusija apie paprikų žiedus kyla, nors žiedų arba užuomazgų šalinimas (reguliavimas) yra įprastas dalykas tiek darže, tiek sode - siekiant pagerinti derliaus kokybę arba apsaugoti augalą nuo per didelio krūvio. Agurkams (ypač šiltnaminiams) išskinu pirmus žiedus, kad augalas sustiprėtų; pomidorams laužiu viršūnę - kad paskutinė kekė būtų didesnė; melionams ir arbūzams nieko nereguliuoju, nors reikėtų - kai suauga džiunglės, nesupaisysi, kas ten pirmi du, kas tolimesni. Ir nieko tas nestebina. O štai paprikos pirmo žiedo išskynimas kažkodėl "prietaras" ir "nesąmonė". Nematot reikalo - neskinkit, bet kam tokios kategoriškos išvados?
QUOTE(daimura @ 2016 05 03, 15:00)
O kaip tada jūs nusprendžiate, kuris žiedas yra pirmas?  g.gif kurį reikia šalinti? ar tuos visus 3-4 ir skinate? pirmaisiais paprikų auginimo metais ir aš galvojau, kad reikėtų skinti tą pirmąjį, bet, kadangi pirmųjų buvo ne vienas, o man norėjosi savų paprikų kuo anksčiau, tai liko gyventi visi

Atsakyti