Įkraunama...
Įkraunama...

Namų fasadų apšiltinimas polistirolu 3

Tai pajimkit flakonėli ir paklijuokit m2, kitą.
Mažum nuomonė pasikeis ?
Eksperimentuot gi galima. Va jei tyrkiški klijai - tai jau š...

QUOTE(Oksana79 @ 2016 03 17, 18:42)
  ) Nu yra,kaip yra  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 03 17, 20:51)
Tai pajimkit  flakonėli ir paklijuokit m2, kitą.
Mažum nuomonė pasikeis ?
Eksperimentuot gi galima. Va jei tyrkiški klijai - tai jau š...

Kokie,kokie klijai? g.gif
Atsakyti
Turkiški. Buvo netycia papuolę į rankas... doh.gif . Pigūs

QUOTE(Oksana79 @ 2016 03 17, 19:05)
Kokie,kokie klijai? g.gif

Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2016 03 17, 19:42)
Tie Ceresit 84 labai vilioja,nors 99 proc kad pasirinksim cementinio tipo.....(jau jaučiu,kaip kažkas sako-ot du..nė  biggrin.gif  ) Nu yra,kaip yra  4u.gif

Jei rimtai, tai dėl palaukimo yra skirtingos nuomonės. Ankščiau tikrai ir ant Ceresito instrukcijos buvau skaitęs, kad reikia palaukti. Po to, youtube teko užtikti kaip vienas meistras įrodinėjo, kad palaukimas kenksmingas klijų lipumui, nes ten kur buvo plokštė priklijuota palaukus nusilupo lengvai per klijų siūlę, o ten kur plokštė buvo priklijuota iškart be laukimo jau plyšo per putplastį. Tada dar kartą bandžiau skaityti Cerasit klijų instrukciją ir jau palaukimo momento ten neradau. Panašu, kad pasikeitė gaminto pozicija šiuo klausimu.

Palaukimas iš tikrųjų reikalingas dėl to, kad putos šiek tiek pučiasi ir jei pridėsi iškart, tai plokštė bus truputį atstumta nuo klijuojamo paviršiaus, bet su geresniais klijais nesunkų su šia problema kovoti smile.gif. Na yra niuansų.

Vis tik, kas liečia putplasčio fasado klijavimą, tai aš putplastį klijavau cementiniais ne tik dėl to, kad mano fasadas buvo nelygus. Kiek laiko žmonės klijuoja fasadą poliuretaniniais klijais? Na dešimtmetis geras, ne daugiau, o cementiniai klijai jau keletą amžių laiko, tad sakykit ką norit, bet man cementiniai klijai atrodo patikimiau.

Vat apipurškiau sienas poliuretano putomis ir tik po to sužinojau, kad poliuretano šiluminė varža po senėjimo labai stipriai suprastėja. Ką daryti, kai jau suklijavai fasadą su poliuretaniniais klijais ir paaiškės, kad tokiais klijais klijuotas fasadas, po 15 metų pradeda atšokinėti? Na nesakau, kad pradės, bet maža kas dar paaiškės apie poliuretano ilgaamžiškumą.
Papildyta:
QUOTE(Oksana79 @ 2016 03 17, 19:42)
Dėl neoporo-jis visgi truputi skiriasi nuo baltojo-jis slidesnis.

Nepastebėjau šio skirtumo jei rimtai. Tai gali būti dėl to kreiselis prie manojo neoporo lipo prasčiau g.gif , bet patikėkit, su kitais mano minėtais klijais su neoporu problemų nebuvo. Vis tik 68m3 neoporo suklijavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 kovo 2016 - 22:33
QUOTE(mintas @ 2016 03 17, 23:41)

Vis tik, kas liečia putplasčio fasado klijavimą, tai aš putplastį klijavau cementiniais ne tik dėl to, kad mano fasadas buvo nelygus. Kiek laiko žmonės klijuoja fasadą poliuretaniniais klijais? Na dešimtmetis geras, ne daugiau, o cementiniai klijai jau keletą amžių laiko, tad sakykit ką norit, bet man cementiniai klijai atrodo patikimiau.

Vat apipurškiau sienas poliuretano putomis ir tik po to sužinojau, kad poliuretano šiluminė varža po senėjimo labai stipriai suprastėja. Ką daryti, kai jau suklijavai fasadą su poliuretaniniais klijais ir paaiškės, kad tokiais klijais klijuotas fasadas, po 15 metų pradeda atšokinėti? Na nesakau, kad pradės, bet maža kas dar paaiškės apie poliuretano ilgaamžiškumą.
Papildyta:
Nepastebėjau šio skirtumo jei rimtai. Tai gali būti dėl to kreiselis prie manojo neoporo lipo prasčiau  g.gif , bet patikėkit, su kitais mano minėtais klijais su neoporu problemų nebuvo. Vis tik 68m3 neoporo suklijavau.

Ačiū Mintai už pasidalinta informacija drinks_cheers.gif
Vat ir mums,cementiniai klijai patikimiau atrodo (gal kas ir sakys,kad labai klystame,bet šiai minutei yra taip....). Juolab,kad sienos apyligės,polistirolą tepsime su "šukomis",per visą lapą.
Tai kai ir pasirinkimas bus ties Knaufu,dar pasidomėsime Alpol klijais(Caparol). g.gif
Dar toks klausimas,kokį gruntą naudoti prieš klijavimą? Visgi silikatiniai blokeliai..... Kas kokį naudojote? Ir ar išvis-naudojote? (nusižiūrėję esam Ceresit CT 17)
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2016 03 18, 22:06)
Dar toks klausimas,kokį gruntą naudoti prieš klijavimą? Visgi silikatiniai blokeliai..... Kas kokį naudojote? Ir ar išvis-naudojote? (nusižiūrėję esam Ceresit CT 17)

Aš ant putų klijavau, tai grunto nebuvo prasmės naudoti. Ant silikato naudočiau paprastą giluminį gruntą, bet čia aš jau ne patarėjas.
Atsakyti
Ačiū Arkavai,Gediminui,Vaikiui už informacija. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gruntuojam dabar gruntu su kvarc. smeliu - bus Alplol dekoras ant OSB fasado .
smile.gif

QUOTE(Oksana79 @ 2016 03 19, 08:52)
Ačiū Arkavai,Gediminui,Vaikiui už informacija.  drinks_cheers.gif

Atsakyti
kur galima nusipirkti 0.5mm nichromo vielos EPS pjaustymo staklėms?

Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2016 03 20, 21:31)

Aš pirkau Vilniuje Kalvarijų turguje. Paprastai senukai senos technikos turgeliuose jaja prekiauja.

Tik kai pirksi atkreipk dėmesį dar ir į vielutės storį. Plonesniai reikės mažesnio galingumo ją įšildyti, pjūvis bus plonesnis, bet jei norėsi iš išlankstytos vielutės kokią formą išpjauti, tai jau reikės ir storesnės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 kovo 2016 - 21:55

As pirkau vietineje elektronikos parduotuveje. 1m - 1.45e. wink.gif mano turimas trafas 0,5mm viela ikaitindavo apie 40cm ilgio, tad man galejo buti plonesne vielute... wink.gif bet ir tai issisukau is situacijos wink.gif
Atsakyti

Rekomenduoju galuose montuoti spyruoklę, kadangi viela kaisdama keičia ilgį.
Atsakyti