Įkraunama...
Įkraunama...

Lieknėjam 2016-aisiais

QUOTE(dontstop @ 2016 04 25, 16:26)
Tai gal ir mano nepena dėl to?  lotuliukas.gif  Aš vakar gi Macdonalde buvau  mirksiukas.gif  blush2.gif  Kolą gėriau, Zero...

Beje, lyg nerašiau vakar, labai keistas nutikimas buvo. Žo, skambutis į duris, atidarom, stovi mergina jauna, sako, aš jum atnešiau dovanų nuo Kokakolos  blink.gif  Įteikia maišelį ir išeina  blink.gif  O ten  bigsmile.gif  Pokas spagečių, ketčupas, kokakolos butelis, receptų lankstinukas ir nuolaidų kuponai į Macdonaldą  biggrin.gif Nieko nesupratom, kaip čia, kas čia, va taip gavom dykai  blink.gif  g.gif

Sima_1, pas jus neužsuko?  tongue.gif

Tai va, o dėl gražaus paserviravimo, tai aš valgau labai paskubom, dukrą tuo pačiu maitinu,  pasisodinus ant kelių, ji ir rankas ten pat į lėkštę suleidžia, aplamai gaminimas visas paskubom dažniausiai su ja ant rankų arba su įsikabinusią į kojas, tai kur jau ten stengtis kažko gražiau ir skaniau, kaip išeina taip  blush2.gif

Ne nebuvo pas mane. Bet aš skaičiau kažkur, kad šią savaitę mūsų rajone taip bus ir eis į svečius Coca Cola rolleyes.gif tik nepaskaičiau kokiu tikslu čia tokia akcija g.gif

Aš MacDonalde nebuvau kokius 2 metus 4u.gif norėčiau,bet neleidžiu sau.

Pas mus taip pat valgio gaminimas vyksta doh.gif
O kodėl ne maitinimo kėdutėj maitini? Nesėdi?

Pas mane alkis ir saldumynų poreikis didesnis būna nuo miego trūkumo ir nuovargio. Plius žindymas tikrai didina apetita
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 25 balandžio 2016 - 17:25
Na ką, valandą laiko trypiau zumbos ritmais namie, o po to išbandžiau naująjį kilimėlį ir padariau 3 serijas pratimų iš žurnalo. Jaučiuosi pati sau kieta. Gerai, kad namie atjungtas skambutis durų, jei kaimynai norėtų pasipiktinti dėl mano šokių lotuliukas.gif jie muzikos negirdi, aš su ausinėm, nu bet vis tiek trypčiojimas ir šokčiojimas tikriausiai girdėt šiek tiek lotuliukas.gif
Dabar jau galima atsipūsti, pasiruošti rytojaus iššūkiams ir ramiai sulaukti apsukrių kambarinių ax.gif
Atsakyti
Aš kai jus paskaitau, kartais pagalvoju, kad tiesiog malu ... miltus biggrin.gif
Šaunuolės jūs visos!
Šiandien ryte nespėjau padaryt savo pratimų, tai bandysiu prieš miegą pasitampyt smile.gif Aš niekada nesiskundžiu savo miego ramybe, jei vaikai nekniuksi, tai galiu atsikelt ant to pačio šono, ant kurio ir užmigau biggrin.gif Įdomu, kaip dar labiau mane nuramins prieš miegą mankšta.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Vakar dienos kalorijos:

avižų košė su razinom 300

kakava 10
bananas salotoje 240

perlotas su grybais 400
morkos korėjietiškai 200 g 200

sriuba 90
juoda duona su garstyčiomis 100

2 virti kiaušiniai su kons. žal. žirneliais 250

viso 1590

pakomentuosiu:
400 g daržovių turėčiau valgyt kasdien, tai šiek tiek nedatraukiau, nors labai stengiausi, apie 350 g gavosi;
visa kita idealiai pagal trenerės rekomendacijas, net stebiuosi, retai taip būna biggrin.gif
ryte kaip visad antradieniais dramatiškas minusas smile.gif

QUOTE(Almost. @ 2016 04 25, 18:10)
bet tai dabar pagalvojus šiaip iš esmės gi neturėtų taip būt, nu neturėtum Tu nuolat jaustis alkana. Negerai čia kažkaip tikrai kažkas nu mastau.gif

Nuolat nesijaučiu, tik karts nuo karto užeina nepenos dienos, na kartą per 1-2 sav kažkur g.gif Nežinau, ar galima jų visiškai išvengti? g.gif
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 04 25, 18:59)
Vakarienė sukapota iki 18 val.  thumbup.gif Pasidariau tuno salotų. Dabar ramiai valandą pavirškinu, ir tada pasportuosiu valandą. Ir bus produktyvi diena ir valgymo prasme, ir judesio  smile.gif

O po treniruotės jau nieko nebevalgai? smile.gif

QUOTE(tytuka @ 2016 04 25, 19:02)
Uztai ir nepena, kad cukraus per mazai. (cukrus taip pat ir angliavandeniai).

Kažko aš jau susipainiojau wacko.gif Ko gi pas mane per mažai, ar angliavandeniu? Juk kaip tik ir yra sustiprintų angliavandenių meniukas mano unsure.gif Pvz pagal vakar dienos kaip manai, ko trūko? Labiausiai alkana vakar tarp pietų ir pavakarių, t y tarp perloto ir siubos; po sriubos kiek geriau buvo, bet nesijaučiau soti. Na o po vakarienės kaip nekeista gerai jaučiausi, nors maniau užmigt iš alkio negalėsiu smile.gif

Na o įprastomis dienomis alkis labiausiai mane kamuoja tarp pusryčių ir pietų, mažiausiai vakare. Aš tai sieju labiau su užimtumu - priešpiet dukra miega ilgai, sūnus mokykloje, vyras darbe, aš ramiai leidžiu laiką prie kompo. Vakare visi namie, yra kažkoks užimtumas, nėra kada galvot apie maistą biggrin.gif

QUOTE(sima_1 @ 2016 04 25, 19:20)

O kodėl ne maitinimo kėdutėj maitini? Nesėdi?

Retkarčiais dar vyras įsodina, o man visai nesiseka - rėkia jau tuo momentu, kai supranta, kad aš ją ten sodinsiu. Tai galvoju jau išnešt kėdutę į rūsį, tik vietą užima schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 04 26, 07:05)

O po treniruotės jau nieko nebevalgai?  smile.gif

Ne smile.gif Nes vėlai gavosi viskas: iki 18 val. pavalgiau, tada 18;30-19:30 zumbinau, ir dar beveik pusvalandį užtrukau ant kilimėlio, tai buvo beveik 20 val. Jau kaip ir vėlu valgyt, tai apie 21 val. išgėriau arbatos su šaukšteliu medaus, ir kaip nekeista, nebuvau visai alkana bigsmile.gif
Po truputį alkio jausmas vakarais nunyksta smile.gif

Bet šiandien pvz valgysiu jau po treniruotės. Galvojau du virtus kiaušus su avokadu, bet gal apsiribosiu arba vienu, arba kitu smile.gif
Nors vakarienė man visai nepriklausytų, nes dabar kapoju tortą darbe biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *CoCoNuT*: 26 balandžio 2016 - 07:20
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 04 26, 09:12)
Ne  smile.gif  Nes vėlai gavosi viskas: iki 18 val. pavalgiau, tada 18;30-19:30 zumbinau, ir dar beveik pusvalandį užtrukau ant kilimėlio, tai buvo beveik 20 val.  Jau kaip ir vėlu valgyt, tai apie 21 val. išgėriau arbatos su šaukšteliu medaus, ir kaip nekeista, nebuvau visai alkana bigsmile.gif
Po truputį alkio jausmas vakarais nunyksta smile.gif

Bet šiandien pvz valgysiu jau po treniruotės. Galvojau du virtus kiaušus su avokadu, bet gal apsiribosiu arba vienu, arba kitu smile.gif
Nors vakarienė man visai nepriklausytų, nes dabar kapoju tortą darbe biggrin.gif

Pradžioj, kai prisijungiau į temą, aš vis abejojau, ar valgyt man po treniruotės, nes aš sportuoju 19-20 val, t y 20 val baigiasi treniruotė, valgyčiau ne anksčiau kaip 20:20 val, o dar ir iškart po to einu miegot doh.gif Kaip ir nei šis, nei tas jau valgyt. Bet trenerė įtikino mane, kad baltymai po treniruotės būtini, iki 200 kcal smile.gif 2 M dydžio kiaušiniai 130 kcal, indelis valio pro varškytės 128 kcal 4u.gif Avokadą sakyčiau geriau pirmoj dienos pusėj mastau.gif
Atsakyti
Dontstop, o kodėl baltymai būtini po vėlyvos treniruotės ? 4u.gif

Aš tai stengiuosi turėti vieną vakarienę: jei sportas namie, tai prieš jį, jei sportas grupėje, tai po jo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 04 26, 09:48)
Dontstop, o kodėl baltymai būtini po vėlyvos treniruotės ? 4u.gif

Kad atsistatytų raumenys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rud@@kė* @ 2016 04 25, 21:30)
Aš kai jus paskaitau, kartais pagalvoju, kad tiesiog malu ... miltus  biggrin.gif

Aš irgi.. blush2.gif

Sveikos 4u.gif šiandien man alkio diena. Ryte jau suvalgiau grikių porciją, kelis gabalėlius vaisių ir obuolio, ir vistiek alkana kai šuo doh.gif migdau dukrą ir svajoju apie maistą..

Gal kuri pasidalintumėt kokiu sveikuoliško pyrago receptu? Kad ir vyrui ar netiketiems svečiams sueitų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2016 04 26, 12:17)
Aš irgi.. blush2.gif

Sveikos 4u.gif šiandien man alkio diena. Ryte jau suvalgiau grikių porciją, kelis gabalėlius vaisių ir obuolio, ir vistiek alkana kai šuo doh.gif migdau dukrą ir svajoju apie maistą..

Gal kuri pasidalintumėt kokiu sveikuoliško pyrago receptu? Kad ir vyrui ar netiketiems svečiams sueitų? ax.gif

Aš irgi šiandien valgiau grikius pusryčiams drinks_cheers.gif
Dėl pyrago - pastovėsiu šalia, paklausysiu ax.gif Aš šią savaitę bandysiu gamint varškės apkepą su apelsinais, bet čia biškį ne tas...
Atsakyti
Labukas, noriu paklausiti. kur galima gauti kaloriju skaiciavimo lentele. 4u.gif Gal ka praleidau ar nepamaciau forume... Gal kokia knyga ar tinklapi galite rekomenduoti? 4u.gif

Vakar buvo siaubinga diena, valgiau bet kaip ir bet ka... blush2.gif Siandien bandau valgyti tvarkingai. Pavalgiau pusrycius ir vis alkana, bet kentesiu iki pietu. Vyras irgi sako, jog valgau tarp valgiu. Pvz, verdu pietus ir pies pietus sukapoju sumustini ir tada po pusvalandzio valgau pietus. Sakes doh.gif Baisu doh.gif Pati to nepastebiu, nes kvapai suzadina apetita. Bandysiu valgyt tik tris kartus: pusryciai suvalgyti, pietus ir vakariene.

Tiesa, noriu paklausti, kaip jums su sveikata? As kai priaugau kg, rytais keliuosi su nugaros skausmais. Net zadu eiti pas gydytoja, kas cia man yra nezinau. O gal ir zinau, skausmas ko gero nuo svorio... g.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 04 26, 08:05)
Sveikos  4u.gif

Vakar dienos kalorijos:

avižų košė su razinom 300

kakava 10
bananas salotoje 240

perlotas su grybais 400
morkos korėjietiškai 200 g 200

sriuba 90
juoda duona su garstyčiomis 100

2 virti kiaušiniai su kons. žal. žirneliais 250

viso 1590

Kažko aš jau susipainiojau wacko.gif Ko gi pas mane per mažai, ar angliavandeniu? Juk kaip tik ir yra sustiprintų angliavandenių meniukas mano  unsure.gif Pvz pagal vakar dienos kaip manai, ko trūko? Labiausiai alkana vakar tarp pietų ir pavakarių, t y tarp perloto ir siubos; po sriubos kiek geriau buvo, bet nesijaučiau soti. Na o po vakarienės kaip nekeista gerai jaučiausi, nors maniau užmigt iš alkio negalėsiu  smile.gif

Na o įprastomis dienomis alkis labiausiai mane kamuoja tarp pusryčių ir pietų, mažiausiai vakare.

As ir anksciau galvojau, kad uzimtume esme, prisideda prie alkio kanciu. Bet palaipsniui priejau prie isvados, kad jei ne psichologinis alkis, tai uzimtumas ne prie ko.
Pavyzdziui, pusryciams kose plius razinos yra tik cukrus (angliavandeniai musu virskinimo procese iverciami i cukru). Cukaus neutralizavimo ciklas trunka 2 valandas, tai yra isskiriamas insulinas, surisa cukraus molekules ir pasalina ji is kraujo. Kadangi dirba intensyviai, pasalina jo tiek, kad cukraus lieka mazai, ant apatines ribos. Tada organizmas gelbejasi nuo cukraus trukumo kraujyje keldamas alki, kuri numalsini kitu cukrum- bananu. Jei kose valgoma su kokiu nors geru riebalu, naturaliu, tai riebalai ilgai virskinami, letina cukraus virskinima ir alkis ateina veliau, gali but valanda ir dvi veliau. Todel jei valgoma kose su sviestu, alyvu aliejum, ji yra sotesne. Nes organizmui maisto gali netrukti kaloriju atzvilgiu, bet jam cukraus lygis kraujyje per zemas, tai vistiek alkis pareina. Kalorijomis mano pusryciai normalus, o alki jauciu tik apie pietus, praejus 4-5 valandoms po valgymo. Kai anksciau valgydavau kas 2 valandas doh.gif
Perlotas nezinau is ko gaminamas g.gif Pavakary keiciasi ir bendras organizmo tonusas, vietoj veiklos jis ruosiasi poilsiui, ir skrandzio veikla pristabdoma. Todel jei per diena gauta reikalingu maistingu medziagu, nera cukraus suoliu, ir apetitas nurimsta.
Ai, prirasiau, jei ka neaiskiai paaiskinau, sakykit.
QUOTE(dontstop @ 2016 04 26, 09:17)
Kad atsistatytų raumenys  4u.gif

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(sima_1 @ 2016 04 26, 11:17)
Aš irgi.. blush2.gif

Morku pyragas thumbup.gif O dar galima aplieti sokoladu, pabarstyti cukraus pudra thumbup.gif
Atsakyti