nežinau ar čia rašau, bet tokios temelės neradau. kažkada ragavau vadinamo širšių medaus, na žinau tik tiek, kad gaminama su degtine ar spiritu ir yra saldu. gal kas galite priminti kaip gaminama
QUOTE(ramuniuks1 @ 2006 07 22, 18:37)
nežinau ar čia rašau, bet tokios temelės neradau. kažkada ragavau vadinamo širšių medaus, na žinau tik tiek, kad gaminama su degtine ar spiritu ir yra saldu. gal kas galite priminti kaip gaminama
kalbi turbūt apie šitą patiekalą
4 kiaušinių tryniai
1 indelis kondensuoto pieno
100 g. spirito (degtinė nelabai tinka - 100 g nesijaučia, o pilnat daugiau skystėja medus)
stiklinė cukraus
cukrus su tryniais išsukamas iki baltumo, turi nesijaust cukraus gabaliukų, supilamas kondensuotas pienas - vėl gerai išmaišoma, tada supilamas spiritas ir dar kartą gerai išmaišoma. šiek tiek pastovėjus skonis geresnis
Galima dėti razinų, bet jos sutraukia spiritą tada medus gaunasi lengvas, o suvalgius raziną gali tekti užkąsti
skanaus
P.S. prisiminiau ir nutariau pati pasigamint
dėkui labai
O kur gaut spirito?
QUOTE(Gintarasa @ 2006 08 10, 10:39)
O kur gaut spirito?
Spirito taip paprastai negausi Vaistinej tik pagal recepta, arba.... per pazistamus
Aš cukraus nededu, nes ir taip gaunasi nerealiai saldu.
O aš vietoj cukraus dedu cukraus pudrą- lengviau išsukti. Esu valgius su skaldytais riešutais. Visai nieko, bet pati vartoju gryną. . Kartą pagardinimui įpyliau šiek tiek brendžio. Malonus skonis.
O kondensuotas ir sutirštintas pienas tas pats? Jo reiktų saldinto ar ne??
QUOTE(rys @ 2006 08 18, 17:55)
O kondensuotas ir sutirštintas pienas tas pats? Jo reiktų saldinto ar ne??
tas pats, reikia saldinto ir geriau kad būtų sutirštintas pienas, o ne pieno produktas
šį savaitgalį būtinai paeksperimentuosiu
Dar klausimėlis: kokį medų? Turiu pernykščio grikinio (jau biskyti sukietėjęs) ir šiemetinio atrodo liepų skystuko. Ar čia pagal skonį?
Dar klausimėlis: kokį medų? Turiu pernykščio grikinio (jau biskyti sukietėjęs) ir šiemetinio atrodo liepų skystuko. Ar čia pagal skonį?
o atšaldyti būtina ar ne? o pastovėti turi ar galima iš kart ragaut?
Papildyta:
Dar klausimėlis: kokį medų? Turiu pernykščio grikinio (jau biskyti sukietėjęs) ir šiemetinio atrodo liepų skystuko. Ar čia pagal skonį?
tai, kad aš recepte nepastebėjau, kad reikia medų dėt čia be medaus, tiesiog vadinamas "širšių medus" aš taip manau
Papildyta:
QUOTE(rys @ 2006 08 18, 18:28)
Dar klausimėlis: kokį medų? Turiu pernykščio grikinio (jau biskyti sukietėjęs) ir šiemetinio atrodo liepų skystuko. Ar čia pagal skonį?
tai, kad aš recepte nepastebėjau, kad reikia medų dėt čia be medaus, tiesiog vadinamas "širšių medus" aš taip manau
QUOTE(starbee @ 2006 08 18, 18:47)
tai, kad aš recepte nepastebėjau, kad reikia medų dėt
iš didelio rašto išėjau iš krašto