Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasariniai mamyčių namučiai

Užbėgu kaip jaunas mėnulis pagirti visus matytus albume grožius. Eina sau, kaip greitai visi jie auga doh.gif Sveikinimai Tino ir šeimynai metukų ir laisvės nuo pientrauko progą 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Piktuke
, idėjų semiuosi internete. Išskaičiau, kiek leidžia laikas, apie Domano, Montesori, Šičidos ir kitokius metodus ir vis ką nors iš idėjų pritaikau. Stengiuosi kiek įmanoma laikytis sistemos, kad bent kažkos lavinimas dienoje vyktų - smegenims, sielai, smulkiajai ir stambiajai motorikai. Dabar va gaminu orų stendą: pripaišiau visokių orų ženklų, kartu su žodžiais suklijavau, sulaminavau. Dar bus atskirai žodžiai ir atskirai paveiksliukai. Rytais žiūrėsim, kas už lango - saulė, debesys, vėjas, lietus ar rūkas - ir lipdysim ant stendo. Kai pabaigsiu, sudėsiu į instagramą. Jei netingėsit, galit susirasti ten gluosne. O šiaip žaidžiam su smulkiais daiktais, biriais produktais, klausomės klasikinių kūrinų (įvardinu kompozitorių ir kūrinį, parodau kompozitoriaus portretą), rodau paveikslėlius su aiškiais vaizdais ant balto fono - gyvūnai, augalai, žymūs pastatai ir t.t. Lauke daug kalbame. Ne "paukščiukas", o kovas, varna, balandis, kėkštas ir t.t. Ne "gėlytė", o snieguolė, krokas, žydrė. Ne "mašinytė", o juodas Nissan, tamsiai žalia Honda. Ne namas, o daugiabutis, biurų pastatas, medinis namas, monolitinis, raudonų plytų, vieno-dvylikos aukštų. Ne keliukas-takiukas, o šaligatvis, asfaltuotas takas, miško takelis, važiuojamasis kelias, nu ir pan., principas aiškus. Tik tiek, kad pati daug ko nežinau, tai tenka vis googlinti biggrin.gif

Kalbėjot apie Klinikas. Taip, kartais ten eilės, bet personalas mane sužavėjo. Prieš kelias dienas vėl pakliuvom į priimamąjį, nes po tymų/raudoniukės/kiaulytės skiepo vaiką užpuolė klaiki dilgelinė. Pradžioje vos kelios dėmės, o vakare pamigdžius nubudo rėkdama - visa kaip nuplikyta. Tai nuvažiavom. Eilių nebuvo, greit gavom pagalbą, labai švelnūs visi gydytojai ir slaugytojos. Tai va dabar reikės kažkaip ieškot būdų nebesiskiepyt, nes kitas skiepas gali baigtis dar blogiau.

Wiliux, KittyKitty, alio, kaip jūs? laina12, gal kokių nuotraukų savo aktyvisto? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalija_V: 03 balandžio 2016 - 22:08
laba, merginos
as trumpam.. siandien didi diena - joris pirma diena eis i darzeli
kelioms valandoms, bet ... ziuresim, kaip tam mamyciukui seksis

natalija, turet turiu foto, imesiu... ale su laiku striuka labai..nebent va, darzelis isgelbes mane biggrin.gif aciu kad teiraujies...ir uzuojauta del skiepo sad.gif joris ana savaite jau paskutini gavo...aciu die. be jokiu komplikaciju, net neverke skiepijant biggrin.gif

taigi, isgeriu kava va, ir lekiam i darziuka ...ir paciai net baisu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2016 04 04, 07:55)
laba, merginos
as trumpam.. siandien didi diena - joris pirma diena eis i darzeli
kelioms valandoms, bet ... ziuresim, kaip tam mamyciukui seksis

natalija, turet turiu foto, imesiu... ale su laiku striuka labai..nebent va, darzelis isgelbes mane biggrin.gif aciu kad teiraujies...ir uzuojauta del skiepo sad.gif joris ana savaite jau paskutini gavo...aciu die. be jokiu komplikaciju, net neverke skiepijant biggrin.gif

taigi, isgeriu kava va, ir lekiam i darziuka ...ir paciai net baisu biggrin.gif

Kokia didi diena Joriui. Ir kiek jaudulio mamai. Linkiu, kad jam darželyje patiktų!!!
Atsakyti
sveikos,
aš irgi po pertraukos apsireiškiu blush2.gif po metukų iškart vaikščiot pradėjo, tai smagu thumbup.gif kaip girtuoklytės po namus blūdija ir džiaugiasi kiekvienu žingsniu. buvo čia vienai prieš savaitę parą temperatūra iki 39 užkilus, greit praėjo, o po savaitės, kaip dėjo vėl, tai iki 40,5, tai irgi pirmą kartą gyvenime lėkėm į klinikų priimamąjį. nu kadangi reikėjo mum tyrimų, tai labai jau juos ilgai darė (2 valandas, kai paprastoj poliklinikoj per kelias minutes padaro), tai tas vaizdą sugadino, o šiaip irgi tik gerais žodžiais galiu atsiliept. na, gal dar kūdikiams mažai pritaikymo (nei žaisliuko turi, nei ramesnės vietos pamiegot, bet gal aš čia per daug noriu). gerai, kad nuo lašelinės išsisukom. nedaug gerklė paraudus, tai tipo laringitas, bet greičiausiai uždegimas nuo dantų dygimo, nes juk lenda krūva krūminių, visos dantenos patinę ir raudonos. tai gavo antibiotikų ir paleido. tik kitą rytą kai vėl buvo 40,8, tai norėjau vėl važiuot, bet paskambinau, tai nieko, muškit temperatūrą, neleiskit traukuliam atsirasti doh.gif nu žodžiu, nenorėjau aš į ligoninę gultis ir viską tą patį daryti ten, o ne namie. nu ačiū D praėjo, jau nuo vakar ryto nebemušam temperatūros, o ji TIK 38,5 buvo, tai jau smagu. bet dabar vaikas nuleipęs visai, nevalgo... gal kokio gero vitamino c galit kas patarti,kad apetitą pakeltų po antibiotikų? ar net visą vitaminų kompleksą tokiem mažiem kokį galima? nenoriu dėl tiek gydytojos trukdyt. tai va, pasirgom ir mes verysad.gif patyriau, ką reiškia daug nemiegotų naktų iš eilės, nes sumušėm nemiegojimo rekordus, kad iš nervų net xanax man neveikia užmigimui, o ir dar naktį nemiega, antibiotikus naktį reikia duot ir t.t. o taip jau norisi į lauką eit ir džiaugtis tuo gražiu oru, jau buvom pradėję vaikščiot ir va...
galvoju pardavinėt savo mažai naudotą TFK vežimą ir ieškot kokio lengvesnio sportinio, kad galėčiau viena susipakuot jį. gal kas norėtų ? o visokie triratukai nuo kada vaikams prasideda?
Atsakyti
Tino, aš ieškau TFK vežimo, tik tiek, kad man tik sportinė dalis aktualu. Bet kokiu atveju parašyk, už kiek parduodat.
Atsakyti
laba
na ka, trecia diena pas mus 'dudu orkestras', siandien ypatingai... darzelis nelimpa bachurui kol kas visiskai sad.gif . na, bet teks paprast. Skaudu, zinoma, matyt, kaip jis pergyvena, isterikuoja, mano koja apsikabines laiko sad.gif ir nepaleidzia sad.gif . Ir vakare paskui labai jau mamos reik. Bet kaip sakoma, turbut ne vienas vaikas be asaru pirmom dienom darzely nepabuvo ... Tikesiuos , kad bus ateity geriau ...
kita vertus, koks kaifas tos pora laisvu valandu biggrin.gif ... pradedu atsigaut po truputi biggrin.gif

natalija, oho, kiek veiklos prigalvoji tu. As neturiu tiek vaizduotes. kita vertus, mes daugiausia prabunam lauke. namie tik ryte valandziuke, ir vakare pries miega biggrin.gif ... kaip iseidavom 10 ryto i lauka, tai tik uzvalgyt pareidavo ponaitis, ant puodo atisest (dabar tai viska lauke atliekam, kai silta biggrin.gif ) , ir vel laukan. LAukinis vaikas, zodziu. miega irgi dar lauke vezime.
Atsakyti
sveikos, ikeliau savo kukuliu nuotraukas, kazkaip tik paverst nemoku... turiu begt, atsikele jau smile.gif reik valgyt paduot smile.gif
gal iseis ir kuri galit pakoreguot nuotrauku apvertima?
mano maziai gerai auga, naktim miega smile.gif miega nuo 19val iki 6 ryto smile.gif pakankamai ramus, tik va mazius pries uzmigdamas pradejo dudas elisti... nzn ar buvo pas ka taip? toks ispudis raminasi taip.. cia gal negerai kas?
Atsakyti
QUOTE(Cit @ 2016 04 07, 15:53)
sveikos, ikeliau savo kukuliu nuotraukas, kazkaip tik paverst nemoku... turiu begt, atsikele jau smile.gif reik valgyt paduot smile.gif
gal iseis ir kuri galit pakoreguot nuotrauku apvertima?
mano maziai gerai auga, naktim miega smile.gif miega nuo 19val iki 6 ryto smile.gif pakankamai ramus, tik va mazius pries uzmigdamas pradejo dudas elisti... nzn ar buvo pas ka taip? toks ispudis raminasi taip.. cia gal negerai kas?

Pavydžiu, kaip taip vaikai miega.. nuo 19 val. iki 6 ryto...Manau daugelio vaikai prieš miegą parėkia. Mano būdavo irgi taip.

Kur visos mamytės dingusios. Kaip vaikučiai auga. Vakar pas mus namie balius buvo. Tai mažoji tokia gera buvo. Su visais žaidė, juokėsi, šypsojosi. Visą dieną vaiko rankose beveik nelaikiau. Labai smagu, kai toks amžius, kai dar nebijo svetimųsmile.gif
Atsakyti
Turbūt džiaugėsi geru oru:)
Kaip smagu, Ruta.B, kad vaikas taip gražiai bendrauja 4u.gif Gal ir nesibaidys svetimų?
Cit, kokie rimti vyrukai, nesibaido kepurių? Mano tokio amžiaus nekentė visų kepuriųsmile.gif
Maniškė prasikaldino du dantukus, lenda trečias, gerai, kad apsieinam be temperatūros, tik pavadovauja, pavadovauja man:). Akys jau beveik visai rudos, plaukų kupeta užaugo, kirpt gaila, o į akis lenda:)
Gal kas turit rekomendacijų dėl skėtukų ir pirmųjų batų? Gal išbandėt Attipas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karmensita: 10 balandžio 2016 - 14:16
QUOTE(Karmensita @ 2016 04 10, 14:14)
Turbūt džiaugėsi geru oru:)
Kaip smagu, Ruta.B, kad vaikas taip gražiai bendrauja 4u.gif Gal ir nesibaidys svetimų?
Cit, kokie rimti vyrukai, nesibaido kepurių? Mano tokio amžiaus nekentė visų kepuriųsmile.gif
Maniškė prasikaldino du dantukus, lenda trečias, gerai, kad apsieinam be temperatūros, tik pavadovauja, pavadovauja man:). Akys jau beveik visai rudos, plaukų kupeta užaugo, kirpt gaila, o į akis lenda:)
Gal kas turit rekomendacijų dėl skėtukų ir pirmųjų batų? Gal išbandėt Attipas?

Pas mus dar dantukų nėra:( bet labai jau viską graužia. Manau greitu laiku pasirodys. Aš jau dedu į vaikštynę ir maunu attipas batelius. Sunku dar pasakyti jų naudą. Įkelk savo gražuolės foto. Pas maniškę irgi pradėjo pagaliau tie plaukučiai augti, bet dar jų mažoka.
Atsakyti
QUOTE(Natalija_V @ 2016 04 03, 23:07)
Piktuke[/b], idėjų semiuosi internete. Išskaičiau, kiek leidžia laikas, apie Domano, Montesori, Šičidos ir kitokius metodus ir vis ką nors iš idėjų pritaikau. Stengiuosi kiek įmanoma laikytis sistemos, kad bent kažkos lavinimas dienoje vyktų - smegenims, sielai, smulkiajai ir stambiajai motorikai. Dabar va gaminu orų stendą: pripaišiau visokių orų ženklų, kartu su žodžiais suklijavau, sulaminavau. Dar bus atskirai žodžiai ir atskirai paveiksliukai. Rytais žiūrėsim, kas už lango - saulė, debesys, vėjas, lietus ar rūkas - ir lipdysim ant stendo. Kai pabaigsiu, sudėsiu į instagramą. Jei netingėsit, galit susirasti ten gluosne. O šiaip žaidžiam su smulkiais daiktais, biriais produktais, klausomės klasikinių kūrinų (įvardinu kompozitorių ir kūrinį, parodau kompozitoriaus portretą), rodau paveikslėlius su aiškiais vaizdais ant balto fono - gyvūnai, augalai, žymūs pastatai ir t.t. Lauke daug kalbame. Ne "paukščiukas", o kovas, varna, balandis, kėkštas ir t.t. Ne "gėlytė", o snieguolė, krokas, žydrė. Ne "mašinytė", o juodas Nissan, tamsiai žalia Honda. Ne namas, o daugiabutis, biurų pastatas, medinis namas, monolitinis, raudonų plytų, vieno-dvylikos aukštų. Ne keliukas-takiukas, o šaligatvis, asfaltuotas takas, miško takelis, važiuojamasis kelias, nu ir pan., principas aiškus. Tik tiek, kad pati daug ko nežinau, tai tenka vis googlinti biggrin.gif
Kalbėjot apie Klinikas. Taip, kartais ten eilės, bet personalas mane sužavėjo. Prieš kelias dienas vėl pakliuvom į priimamąjį, nes po tymų/raudoniukės/kiaulytės skiepo vaiką užpuolė klaiki dilgelinė. Pradžioje vos kelios dėmės, o vakare pamigdžius nubudo rėkdama - visa kaip nuplikyta. Tai nuvažiavom. Eilių nebuvo, greit gavom pagalbą, labai švelnūs visi gydytojai ir slaugytojos. Tai va dabar reikės kažkaip ieškot būdų nebesiskiepyt, nes kitas skiepas gali baigtis dar blogiau.

Eina sau. Viską išsisaugojau ateičiai. Reik man tavo senesnių postų paieškot biggrin.gif

Mes irgi nusipirkom trivietį vežimą vietoj dviviečio ir vienviečio, kad jau ir viena galėčiau išriedėti. Jau ir buvau išriedėjus. Jis nerealiai lengvai rieda, vaikų svorio net nesijaučia. Su juo bėda tik ta, kad nežmoniškai traukia visų dėmesį. Išėjau į parką pasedėti ir paskaityti žurnalą kol vaikai parps (~1,5h), nu tai gal pora straipsniukų perskaičiau.. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
O kaip dydis, ėmei šiek tiek didesnius ar kaip tik?Ar kojytės neprakaituoja?
Atsakyti