Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasariniai mamyčių namučiai

[quote=Ruta.B,2016 06 27,

Delfiniuk ar tu gavai jau skiepa nuo ŽAIBINIO?

[/quote]
Rūta, mes žinok neskiepijom.
Atsakyti
tikrai butu kaunietem smagu susitikt, as uz 4u.gif

o kokia nuomone del roto viruso skiepo?
kokiua kombius galvojat pirkti ziemai? mum ziema bus 11men-1.4m.... svarstau apie Columbia, tik sunku nusprest, bendra ar kelnes ir striukyte.... manau daug nevaiksciosim... tai einu link tos minties vientiso...

o kas del maitinimo as duodu darzoves pirmoj dienos pusej iki pietu miego, tada jie ilgiau miega ir sotesni buna... ypac jei kur vaziuojam, labai gerai duot kose... nes po pieno jie man max 3h kartais net 2.5h.... doh.gif

mano sunus zyzla pasidare... baisu verysad.gif nurasau dantim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(austela @ 2016 06 28, 08:06)
tikrai butu kaunietem smagu susitikt, as uz  4u.gif 

o kokia nuomone del roto viruso skiepo?
kokiua kombius galvojat pirkti ziemai? mum ziema bus 11men-1.4m.... svarstau apie Columbia, tik sunku nusprest, bendra ar kelnes ir striukyte.... manau daug nevaiksciosim... tai einu link tos minties vientiso...

o kas del maitinimo as duodu darzoves pirmoj dienos pusej iki pietu miego, tada jie ilgiau miega ir sotesni buna... ypac jei kur vaziuojam, labai gerai duot kose... nes po pieno jie man max 3h kartais net 2.5h.... doh.gif

mano sunus zyzla pasidare... baisu verysad.gif nurasau dantim biggrin.gif

Turbūt nenustebinsiu, bet ir nuo rotaviruso skiepijau smile.gif Tai skanus, geriamas skiepas:) Surijo ir apsilaižėsmile.gif
Šalutiniai reiškiniai maniškei nuo Bexsero: truputį pakilusi temperatūra (keliom dalim, pakilo naktį), ir labai skausminga dūrio vieta. O šiaip viskas normaliai.
Atsakyti
Pacifica, ojei ojei, kaip gerai, kad viskas gerai baigėsi. Šiame skyrelyje, jei neklystu, jau toks trečias atvejis... Siaubas, panos, nepraeinami kiaušintakiai gali būti kažkiek praeinami, bent jau į vieną pusę.

Miegai anksčiau ar vėliau susitvarkys. Aišku, kai vaikas ne vienas, norisi anksčiau... Pas mus viskas kaip ir gerai, išmiega naktį, pamiega dieną. Bet puodui kaip buvo banas, taip ir liko. Galvoju, kad antrą kartą reikia pasirinkti kitą mokymo taktiką, bet nesugalvoju kokią. Papo dar paieško, bet soskės atsisakė. Auga, vis drąsesnė ir savarankiškesnė. Pradedu jausti tą byrantį pro pirštus laiką, kurio niekaip nesustabdysi.

Skiepyčiau ir nuo meningokoko ir nuo encefalito, bet dabar jau bijau po reakcijos į MMR. Tiesa, dabar jau bijau ir kitos realybės, nes panašu, kad Laimo ligą jau gavom. Belieka melstis, kad kartu negavo ir encefalito. Šiandien pastebėjau žiedinė eritemą ant kojos, pas infektologą pakliūsim tik pirmadienį. Einam tik į Ąžuolyną, visada po to patikrinu, visada su kojinėm, o ta dėmė būtent ant pėdutės. Tiesa, šeštadienį buvom prie Lapmėdžių, tai buvo basa. Grižus prausiau po dušu, bet ant pėdos šono mažą lervą galėjau ir nepamatyt...

Aš jau pradedu geriau jaustis, tik visiškai nepernešu karščio, spaudimas arti nulio. Tai gerai, kad Elė labai mėgsta žaisti gydytojais. Guliu, o ji mane visaip gydo biggrin.gif Kartą nepastebėjau, kad gydo kojas tušinuku lotuliukas.gif Sako, matai, mamyte, kaip nusibrozdinai daug, reikia patepti, nebijok, viskas bus gerai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalija_V @ 2016 06 29, 14:31)
Tiesa, dabar jau bijau ir kitos realybės, nes panašu, kad Laimo ligą jau gavom. Belieka melstis, kad kartu negavo ir encefalito. Šiandien pastebėjau žiedinė eritemą ant kojos, pas infektologą pakliūsim tik pirmadienį. Einam tik į Ąžuolyną, visada po to patikrinu, visada su kojinėm, o ta dėmė būtent ant pėdutės. Tiesa, šeštadienį buvom prie Lapmėdžių, tai buvo basa. Grižus prausiau po dušu, bet ant pėdos šono mažą lervą galėjau ir nepamatyt...

Aš jau pradedu geriau jaustis, tik visiškai nepernešu karščio, spaudimas arti nulio. Tai gerai, kad Elė labai mėgsta žaisti gydytojais. Guliu, o ji mane visaip gydo biggrin.gif Kartą nepastebėjau, kad gydo kojas tušinuku  lotuliukas.gif Sako, matai, mamyte, kaip nusibrozdinai daug, reikia patepti, nebijok, viskas bus gerai  lotuliukas.gif

Oi smagu tokia gyditoja turet smile.gif
Joo, tas laikas bega nesustabdomai. Mano broliene irgi laukias tai pakavau pries kelias dienas rubeliu jai perduot, daug yra kuriu mano maziai net neuzsidejo, tai perleidziu kraiti kaip sakant. Sunku buvo patiket kad jie tokie maziukai buvo visai nesenai dar. Ta kudikyste kai pagalvoji, tai tikrai vyksta akimirka, ech..

O kokia reakcija i MMR jum buvo?

Ka dabar del to laimo daryt reikes, antibiotikai? unsure.gif
Atsakyti

O kas tas MMR?

Vaje dėl erkės... Aš pati neseniai radau sau įsisiurbusiá, tikiuos praslysiu...
Kiek domėjaus, vaikai labai lengvai perserga encifalitu, jiems nebūna tú visú pašaliniú pakenkimú, kurie gali būti suaugusiems ir kad pasireiškia kaip lengvas peršalimas. Nežinau kiek čia tiesos, bet gal taip ir yra:) ir dar visur rašo, kad persirgus encefalitu imunitetas lieka visam gyvenimui. Tai va, jei tavo dukrytė ir susirgs (tikiuosi, kad nesusirgs!!!!), tai greičiausiai viskas bus gerai!
O dar radau, kad 1 proc tikimybė susirgt encifalitu, jei jau įsisiurbė.

QUOTE(Natalija_V @ 2016 06 29, 15:31)
Pacifica

Skiepyčiau ir nuo meningokoko ir nuo encefalito, bet dabar jau bijau po reakcijos į MMR. Tiesa, dabar jau bijau ir kitos realybės, nes panašu, kad Laimo ligą jau gavom. Belieka melstis, kad kartu negavo ir encefalito. Šiandien pastebėjau žiedinė eritemą ant kojos, pas infektologą pakliūsim tik pirmadienį. Einam tik į Ąžuolyną, visada po to patikrinu, visada su kojinėm, o ta dėmė būtent ant pėdutės. Tiesa, šeštadienį buvom prie Lapmėdžių, tai buvo basa. Grižus prausiau po dušu, bet ant pėdos šono mažą lervą galėjau ir nepamatyt...

Aš jau pradedu geriau jaustis, tik visiškai nepernešu karščio, spaudimas arti nulio. Tai gerai, kad Elė labai mėgsta žaisti gydytojais. Guliu, o ji mane visaip gydo biggrin.gif Kartą nepastebėjau, kad gydo kojas tušinuku  lotuliukas.gif Sako, matai, mamyte, kaip nusibrozdinai daug, reikia patepti, nebijok, viskas bus gerai  lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 29 birželio 2016 - 18:10
QUOTE(burbuliacija @ 2016 06 26, 08:19)
Na maniskiai jei daug isgertu, neismetineciau dar. Mes kai darem kraujo tyrima, tai pas abu rode lengva dehidratacija, arba skysciu tukuma, tai as kaip tik kolkas stengiuos kad kuo daugiau ju gautu bet kokia forma. Kai jau normaliai gerst kitus skyscius stai piena galima bus nutraukt 4u.gif

O, kaip fainai toks tyrimas, kažin LT tokį daro? Tiesa, o nesiklausei labaratorijoje, kartais pienas nėra įtraukiamas prie skysčių?

QUOTE(Ruta.B @ 2016 06 27, 20:03)
Ar Jus duodat vitamino D, jei dar maitinat misiniu?

Duodu, bet ne kasdien. Gydytoja vis dar liepė kasdien po lašiuka duoti, bet aš vasarą nelinkus to daryti. Liepė ir geležies preparatų duoti, nes ant žemutinės ribos rodikliai visiems, bet irgi neduodu. Tiesiog pradėjau daugiau jautienos duoti, grikių, špinatų, brokolių.

Tiesa, mano mergytei atopinį dermatitą pripažino, tai darėm alerginius tyrimus iš dūrio santariškėse. Dūris parodė, kad net labai alergiška visam kiaušiniui ir kiaulienai. Prašiau ir lopo tyrimą padaryti, bet sakė nedarys kol kas, kol rado greitos reakcijos kaltininkus... Bet man tas tyrimas tai toks menkas, tik 7 produktus patikrina ir sako viskas. O aš įtariu dar ir vištieną kaip minimum, važiuosiu privačiai ištirti. Gaila jos ir to, kad niekada negaliu palaikyti trumpom rankovėm ar juo labiau plikutės, nusidrasko rankyčių odytę iki kraujų..
Atsakyti
Oi, piktuke, nu kaip sudėtinga tos alergijos. Reikia, tikėtis, kad išaugs. Maniškė išaugo iš alergijos raudonos ir oranžinės spalvos maistui. Jei įtari vištiena, tai tikrai geriau susimokėt ir tiksliai žinot... O kokių tepalų negavot nuo niežulio?

MMR tai tas kur tymai, raudoniukė ir kokliušas. Buvo ūmi dilgelinė su žiauriu niežuliu.

Mano vaikui ne Laimo liga rolleyes.gif rolleyes.gif Šakės, niekad negalvojau, kad taip apsidžiaugsiu grybeliu thumbup.gif Šiandien pamačiau, kad atsirado daugiau tokių dėmių ant pėdos ir kitos kojos pėdos. Nežinau, kur pasigavo, gal tame pačiame Lapmėdžių smėlyje? Nes nei šunų, nei kačių ji nelietė. Buvom svečiuose, kur šuo, aš jį niurkiau visą dieną, bet Elė nielietė, tai neįsivaizduoju...
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2016 06 30, 06:51)
Gaila jos ir to, kad niekada negaliu palaikyti trumpom rankovėm ar juo labiau plikutės, nusidrasko rankyčių odytę iki kraujų..

D.C. labai padėjo Dermalex, nuima niežulį ir gydo 4u.gif
Atsakyti
Labutis, oi, nelabai kokios zinios temutej, svarbu gerai baigesi 4u.gif

Zuzla, eina sau del vaiko taip, sirdis kulnyse butu. Ar greitai radot? Ir ka tada tokio amziaus vaikui sakyti unsure.gif nei labai mokyti nei visai nieko nesakyt.

Mes ilgaji savaitgali buvom kaime, ten yra sodyba su tvenkiniu, tai per visus miegus mirkau vandeny, po savaitgalio dukrai sukilo temperatura, bet tik vakare ir nakti, dabar tik slogyte belikus.

Kas del susitikimu, mes irgi is tu, kur niretume, tad jei pvzd kita sav tai butinai prisijungtume smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armante: 30 birželio 2016 - 12:41
QUOTE(Armante @ 2016 06 30, 13:36)
Zuzla, eina sau del vaiko taip, sirdis kulnyse butu. Ar greitai radot?

Ir ka tada tokio amziaus vaikui sakyti  unsure.gif  nei labai mokyti nei visai nieko nesakyt.

kai ieškai, tas laikas kaip amžinybė...

barimo tai tikrai nesuprastų, tiesiog paprašiau, kad kitą kartą, kai norės eiti, pakviestų mane arba tėtį kartu. po pokalbio po pietų vėl išėjo pats, bet jau žinojome kur ieškoti. vėl tą patį kalbėjau. kitą dieną jau pakvietė kartu.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 06 30, 14:07)
kai ieškai, tas laikas kaip amžinybė...

barimo tai tikrai nesuprastų, tiesiog paprašiau, kad kitą kartą, kai norės eiti, pakviestų mane arba tėtį kartu. po pokalbio po pietų vėl išėjo pats, bet jau žinojome kur ieškoti. vėl tą patį kalbėjau. kitą dieną jau pakvietė kartu.

Oo, tai vaikinukui karto ir neuzteko, cool.gif smile.gif na, savarankiskeja, poto ir tas supratimas ka tevai sako turbut ateina savaime.

O mes kaistam, langai i pietus, na smaguma doh.gif biggrin.gif bet nesiskundziu, paskui ir vakarai ilgi ir silti, savaitgali ca tokioj sventej buvom, tai iki pirmos val su vasariniais rubais, nieko uzsimest nebuvo poreikio, isskyrus vaika, zinoma smile.gif
Atsakyti