Įkraunama...
Įkraunama...

Namų fasadų apšiltinimas polistirolu 3

turiu aš stakles, tokias:
http://www.jago24.de...fety-guard.html

du kart jau vielas keičiau, baigėsi atsarginės, reikia užsipirkt prieš darbus, rašo kad 0.5mm
Atsakyti
Pora klausimų:
- Kas galėtų pagelbėti su U-wert, kažkaip nesigauna man ten sudelioti doh.gif (iš vidaus - gipso plokštė-silikatinis blokelis arko m18-neoporas 20cm storio - ir sakykim kokstai tinkas(dėl tinko pasirinkimo-dar neapsisprendėme) Ką tokios sienos konstrukcija rodo u-wert'as?
- Matau,kad diskutuojate apie vielas ir polistirolo pjaustykles,tai gal kas turite atliekamą polistirolo pjaustyklę (gal atliko,gal turite kelias sakykim pasigaminę...... Suderėtumėm drinks_cheers.gif )
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2016 03 21, 08:25)

du kart jau vielas keičiau, baigėsi atsarginės, reikia užsipirkt prieš darbus, rašo kad 0.5mm

Tai būtinai turi pirkti nurodyto diametro nes kitaip bus neatitikimas su maitinimo bloku. Nors yra variantų, kaip bandyt išsisukti iš padėties, bet geriau imti, kas idealiai tinka.
Atsakyti
Maždaug toks vaizdelis gaunasi.

QUOTE(Oksana79 @ 2016 03 21, 09:35)
Pora klausimų:
- Kas galėtų pagelbėti su U-wert, kažkaip nesigauna man ten sudelioti  doh.gif  (iš vidaus - gipso plokštė-silikatinis blokelis arko m18-neoporas 20cm storio - ir sakykim kokstai tinkas(dėl tinko pasirinkimo-dar neapsisprendėme)  Ką tokios sienos konstrukcija rodo u-wert'as?

Atsakyti
O ką Jūs norit toj programoj pamatyt? Varza galit ir taip susiskaičiuot. Bus apie 6,3, nes blokelis silumos neduos

Iš savadarbės pjaustyklės liko tik stalas ir maitblokis. Na dar vielos, 1mm smile.gif

QUOTE(Oksana79 @ 2016 03 21, 08:35)
Pora klausimų:
- Kas galėtų pagelbėti su U-wert, kažkaip nesigauna man ten sudelioti  doh.gif  (iš vidaus - gipso plokštė-silikatinis blokelis arko m18-neoporas 20cm storio - ir sakykim kokstai tinkas(dėl tinko pasirinkimo-dar neapsisprendėme)  Ką tokios sienos konstrukcija rodo u-wert'as?
- Matau,kad  diskutuojate apie vielas ir polistirolo pjaustykles,tai gal kas turite atliekamą polistirolo pjaustyklę (gal atliko,gal turite kelias sakykim pasigaminę......  Suderėtumėm  drinks_cheers.gif  )

Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2016 03 21, 09:35)
Kas galėtų pagelbėti su U-wert, kažkaip nesigauna man ten sudelioti  doh.gif  (iš vidaus - gipso plokštė-silikatinis blokelis arko m18-neoporas 20cm storio - ir sakykim kokstai tinkas(dėl tinko pasirinkimo-dar neapsisprendėme)  Ką tokios sienos konstrukcija rodo u-wert'as?

Ten dabar reikalauja prisiloginimo, kad leistų pasižaisti. Vat sumečiau, tik ten langelis yra kad prisijungti, tai jo neliesk ir važiuok žemyn ir matysi savo sieną. u-wert.net

- Matau,kad  diskutuojate apie vielas ir polistirolo pjaustykles,tai gal kas turite atliekamą polistirolo pjaustyklę (gal atliko,gal turite kelias sakykim pasigaminę......  Suderėtumėm  drinks_cheers.gif   )

Aš buvau iš lentų susikalęs, dabar jau viskas išardyta. Net ir vielos nerasčiau, nes daug vielų turiu, ir bus susimaišiusios, neatskirsiu, kuri nikelio chromo.

Įtempimą dariau ne su spyruoklėmis o su svareliais.
Papildyta:
QUOTE(remiga @ 2016 03 21, 10:05)
Maždaug toks vaizdelis gaunasi.

Tarp mano ir šio vaizdelio pagrinde skiriasi lauko temperatūra. Mano -5C, šio vaizdelio -20C. Šeip gal ir per ekstremali temperatūra, kiek tokios būna, bet šeip tai sumuštinis vis tik nėra labai sveikas. Ant mano pavyzdžio iki -11C rasos taško nėra, o prie -12C jau yra kondensato. Remigos pavizdyje ne gipskartonio plokštė, bet gipso tinkas iš vidaus, bei tinko sluoksnis ant putplasčio kitas, tai kondensatas susidaro prie -16C, iki -15C kondensato nėra.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 03 21, 10:05)
O ką Jūs norit toj programoj pamatyt?

jei dėl varžų, tai pasiskaičiuoti nesunku su bet kuo, U-Wertas geras tuo, kad leidžia modeliuoti rasos taško susidarymo tikimybę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 kovo 2016 - 10:22
QUOTE(mariuzs @ 2016 03 21, 08:25)
turiu aš stakles, tokias:
http://www.jago24.de...fety-guard.html

Turiu ir aš tokias stakles. Apšiltinau visą namą ir niekaip nesugebėjau nutraukti tos vielos. Dirbat pastoviai turbūt, kad net atsargines sunaudojot? As turiu tris atsargines, jeigu labai prireiks ir nespėsit nusipirkti. Siūlyčiau pasižiūrėti ebay:
http://www.ebay.de/i...OsAAOSwQYZWx1oy
Atsakyti
QUOTE(Diukas66 @ 2016 03 21, 10:25)
Turiu ir aš tokias stakles. Apšiltinau visą namą ir niekaip nesugebėjau nutraukti tos vielos. Dirbat pastoviai turbūt, kad net atsargines sunaudojot? As turiu tris atsargines, jeigu labai prireiks ir nespėsit nusipirkti. Siūlyčiau pasižiūrėti ebay:
http://www.ebay.de/i...OsAAOSwQYZWx1oy

Mano savadarbei pjuastyklei ir nenutruko nei viena velute, nors kaip kreipianciasias naudojau tinkavimo profilius, tai per metala pastoviai bruzinosi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 21, 11:17)
Tarp mano ir šio vaizdelio pagrinde skiriasi lauko temperatūra. Mano -5C, šio vaizdelio -20C. Šeip gal ir per ekstremali temperatūra, kiek tokios būna, bet šeip tai sumuštinis vis tik nėra labai sveikas. Ant mano pavyzdžio iki -11C rasos taško nėra, o prie -12C jau yra kondensato. Remigos pavizdyje ne gipskartonio plokštė, bet gipso tinkas iš vidaus, bei tinko sluoksnis ant putplasčio kitas, tai kondensatas susidaro prie -16C, iki -15C kondensato nėra.
Papildyta:
jei dėl varžų, tai pasiskaičiuoti nesunku su bet kuo, U-Wertas geras tuo, kad leidžia modeliuoti rasos taško susidarymo tikimybę.

Dėl rasos taško susidarymo ir buvo įdomu. Šiltinimo sumuštinis "nėra sveikas" - o tai ką patartumėte daryti,kad viskas būtų thumbup.gif ? Kad nesidarytu rasos taškas? Kokį sprendimą priimti,prieš neo klijavimą,kad nesusidurti su rasos tašku?
Atsakyti
Kažkada, kai sau modeliavau- sprendimas buvo storint Neps. Bet ne silikatui.
Akytbetoniui.
Buvau labai gasdinamas prasta konstrukcija ir blokeliu peršalimu.

QUOTE(Oksana79 @ 2016 03 21, 20:17)
Dėl rasos taško susidarymo ir buvo įdomu. Šiltinimo sumuštinis "nėra sveikas" - o tai ką patartumėte daryti,kad  viskas būtų  thumbup.gif  ? Kad nesidarytu rasos taškas?  Kokį sprendimą priimti,prieš neo klijavimą,kad nesusidurti su rasos tašku?

Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2016 03 21, 21:17)
Kokį sprendimą priimti,prieš neo klijavimą,kad nesusidurti su rasos tašku?

Kad nelabai kas gaunasi. Bandžiau vakar pamodeliuoti įvairius variantus, tai nieko geriau ir nepavyko išpešti.

Paprastas variantas, iš bet kurios silikatinės sienos pusės dedi garo izoliaciją, tai sumuštinis idealus prie bet kokių temperatūrų, bet problema, kad to garo izoliacinio sluoksnio niekaip neuždėsi, o su mažiau garui laidžiu vidinės apdailos sluoksniu ir laidesniu tinku ant putplasčio pasiekiamas rasos nebuvimas iki -15C laipsnių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 kovo 2016 - 11:53
Yra kažkoks naujas NEPS'aspas lenkus atsiradęs su labai maža garų varža miu <5

Bet kaina kosminė gaunas ~75€/m3

QUOTE(mintas @ 2016 03 22, 11:53)
Kad nelabai kas gaunasi. Bandžiau vakar pamodeliuoti įvairius variantus, tai nieko geriau ir nepavyko išpešti.

Paprastas variantas, iš bet kurios silikatinės sienos pusės dedi garo izoliaciją, tai sumuštinis idealus prie bet kokių temperatūrų, bet problema, kad to garo izoliacinio sluoksnio niekaip neuždėsi, o su mažiau garui laidžiu vidinės apdailos sluoksniu ir laidesniu tinku ant putplasčio pasiekiamas rasos nebuvimas iki -15C laipsnių.

Atsakyti