Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kiti gesnerijiniai-25

kazi kaip su tos veikejos sanpaulijom bus blink.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 03 17, 21:24)
kazi kaip su tos veikejos sanpaulijom bus blink.gif

nežinau, aš iš jos nepirkau, o su sanpaulistėm nebendrauju galima sakyti, tai pletkų dar niekas neatnešė.
Atsakyti
Man DS- Beloved irgi patiko, bet užvertė šaknis ir lig tai nemačiau tarp vaikų. Turbūt neliko, o gal dar išlys.

ausrazs, tu galvoji aš žinau kada achimenes gnybti biggrin.gif Tas kur turėjau, tai buvau apkarpiusi kai užaugo per aukštos. Pirmi metai tokį pulkelį turi. Sakiau pasiskaitysiu. Bet rašo kad kitos pačios šakojasi g.gif Reiks turbūt apie kiekvieną veislę skaityti, nes jose nesigaudau, vardai nieko nesako smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 03 17, 22:18)

aš bandžiau skaityti - rusų kalba, verstą selekcininko tekstą - tai ten matyt jie jas lauke sodina, nes rašo, kad kovo pradžioj pasodintos balandį išdygsta, virš 2-3 poros lapų pakerpa viršūnę. Bet jos ten tokios mažutės, kad pagal mūsų kambarines nėra ką lyginti. Faktas, kad nukirpus viršūnę pasišakos, jos nenukirpus - irgi, tik iš aukščiau. Bet kai gerai patįsę, tai nežinau iki kur kirpt, kad dar ataugtų, bet būtų trumpesnės lotuliukas.gif Pas mane jos podukrų vietoje, pačioje prasčiausioje iš visų, ką galiu skirti, nes tikrai ilgai galvojau ar trenkt, ar dar pasikamuot, bet palikau, tik ne karališkai...
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 03 17, 17:57)
Mano achimenės  smile.gif  Yra visokių: ir nedygusių,ir pastypusių ir normalių...

ar is stiklinaiciu paskui bus perkeltos i didesnius vazonus?
plantacija pribloske
o jau strepsu palange nuostabi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 17 kovo 2016 - 21:33
na tos cioces kelios sanpaulijos prazydo teisingai mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 03 17, 22:30)
virš 2-3 poros lapų pakerpa viršūnę.

Aš laikausi šitų rekomendacijų, nes man negražu, kai pradeda šakotis aukštai. Pernai turėjau tokių, kurių neformavau, tai buvo baisiniai - liauni, ištįsę, vienašakiai ūgliai. Tada jau pjoviau viršūnę ir šaknydinau.
Kadangi kerpant viršūnę mažiems ūgliams yra rizikos pažeisti šonines augimo vietas, šalima atsargiai viršūnėlę nugnybti pincetu. Arba naudoti plonas manikiūrines žirklutes.
Atsakyti
Ačiū, nereiks man skaityti 4u.gif Paskaičiuosiu kiek mano aukštosios turi porų lapų ir reiks atsargiai patrumpinti.
Atsakyti
user posted image Ruda, lenkiukė.

Ačiū Rusmai už naują gryčią aciuks.gif
Perskaičiau viską, ką vakar prirašėt.Ir pasidarė liūdna, kad pareina strepsų mada.Juk kuo mūsų daugiau, tuo geriau.Tiesiog yra su kuo padiskutuoti, ar papraščiausiai paplepėti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 03 17, 22:35)
na tos cioces kelios sanpaulijos prazydo teisingai mastau.gif

Matai sanpaulijas biškį sunkiau prastumti beleką - lapai labai skiriasi, jeigu šieno pripjautų, žmogus kuris nusimano, iš karto suprastų. Automatiškai net ir pačiam sunku sumaišyti netyčia - aš ateinu pvz. pasiimt parduoto vaiko - nereikia nei etikečių skaityti - visi jie skirtingi.

Pas ją viskas, kas tarkim man pateko peresortu, yra labai panašu į tai, kas turėjo būti, pretenzijų atveju gali pasakyti, kad sportas. Ir visa tai man atrodo labiau panašu į padarymą tyčia, nei į atsitiktines klaidas. O su tom naujom veislėm, kurios keletą kartų pigesnės nei pas Jenikejevą, man tikrai iš karto pasirodė labai įtartinas reikalas - jeigu pirko pati, tai už tiek nepardavinėtų, nes tai akivaizdžiai pelno siekiantis subjektas, o ne bobutė, kuriai gaila išmest gėlytę ir ieško kur ją pristrointi. Na čia mano nuomonė. Kai kas man irgi atitiko - ypač senos, pigios veislės tai visu 100 proc. lotuliukas.gif Bet daugiau ant savo piniginės bandymų nedarysiu.

Iš Kleščinskio irgi eina peresortas labai dažnai ir jis į jokias kalbas nesileidžia, kartą pabandžiau, daugiau net nebandau aiškintis. Aš pati jo pridarius tiek ir tiek, bet tikrai netyčia, visoms, kam atrodė, kad tai gyvybiškai svarbus klausimas ir galėjau/turėjau atidaviau po to teisingą vaiką. Bet čia tai man asmeniškai panašiau į apgaudinėjimą, bent toks įspūdis susidarė iš mano patirties - gal klystu.

Ai, dabar plinta dar viena asmeniškai man juokinga tendencija kvailių mulkinimo - prie bet kokios veislės prirašyti DS. Iki ašarų juokiausi, kai pamačiau, kad taip labai sėkmingai pardavinėja... Diblius. Aišku, ne jie patys. Vadinas, žmonėms nesvarbu, kaip atrodo, svarbu, kad brangu ir madinga? Ar kaip paaiškinti tokias nesąmones lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 18 kovo 2016 - 08:23
matai kokia sistema,deja ir lt mane izymi augintoja apgavo su sanpaulija,ibruko ne ta veisle,o kas ten tuos platina diblius vietoj ds idomu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 03 18, 10:00)
matai kokia sistema,deja ir lt mane izymi augintoja apgavo su sanpaulija,ibruko ne ta veisle,o kas ten tuos platina diblius vietoj ds idomu rolleyes.gif

http://www.ebay.com/...t-/231816312201

pvz lotuliukas.gif ir pas lenkus buvau radus, bet neberandu

Daug daugiau buvo pas anglus, žiūriu nebėr, matyt pardavė.

na žymių sanpaulijų augintojų aš Lietuvoje žinau tik vieną, manęs nė karto neapgavo, o pirkinėt iš tų baltarusų sanpaulijas nematau jokios prasmės, nieko ten nėra ypatingo, jau akivaizdu, kad yra rizika peresorto, o kainas kai užbliovė, tai net žagtelėjau lotuliukas.gif Su mėgėjom gali būti visaip - jeigu pačios iš baltarusių prisipirko, tai nenorėdamos gali peresortą parduoti. Laikyti iki žydėjimo ir tada pardavinėti tai čia nebent jeigu turguj stovėsi, kitaip dideles supakuoti sunku ar tiksliau neįmanoma, jeigu paštu siunti. Tai ir gaunasi, kad nori ar nenori, jeigu su lapu apgavo, tai toliau vaikai irgi eis peresortu...
Atsakyti